Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Messi wendt zich tot camera om frustratie over curieuze spelregel te uiten

Laatste update:

Lionel Messi was in de nacht van zaterdag op zondag zichtbaar gefrustreerd. De Argentijnse spelmaker raakte kort voor rust van de uitwedstrijd tegen Montréal (2-3 overwinning) geblesseerd en zag vanaf de zijkant hoe Matías Rojas een vrije trap in de rechterbovenhoek knalde.

Messi (36) had behandeling nodig, maar kon wel gewoon doorspelen. De regels in de Major League Soccer schrijven echter voor dat behandelde spelers verplicht twee minuten moeten wachten voordat ze weer worden toegelaten op het veld.

Die regel valt klaarblijkelijk niet goed bij Messi. "Deze regels, niet goed", foeterde Messi terwijl hij zich omdraaide naar de camera. De Argentijnse vedette zag vervolgens hoe Rojas op een geweldige manier scoorde uit een vrije trap.

Het was het begin van de comeback van Inter Miami, dat dramatisch was begonnen aan de ontmoeting met Montréal. Bryce Duke en Jules-Anthony Vilsaint hadden de Canadese club namelijk aan een 2-0 voorsprong geholpen in het eerste halfuur.

Rojas scoorde een minuut voor rust, waardoor de bezoekers uit Miami weer hoop kregen. Het werd in blessuretijd van de vermakelijke eerste helft zelfs 2-2: Luis Suárez tikte van dichtbij zijn elfde doelpunt van het seizoen binnen.

Benjamin Cremaschi maakte de comeback compleet met de 2-3 na een uur spelen in Montréal. Inter Miami hield de krappe voorsprong vast en voegde drie belangrijke punten toe aan het totaal in de Eastern Conference.

Inter Miami voert de ranglijst aan met 27 punten uit 13 wedstrijden. Nummer twee FC Cincinnati volgt op vier punten. Messi en consorten vervolgen de competitie donderdag met een uitwedstrijd tegen het eveneens uit Florida afkomstige Orlando City.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als spelers al dat theater hadden weggelaten was deze regel nooit bedacht. Spelers kunnen beter in de spiegel kijken…

12 mei 2024 om 13:12

Eens en oneens.

Je wordt als voetballer bijvoorbeeld ook 'verplicht' om naar de grond te gaan na contact in het strafschopgebied. Als je toch recht probeert te blijven, leggen de scheidsrechters de bal nooit op de stip.
Daar gaat het in mijn ogen al mis. Fout is fout, ook als je nog verder probeert te gaan.

12 mei 2024 om 13:38

Ja klopt. Kan ik me soms wel aan ergeren. Want dan zie je bepaalde spelers koste wat kost proberen overeind te blijven en te schieten oid. En als je dan sommige ziet vliegen na een lichte touche en een penal krijgen...

Ik vind dit eerlijk gezegd juist een fantastische regel, en Messi laat dus precies zien waarom.
Heb je verzorging nodig op het veld, dan is het überhaupt al niet logisch dat je meteen op het moment dat je over de zijlijn stapt weer volledig alles kunt, mocht dat wel zo zijn dat heeft die wonderspons van de verzorger daar in ieder geval weinig significants aan bijgedragen.

Op deze manier voorkom je dat elke keer dat neppe gedoe over blessures teveel invloed gaan hebben op het spel. Snap dat dat voor de lokale Argentijnse toneelvereniging een zuur iets is maar wat mij betreft voeren we dit zo snel mogelijk ook in. Als je alleen al kijkt naar al het gejank van zogenaamde blessures in de laatste europese wedstrijden is het tenenkrommend.

12 mei 2024 om 12:55

Juist niet, nu bevoordeel je het team dat de overtreding maakt bij echte blessures. Die mogen 2 minuten tegen een man minder spelen. Dan zou die van de tegenstander er net zo lang uit moeten om het eerlijk te houden.

12 mei 2024 om 13:16

Bij echte blessures mag je gewoon wisselen.

Gare regel maarja, MLS. Snap wat ze willen tegengaan maar zo zou je gewoon om de beurt Messi kunnen neertrappen of andere sterspelers.

12 mei 2024 om 11:10

Gelukkig bestaat er in de wereld nog zoiets als kaarten waardoor dat dus in principe niet zou moeten kunnen. De voetbalwereld heeft het er zelf naar gemaakt. Kijk bijvoorbeeld naar de nieuwe trend van hoofdblessures faken zodat het spel moet worden stilgelegd. Mega irritant.

12 mei 2024 om 12:02

Kans is dan groot dat de wedstrijd gestaakt zal worden wegens gebrek aan spelers

Merkwaardig moment om je frustratie te tonen, als je ploeg op voorsprong komt. Het lijkt erop dat Messi alleen blij is als Messi scoort. Alsof wanneer een medespeler scoort op zijn specialiteit er een doelpunt tegen hem wordt gemaakt. Niet erg kies.

12 mei 2024 om 11:28

Haha je maakt een grapje zeker? Dit was natuurlijk voor de vrije trap. En ze kwamen ook niet op voorsprong want het ging van 2-0 naar 2-1.

En over die regel: Zoals hierboven al is gezegd spelers houden nou eenmaal van theater dus dit is het gevolg..

12 mei 2024 om 13:19

Hoewel ik het niet helemaal eens ben met Messi, vind ik het juist beter dat je je frustratie uit op dit moment dan wanneer je benadeeld wordt door de regel. Dan gebruik je het puur als excuus voor een nederlaag of tegengoal. Nu laat dit mijns inziens zien dat Messi het gewoon echt niet eens is met de regel.

Speelt Rojas tegenwoordig ookal in Miami? Deze had ik gemist. Jeetje, Miami heeft nu bijna een volledig latino team met Argentijnen, Paraguayanen en Uruguayanen 🤣

Prima regel en een logisch gevolg van het feit dat zoveel spelers grinta hebben.

Is het een pilot daar of al een officiële regel?
Lijkt me echt perfect om het theater tegen te gaan. Iemand enig idee of er sprake van is om dit in Europa in te voeren?

Prima regel, als je echt gebleseerd bent ben je ook niet binnen 2 minuten opgelapt. Ben je dat wel dan heb je gewoon last van aanstelleritus, kan je prima 2 minuten wachten nadat je het spel ook 2 minuten heb stil gelegd.

12 mei 2024 om 13:43

Enorm slechte regel. Zo moedig je teams aan om de botte bijl boven te halen.

Hele goede regel! Misschien gaan spelers zich dan bedenken voordat ze zo overdreven rollebollend over het veld gaan liggen schreeuwen. Als ze er twee minuten uit moeten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren