Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AC Milan verlengt met Rafael Leão en neemt gigantische clausule op in contract

Laatste update:

Rafael Leão heeft zijn contract bij AC Milan met vier jaar verlengd. De 23-jarige Portugees, die aanvankelijk een contract tot medio 2024 had, ligt nu tot medio 2028 vast in Milaan. De verlenging hing al een tijdje in de lucht, maar is vrijdag bevestigd door zijn club. Naar verluidt staat er in zijn nieuwe contract een astronomische afkoopsom, van 175 miljoen euro.

Leão was afgelopen seizoen van grote waarde voor Milan. Die prestaties bleven niet onopgemerkt, want de aanvaller stond in de belangstelling van meerdere topclubs. Van een overgang lijkt voorlopig echter dus geen sprake. Mochten clubs Leão op een later moment alsnog willen overnemen, dan zal er diep in de buidel getast moeten worden.

De afkoopsom van 175 miljoen euro wordt onder meer gemeld door Fabrizio Romano. De Italiaanse transfermarktexpert weet ook wat het salaris van Leão gaat worden: vijf miljoen euro netto per jaar. Afgelopen seizoen speelde Leão 47 officiële duels voor i Rossoneri, waarin hij goed was voor veertien doelpunten en vijftien assists. Bovendien haalde hij met de club de halve finale van de Champions League, waarin Milan werd uitgeschakeld door rivaal Internazionale.

Leão speelde in de jeugd van Sporting Portugal en maakte in 2018 transfervrij de overstap naar Lille OSC. Daar speelde hij slechts één seizoen: in 2019 vertrok hij voor een kleine dertig miljoen euro naar Milan. In oktober 2021 maakte de inmiddels achttienvoudig international zijn debuut voor Portugal. Vooralsnog moet hij het vooral met invalbeurten doen voor dat land.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit was toch al bekend? Anyway 175 miljoen is veel maar denk dat het in de huidige markt niet de gekste som is voor 1 van de grootste aanvallende talenten van de wereld

3 juni 2023 om 11:11

Gisteren was het officieel.

Absoluut terecht. Toch wel de smaakmaker van Milaan. Ik zie hem na volgend seizoen wel een mooie transfer maken zodat Milaan er ook een mooi bedrag aan overhoudt.

Fijn om te zien dat zo'n talent langer in Italië blijft. Werd eventjes misselijk toen ik hem gelinkt zag worden aan PL clubs. Goed voor de Serie A dit!

3 juni 2023 om 11:42

Eens! PL begint onderhand een soort Super league te worden, wat geen beste ontwikkeling is imo

3 juni 2023 om 13:26

De PL is ook in begin jaren 90 opgestart als een Super League die zich afscheidde van de toenmalige Football League. Daar begon ook de scheefgroei in geld mee vergeleken met de rest van Europa. Maar in Europa hebben ze wel zwaar ondermaats gepresteerd als je het afzet tegen de miljarden die daar door de clubs tegenaan werden en worden gegooid, nu zelfs met een lange neus naar de FFP regels.

3 juni 2023 om 13:43

Kijkend naar titels wel. Als je zuiver qua algemene prestaties (dus landen coëfficiënten) beoordeelt dan domineren ze Europa al een aantal jaar.

3 juni 2023 om 13:45

Nou volgens mij is het de La Liga die sinds 2000 domineert met het winnen van de CL en EL.

3 juni 2023 om 13:58

@RM Toch was het niet de PL maar de Serie A waar het grootste geld werd uitgegeven in Europa in de jaren 90. De Premier League kwam pas echt tot leven in de jaren 2000 als super competitie. Real en Barca waren ook grootmachten die flink wat geld te besteden hadden natuurlijk

Lijkt me voor die jongen ook leuk om verder te kijken dan de serie a. Wel een speciale speler, heeft nog die bijna ouderwetse dribbel. Een buitenspeler die z'n man opzoekt. Top voor Milan dat hij blijft natuurlijk.

Forza Milan eindelijk weer eens een sterkhouder die wilt verlengen. In de afgelopen jaren zijn sterkhouders gratis vertrokken. Als hij ooit vertrekt 80 mil minimaal geweldig talent en krijgt te weinig kans bij het nationale elftal.

En te bedenken dat Leao 2 jaar geleden weg mocht als iemand zijn aankoop bedrag bood (35 mil), kwam er gelukkig niet en is uit gegroeid tot een vd betere linksbuitens ter wereld. Daarom moet Milan ook CDK de tijd gunnen want die mag na verluid ook weg als zijn aankoopbedrag op tafel komt..Enfin, beste deal dat Maldini heeft gesloten in zijn tot nu toe 3,5 jaar bij Milan! Alles is top! 5 mil salaris is gewoon normaal, tot 2028, dus geen miezerige 2 jaar erbij zoals Raiola dat deed met Donnarumma en een torenhoge afkoopsom voor de eventuele clubs en voor 175 mil mag hij wel gaan van mij. Top nieuws dit en met zijn verlenging, hebben ALLE sterkhouders nu verlengd en langlopend contract. Eerst volgende is Maignan met een aflopend contract in 2026. En daar isMaldini al mee bezig! Nu nog paar sterke aankopen, Paolo!

Verstandige keuze. Je ziet toch vaker dat dit soort spelers kiezen voor het 'grote geld'. Spelen voor een club als Milan in betere jaren lijkt me ook geen straf, in een mooi land. Hij is daar toch de ster en pas 23 jaar.

3 juni 2023 om 13:28

Wat voor “soort” spelers?

Mooi! Ik zie hem graag spelen. Vanwege z'n kwaliteiten, maar ook omdat hij veel lacht. Krijg wel de indruk dat hij het ook echt leuk vindt. Beetje Ronaldinho vibes wat dat betreft.

3 juni 2023 om 20:38

Hahaha klopt. Maakt niet uit wat er gebeurt hij blijft maar lachen net als Ronaldinho. Geweldig nieuws dit. Forza Milan!!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren