Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax dreigt naast Lijnders te grijpen: Turkse topclub toont serieuze interesse

Laatste update:

Pepijn Lijnders heeft interesse gewekt van Besiktas, zo meldt The Athletic. De assistent-trainer van Liverpool is solidair met Jürgen Klopp en zal net als de Duitse oefenmeester na dit seizoen vertrekken uit de muziekstad. Besiktas is op zoek naar een opvolger voor Fernando Santos en ziet Lijnders als een serieuze kandidaat.

Lijnders is bij Liverpool al jaren de rechterhand van Klopp, die Lijnders onlangs nog als 'één van de beste coaches' bestempelde waarmee hij ooit heeft gewerkt. Lijnders, die in Nederland als hooftrainer een niet al te succesvol verleden heeft bij NEC, werd in eerder stadium hevig gelinkt aan het trainerschap bij Ajax.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Bij de Amsterdammers gaat John van 't Schip na dit seizoen niet verder als hoofdtrainer. Al snel werd de naam van Lijnders genoemd, ook omdat duidelijk werd dat Lijnders geen kandidaat is om de nieuwe hoofdtrainer van Liverpool te worden.

Als Ajax daadwerkelijk met Lijnders in zee wil, lijkt de club haast te moeten maken. Besiktas kent een vrij dramatisch seizoen in de Süper Lig en nam wegens tegenvallende resultaten onlangs afscheid van Fernando Santos. De Turkse topclub wil komend seizoen beduidend beter voor de dag komen en ziet in Lijnders een geschikte kandidaat om de Zwarte Adelaars terug naar de Turkse top te brengen.

De focus van Lijnders ligt vooralsnog op het slot van het seizoen met Liverpool. The Reds zijn in een titelstrijd verwikkeld met Manchester City en Arsenal en maken nog een kleine kans op het winnen van de Europa League. Na afloop van het seizoen is Lijnders voornemens om opnieuw voor zijn kans als hooftrainer te gaan. Waar dat zal zijn, moet dus nog blijken.

De inmiddels 41-jarige Lijnders was tussen de zomers van 2014 en 2015 trainer van Liverpool Onder 18, alvorens hij assistent-trainer van het eerste elftal werd. In januari 2018 besloot Lijnders op eigen benen te gaan staan bij NEC, waar hij het slechts een half seizoen volhield. Lijnders slaagde er niet om NEC naar de Eredivisie te brengen en bovendien zaten hij en de directie niet op één lijn.

Lijnders keerde daarop terug naar Liverpool, waar hij met open armen werd ontvangen door Klopp. Een jaar na de terugkeer van Lijnders op Anfield slaagde Liverpool erin de finale van de Champions League te winnen ten koste van Tottenham Hotspur. Een jaar later wist Liverpool voor het eerst in de dertig jaar tijd de Premier League te veroveren.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

'als Ajax daadwerkelijk met Lijnders in zee wil" Ja daar ga je al he. We grijpen niet naast Pepijn iig.

Beter neemt besikthas lijnders ook😅 Zie hem liever niet als trainer bij ajax

18 april 2024 om 18:15

Nee, de beste man zou in ieder geval als hoofdtrainer totaal ongeschikt zijn. Stapte destijds in bij NEC in de winterstop met 7 punten voorsprong op de nummer 2 om te gaan bouwen aan een NEC die de Eredivisie in gaat. Stond de media te woord bij zijn aanstelling dat hij een vooruitstrevende laptoptrainer was en veel trainers achterhaalt zijn. Eindstand, NEC had zijn voorsprong weggegeven. Kreeg de ploeg niet aan het voetballen met spelers als Danjuma, Kadioglu, Rayhi, Breinburg, Verdonk en Achahbar om maar wat te noemen. Kon totaal niet met de pers omgaan en sloeg wartaal uit. Het zou een absolute top assistent zijn, zonder twijfel met dat cv. Maar als hoofdtrainer totaal ongeschikt.

18 april 2024 om 20:48

Ajax heeft die fout al gemaakt met Schreuder dus laten we hopen dat Ajax ervan heeft geleerd. Maar wie het wel moet worden is lastig, maar Mourinho is vrij en beschikbaar. Misschien is die wel haalbaar aangezien geen enkele club in de Europese top op hem zit te wachten. Met hem als trainer had Ajax nooit met 6-0 verloren van Feyenoord.

Potverdorie, daar zal menig Ajacied wel wakker van liggen.

Goh jammer zeg...
Was toch geen serieuze optie ??

18 april 2024 om 18:13

Maar dit is toch een veel betere opties dan Steijn of Schip? Lijnders is een hele interessante

18 april 2024 om 18:43

Deze optie gaat eerder hetzelfde rijtje in. Er zit echt een wereld van verschil tussen coach/leider/manager zijn en assistent van die coach zijn natuurlijk. Heb je totaal andere capaciteiten voor nodig. Ik zie in Lijnders niet bepaald de capaciteiten die nodig zijn om hoofdcoach te zijn. Assistent is hij blijkbaar wel heel goed in. En dat is ook logisch, want het schijnt een datavreter te zijn, en die kan met behulp van een communicatieve sterke en slimme hoofdcoach naast zich, dat prima laten overbrengen natuurlijk. Waarschijnlijk qua voeding een ideale assistent dit.

18 april 2024 om 19:18

Een betere optie dan Steijn of Schip? Als ik zie hoe Lijnders het bij NEC heeft gedaan en hoe Steijn het bij Sparta deed, dan weet ik dat nog niet zo zeker.

Dat zou een ramp zijn🥱🥱

Wat een non nieuws, als Ajax met prutsers die bij nec falen aan de gang wilt, dan wordt het toch nooit wat.

Er wordt geschetst of dit slecht nieuws is, maar zo pepijnlijk vind ik het helemaal niet

''ajax dreigt naast Lijnders te grijpen''

Ik denk niet dat Lijnders ooit een optie is geweest voor Ajax daar er andere trainers op lijstjes staan die aantrekkelijker en geschikter zijn voor Ajax dan Lijnders (gezien zijn Cv).

Ondanks de malaise bij Ajax denk ik dat de titel dan beter ''lijnders dreigt naast Ajax te grijpen'' beter was geweest...

Wat mij betreft moet Ajax Graham Potter als nieuwe coach nemen. Schreuder, Heitinga, Steijn en nu van 't Schip hebben erg matig gepresteerd dus het is voor Ajax nu het beste om een buitenlandse coach te nemen. De Engelsman is een goede tovenaar en kan van een heel matig Ajax een heel goed Ajax maken.

18 april 2024 om 17:34

Was een week (of 2?) terug volgens mij duidelijk geworden dat Potter niet wil.

18 april 2024 om 17:52

Staat vooral in de ijskast vanwege de situatie in de bestuurskamer. Geen definitieve nee iig

18 april 2024 om 17:34

@Dirk19 Waarom zit de man al een jaar zonder club, zo'n hoogvlieger lijkt mij die Potter ook niet hoor. Het wordt gewoon Frank de Boer

18 april 2024 om 17:49

Moet je daar nou zo blij van worden? Die heeft toch nooit meer iets gepresteerd? Kan me niet indenken dat fronsie Frankie dit Ajax weer aan de praat krijgt...

18 april 2024 om 18:56

Zo. Van Graham Potter naar Frank De Boer is wel even 5 stappen terug. Dat zou zonde zijn voor Ajax. Dan wordt er qua trainer weer een stap opzij gezet t.o.v. Schip of Steijn

18 april 2024 om 18:46

Is Alex Pastoor geen optie? Hij moet jouw held zijn als Almere fan

"Ajax grijpt ook naast Martijn R. Die er toch voor kiest reacties te blijven plaatsen op VZ en daarmee het hoofdtrainerachap bij de Amsterdammers aan zich voorbij laat gaan."

Wat is dit nou weer, hoe kan je nou "naast iemand grijpen" waar je geen interesse in hebt. Die man heeft één keer de eindverantwoordelijkheid gehad, en er daarmee bij NEC een potje van gemaakt. En dat moet dan nu trainer worden bij Ajax? Als we ergens wel behoefte aan hebben is het een stabiele trainer met ervaring, en niet de vijfde pipo op rij.

18 april 2024 om 19:13

Wie heeft jou benaderd Martijn? Ik wil best een jaartje pionnetjes neerzetten op de training en elf man op een papiertje schrijven 😉

Als jullie toch per se Ajax in het artikel willen verwerken maak er dan van dat Ajax een optie minder heeft.

Los van dit lijkt mij Turkije nou niet bepaald een goede competitie om je trainercarriere er te starten. Het is daar gewoon een kerkhof voor trainers.

de reactie van Ajacieden hier is wel apart. blijkbaar hebben jullie liever een chronisch zieke Van Gaal boven een potentiele top trainer die jaren bij Liverpool met een andere top trainer heeft gewerkt? mogen jullie gelijk de naam De Toekomst ook veranderen naar Het Verleden want er is hier niks ambitie vol aan om steeds maar weer terug te vallen op karakters als Frank de Boer en Van Gaal.

18 april 2024 om 18:25



Ik kan mij echt niet voorstellen dat re mensen zijn die Van Gaal graag zien. Evenals de naam van De Boer. Dan zie ik persoonlijk ook 10000x liever Lijnders. Maar zijn ervrring bij Liverpool maakt hem nog geen goede hoofdtrainer. Dat het een geweldige veldtrainer is geloof ik meteen.

18 april 2024 om 19:48

lijnders wie is dat ? Wat een onzin verhaal. Of hij Ajax weer effe de rit gaat krijgen

18 april 2024 om 20:12

heeft op een hoger niveau gewerkt dan de laatste 4 Ajax trainers bij elkaar. vind hem een vergelijkbaar achtergrond hebben met Ten Hag die ook een periode bij een grote club ervaring deed en toen bij Ajax terecht kwam. had juist verwacht dat Ajacieden dat een interessante optie zouden vinden precies om die reden.

18 april 2024 om 20:31

Je zegt het goed "een potentiele toptrainer". Ajax heeft een bewezen toptrainer nodig

Tja inmiddels is het bijna mei en er is zoveel onrust bij de club uit de hoofdstad. Ze zullen toch een keer een trainer moeten aanstellen om samen met de mensen in het technisch hart (wie o wie) een elftal samen te stellen… Ik lees hier veel negativiteit over Lijnders maar die zal de afgelopen jaren toch heel veel hebben geleerd en opgestoken van Jürgen Klopp. Maar goed, das is mijn visie.

18 april 2024 om 20:33

Opgestoken hebben is heel wat anders toepassen

18 april 2024 om 21:43

Ik denk vanwege zijn periode bij NEC, maar dat zegt natuurlijk niet zo veel.. Rijkaard deed het ook niet goed bij Sparta, maar bij Barca deed hij het wel goed. Natuurlijk is Rijkaard wel een meer aansprekende naam in de voetbalwereld dan Lijnders.

Persoonlijk vind ik het niet erg dat Ajax naast trainers als Potter en Lijnders "dreigt" te grijpen. Al mag Lijnders wat mij betreft best als assistent naar Ajax komen.

Alleen als assistent genoemd. Leijnders is (nog) geen hoofdcoach. Is bij NEC wel gebleken. Sommige coaches zijn gemaakt voor het functioneren als assistent. En Leijnders lijkt me ook zo'n type. Of hij moet brood zien in de functie IPad bewaker, mocht Bakkati daarvan worden ontheven;-)))

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren