Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

ADO vindt opvolger Advocaat: ‘Weet hoe het is om te werken met jonge talenten’

Laatste update:

Darije Kalezic is met ingang van komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van ADO Den Haag, zo maakt de club uit de Keuken Kampioen Divisie bekend. De 53-jarige Waalwijker was al enkele weken in gesprek met de clubleiding. Aanstaande maandag zal Kalezic, die voor twee seizoen tekent, voor het eerst voor de groep staan bij de start van de voorbereiding. De Bosniër geldt als opvolger van Dick Advocaat.

Kalezic stond de laatst twee seizoenen aan het roer bij Jong FC Utrecht, waarmee hij afgelopen jaargang kansloos als hekkensluiter eindigde in de Keuken Kampioen Divisie. Bij het beloftenelftal van de Domstedelingen draait het vooral om de ontwikkeling van jonge spelers, waardoor hij de functie komend seizoen opnieuw had kunnen bekleden. Kalezic koos er echter voor om zijn nog één jaar lopende contract te laten ontbinden.

Bij ADO krijgt Kalezic de mogelijkheid zich weer te manifesteren als 'prestatiecoach'. Na een afwijzing van de clubloze Danny Buijs kwam hij in beeld. Technisch directeur Joris Mathijsen was op zoek naar een ervaren trainer en Kalezic voldoet aan de profielschets van de club. In het verleden wist hij met De Graafschap te promoveren naar de Eredivisie. Over de verdere invulling van de technische staf hoopt ADO snel meer duidelijkheid te geven.

"Darije is al meer dan veertien jaar actief als oefenmeester in het betaald voetbal, waarvan de afgelopen jaren in de Keuken Kampioen Divisie, dus brengt hij dus de nodige ervaring met zich mee", laat Mathijsen weten in een eerste reactie. "Hij heeft bewezen ploegen naar een hoger niveau te kunnen tillen. Daarnaast weet Darije als geen ander hoe het is om te werken met jonge talenten. We zijn ervan overtuigd dat hij daarom de geschikte man is voor deze klus."

ADO hoopt met Kalezic aan het roer op termijn weer terug te keren op het hoogste niveau in Nederland, al lijkt die ambitie momenteel ver weg. Afgelopen seizoen eindigden de Hagenezen onder leiding van Advocaat op de twaalfde plek in de Keuken Kampioen Divisie. ADO begint het seizoen met een uitwedstrijd bij De Graafschap, waarna een thuisduel met Roda JC volgt. Op vrijdag 11 augustus gaat de Keuken Kampioen Divisie van start.

Gaat ADO met Darije Kalezic weer meedoen om promotie naar de Eredivisie?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou, leuk! Ben blij dat er iemand komt die niet nu net begint met zn carrière. Wordt een interessante transferzomer met veel uitgaande en hopelijk mooie inkomende transfers. Ik kijk uit naar een nieuw, hopelijk intern rustig, seizoen, waar een hoop stevige tegenstanders in uitkomen. We gaan t weer zien allemaal

Nou trainer hebben we binnen. Nu is het tijd voor een stuk of 15 voetballers die ook echt iets met de bal kunnen. We hebben nog maar officieel 10 contractspelers ofiets. Snel versterkingen erbij halen, dit seizoen met Groningen en Emmen erbij wordt het alleen maar lastiger. Ook Willem II en NAC zijn ambitieus. Ik heb het idee dat we dit seizoen een echte nek-aan-nek race kunnen gaan krijgen. Ik ben benieuwd.

Ik gun Darije zeker deze kans, maar ik weet niet of ADO hier echt iets mee op schiet. Ondanks dat hij bij mijn clubje best wel succesvol is geweest was ook niet altijd onder de indruk van zijn voetbal.

Zou mooi zijn indien Ado bovenin kan meedraaien, maar ik heb mijn bedenkingen bij de spelersgroep. Advocaat zou het wel even beter doen dan Kuyt, maar dat is hem niet gelukt.

29 juni 2023 om 14:34

Welke spelersgroep? Er zijn 8 spelers over. Er gaat nog flink in de selectie geïnvesteerd worden.

29 juni 2023 om 14:43

Advocaat deed het ook flink beter dan Kuyt, maar het was veel te laat

Ado gaat, met clubs als Groningen, Cambuur, Emmen, Willem 2, NAC etc. van z'n levensdagen niet in de top 5 eindigen. Dus de poll uitslag (waarbij er meer 'nee' dan 'ja' hebben geklikt) klopt wel. Ik denk wel, mits alles een beetje goed in elkaar valt, dat Ado wel evt 7e of 8e kan worden (net aan play-offs) en dan moet je geluk hebben in de play-offs dat je aan de redelijke kant van het schema komt te zitten voor promotie. Die pech had MVV afgelopen play-offs als nr. 5. Het is soms best krom maar je kan soms beter 7e of 8e worden dan 4e of 5e. Heel vreemd systeem blijf ik het vinden.

29 juni 2023 om 14:36

Hoezo denk je dat? Er is namelijk beloofd door de eigenaar dat er flink geïnvesteerd mag worden in de spelersgroep. Er moet straks een spelersgroep staan die voor promotie gaat. Dit zijn de woorden van Joris Mathijsen.

29 juni 2023 om 15:41

Tja woorden. Woorden zijn nog geen daden, zou uitgerekend Joris Mathijsen toch wel moeten weten

29 juni 2023 om 16:06

@jsdenhaag, je moet het gewoon eerlijk en realistisch bekijken; je hebt gezien wat Groningen tot nu toe al aan spelers heeft gehaald en wat ze al hadden, die zijn gewoon kampioenskandidaat nr. 1 en ik zie Emmen en Cambuur ook, met een beter elftal, bij de bovenste 5 eindigen. Ook Willem 2 heeft, in mijn ogen, als de nr. 4 van vorig jaar, een beter elftal dan ado. Ik denk dat je realistisch moet zijn en dat ado echt niet bij de eerste 5 gaat eindigen. Waarmee ik niet wil zeggen dat ze niet kunnen promoveren, maar dan moeten ze wel echt nog heel wat goede spelers erbij halen en, gedurende het seizoen, ook wat geluk moeten hebben. Ik denk echt dat als ado 7e of 8e wordt, en dus play-offs haalt, dat ze het heel goed gedaan hebben en dan, wat ik al zei, met een beetje geluk in het schema, misschien wel kunnen promoveren. Maar ado gaat, no way, no how, automatisch promoveren als nr. 1 of 2 en gaat ook zeker niet in de top eindigen, daarvoor zijn er gewoon te veel goeie, en grotere/betere clubs als Ado komend seizoen in de KKD!

29 juni 2023 om 16:05

Almere City is ook gepromoveerd en daar zaten ook genoeg goede teams bij. Kkd is een vreselijk onvoorspelbare divisie, waar, op een aantal uitzondering na, iedereen kan promoveren of onderaan kan eindigen.

Ik hoop op een drukke transferperiode, waarin ik zeer benieuwd ben naar de keuzes van de nieuwe directie

haha dit stukje: "hij heeft bewezen ploegen naar een hoger niveau te kunnen tillen. Daarnaast weet Darije als geen ander hoe het is om te werken met jonge talenten."
dat naar een hoger niveau tillen hebben we vorig jaar goed kunnen zien, met bedroevend voetbal allerlaatste worden en ja hij kan werken met jonge talenten, maar aan de afgelopen 2 jaar was ook goed te zien dat hij ze niet beter maakt, of heb ik al die doorgestroomde talenten van jong utrecht bij utrecht in de eredivisie over het hoofd gezien?

Aangezien ADO nog maar circa 11 spelers onder contract heeft staan op dit moment in de gehele selectie kan er nu eindelijk een competitieve selectie worden samengesteld door Kalezic!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren