Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Trainers als McClaren en Rutten horen thuis in Italië, niet in de Eredivisie

Laatste update:

Het was hoe dan ook een veelzeggend signaal. De nieuwbakken kraker in de Gelredome telde 18.184 toeschouwers. Het stadion met het uitschuifbare veld beschikt over 25.000 plaatsen. Heel vreemd en opmerkelijk, dat het examen van Vitesse tegen FC Twente niet uitverkocht raakte. Klaarblijkelijk heeft de omgeving van Arnhem minder vertrouwen in de zonnige toekomst dan de ambitieuze directie en het management.

/

Uit een interessante publicatie in de Volkskrant van vorige week blijkt de Eredivisie in het algemeen tot nog toe in dit seizoen minder in trek dan in voorgaande jaren. De stadions stromen niet langer vol. In de eerste tien speelronden bleven in totaal al bijna 300.000 plaatsen onbezet: in geld vertaald een derving van meer dan een miljoen euro. Clubs wijten de recessie in het voetbal aan de huidige crisis. Dat zal zeker kloppen, die conclusie klonk ook al voor de start van de competitie. De verkoop van seizoenkaarten daalde merkbaar en gaf aanleiding tot zorg. Gelet op het rumoer rond het regeerakkoord lijkt een kentering in de stokkende economie nog heel ver weg. Het volk sombert, begrijpelijk, voorlopig lustig door.

Het staatje van de Volkskrant toonde aan dat Vitesse tot op heden de meeste lege stoelen aandraagt. Daarna volgen FC Utrecht en Roda JC. Vitesse klaagde al in het verleden over het beperkte achterland. Arnhem grenst zowat aan Duitsland en het Ruhrgebied met zijn ruim vijf miljoen inwoners supportert eerder Schalke 04, Borussia Dortmund of Bayer Leverkusen, dan een vreemdelingenteam over de grens.

In de krachtmeting met FC Twente, op dat moment nog koploper, kon de dure hobby van Merab Jordania een beetje positieve propaganda uitstekend gebruiken. Maar als zo vaak hadden de trainers weer eens geen boodschap aan de klant. Van enig amusement was geen sprake. De voorstelling verveelde stierlijk tot praktisch aan de slotfase. De laffe opstelling van FC Twente was voorspelbaar en al lang niet meer verrassend. Steve McClaren probeerde al eerder de uitbeurt bij Ajax te verzieken. De Engelsman zadelde zijn team op met een defensieve en door angst geregeerde tactiek. Durf was verboden, risico’s uitgesloten, het vermijden van een nederlaag heilig. De opzet in de Arena mislukte gelukkig toch nog door een schaars doelpunt van Ajax.

/

In Arnhem ging FC Twente, heel vanzelfsprekend, op herhaling. Maar ook collega Fred Rutten sloot zich bij die foute filosofie aan. Hij weigerde bij voorbaat de deur open te zetten voor de lepe counters van de ploeg uit Enschede. Liever 0-0 dan spektakel. De wegblijvers in de Gelredome hadden groot gelijk. Als ze hun geld aan voetbal hadden willen uitgeven, hadden ze aanzienlijk meer te zoeken in Nijmegen, bij NEC – Heracles Almelo. In de Goffert gingen beide trainers ongeremd voor de winst. De uitslag had alle kanten kunnen oprollen. Maar een Vitesse-fan mijdt de buurman als een vuilnisbelt.

In een openhartig gesprek met Ruud Gullit hamerde de tv-analist onlangs weer eens op dat eeuwige breien van veel Nederlandse clubs. Hij loofde op zich de algemene spelopvatting. Het positiespel is bijkans geperfectioneerd, maar het jaagt ook genadeloos toeschouwers weg. Niet voor het eerst en bepaald niet voor het laatst irriteerde dat eindeloze breedtespel ook weer eens in Arnhem. Het tactische schaakspel ontbeerde elke vorm van vermaak. Er gebeurde weer eens helemaal niets in de twee doelgebieden. De opbouw stokte ergens halverwege, waarbij het terugspelen naar eigen helft nog eens overheerste.

Het Nederlands voetbal behoort tactisch tot de top van Europa, maar steeds meer wedstrijden zijn niet meer om aan te gluren. Ze verongelukken en verdwijnen in de drukte op het middenveld. Een supporter kan nog enigszins tevreden zijn met het resultaat, maar de neutrale liefhebber sukkelt onderweg in slaap. Vergelijk eens de vlammende strijd in een topper in de Bundesliga of in de Premier League, en het contrast in beleving schreeuwt om aandacht.

/

Clubs zouden eens diep moeten nadenken over de kale plekken in de stadions. Het einde van de dalende lijn is nog niet in zicht. De concurrentie van Eredivisie Live zal nog meer potentiele toeschouwers thuis houden. Alle wedstrijden laten zich live bekijken. Ook dat is al lang niet meer een middag of avond vol te houden, maar de huiskamer biedt tenminste voldoende afleiding en verstrooiing. Een krant of een boek lezen valt straffeloos te combineren. De herhaling van een spannend moment of doelpunt volstaat in meer dan voldoende mate.

In dit seizoen presteren de Nederlandse clubs ook opvallend beroerd in het Europese voetbal. Het heeft er alle schijn van dat alleen Ajax doorgaat naar de volgende fase in 2013. PSV en FC Twente zullen zo goed als zeker niet overwinteren in de Europa League. Op de ranglijst zakte Nederland ondertussen weg naar een twintigste plaats. Niet direct alarmerend, maar de malaise zal zich zeker wreken.

Trainers zouden zich eens wat meer bewust moeten zijn van de schade die zij aanrichten met hun onhebbelijke voorliefde voor het eigen belang en ego. Het staat zo goed als vast dat Vitesse noch FC Twente de titel zal overnemen van Ajax. Hooguit de tweede plaats is haalbaar, hoewel dat ook valt te betwijfelen.. Aantrekkelijk vanwege de mogelijke kwalificatie voor de Champions League, maar dat geeft nog geen enkele garantie op plaatsing. Het nationale clubvoetbal zwabbert immers qua sterkte al in de middenmoot op de twintigste plaats. De kans op de groepsfase is fiks geslonken, zoals Feyenoord als laatste weer eens bevestigde.

/

Spelers moeten ook niet zo gedwee luisteren naar de bevelen van coaches als McClaren en Rutten. Het is gewoon zielig om te zien hoe Dusan Tadic verstrikt raakte in de strikte opdracht van de trainer om vooral niet de eigen helft te verlaten. En Theo Janssen kroop stelselmatig weg achter de linksachter. Twee creatieve spelers, die zich constant moesten inhouden omwille van een funeste tactiek.

Het voetbal was ooit bedoeld als een show, verpozing en recreatie voor de massa. Trainers als McClaren en Rutten horen meer thuis in Italië, waar de stadions gestaag verder leeglopen en waar de sfeer is verjaagd. In Nederland valt de bezetting van de stadions nog wel mee, maar dreigt onder de negentig procent weg te glijden. De crisis laat zich niet zo vlot verdrijven. Juist daarom zouden supporters na de antireclame tussen Vitesse en FC Twente eens massaal in opstand moeten komen, hun geld moeten terugeisen of gewoon een poosje de tribunes boycotten. De macht ligt toch echt niet bij de trainers maar bij het al zo weinig verwende publiek…….

LEX MULLER

Sportjournalist sinds mensenheugenis. Schrijft al sinds 1966 over voetbal. Bezocht WK's vanaf 1974. Werkte tot 1994 voor kranten, waaronder twintig jaar bij het Algemeen Dagblad. Switchte daarna naar de televisie, maar legt zich sinds 1 januari 2011 volledig toe op sport op internet.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

"trainers als Mcclaren en Rutten horen meer thuis in Italië, waar de stadions gestaag verder leeglopen en waar de sfeer is verjaagd. "
Volgens mij, correct me if im wrong, zit de veste bijna elke wedstrijd tot de nok toe vol.

13 november 2012 om 11:39

Het gaat dan ook niet om of het stadion vol is of neit maar om het type spel wat ze afleveren waar geen reet aan is

13 november 2012 om 11:40

Veste zit inderdaad elke wedstrijd vol. Dat argument dat Vitesse aan de grens ligt is ook kansloos wat dat liggen wij ook.

13 november 2012 om 20:54

Hij zegt dat mensen uit het Ruhrgebied eerder Schalke of Dortmund gaan kijken dan Vitesse. Dat is ook volkomen logisch aangezien dat Duitse clubs zijn, en Vitesse niet. Nederlanders gaan wel eens een wedstrijdje kijken, maar nemen in het algemeen een seizoenskaart van een Nederlandse club. Het argument is niet alleen kansloos, maar ook volkomen misplaatst. Ik snap ook niet waarom de schrijver met zo'n argument aankomt.

13 november 2012 om 11:48

Muller doelt op de stadia in Italië, die inderdaad ver leeg staan en wars van sfeer zijn gedurende de meeste wedstrijden. Deze zin heeft geen betrekking op de Gelre Dome of Grolsch Veste.

13 november 2012 om 12:45

nu zit de veste nog elke keer vol...omdat het publiek nog blij is dat twente eindelijk mee doet om de prijzen. Twente speelt nu een paar jaar in de top en dat is nog nieuw voor het publiek, dus ze zijn nog blij met het resultaat. Over een paar jaar willen ze toch ook echt leuker voetbal zien en dan stroomt daar het stadion ook leeg net als in italie

13 november 2012 om 17:10

Het stadion in Enschede zit al bijna 15 jaar vol, ik zie niet in waarom dat anders zou worden in de toekomst. In 2001 reisden er ook 35.000 supporters mee naar de Kuip, ondanks dat het voetbal niet om aan te gluren was en de prestaties maar matig waren.

Leuk een mening van een Ajaxcie die zelf op achterstand staat van zowel Vitesse als Twente.
Vitesse starte met dezelfde spelers als tegen Ajax, toen was het aanvallend, nu laf verdedigend?
Dat Twente creativiteit mist staat allang vast, enige wapen dat ze hebben is verdedigen, Chelsea wint met goed verdedigen zelfs de CL, maar het is niet goed genoeg voor de eredivisie.
Misschien dat iemand deze ouwe zuurpruim kan wegbezuinigen of een plek geven op een Ajax forum. De opmerking 'dan lees je zijn artikelen toch niet' is terecht, maar de vraag kan ook gesteld worden waarom zijn artikelen op een (naar mijn weten neutraal) forum worden geplaatst.

13 november 2012 om 11:56

Hoezo was vitesse toen wel aanvallend. Was het niet de individuele kwaliteit van Bony die de wedstrijd besliste. Buiten de kopbal op de lat van Van Ginkel heb ik weinig tot geen aanvallende initiatieven gezien van Vitesse. Jordania koopt haast alleen aanvallende spelers en aanvallende backs en stelt een verdedigend ingestelde trainer aan. Beetje dubbel mijn inziens maar goed. Beetje zelfde verhaal als man city met mancini aan t roer

13 november 2012 om 12:44

@vergie; grappig dat je onze Lex een ajacied noemt. Want ik kan die man alleen betrappen op öpen deur stukjes die vooral erop gebasseerd zijn om Ajax af te branden om zo maar zoveel mogelijk klikjes te krijgen" . Als hij een ajacied is weet hij dit voor mij in ieder geval erg goed te verbergen

En Vitesse speelde tegen Ajax aanvallend. Nu moeten we ook niet overdrijven. Vitesse speelde redelijk behoudend. Het had gewoon een geweldige verdediging die elke ajacied leek het vrij gemakkelijk tegen te houden. En een aanvaller die het onze wankele verdediging erg moeilijk maakte. Maar het was, in mijn ogen, niet Vitesse die puur op de aanval speelde.

Hij mag Twente verdedigend noemen. En dit als reden aanvoeren dat er minder mensen komen. Ik denk dat simpelweg meer mensen de crisis voelen, en voetbal een luxeproduct is waarop mensen gaan bezuinigen. Het is niet anders.

13 november 2012 om 17:53

Haha, Muller is Feyenoorder in hart en nieren.. totaal geen Ajacied.
Als hij een keer Ajax wil afkraken dan zou hij dat direct proberen, nogmaals proberen want zijn columns worden tegenwoordig maar door een enkeling serieus genomen.

ON: Twente heeft inderdaad de neiging om tegen betere ploegen heel defensief te spelen en vooral verlies te voorkomen. Maar Vitesse is wel een ploeg die wil voetballen als het de ruimtes krijgt, die waren er nauwelijks.

15 november 2012 om 11:29

@ Vergie

Lex een Ajacied??? Als er iets alom bekend is dan is het dat Lex alles behalve een Ajacied is. Ook apart trouwens dat je deze post weet te beginnen over Ajax terwijl het hier toch echt vooral over Vitesse - Twente gaat en Ajax in het artikel amper besproken word. Maar de waarheid is blijkbaar te hard om over te schrijven dus dan ga je maar afgeven op Ajax....reageer dan de volgende keer gewoon niet.

Rutten is één van de meest aanvallende coaches van Nederland. Kijk alleen maar hoe zijn middenveld bij zowel Twente, PSV als Vitesse in elkaar steekt. Daar doet een wedstrijdje tegen *vitesse niks aan af. Edit* tegen Twente natuurlijk.

13 november 2012 om 11:43

Dat is niet waar, bij Twente speelde Rutten meestal met 2 controlerende middenvelders (El Ahmadi en Engelaar) met daarachter nog een verdedigende middenvelder (brama), bij Vitesse was Theo Janssen afgelopen weekend meer back dan middenvelder. Wedstrijden onder Rutten ontaarden meestal in eindeloos breien en breed spelen.

13 november 2012 om 11:57

Volgens mij was het meest succesvolle seizoen toch het middenveld met Aissati, Ahmadi en Engelaar?

En bij PSV zette hij zelfs Afellay op de conrolerende middenvelder positie.

Het stempel van laf dat Rutten kreeg heb ik dan ook nooit begrepen. Er zijn veel dingen fout gegaan onder Rutten, maar laf spel was daar niet één van.

13 november 2012 om 12:11

Dat Janssen afgelopen weekend meer back dan middenvelder was, had te maken met het feit dat Van Aanholt elke keer in de aanval was. Theo nam zijn positie steeds over als Van Aanholt naar voren was.

Overigens vind ik het voetbal wat Vitesse onder Rutten speelt ook niet bepaald aanvallend te noemen, er staan altijd wel veel aanvallend ingestelde spelers in de basis, maar het is vooral vanuit een compacte verdediging wat Vitesse doet. Dat gaat ze ook goed af, het staat altijd goed georganiseerd. De aanvallend ingestelde spelers komen altijd terug bij tegenaanvallen.

13 november 2012 om 12:29

@dennispsv

Aissati succesvol bij Twente?

Aissati heeft precies 1 goede wedstrijd gespeeld in ook niet 1 van de meest succesvolle seizoenen, in het laatste jaar werd Rutten (na playoffs) 2e met El Ahmadi, Engelaar en Brama op het middenveld.

13 november 2012 om 12:53

@riche

Dat heb ik dan verkeerd in m'n geheugen staan.

@josif
De organisatie die bij Vitesse nu lijkt te staan ontbrak bij PSV veelal, vandaar het gigantische aantal tegendoelpunten

13 november 2012 om 14:28

Niet erg maar er wordt wel vaker geroepen dat Twente zo aanvallend speelde onder Rutten (of verzorgt onder Adriaanse), terwijl dat pertinent onjuist is, vandaar mijn wat felle reactie.

13 november 2012 om 17:22

En alsof de geschiedvervalsing daar nog niet erg genoeg is, wordt het nog vaker geroepen dat Aissati goed speelde bij Twente (dus inderdaad niet onlogisch dat dennispsv hier in mee ging...) Terwijl Bakkal duidelijk beter was.

13 november 2012 om 17:57

Dennispsv, je bent nu letterlijk de VI aan het napraten, niet erg origineel.

13 november 2012 om 18:31

@jk-ajax
Daar ben ik me niet van bewust, zou je kunnen aangeven wat je precies bedoeld?

13 november 2012 om 18:52

Dennis,

Negeer jk gewoon. Als je toevallig dezelfde mening als VI hebt wordt je dat gelijk verweten.

On: wat wil Lex dan zien? Je kunt hooguit het aantal punten voor een overwinning verhogen, meer niet. De coaches kun je niets verwijten, het is hun taak om het maximale resultaat te behalen.

Wat een kansloos stuk. Ik heb niet eens zin om alles te verdedigen.
Ook dat Vitesse vaker heeft beklaagt over kleine achterban is ook onzin. Tot 2003 was het wekelijks vrijwel uitverkocht, door 10 jaar ellende zijn er 18000 over gebleven, en blijkbaar heeft Vitesse geen succes supporters en een kern van 18000 man.

Daarnaast is het toch volkomen logisch dat je tegen de nummer 1 probeert De nul te houden.
Vorig jaar wordt Vitesse door de topclubs kansloo weggespeeld met een nulletje of 4.
Daarnaast speelt Vitesse in de meeste wedstrijden met 4 aanvallers. Van de gijp zei zelfs dat ritten het meest gedurfde voetbal laat zien, en omdat nu tegen Twente notebene de aandacht geeft om vooral niet te verliezen komt deze koekenbakker met deze conclusie. Nog nooit z'n kortzichtige columns gelezen. Schaam je lex

Voor het eerst kan ik mijn vinden in Lex. Ja Rutten en Mcclaren hanteren een verre van Nederlandse stijl. Wel grappig dat ik zondag bij de 'meepraten sectie' "mcclaren is een Italiaan" schreef werd mijn post verwijderd onder het mom van 'het-mist-toelichting-en-het-slaat-nergens-op&... As you go, et slaat wel degelijk ergens op.

13 november 2012 om 18:55

Maar je lichte het niet toe. Begrijpend lezen is niet zo moeilijk toch?

On: dit is het hedendaagse voetbal, attractiviteit is een zeldzaamheid tegenwoordig. Dat komt deels door het belang van het grote geld.

Vanmorgen las ik een Column die wat meer klopte eigenlijk.(bron: Fctwente.net)

Het “angsthazenvoetbal” van FC Twente

Bovengenoemde term is een veelgebruikte metafoor voor onze trots waar veel supporters blijkbaar niet meer zo trots op zijn. Verwend door de goede resultaten uit het verleden gaan ze er achteloos vanuit dat elke tegenstander wel eventjes de oortjes wordt gewassen. Zo niet, dan is het de schuld van Mcclaren, Brama, Janssen of Castaignos. Lekker makkelijk allemaal. Het heeft te maken met de diepe drang van “de Nederlander” die geheel in de stijl van de schuldencrisis altijd wel iets te zeiken heeft. Positivisme is “not done”. Er worden resultaten geëist. Een lelijke 1-0 overwinning wordt niet meer gewaardeerd (behalve op Ajax).

FC Twente is nu een topclub. Daarbij horen hoge verwachten en een hoop geleuter als het eventjes niet loopt. Toegegeven, het voetbal is zeker niet sprankelend en we hebben wel eens wat beters voorgeschoteld gekregen maar slecht zijn de resultaten zeker niet te noemen. Waar gaat het dan mis ?

FC Twente heeft de beste defensie van de Eredivisie. Met Douglas in het centrum en een in bloedvorm verkerende Rasmus Bengtsson is het centrum hermetisch afgegrendeld. Op de linkerflank is Edson Braafheid amper te passeren en op rechts hebben we onze “loco” Rosales die zijn onvlokomenheden compenseert door zijn ijver en aanvalsdrift. Het is niet raar dat FC Twente hierom de minst gepasseerde verdediging heeft en achtereenvolgens de nul hield tegen Feyenoord, Levante U.d. en vandaag tegen Vitesse dat bovendien de topscoorder in haar gelederen heeft. In deze linie zit de kritiek van de “supporters” dan ook niet verscholen. Al kiest onze trainer met Braafheid voor meer defensieve zekerheid dan opbouwend vermogen. Robert Schilder heeft in het begin van het seizoen op deze positie gespeeld en dit kwam het tempo van de opbouw ten goede.

Op het middenveld is er “bakken” kritiek op Wout Brama, notabene het exponent van de regio. Het kind van FC Twente. “traag”, “tikkie breed”, “nooit opendraaiend” zijn veel gehoorde vormen van kritiek aan zijn adres. Als je het mij vraagt is Wout Brama zo verschrikkelijk nuttig voor de ploeg. Levert strijd, pakt ballen af en heeft “drie” longen dat het ook volkomen logisch is dat hij de aanvoerdersband mag dragen. Wout Brama is de ideale “sitter” of in Duitsland “sechser” genoemd. Maar beste critici, het probleem van FC Twente is dat de gebreken van Wout Brama aan het licht komen zo gauw hij teveel aan de bal komt. Naast Wout heb je voetballende spelers nodig. In het verleden Kenneth Perez en Theo Janssen. Nu staat er een andere Janssen naast, die luistert naar de naam Willem. Willem is juist geen begaafde technicus maar een “loper” en een kakaktervoetballer. Dat is al iets teveel van het goede omdat al het voetbalvermogen dan van de derde middenvelder moet komen. Momenteel doet Robert Schilder dat, maar hij kan dat karretje alleen niet trekken. Het gevolg is dat het baltempo te laag is en er niet of nauwelijks naar voren wordt ingespeeld. Straks, als Leroy Fer terugkomt van zijn blessure zal dit ongetwijfeld ten koste gaan van Willem Janssen. Maar of dit het probleem oplost ? Er komt wel iets meer scorend vermogen op het veld, en iets meer power maar het echte voetbalvernuft ontbreekt dan nog steeds.

Dan de veel geprezen aanval die mijns inziens toch niet in balans is. Tadic en Chadli zijn geweldenaars. Maar dit zijn ze vooral als ze in de één tegen één worden gebracht. Iets wat met de trage aanvoer vanuit het middenveld amper gebeurt. Het hele elftal “wacht” tijdens de wedstrijd op de ene opleving van deze spelers met wat extra’s. Tadic mag zich van mij overigens wat meer laten gelden. De periodes van onzichtbaarheid duren steeds langer. Dan onze Luc die nog lang geen Luuk (de Jong) is en het nooit zal gaan worden. Castaignos is een lopende spits die graag de diepte in duikt. Juist die diepte is er niet wanneer de tegenstander zich massaal terugtrekt op eigen helft. Iets wat de tegenstanders van FC Twente veelvuldig doen. Dit geeft Mcclaren het nodig puzzelwerk. Hoe ga je met een diepgaande Castaignos spelen als er geen diepte is ? Steve probeert het momenteel door iets verder in te zaken. Dit wordt nogal eens uitgelegd als “laf” en de term “angsthazenvoetbal” wordt er maar al te graag aangehangen door de mensen die niets met FC Twente hebben. Het is een voetbalprobleem dat niet zo eenvoudig is op te lossen. Met straks Chadli en Tadic en Castaignos weer herenigd in de voorhoede zijn de problemen nog niet opgelost. In het verleden had FC Twente echte reuzen in het vijandelijke zestienmeter gebied. Blaise N’kufo, Marc Janko en Luuk de Jong zijn de vertegenwoordigers van dit type spits. “runner” Castaignos vraagt echter om een hele andere benadering. FC Twente heeft daarin de afstemming nog niet gevonden. Het is overigens ook niet raar de Castaignos doorbrak in een counterend Feyenoord. Daar kon hij wel de ruimte bespelen die voor het hem lag. Speelt Twente lekker hoog op, dan legt Luc keer op keer het loodje tegen de fysiek sterke centrale verdedigers. Speelt Twente ingezakt, dan speelt Twente ineens weer “angsthazenvoetbal”. Kort door de bocht als je het mij vraagt.

Tot slot de woorden “passie en strijd”. Hoe herken je die ? Door het onnodig maken van overtredingen? Of het strooien met overbodige slidings, die de tegenstander kan gebruiken om de meeste smerige aanslagen te veinzen ? Het jagen als een kip zonder kop ? Nee, het is een populistische term die past bij wanhopig degradatievoetbal en bij mensen die niet tevreden zijn over het vertoonde spel, maar niet weten hoe het anders kan. De speler met het vieste broekje is na afloop de speler die de credits ontvangt ook al is zijn effect nul geweest.

Als Twente meer voetbalvermogen op het middenveld krijgt en een oplossing vindt over hoe Luc Castaignos te gebruiken, zijn er grote stappen gezet in de richting van een tweede landskampioenschap. Met Gutierrez heeft FC Twente al een hele aardige creatieve oplossing in huis. Echter deze potentiële topper moet nog wat wennen aan de Nederlandse manier van spelen. Wennen doe je vooral door (veel) te spelen. Dat doe je niet door Danny Landzaat in te laten vallen. In dat opzicht mag Steve wel wat meer lef tonen.

En als u nou ook nog eens enig verstand zou hebben van waarom het in Italië zo achteruit gaat met de sfeer en stadion bezetting mag u het nogmaals proberen met uw column...

Twente voetbalt inderdaad te ver terug gezakt, en ik hoop dat daar met de terugkomst van Fer en Chadli weer verandering in komt, zoals het begin dit seizoen was.
Vitesse speelt prima voetbal verder, weinig slaap verwekkend aan, maar af en toe speel je een wedstrijd waar belangen groot zijn en pas je je tactiek aan, zo gaat het al jaren in de voetballerij, en hoe zeer ik het eens ben met de stelling dat voetbal volks vermaak hoort te zijn, is de business te groot geworden om resultaat hierin niet mee te nemen.

RKC Waalwijk - FC Utrecht 4-0
VVV Venlo - Willem 2 4-1
ADO Den Haag - AZ 2-2
NEC - Heracles 3-2
Feyenoord - Roda JC 5-2
PEC Zwolle - Ajax 2-4
PSV - Heerenveen 5-1

Stuk voor stuk belachelijke uitslagen, 1 of zelfs 2 ploegen die niet kunnen verdedigen en tactisch matig zijn.

Vitesse tegen Twente was in dat opzicht een topwedstrijd, goede verdedigers, tactisch sterk, voetballend van hoog niveau. Dat er weinig kansen werden afgedwongen was omdat de ploegen aan elkaar gewaagd waren en beide trainers het tactisch goed voor elkaar hadden. Internationaal lacht men zich een breuk om de meeste uitslagen in de eredivisie, de wedstrijd tussen Vitesse en Twente was in dat opzicht een positieve uitzondering. Hoewel het geen spectaculaire wedstrijd was heb ik me geen moment verveeld.

Daarbij heeft Twente met Heracles de beste stadionbezetting, wat Muller met dit punt probeert aan te tonen is me onduidelijk, een in zijn ogen aantrekkelijke ploeg als Ajax krijgt het stadion zelden of nooit uitverkocht.

14 november 2012 om 01:18

Klopt. In Nederland wordt goed verdedigen nooit opgemerkt. We denken ook altijd dat het de nationale ploeg van Italië "meezit", terwijl dat vaak gewoon neerkomt op heel geconcentreerd kunnen verdedigen in de 16. Leuk, hoor, die handbaluitslagen, maar ik vind er inderdaad geen reet aan.

Wat een onzin over eeuwig breien, volgens mij las ik ooit dat in onze competitie de meeste goals vallen per wedstrijd. Het enige wat Nederland nog heeft is spannende wedstrijden met de gekste uitslagen en waar iedereen van iedereen wint, ik kan me dus ook niet vinden in Lex' mening.

Nou nou, dat valt ook wel reuze mee hoor! Twente speelt inderdaad geen sprankelend voetbal, maar Vitesse heeft toch wedstrijden gespeeld waar andere clubs nog een voorbeeld aan kunnen nemen. Beetje zwak om beide trainers te beoordelen op een enkele wedstrijd, waarin het een en ander had kunnen gebeuren als de spitsen scherp waren...

Beetje papegaai kritiek en een zeer zwakke column als je het mij vraagt,

Erg mooie collum ! Ben het er volledig mee eens...

Ben als Twente supporter wel tevreden met een punt bij Vitesse, maar heb de wedstrijd niet kunnen zien, omdat ik zelf in een eerste elftal (amateurvoetbal) speel. Echter heb ik na de tijd verhalen gehoord over het verloop van de wedstrijd en ben ik blij dat ik niet heb gekeken.

Hetzelfde was het in de Amsterdam Arena. Stiekem hoop je dat Twente er in de counter één inprikt en met een gestolen overwinning huiswaarts gaat, maar achteraf sta je met lege handen en heb je een verschrikkelijke wedstrijd zitten kijken.

Hoop dat Steve ervoor kiest om weer vol op de aanval te gaan spelen en dat moet ook kunnen met Fer en Chadli in de gelederen en Rosales en Braafheid/schilder op back. Daarnaast heb je een goed centraal duo achterin die sterk zijn in 1 tegen 1 situaties (counters).... Dus Steve; aanvalluuuuh !!!

Wat een zuur stukje. Dit typeert maar weer eens het opportunisme van het Nederlandse journaille. De ene week is het hosanna en de week erna is alles weer negatief. Vitesse moet van ver komen en heeft 10 jaar lang niets meer gepresteerd waardoor het haar supporters lettelijk uit het Gelredome heeft weggejaagd. Het blijkt nu eenmaal moeilijk om dit vertrouwen weer snel terug te winnen. Dit gecombineerd met de economische crisis maakt dat er inderdaad 7.000 lege plekken waren. Maar bekijk het eens positief: Ruim 18.000 mensen weten wel de weg naar het Gelredome te vinden. Bij dit aantal zou menig stadion in Nederland zijn uitverkocht. Dus wat mij betreft is het glas halfvol in plaats van halfleeg...

Ach, gezever om niks. Ik ben het met Lex eens dat je moet voetballen naar de middelen die je hebt. Met het geld en de spelers van Chelsea, City en Real, moet je gewoon goed aanvallend voetbal spelen. Maar we hebben het hier over Twente en Vitesse, kom op zeg. Twente mist 2 van haar 4 beste spelers en Vitesse heeft er goed aangedaan om het geloof in een goed competitieverloop te behouden. Dit is de eerste keer dat die club echt tegen de top aan zit. Dit zijn dan ook geen clubs die aanvallen als cultureel erfgoed hebben, nog niet.

Vind het trouwens ook onnozel om te roepen dat ze geen kans maken op de eerste plek. Zou niet weten waarom niet.

Denk nu ook weer terug aan die zelfvoldane rotkop van Ron Jans die geheel misplaatst weer even moest aanhalen dat hij het toch jammer vond dat Celtic won. Of Van Marwijk die anderen beticht van laf spel hahaha :D.

13 november 2012 om 12:46

Van Marwijk dacht ook dat Ajax tegen Real de bal zou hebben en het spel zou maken en Real ging counteren. Pakte dat even anders uit, Ajax niet van de eigen helft gekomen in de eerst helft!

Vind dit ook gezeur om niks. Eigenlijk was het vooral Twente dat inzakte. Vitesse probeerde zeker de tweede helft constant om erdoorheen te komen maar de ruimtes waren zo klein dat het vaak uitmondde in niks. Vitesse treft hier geen enkele blaam als je het mij vraagt.

En vanuit het perspectief van Twente is een punt op bezoek bij de nummer drie natuurlijk niet slecht. Ik snap dat je dat dan probeert vast te houden en in het laatset kwartier niet als een bezetene gaat aanvallen. Als hij dan aan de andere kant valt lopen ze drie punten op je in.

Jeetje, Vitesse speelt gewoon met Janssen, Bony en Van Ginkel op 1 middenveld. Hoe aanvallend wil je het hebben?

En trouwens, deze zin klopt niet: "het voetbal was ooit bedoeld als een show, verpozing en recreatie voor de massa."

Eerst was er voetbal. Dat werd vervolgens zo leuk gevonden, dat mensen er naar gingen kijken. Zo gaat het toch met alle dingen? Die spelers voetballen niet omdat wij het zo leuk vinden? Die zijn vroeger, toen ze zes waren, op voetbal gegaan, omdat het een mooie sport was. Dat anderen daar naar willen kijken, moeten zij weten.

13 november 2012 om 11:53

Professioneel voetbal wel.

Lex heeft volgens mij nog nooit een CL finale gezien. Toppers uit Engeland en Duitsland kunnen ook ontzettend saai zijn en dan begin ik niet eens over wedstrijden op Wk's en Ek's.

Rutten speel anders heel leuk voetbal met Vitesse tegen twente was het niks aan maar om dan meteen zo over Rutten te praten dat ie naar Italië moet . Vind ik triest.

Wat een onzin verhaal is dit zeg, Twente speelt de afgelopen weken niet echt top, maar toch ook niet heel erg verdedigend dacht ik zo. Vitesse weet ik iets meer van en daar gaat het helemaal niet voor op, met Bony, Reis, Ibarra, Kakuta/havenaar en Janssen en van Ginkel staan er 6 aanvallend ingestelde spelers op het veld. Dat je tegen een topploeg als Twente vanuit de organisatie speelt doet daar niks aan af. Lex Muller moet niet zo zeuren, volgens mij hoorde ik gister bij Voetbal International dat er in de Eredivisie het vaakst is gescoord van alle competities in Europa?
Het tweede punt betreft het wat lege stadion in het Gelredome is ook maar half waar, Vitesse klaagt nooit over zijn achterban en geeft juist altijd aan dat er potentie is. Vorig jaar was het in de playoff wedstrijden voor het eerst in een paar jaar weer uitverkocht. Daarnaast zaten er in de tijden van nacompetitie nog steeds 13.000-15.000 mensen, net zoveel als er nu bijvoorbeeld in topjaren bij AZ zitten. Dat het nu zo langzamerhand wel weer wat voller mag worden ben ik het wel mee eens. Kortom weer een verhaaltje zonder enige achtergrondinformatie te hebben gezocht en gewoon dom je eigen ondoordachte mening op te schrijven.

13 november 2012 om 12:10

Yep. De reden dat Vitesse er niet door kwam luistert naar de naam Douglas.

13 november 2012 om 17:55

Ja, het is echt ongelooflijk dat hij niet bij Oranje zit. Ik zal wel niet objectief zijn maar ik zou altijd voor Douglas kiezen. Douglas heeft meer ervaring dan al die andere Eredivisie-verdedigers bij elkaar en hij heeft zelfs al goed tegen spelers als Etoo gespeeld.
Van Gaal kiest zeker voor de Vrij omdat hij zo goed kan opbouwen maar verdedigend vind ik hem matig, hij speelt ook nog niet zo lang op niveau als Douglas en heeft ook weinig ervaring. Heitinga heb ik nooit een toegevoegde waarde gevonden, is te klein en legt het verdedigend af tegen echte toppers. Vlaar is sterk maar twee keer zo traag en heeft een draaicirkel van een vrachtwagen vergeleken met Douglas.

Het probleem bij Douglas is dat hij constant negatief wordt aangekeken, vooral door die uitbarstingen in het verleden. Zelfs nu hij het goed doet hoor je niks over hem. Van Gaal wil blijkbaar dat hij bij de Europese top zit want ik krijg nu gewoon het gevoel dat hij hem niet kiest omdat hij nooit een goede band had met Zuid-amerikanen.

13 november 2012 om 18:05

Douglas is gewoon de beste Nederlandse verdediger van dit moment en complementair aan de door Nederland zelf opgeleide verdedigers. Sinds stam eindelijk weer een powerhouse, maar nee... Van Gaal roept die flut Mathijssen op.

Douglas heeft inderdaad minder krediet dan anderen, diep triest.

Wat een onzin zeg.

Willen we dan elke wedstrijd uitslagen van 6-3 en 5-1? Lekker visitekaartje voor onze verdedigers.

Daarbij speelt Mcclaren elke thuiswedstrijd aanvallend voetbal met 4 a 5 aanvallende spelers. Dat er hier en daar een uitwedstrijd bij zit waar hij (te) verdedigend speelt (ajax uit, Vitesse uit,.....dat was het toch?) wordt 'm vergeven.

Ik heb wel het gevoel dat hij niet bewust is van de aanvallende kracht die hij in zijn team heeft. Als Chadli, Tadic en Fer spelen, heeft hij tegen welke tegenstander in Nederland dan ook geen enkele reden om voor de pot te gaan hangen!!

Ach die columns van Tim Muller moet je altijd met een oceaantje zout nemen.

Het is volstrekt logisch dat Twente voorzichtig speelt in Arnhem en het is ook volkomen logisch dat Vitesse voorzichtig speelt tegen de koploper. Goed verdedigen is alleen een scheldwoord in Nederland maar ik weet zeker dat wanneer het 5-5 was geworden dat de column was gegaan over het armzalige niveau van verdedigen in de Nederlandse competitie.

Wat een gezeur zeg, ik ben juist blij dat Twente verdedigend de zaakjes uitstekend op orde heeft. 6 tegendoelpunten na 12 wedstrijden is meer dan uitstekend te noemen. En het is echt niet alleen een kwestie van tactische keuzes van de trainers, in dit geval staan beide teams achterin gewoon goed en geven ze beide weinig kansen weg. Ipv het slecht in aanvallend opzicht kan je het ook goed in verdedigend opzich noemen. Het zegt genoeg dat de huidige topscorer van de eredivisie Bony, normaal niet van de bal te krijgen, nu geen poot aan de trapper kreeg bij Douglas.
Dan krijg je inderdaad een tactisch steekspel, veel mensen vinden dat saai. Ik vind dat meestal wel een interessant schouwspel om naar te kijken, mits er op een hoog niveau gevoetbald wordt. Bovendien is er veel spanning, maar ik kan me voorstellen dat die spanning voor de neutrale toeschouwer een stuk minder is, en daarmee misschien ook wel de hele beleving van zo'n wedstrijd.

Ik heb de wedstrijd gezien en zag een interessant schaakspel, waarbij het positiespel in het veld van een vrij hoog niveau was. Vitesse en Twente hielden elkaar daarbij in evenwicht. In Nederland bombarderen we dit gelijk tot saai spel. Volksmenners als Jan Mulder en Lex Muller pakken dit maar wat graag op, de tactiek van hard schreeuwen zonder nuance lijkt daarbij de beste.

Vergelijk de wedstrijd eens met Zwolle - Ajax. Is het vermakelijker om te kijken naar een wedstrijd met een enorm niveauverschil maar toch doelpunten kent? Voor mij niet.

Inhoudelijk zijn de uitspraken van Muller, zoals altijd, makkelijk te weerleggen. De laffe opstelling van Fctwente was er niet, van alle beschikbare spelers is er de beste opstelling gesmeed. Zelf Bulykin werd nog ingebracht.

Wat deze man zegt, daar klopt in mijn ogen geen bal van.

Om in Europa verder te komen, moet je zorgen dat je een stabiele selectie hebt, die elke wedstrijd precies hetzelfde speelt. Dit creëer je door een goede organisatie in het team te bouwen. Als je een goede organisatie hebt dan krijgt het team vaak weinig tegen doelpunten en dat betekent dus dat het heel moeilijk is om zo'n elftal te verslaan. Vitesse en Twente hebben dit, ze hebben een goede organisatie en ze geven heel weinig kansen/doelpunten weg in een wedstrijd. Dit in tegenstelling tot Ajax en PSV (psv in mindere mate, maar subjectief gezien vind ik deze een zwakke verdediging hebben). Ajax en PSV krijgen relatief veel tegen en dat zie je ook aan de wisselende resultaten.

Dit jaar helaas gaat het met Twente wat minder in Europa (en Vitesse speelt niet eens mee). Juist in de Europa League krijgt Twente veel tegen. In sommige gevallen gewoon pech (levante uit), maar ook een keer slordigheden. Echter je ziet wel dat Twente een goede organisatie heeft en Twente heeft bewezen dat het door middel van deze goede organisatie heel moeilijk te verslaan is. Twente komt al jaren lang ver in Europa en in mijn ogen komt dat doordat Twente zo'n goede organisatie heeft in het team.

Overigens zie ik liever een wedstrijd zoals Vitesse - Twente, waar gewoon top wordt verdedigd en waar een wedstrijd beslist zou worden op details. Dit in plaats van een wedstrijd zoals Zwolle - Ajax, waar gewoon slecht wordt verdedigd en waar de wedstrijd beslist wordt door fouten van de tegenstander.

Voor de mensen die zeggen dat Twente gewoon vol op de aanval moet (dus Brama eruit,etc). In het kampioensjaar wonnen we ook door het spel wat we nu spelen. Verzorgd voetbal, met als eerste doel een goede organisatie. Nu prikken we niet tegen Vitesse in de laatste minuut erin, zoals we wel in het kampioensjaar deden. Echter we staan één punt achter op PSV en we doen gewoon volop mee voor de titel. Daar moet je ook nog eens bij rekenen dat we Fer nog terug krijgen, in mijn ogen de dragende kracht op het middenveld. Ja, Twente is gewoon goed bezig op dit moment (helaas dat we wat pech hadden in Europa en in de beker).

Wat een koekebakker.
Hoe kun je nou de nederlandse topwedstrijden vergelijken met die van duitsland of engeland?!
Net of wij hier ook hetzelfde te besteden hebben als daar. Zit toch een behoorlijk verschil in.
Dan daarbij, sinds wanneer is vitesse nederlandse top?
De ene columnist roept een week daarvoor dat Rutten een aanvallende coach is de andere roept een week later dat hij beter in italie kan trainen met het laffe spel. Nou ik heb van vitesse genoten tegen ajax maar ook zeker tegen twente. Beide wedstrijden had vitesse het voor het zeggen en dat geeft mij al voldoening.
Vitesse speelt een systeem waarin ze de tegenstander lokken. Tegen ajax lukte dit goed en kwamen ze er voordurend gevaarlijk uit. Twente ging hier niet in mee wat hun goedrecht is. Beide clubs speelde vanuit een goede compacte organisatie die telkens vanuit de verdediging werd opgebouwd. Niks mis mee.
Dat hij ook nog even ingaat op de wedstrijd nec-heracles is prima. Maar dat hij het in zijn hoofd haalt om een arnhemmer wedstrijden te laten volgen van nec en deze uitspraak dan ook nog eens doet net voor de gelderse derby zegt toch genoeg. Dat hij over een vuilnisbelt praat in nijmegen en een vreemdelingen legioen in arnhem terwijl beide clubs de aanstaande derby in goede banen willen leiden geeft al aan waar het verstand van deze beste man zit. Idd in zijn *. Maar schijnbaar geniet hij ook van sfeer bij de wedstrijden tussen ajax en feyenoord.

Ik vind het schandalig dat Lex Muller hier voor betaald word. Die man kan net zo goed de fabeltjeskrant gaan opvullen al zal hij dan waarschijnlijk weer een slecht voorbeeld zijn voor die lieve kijkbuiskindertjes. Realiteit is bij hem een vreemd woord zoveel is wel duidelijk.

Voor het eerst in tijden dat ik het grotendeels eens ben met een stuk van Muller. Het enige waar ik over val is de overdreven negatieve toon richting het Italiaanse voetbal. Ja, er zijn problemen. Nee, de stadions zijn niet overal goed gevuld. Daar wordt echter hard aan gewerkt en veel clubs doen er alles aan om de problemen de wereld uit te krijgen. Daar mag ook wel eens bij stil worden gestaan. Vrijwel alle oude stadions in het land worden in de komende jaren vervangen door kleinere, maar moderne stadions. Daarnaast is er weinig mis met de sfeer, daar zouden Nederlanders juist wat van kunnen leren. Makkelijk om die conclusie te trekken op basis van drie wedstrijden die op Sport 1 te zien zijn. Je weet niet half hoe gepassioneerd de supporters van de eiland-clubs zijn. Dat is slechts één voorbeeld, veel clubs hebben meerdere supportersgroepen die de club onvoorwaardelijke liefde geven en dat ook tonen.

Maar goed, dat was niet het punt van Muller. Ik dwaal een beetje af. Op dit punt na ben ik het aardig eens met hem. Het was niet om aan te zien en dat is wel vaker het geval bij vooral FC Twente. Het is een slechte zaak dat een topploeg, toch een uithangbord voor het nationale voetbal, zulk slaapverwekkend voetbal vertoond. Nergens voor nodig, gezien de kwaliteit die de selectie waarborgt. Wel een beetje flauw om het stuk te schrijven alsof er een ramp is gebeurd voor het Nederlandse voetbal. Het valt allemaal best mee.

Columnisten als Lex Muller horen thuis op voetbalzone, wat een heerlijk laag niveau weer

Rutten laat normaliter zijn ploeg wel heel aantrekkeljk voetballen heel gedurfd en aanvallen dat hij nu voor de punten kiest zullen aan het eind van het seizoen wel waarderen als ze hoog eindigen.

Hadden ze wel aanvallend gespeeld en een pakslaag gehad door drie counters dan hadden ze weer gezegd dat hij een tactische onbenul is etc etc.

Dat de voetbal in nederland kwa niveau daalt is duidelijk en jammer maar de amusementswaarde in de eredivisie is aardig hoog.

Wat een onzinnige stukje is dit. Ten eerste zijn de toeschouwers aantallen de laatste jaren op een historische hoogte. Tot voor kort trok de Eredvisie de meeste mensen naar het stadion van alle niet-topc competities in Europa. Een groot gedeelte van de Eredivisie ploegen speelt tweewekelijks voor een zo goed als uitverkocht huis.
Er zijn enkele uitzonderingen, zoals Roda, Vitesse en Utrecht. Daar is een structurele overcapaciteit. Bij Roda zit er, correct me if I'm wrong, een mannetje of 13000. Als je kijkt naar de historie van de club, hoe het daar leeft, de economische situatie aldaar en de concurrentie van Fortuna en MVV denk ik dat je niet veel meer bezoekers daar kan verwachten. Misschien dat je richting de 15000 zou kunnen gaan maar ik zie echt niet mogelijkheden om daar nog meer bezoekers te trekken. Keer niet als MVV zou promoveren.
Vitesse heeft eigenlijk hetzelfde probleem. Met NEC en de Graafschap zijn er twee clubs in de buurt die veel potentiële fans wegnemen. Daarbij komt ook nog dat de financiele problemen die de club tot voor kort bezig hielden en de huidige controversiële eigenaar ook niet helpen om nieuwe fans naar het stadion te trekken. Wel positief is dat Vitesse al jarenlang veel eigen jeugd op stelt. Maar met 18000 toeschouwers trekt Vitesse een respectabel aantal toeschouwers.
In Utrecht zie ik nog de meeste potentieel. Als vierde stad van Nederland en enige BVO in de provincie zou die club zelfs groter moeten kunnen zijn als een Heerenveen of Twente. Het probleem is misschien dat in tegenstelling tot Friesland of Twente er misschien een minder sterke regionale indentiteit is. Aan de andere kant leven er in de Provincie Utrecht ruim 1 miljoen mensen wat veel meer is als in Friesland of Twente. Ik denk dat als in Utrecht er een financieel beter beleid zou zijn er minder problemen zouden zijn met hooligans die club op termijn hun stadion met gemak moeten kunnen uitverkopen.

Men spreekt van een saaie 0-0 afgelopen zondag, maar dergelijke schaakwedstrijden kunnen wel degelijk spannend zijn. Ik vind FC Twente en het aanstormende Vitesse erg gewaagd aan elkaar en begrijp de voorzichtigheid wel. Het is juist knap dat de spelers hun verantwoordelijkheid nemen en allemaal mee verdedigen. Laat je je man lopen, ontstaat er een man-meer-situatie. En lepe spelers als Tadic, Chadli, Bony, Van Ginkel, etc. straffen dat heus wel af. Loop je in het mes, en weg ben je tegen een directe concurrent.

Hoewel ik Steve Mcclaren totaal niet geschikt acht als coach op het topniveau in heel West-europa, had ik van een auteur als Lex Muller een minder goedkope stelling verwacht. Iemand die onder zijn column een heel triomfantelijke beschrijving laat plaatsen over hoe lang hij al sportjournalist is (sinds mensenheugnis dus) zou verder moeten kijken dan slechts één wedstrijd. Vorige week nog beschreef Taco van der Velde in VI nog dat Fred Rutten wel degelijk een coach met lef is. Rutten speelde bij FC Twente goed en leuk voetballen met een creatief middenveld. Na een mislukt avontuur bij Schalke gaf hij blijkens zijn aanvallende opstelling eveneens blijk van zijn aanvallende aard. En hoewel ik Rutten liever kwijt dan rijk ben bij Psv, moet ik Van der Velde ook ten aanzien van Vitesse gelijkgeven, waar de auteur terecht opmerkt dat Rutten ook hier voor creativiteit en aanval kiest en zelfs Jan-arie van der Heijden als inschuivende verdediger laat spelen. Me dunkt? Moet zo'n coach dan langs de lijn staan in de Serie A? Vanwege één schaakwedstrijd tegen een creatief gebrekkig FC Twente!?

Had Lex Muller zich meer verdiept in in ieder geval het lijdend voorwerp Rutten, dan had hij niet zo'n rammelende stelling gebruikt. Voor een zichzelf respecterend journalist die oog heeft voor objectiviteit en zegt te leunen op een schat aan ervaring, vind ik ruimte voor nuance helemaal geen schande hoor!

Onzin Muller. Rutten heeft het lef om Vitesse in een 4-2-4 opstelling te laten spelen met Reis-bony voorin en Kakuta en Ibarra op de vleugels. Maar daarom hoeft hij zijn team nog niet als een blind paard naar voren te laten rennen. Vitesse-twente was geen spectaculaire maar zeker een boeiende en spannende wedstrijd.
In de eredivisie ontstaat het meeste spektakel nou juist bij ploegen die door hun gebrek aan kwaliteit veel domme foten maken.

als Lex bedoeld dat Mclaren en Rutten in Italie thuis horen om van hun pensioen te genieten onder het genoot van een heerlijk glas wijn in de ondergaande zon,...okay dan heeft hij een punt.

Maar als hij bedoeld als trainer,...?? ik denk dat als ze geluk hebben ze bij een Serie B club aan het werk kunnen ,...maar in de Serie A zeker niet,....

iemand die met enige regelmaat het Italiaanse voetbal volgt,weet wel beter!!

Dus Lexi,.....niet ergens over schrijven waar je geen verstand van hebt,....

Wat een beroerd stuk tekst. Kijk waar Vitesse vandaan komt. Alleen maar credits voor het spel en de resultaten in Arnhem. En vanuit Twente perspectief: je mist 3 belangrijke basisspelers (in iedere linie) en gaat op bezoek bij de nummer 3. Niet vreemd dat een opstelling hierop wordt aangepast.

Haha wat is dat nu. Lex toch.

Alsof er in Italië altijd defensief wordt gevoetbald... Catenaccio is voltooid verleden tijd daar. Clubs als Juventus, Napoli en Inter spelen in een 3-5-2. Ook de kleinere clubs doen mee.

Wat Vitesse doet is een keer normaal verdedigen.

Aanvallen is leuk hoor en de Eredivisie is aantrekkelijk om te zien, maar wat er tegenwoordig allemaal in gaat... Pffffft. Rugdekking geven, kort erop zitten, alles geven, lastig zijn enz., verdedigers kunnen er in Nederland helemaal niks meer van. Ja, opbouwend zijn de verdedigers erg goed, complimenten, maar komop tegenwoordig kun je draaien, keren en eens rustig kijken wat je gaat doen als aanvaller in de eredivisie. Leer eens verdedigen zeg, als team ook trouwens, ook aanvallers defensief werk doen.

Aanvallend voetbal is leuk, maar alleen als er óók goed verdedigd wordt, anders zou ik, net als van Basten wel eens doet, 5 verdedigers neerzetten. Loop lekker in het mes, counteren wij naar de overwinning. Alleen aanvallen wanneer je het materiaal ervoor hebt. Rutten gaf ik groot gelijk met zijn uitspraken daarover.

Sexy Lexy baseert een heel verhaal en trekt conclusies op basis van één wedstrijd. Knap. Misschien moet hij een paar meer wedstrijden van beide clubs bekijken voor hij een (misplaatst) oordeel velt.
Maar het scoort wel lekker en daar gaat het om nietwaar?

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren