Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Alex Kroes getoond als keiharde onderhandelaar: ‘Liet deal op 180 euro klappen’

Laatste update:

Alex Kroes is een keiharde onderhandelaar, zo blijkt uit een uitgebreid artikel in het Algemeen Dagblad. De titulair technisch directeur van Ajax handelde in het verleden op zeer zorgvuldige en principiële wijze en liet zelfs een deal klappen op 180 euro.

Al geruime tijd is Kroes met Ajax op zoek naar een nieuwe trainer voor volgend seizoen. Graham Potter leek lange tijd op pole position te liggen, maar nu wordt de 35-jarige Francesco Farioli beschouwd als topkandidaat, zo meldt het AD.

Met het oog op de voorbereidingen voor komend seizoen, zal Kroes niet al te lang meer willen wachten met het aanstellen van een nieuwe trainer. Maar gezien de onderhandelingsprincipes van Kroes, zal die niet wakker liggen van een aantal weken vertraging.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Tussen 2019 en 2022, toen Kroes grootaandeelhouder en bestuurder was bij Go Ahead Eagles, baarde zijn manier van onderhandelen al veel opzien. Dat kwam als eerste tot uiting toen Marc Overmars doelman Jay Gorter naar Amsterdam wilde halen.

Overmars legde een bod van een miljoen euro op tafel, waarop Kroes vroeg om het dubbele daarvan. “Jij weet net zo goed als ik dat die jongen het dubbele daarvan waard is zodra hij het Ajax-shirt draagt”, waren de woorden van Kroes daarbij.

Zelf iets meer betalen lijkt Kroes helemaal niet te doen. Jacob Mulenga werd bij Go Ahead aangedragen door Jan-Willem van Dop, die de spits uit Zambia nog kende van zijn tijd bij FC Utrecht. Kroes ging vervolgens in onderhandeling, maar bleek ontzettend principieel te zijn.

De deal was namelijk zo goed als rond, maar Kroes weigerde met de laatste 180 euro per maand over de brug te komen, waardoor het niet van een overeenkomst kwam. Uiteindelijk was het Van Dop zelf die de deal wist te sluiten.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Weet niet of dit een goed teken is. Een deal op 180 euro laten klappen lijkt mij ego probleempje. Dat Kroes goed kan onderhandelen dat spreekt voor zich als groen gras. Als je oprichter benn van seg wat een groot kantoor is.

8 mei 2024 om 09:48

Ik vind dit lastig te beoordelen. Stel dat ik met Mulenga aan de onderhandeltafel zit en hij stelt eisen waarop ik akkoord geef en vervolgens wordt dat eisenpakket nog eens uitgebreid en ik geef daar akkoord op, waarop dat eisenpakket nog eens wordt uitgebreid en ik trek daar de grens. Dan mag je je afvragen wiens ego groter was.

8 mei 2024 om 09:49

Tja die info staat er dan ook niet.

8 mei 2024 om 09:55

Zonder context lastig te beoordelen, want het kan net zo goed zijn dat de speler wederom met aanvullende eisen kwam (iets wat heel vaak gebeurd). En dan is het wel van belang dat een club ergens een lijn trekt.

Het ging overigens niet om slechts eenmalig 180 euro, maar 180 euro per maand.

8 mei 2024 om 09:58

Dan is hij een zeiker 180 euro ik geloof daar niks van.

8 mei 2024 om 12:00

Ik denk vooral dat we een voorbeeld voorgeschoteld krijgen van 1 verkoop en 1 aankoop situatie terwijl Kroes heel veel van dit soort deals heeft beklonken. Vind dit geen geweldig staaltje journalistiek, maar ben inmiddels niet anders gewend van VZ.

" Een stukje scoop waarmee we weer de nieuwe TD van Ajax in een kwaad daglicht kunnen zetten? Schrijf er een mooi stukje omheen en gooi maar online."

Het is natuurlijk van de zotte om iemand zijn werkwijze te linken aan 1 situatie waar we niet eens het hele verhaal van weten. Zoals Ijsmuts ook aangeeft, we weten helemaal niet wat de afspraken waren en waarom Kroes besloot een grens te trekken. Dat zal echt niet alleen met 180 euro per maand te maken hebben gehad, dat lijkt mij heel sterk.

8 mei 2024 om 12:24

Het is 180 per maand, als fat dan voor 5 jaar was ofzo is het al 9800 in totaal dat is al wat meer voor zo een club.

Keiharde onderhandelaar of geforceerd hard willen spelen en daardoor een speler laten lopen die je eigenlijk wel wilt hebben? Sorry hoor maar heel principieel zijn over 180 euro met dat soort bedragen lijkt me juist helemaal geen goede tacktiek. Dan laat je je ego belangrijker zijn dan de club waar je voor werkt.

8 mei 2024 om 10:00

180 euro per maand, grote kans ook dat dit als extra eis werd gesteld vanuit de speler en waarop Kroes daar de streep trok. Uiteindelijk heb je wat met elkaar afgesproken dan is het wijselijk om je daar bij te houden of dat nou 180 euro is of 18.000 euro. Daarbij de spelers is alsnog bij de club terecht gekomen.

8 mei 2024 om 10:03

De spelers is ondanks Kroes bij de club gekomen, niet dankzij.

8 mei 2024 om 11:16

Fossen, Of de speler realiseerde zich dat aanvullende eisen wat onhandig waren en is uiteindelijk ingebonden.

Als je gaat onderhandelen dan is het toch vanzelfsprekend dat je ergens de lijn trekt. Wanneer je daar niet standvastig in bent dan heb je met een selectie van 25 a 30 spelers dan uiteindelijk een probleem. Sterker nog dan kan je als kleinere club misschien die ene nieuwe speler niet halen omdat jij bij alle andere transfers je budget hebt overschreden.

Met Gorter wist hij vervolgens het maximale eruit te halen. Ik vind het wel bijzonder hoe iemand die goed op zijn budget past zo negatief benaderd wordt. Genoeg (nederlandse) clubs die dat niet doen met de nodige gevolgen. Ook Ajax afgelopen zomer nog, meermaals transfersommen betaald die nergens opsloegen.

8 mei 2024 om 11:54

Sterker nog, de alom geprezen Marc Overmars (voor zijn werk dan, zijn prive handelen voor deze discussie even buiten beschouwing gelaten) staat erom bekend een van de meest krenterige mannen te zijn in de voetballerij.

8 mei 2024 om 10:03

Precies, zeker met de kennis van Nu was dat gewoon fout. Mulenga was voor de groep heel belangrijk en was de mentor. Hij was ook zeer geliefd bij de fans en speelde nog redelijk veel wedstrijden voornamelijk als invaller. Maar waar van der Dop en van Wonderen zijn meerwaarde zagen was Kroes bezig met €180 bizar ! En schandalig als het was mis gegaan.

Nou dan was die onderhandelaar aan de andere kant ook keihard. Die liet het immers ook daarop klappen.En die discussie met Overmars haha. Nou wat bijzonder..

Ik lees : Kroes doet wat hij wilt en negeert algemeen directeur. Lekker samenwerken, zeker als je ziet dat Mulenga voor de groep van heel belangrijk was! Hij bracht ervaring en precies wat de groep nodig had. Een keiharde onderhandelaars er moet staan Kroes vergeet het belang van de club
En vergeet soms wat een spelersgroep nodig heeft.

1 speler 2160€ per jaar
10 spelers 21,600 per jaar
23/spelers 45,000+ per jaar

Als elke speler tussen de 100/500 meer per maand wilt, tikt aardig aan voor een kleine club

8 mei 2024 om 11:19

Salmon238, precies. Voor een kleine club kunnen die zogenaamde kleine bedragen flink oplopen wat als gevolg kan hebben dat ze misschien zelfs wel een speler minder hadden kunnen halen.

Wel mooi overigens hoe makkelijk mensen hier doen over 180 euro per maand. Maar wanneer zij iets op bijvoorbeeld een marktplaats iets zetten met een vraagprijs en een denkbeeldige minimale prijs dan wijk je daar toch ook niet vanaf.

8 mei 2024 om 12:06

Het gaat echter om de verhouding. Je gaat niet voor niets een onderhandeling in. Door het te laten klappen op 180 euro op een bedrag van 15k is natuurlijk wat anders dan op 2k. Wanneer ik voor mij een perfecte auto vind, laat ik de deal ook niet klappen op een marginaal verschil.

8 mei 2024 om 12:27

Jansen Joenite, zoals Salmon238 al schreef tellen al die kleine beetjes wel op tot een serieus bedrag. Daarbij als jij een auto wil kopen en je bent tot overeenstemming gekomen wat precies binnen je budget valt, vervolgens zegt de verkoper doe er toch maar even 5000 euro bij dan zeg jij toch ook dikke doei?

Zoals een ander lind schreef, Overmars werd geroemd om zijn krenterigheid en hier wordt dat juist negatief gezien. Het vergrootglas ligt voornamelijk op die 180 euro per maand in de reacties maar met de verkoop van die keeper heeft hij er wel het maximale uitgehaald (geld + doorverkooppercentage).

8 mei 2024 om 12:34

Dat zeg ik.. het moet in verhouding zijn. Met 180 per maand heb je het niet over een verhoging van zeg 30% zoals in het auto voorbeeld (5000 extra).

8 mei 2024 om 12:48

Jansen Joenite, Tegenover welke verhouding dan? Jij koopt één, twee of misschien maximaal drie auto's. Uiteindelijk moet een club 25 a 30 auto's kopen danwel onderhouden. Als je telkens maar weer over je eigen grens gaat dan kom je financieel toch niet uit?

Daarom dat je bij het onderhandelen ook van te voren een gewenst bedrag hebt bedacht naast een absolute grens. Stel je gaat hier akkoord met 180 euro per maand en morgen komt er iemand met 400 euro, wat maar 220 euro meer is ga je dan niet akkoord?

Begroting toen der tijd van Go Ahead was ongeveer 4 miljoen euro, jij bent met jouw gedachten bereidt om zomaar 1% van je begroting af te schrijven als je zo bij al je transfer zaken doet. Dat terwijl je voor jezelf een totaal andere grens had aangegeven.

8 mei 2024 om 13:08

Volgens mij gaat het hier om de komst van 1 speler, en niet 25 of 30. Daarbij is elke onderhandeling in de voetbal uniek en zou je als makelaar en club m.i. laakbaar verdrag vertonen wanneer onderhandelingen tot de cent naar buiten komen.

8 mei 2024 om 13:36

Jansen Joenite, waarom zou het slechts bij één speler zijn? Het gaat toch om het beleid wat je voert.

Overmars was ook 1 van de mensen die achter dat beleid stond, ook hij stond bekend als een harde onderhandelaar en een enorme krent te zijn. Ondertussen is Go Ahead in een paar jaar gegroeid naar een begroting van 10 miljoen Euro en doen ze het qua klassering niet slecht.

8 mei 2024 om 14:06

Omdat het hier om 1 speler gaat met een marginaal verschil. Ook Overmars speelde de 'take it or leave it' niet zo hard. Wilde hij een speler echt, dan kwam er uiteindelijk water bij de wijn. Hij verkocht zijn huid natuurlijk wel zo duur mogelijk.

8 mei 2024 om 11:57

Gebeurt dat vaak dat alles spelers opeens 500 euro meer willen ?

8 mei 2024 om 12:36

Critic0, spelers danwel zaakwaarnemers komen regelmatig na een overeenstemming met aanvullende (vaak kleine soms grote) eisen.

Goed verhaal zonder context dit. Het zal niet het allereerste bod zijn dat ie hierop laat klappen lijkt me. Wellicht wilde ze er steeds iets meer uithalen. Je moet ergens de grens trekken.

8 mei 2024 om 12:02

Ja dit dus. Morgen: " Alex Kroes stapt in een hondendrol, is hij oplettend genoeg om TD te zijn van Ajax?"

Ik weet niet of ik dit als positief of negatief punt zie.

Een voorbeeld. Ajax kan straks een speler verkopen en vraagt 10 miljoen. Een club biedt 9 miljoen. Kroes blijft volhouden 10 miljoen en geen cent minder. Dan is het 31 augustus en speler is niet verkocht.

Andersom. Ajax wil een speler kopen, en de betreffende club vraagt 10 miljoen. Ajax biedt 8 miljoen en Kroes zegt het is 8 miljoen en geen cent meer. Gevolg speler komt niet naar Ajax.

8 mei 2024 om 12:31

miki1959, zo zwart wit is het natuurlijk niet. Zeker met verkoop van spelers zal je rekening moeten houden met zoveel variabelen. De strekking van het artikel is dat het een harde onderhandelaar is, iets waar Overmars nou juist om werd geroemd. Toch op basis van een headline op voetbalzone wordt daar bij Kroes negatief op ingezet.

Haha keihard onderhandelaar.... Die Kroes poept nog net geen goud....
Had de koppen wel willen zien als het Mislintat was die een deal liet klappen op 180 euro.

Echt weer zo'n typisch artikel waarmee je iemand de hemel in kan prijzen of keihard kan neer sabelen. Het I maar in welke context je het plaatst.

Alles wat deze man doet lijkt nep.
Gemaakt voor de bühne.
Zeer slecht als je het zelf niet kan afronden en iemand. Je moet komen redden.

Als ervaren recreant op marktplaats snap ik hem heel goed. Komt iemand een fiets ophalen voor 50 euro, bood die op locatie ineens 5 euro minder. Ga maar mooi naar huis dan vriend.

Nee zonder grappen, moeilijk te beoordelen aangezien we de achterliggende reden niet weten. Als er daadwerkelijk een akkoord was en er worden last minute wijzigingen gedaan zou ik ook voet bij stuk houden. Afspraak is afspraak.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren