Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax gaat na kansrijk duel onderuit tegen effectiever Borussia Dortmund

Laatste update:

Ajax heeft een oefennederlaag moeten slikken tegen Borussia Dortmund. De Amsterdammers kwamen in het grootste gedeelte van de wedstrijd goed mee met de Duitsers, maar in het kwartier na rust zorgde Felix Nmecha met een dubbelslag voor het verschil: 3-1. Julian Brandt opende vroeg in het duel de score, waarna Brian Brobbey al in de zevende minuut de gelijkmaker tegen de touwen kopte. Jakov Medic, Diant Ramaj en Carlos Forbs Borges maakten in de tweede helft hun officieuze debuut voor de Amsterdammers, die zaterdag hun Eredivisie-seizoen openen tegen Heracles Almelo.

Bij Ajax waren nieuwelingen Forbs, Medic en Ramaj allen aanwezig in het Signal Iduna Park. Een basisplaats zat er voor hen nog niet in. Gerónimo Rulli begon onder de lat bij de Amsterdammers. De viermansverdediging werd van rechts naar links gevormd door Devyne Rensch, Olivier Aertssen, Jorrel Hato en Anass Salah-Eddine. Het middenveld bestond uit Benjamin Tahirovic, Kenneth Taylor en nummer 10 Davy Klaassen. Mohammed Kudus was de rechtsbuiten van dienst, terwijl Steven Bergwijn op de linkerflank stond geposteerd. Brobbey was de spits van de Amsterdammers.

Ajax en met name Hato maakten geen al te zekere indruk in de openingsfase. De centrale verdediger leverde tweemaal zomaar in, wat Marcel Sabitzer een schotkans opleverde. De Oostenrijker, overgekomen van Bayern München, zag Rulli redding brengen. Bij de tweede keer liep de tegenaanval op niets uit. Toch kwam Dortmund al na vijf minuten op voorsprong. Rami Bensebaini mocht vrij opstomen aan de linkerkant en leverde een puntgave voorzet af, waar Brandt tegenaan kon lopen: 1-0. Uit het niets kwam Ajax amper twee minuten later alweer op gelijke hoogte. Een subtiele voorzet van Bergwijn belandde op het hoofd van Brobbey, die Alexander Meyer kansloos liet: 1-1.

Gaandeweg de eerste helft voetbalde Ajax zich onder de druk van Dortmund uit. Het leverde onder meer een dreigende voorzet van Bergwijn op en een vrije trap van Kudus, die hoog over schoot. Even voor het half uur kwamen beide ploegen dicht bij de voorsprong. Allereerst haalde Aertssen een poging van Marco Reus net voor de lijn weg, terwijl Bergwijn zijn schot gekeerd zag worden door Meyer. Ook Haller kreeg de kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten. De Ivoriaan draaide knap weg, maar zag zijn harde schot over het doel belanden. Hummels kopte even later over, terwijl Reus zijn poging gekeerd zag worden door Rulli.

De openingsfase van de tweede helft begon net zo enerverend als de eerste. Allereerst werkte invaller Medic goed weg, terwijl Kudus aan de andere kant over de bal trapte. De derde treffer van de wedstrijd leek een kwestie van tijd en dat bleek ook het geval. Een kleine tien minuten na de onderbreking legde Haller goed af op Nmecha, die Rulli kansloos liet met een schuiver in de verre hoek: 2-1. Niet veel later gooide Nmecha het duel ogenschijnlijk in het slot. Ajax liet zich in de verdediging simpel aftroeven en na een fraaie schijnbeweging schoot de invaller zijn tweede goal tegen de touwen: 3-1.

Kudus kende niet zijn beste dag en schoot aan de andere kant in kansrijke positie voorlangs. Ramaj loste de goed keepende Rulli af en maakte daarmee zijn eerste officieuze minuten voor Ajax. Bergwijn kreeg daarna een goede kans, maar hij stuitte op de benen van Meyer. Medic liet daarna zien uitstekend te kunnen koppen. Zijn poging ging via de grond net naast. Ook Branco van den Boomen, die opvallend genoeg op de bank begon, zag zijn schot geen doel treffen. Zijn poging werd gekeerd door Meyer. De goalie groeide in zijn rol, want ook op een stiftje van Brobbey had hij een antwoord.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kijkend naar hoe de selectie verre van compleet is, kan ik prima leven met de uitslag en het spelbeeld. Lichtpuntjes waren voor mij toch wel Medic die ik zowel verdedigend als aan de bal een prima indruk vond maken, helemaal aangezien hij vanochtend pas gepresenteerd is. Bergwijn had eindelijk weer dreiging in zijn acties en passing en ook Berghuis vond ik sterk invallen.
Grootste minpunt was toch weer dat we veel te veel kansen missen en op deze manier het natuurlijk onnodig moeilijk gaan krijgen komend seizoen.
Hopelijk weet Mislintat komende week nog wat leuks binnen te halen, want het is wel echt nodig willen we een serieuze gooi doen naar de titel.

6 augustus 2023 om 18:53

Je zal als spits maar alles beheersen behalve het afwerken!Brobbey moet maar even met Huntelaar gaan trainen de komende tijd.

6 augustus 2023 om 18:54

Medic was zeker een lichtpuntje. Saleh-Eddine ook. Brobbey en Bergwijm gretig en fit.
Berghuis laat in korte tijd meer zien dan Klaassen.
Taylor zal plek kwijt zijn aan v Boomen.

Rensch is een zwakke schakel helaas.

6 augustus 2023 om 18:58

Salah-Eddine ook? Het enige wat hij goed doet, is het minder slecht zijn dan Wijndal. Maar het is net zo goed een drama back. Echt niveau NEC. Wat kan hij dan wat hem een Ajax back maakt? Kan niet (goed) verdedigen, en is ook niet zo goed aan de bal dat hij dat enigszins weet te compenseren. Ajax heeft gewoon 2 (of 4) absolute zoutzakken als backs.

6 augustus 2023 om 18:58

Salah-eddine vond ik juist erg zwak, verdedigend een lichtgewicht en werd makkelijk in de combinatie uitgespeeld.

Klaassen ook weer zwak, het was een groot verschil toen Berghuis en vd Boomen er in kwamen.

Aertsen verhuren, meters laten maken want die kan nog niet aanhaken. Hato sterk!

6 augustus 2023 om 18:58

Salah edine ook?

Leuk aan de bal maar voorafgaand aan de 3-1 krijgt hij 2x de kans een bal af te pakken en voor rust is t dat Aartsen op de lijn staat anders krijg je 2 tegengoals omdat hij verdedigend gewoon zwak is.

Mbt de andere spelers ben ik t met je eens.

6 augustus 2023 om 18:58

Rensch lijkt gewoon na een paar jaar in het eerste bij Ajax nog steeds niet de noodzaak te zien om koste wat het kost een voorzet eruit te halen, die blijft iedere buitenspeler maar vrij baan geven om die bal voor de goal te geven.

6 augustus 2023 om 19:02

Hato sterk?? Heb je de eerste helft gezien? Salah-Eddine vooral verdedigend kwetsbaar.

6 augustus 2023 om 19:06

Meerdere vonden Salah-Eddine goed spelen. Maar dat was alleen aan de bal. Verdedigend echt matig en eerste goal laat hij Brand ook gewoon weglopen. Heel zwak is hij verdedigend

6 augustus 2023 om 19:11

@sverige4u
Ik was aan het hopen dat je aan het trollen was, maar gezien de rest van je comment ben je serieus. Hato speelde echt helemaal niet sterk en maakte echt behoorlijk veel fouten. Was zelfs betrokken bij de tegendoelpunten. Dus op basis waarvan vond je dat hij sterk speelde?

6 augustus 2023 om 19:19

MessiBazoer

Vond hem meevoetballend goed. Je zag ook gelijk klik met een Berghuis. Die kan alleen maar beter worden als het elftal staat. Deed mij klein beetje denken aan Maxwel.

Rensch heb ik hoop opgegeven. Had zo gehoopt dat hij het gras zou opvreten na afgelopen seizoen. Had in zijn eerste seizoen ook verwacht deze man wordt beter dan Mazzroui, maar plaats hem nu eerder in rijtje met Rhijn.

Als wij een goede rechtsback halen en Sutalo dan ben ik wel tevreden over de verdedingslijn.

Middenlijn met Tahirovic, v Boomen en Berghuis ben ik ook wel tevreden. We spelen geen CL en met deze 2 linies kan ik prima leven.

Wel benieuwd of er een rechtsbuiten komt als Kudus weggaat. En back-spits is wel nodig.

Fitter worden, meer ingespeeld raken, tactiek meer inslijpen en we doen mee om het kampioenschap en overwinteren in Europa.

6 augustus 2023 om 19:29

@krillin
Sutalo gaat echt een moeilijk verhaal worden. Die zie ik persoonlijk niet meer komen. Napoli en Nottingham Forest zijn ook geïnteresseerd om hem aan te trekken en het heeft er alle schijn van dat de clubs tegen elkaar op aan het bieden zijn. Zagreb speelt het ook gewoon slim om hem niet van de hand te doen voordat ze hun voorronde CL wedstrijden tegen AEK gespeeld hebben. Ik zou het echt een stunt vinden als Sven het voor elkaar krijgt om hem aan te trekken. Maar goed, ik laat me graag verrassen.

6 augustus 2023 om 19:33

ApyroG

Ik blijf hoop houden.
We missen nog wel wat kwaliteit. Een rechtsback en een rechtsbuiten zijn wel echt nodig naast RCV.

Heb Sanchez nog niet gezien, misschien komt hij met heel veel vertrouwen terug van zijn toernooi en pakt zijn kans.

6 augustus 2023 om 19:35

XII

"meerdere vonden Salah-Eddine goed spelen. Maar dat was alleen aan de bal. Verdedigend echt matig"


Haha dus we hebben een nieuwe Blind te pakken!! Deel is fan en deel verguist hem.

Veltman was idem.

Ik heb wel vertrouwen in ASE. Wel wat verbeterpunten, maar kan groeien met jongens als vd Boomen en Berghuis in zijn buurt.

6 augustus 2023 om 20:15

van den boomen was erg goed . snelle bal behandelingen versnelt het spel .
leuke wedstrijd gezien . met paar goede aankopen geloof ik er ook wel in

6 augustus 2023 om 20:21

@sverige4u zo zie je maar dat sommige spelers alles goed kunnen doen en sommige alles slecht. Salah ben ik het volledig met je eens. Maar Hato sterk? Hato was verre van sterk, potentie maar is nog niet zover als velen hem achten. In de opbouw ook vaak de vrije man waar hij niks mee deed. Denk niet dat hij lang in het centrum zal blijven, zet hem lekker op de back positie. Ook bij de 1-0 drama met Salah. Je geeft teveel weg verdedigend. Als Bassey had gespeeld zoals hij dan werd hij volledig afgezeken nu.

6 augustus 2023 om 20:23

@MrKrillin Ik zie dat iedereen zo verliefd is op van den Boomen, wat hij heeft hij gepresteerd? Hij heeft nog geen officiële wedstrijd gespeeld en tegen Anderlecht was het al een heel stuk minder met hem. Ik denk dat je niks aan hem hebt als straks de ruimtes kleiner worden, enige wat ik hem zie doen is crosspassen geven, balletjes breed maar dan door de lucht en daar blijft het wel bij.

6 augustus 2023 om 18:56

Je geeft wel heel veel kansen weg vind ik. Zorgwekkkend.

6 augustus 2023 om 19:02

Klopt Tahirovic taylor Rensch en salah edine waren voornamelijk verdedigend slap.

2 backs halen (en een centrale verdediger) en dan mogen Taylor en Tahirovic uitvechten wie bij branco en Berghuis mag spelen.

6 augustus 2023 om 19:00

Grootste minpunt is Steijn. Zijn middenveld wordt de hele tijd overlopen en ipv in te grijpen wacht hij tot 3-1 en een uur spelen. Ook die Medic. Aertsen bakt er niets van. Maar ook die laten we zo lang mogelijk aansloten. Die jongen weet geen eens hoe hij zich moet positioneren. Vind het erg zorgwekkend om te zien wat voor een lichtgewicht er over het veld dartelen. Onze backs worden eenvoudig weggezet. Tahirovic wordt ook simpel weggezet en hetzelfde geldt voor Taylor en Klaassen. Ook berghuis wordt gewoon te makkelijk weggezet. Terwijl Onze voorhoede echt uit beesten bestaat die fysiek de duels gewoon kunnen uitvechten. Dat verwacht ik ook van onze middenvelders. Zeker de meer ervaren middenvelders.
Kansen missen kan ik mee leven, de keeper pakte er een paar goed en Kudus, die toch gaat vertrekken, was meester in het kansen verprutsen. Bizar hoe slecht die afrond.

6 augustus 2023 om 19:04

Het is een oefenwedstrijd he...

6 augustus 2023 om 19:07

Waarom zou Steijn moeten ingrijpen? Deze wedstrijden zijn juist ingepland om dingen, zoals combinaties van spelers, uit te proberen. Als de competitie start moet het goed staan en moeten we vol voor de winst. Nu is het vooral belangrijk een werkend recept te vinden met de juiste ingrediënten.Ik snap de kritiek op Steijn niet zo. De selectie is nog niet compleet en de puzzelstukjes liggen nog niet op z'n plek, maar het voetbal is leuk om naar te kijken en er zijn genoeg positieve aanknopingspunten in mijn optiek.

6 augustus 2023 om 19:08

@Ninjakai,

Vind het niet fair om Steijn de schuld te geven. Hij heeft toch niet echt veel alternatieven om dit middenveld anders in te richten. Je moet gewoon accepteren dat Ajax een flinke jas heeft uitgedaan en dat ze nog onvoldoende goede vervangers hebben gehaald. Taylor en Klaassen kwamen vorig jaar al tekort. Toen was Alvarez de beste middenvelder en die gaat weg. Tahirovic komt denk ik tekort en vd Boomen is nog even afwachten.

6 augustus 2023 om 19:21

Walram

Steijn moet wel ingrijpen als je ziet dat Klaassen Taylor niet werkt.

Had liever een uur naar Tahirovic, v Boomen en Berghuis gekeken.

Geldt ook voor Medic ipv Aertsen.

Kudus nemen we waarschijnlijk afscheid van, dus had die ook eerder gewisseld voor Forbs

6 augustus 2023 om 20:32

Medic heeft vandaag pas z’n contract getekend en nog geen minuut getraind. Het is al mooi om te zien dat hij vandaag minuten heeft gekregen en dit nog redelijk naar behoren heeft gedaan. De keuze voor dit middenveld verbaasde mij ook, maar heeft mogelijk te maken met Berghuis die pas net terug komt?

Ervan uitgaande dat Kudus vertrekt verwacht ik de volgende 11 volgende week zaterdag:
Rulli:
Rensch-Medic-Hato-Salahedine
Boomen-Taylor
Berghuis
Forbs-Brobbey-Bergwijn

Taylor en Tahirovic is mij om het even en dan zou vooralsnog kiezen voor eigen jeugd en bekend zijn met de medespelers.

Ondanks een vermeend “vreemdenlegioen” is er nog behoorlijk wat eigen jeugd met: Hato, Salah, Taylor, Rensch, Brobbey, Klaassen die mogelijk basis spelen.

Boomen kun je ook nog benoemen, maar die heeft een andere route gevolgd.

Aertsen en Vos die ook bij het eerste zitten, waarbij ik veel vertrouwen heb in Vos. Daarbij hoop ik at Misehouy ook af en toe een kans krijgt dit seizoen!

6 augustus 2023 om 22:59

Berghuis is geschorst tegen Heracles (en daarna nog 2 duels), zal dus jouw opstelling zijn maar met Tahirovic erbij i.p.v. Berghuis denk ik. Als Kudus nog niet vertrokken is zal hij ook gewoon spelen. Enig idee wanneer Alvarez en Sanchez de training hervatten overigens? Als Edson nog Ajax speler is zou ik hem gewoon nog opstellen tijdens de seizoensopening namelijk: Alvarez, Vd Boomen, Taylor/Klaassen zal het dan worden.

6 augustus 2023 om 19:04

Voor de Nederlandse competitie zal Ajax met dit team wel top 3 halen. Maar Europees zie ik het niet zitten. Die Tahiric komt als verdedigende middenvelder tekort. Rensch gaat verder waar hij vorig seizoen mee bezig was en dat is ernstig teleurstellen als rechtsback. Ook ook linksback is een probleem. Brobbey heeft wel potentie en scoort te weinig. En het middenveld is ook te licht.

Forbs heeft wel potentie maar is maar een klein mannetje. Doet me een beetje denken aan Babangida. Medic is kopsterk, maar ben bang dat als hij op de middellijn moet verdedigen hij erg kwetsbaar is.

Moet nog een hoop gebeuren bij Ajax. Maar goed dat ze de eerste 3 wedstrijden een makkelijk programma hebben.

6 augustus 2023 om 19:19

Moet nog maar zien of ajax top 3 haalt. Mislintat weet mij tot nu toe niet te overtuigen en het is inmiddels wel duidelijk dat zijn netwerk beperkt is. Bijzonder hoe deze man door de sollicitatie keuring heen is gekomen, dank Edwin. Steijn is ook niet die toptrainer, dat zie je in de oefencampagne. Straks komt kroes erbij, zonder enige ceo leidinggevende ervaring. Al met al, 3e plek hoogst haalbare, maar ik sta niet gek te kijken als het 4 of 5 wordt

6 augustus 2023 om 19:32

De transferwindow is nog bijna een maand open hè. Kan zo ongelofelijk veel gebeuren. Zowel Ajax Feyenoord als psv kunnen nog leeggekocht worden, bij az zijn alle sterkhouders weg. Bij Feyenoord gaat Geertruida waarschijnlijk weg en kan er nog van alles gebeuren. Bij psv kunnen basisspelers nog vertrekken. Bij Ajax gaan alvarez kudus en wellicht ruli berghuis Klaassen nog weg. Misschien Bergwijn zelfs nog naar Saoedi Arabië. Ik bedoel te zeggen: we kunnen pas echt uitspraken doen en conclusies trekken vanaf 1 september en zelfs vanaf deze dag nog hopen dat er niet bepaalde biedingen komen uit kapitaalrijke competities waar de transferwindow pas sluit midden/eind september

6 augustus 2023 om 19:06

Taylor, Klaasen, Aertsen kan echt niet. Dat is absoluut geen Ajax materiaal. Hoeveel kansen krijgen deze RKCers nog. Waarom krijgen ze überhaupt nog kansen? Sala Edine overtuigt ook nog niet echt. Bergwijn en Brobbey sterk, Berghuis prima. Tahirovic zozo. Van den Boomen 3 klassen beter dan Taylor en Klaasen samen. Kudus moet op het middenveld. Ohja die Borges laat wel potentie zien.

6 augustus 2023 om 19:09

Beetje opportunistisch hoor maar is die linksback die naar Twente is gegaan niet beter dan Salah Eline? Die vond ik donderdag erg goed invallen bij Twente. Heeft Ajax zich niet vergist?

Oprechte vraag aan de echte Ajax volgers.

6 augustus 2023 om 19:14

Regeer? Dat is een rechtsback/middenvelder.

6 augustus 2023 om 19:15

Regeer is een rechtsback of een ‘6’. Hij is voetballend zeer sterk ja en er zijn zat Ajacieden die een permanente transfer heel vervelend vinden. Daarbij is Regeer ook niet vies van de mouwen opstropen.

6 augustus 2023 om 19:16

Regeer is een rechtsback die ook op het middenveld uit de voeten kan. Maar links heeft die nog nooit gevoetbald naar mijn inzien

6 augustus 2023 om 19:16

@burdym. Regeer? Dat is geen linksback hoor. Middenvelder, rechtsback maar zeker geen linksback

6 augustus 2023 om 19:16

Youri Regeer bedoel je? Die viel bij Twente weliswaar in voor de linksback (dacht ik op Sofascore te zien, kon zelf niet kijken) maar heeft daar bij Ajax eigenlijk nooit gespeeld. Is een rechtsback / verdedigende middenvelder.

6 augustus 2023 om 19:17

Tahirovic had een sterke fase in het laatste halfuur van de eerste helft, maar in de tweede helft (en begin eerste helft) liet hij zich verdedigend steeds te makkelijk aftroeven en leverde best wat ballen in. Het zal veel constanter moeten bij hem. En welke potentie heeft Borges al laten zien dan? Heeft 1x de bal aangeraakt dacht ik. Van den Boomen ook wisselende acties. Goede onderschepping waar een kans uit kwam, maar ook soms zomaar de bal inleveren. Geen idee waarom Taylor zo slecht was? Speelde niet slecht, maar ook niet goed.

Brobbey was erg goed, misschien dat mensen nu wel zien dat hij kan koppen. Die 2e seizoenshelft was gewoon een vormdip.

6 augustus 2023 om 19:23

basrinho

Nee andersom. Is een middenveld die als rechtsback uit de voeten kan.

Zo zonde, had hem wel als rechtsback erbij gehouden.

6 augustus 2023 om 19:26

Hij viel inderdaad in als linksback vandaar dat ik dacht dat dat zijn positie was. En ik vond hem sterk invallen. Nou ja des te opmerkelijker dat hij dan weg mocht want als hij eigenlijk rechtsback is kan Ajax hem denk ik wel gebruiken.

En weet het, het is wat opportunistisch maar als hij ook CVM kan dan zie ik hem ook wel als alternatief voor Taylor… aan de andere kant het was maar een invalbeurt kun je ook niet alles op baseren

6 augustus 2023 om 23:01

Regeer heeft voor zijn blessure bij Ajax ook wel wat aardige potten (ook als invaller en paar keer basis) op rechtsback gespeeld inderdaad. Als je Rensch soms ziet stunten denk je wel even twee keer na of hij niet behouden had moeten worden inderdaad..

6 augustus 2023 om 23:30

Was belachelijk dat hij vorig jaar geen kansen kreeg. Had je rechtsback kunnen zijn dit jaar.

7 augustus 2023 om 09:51

Regeer is imo ook een niveautje boven de huidige rechtsbacks van Ajax, blijf het bizar vinden dat hij geen kansen kreeg. Echt de ideale opvolger qua profiel van Mazraoui.

7 augustus 2023 om 11:07

Je zou denken dat Heitinga hem kansen zou geven maar hij koos liever voor grinta Sanchez. Viel me zwaar tegen van Heitinga die al bij Jong had gewerkt met Regeer en ook in o19.

6 augustus 2023 om 19:14

Helemaal mee eens. Steijn mag na deze wedstrijd wel die voorhoede veel gaan laten trainen op afmaken. Het killer instict moet dan gewoon in kicken. Het is gewoon zonde dat je je zelf niet beloond hebt in die talrijke kansen.

Pijnlijke nederlaag. Weinig in te brengen. Man of the match? Het uitvak!!

6 augustus 2023 om 18:55

Het uitvak heeft de pet en sjaals van Dortmund echt overmeesterd

6 augustus 2023 om 18:55

Kijkend naar de selectie vond ik dat Ajax bij vlagen prima spelen met goed gecreëerde aanvallen.

6 augustus 2023 om 18:56

Weinig in te brengen? Denk dat Ajax minimaal 5 open kansen gehad heeft.

6 augustus 2023 om 18:57

Weinig in te brengen ik telde in het laatste kwart nog 4 opgelegde kansen. Had een dikke nederlaag ingecalculeerd maar viel niet tegen zeker als je bedenkt dat de selectie nog niet compleet is en sommige spelers net binnen zijn.

6 augustus 2023 om 19:07

Mwa, dat is niet waar hoor. Drie keer een 1 op 1 kans gemist (door Kudus, Bergwijn en Brobbey). Daarnaast Kudus nog met een schietkans met aardig veel vrijheid, Van der Boomen die die afvallende bal rakelings naast getikt ziet worden, Medic met een kopbal vlak naast de paal. Ajax heeft absoluut wel de nodige kansen gecreëerd hoor (en Dortmund natuurlijk ook).

3-1 maar had ook gewoon 5-5 kunnen eindigen. Best een prima wedstrijd gezien van Ajax. Wat vastigheden erin en een duidelijke basis en de zon begint weer wat te schijnen in Amsterdam

6 augustus 2023 om 19:27

Met 2 kwaliteitsaankopen erbij, doen we gewoon weer voor de titel mee

6 augustus 2023 om 19:33

Na Feyenoord - PSV denk ik dat we met het huidige team zelfs ook wel voor de titel mee kunnen doen zodra ze op elkaar ingespeeld zijn. Een ervaren lange verdediger achterin hebben staan is echt al een wereld van verschil.

Met een paar versterkingen er bij staat er gelukkig gewoon weer een elftal waarmee je voor het kampioenschap kunt gaan. Ondanks de nederlaag bij vlagen positief verrast. Zeker de tweede helft met Tahirovic, vd Boomen en Berghuis op het middenveld zag het er goed uit. Forbs helaas weinig ballen gehad nog.

6 augustus 2023 om 18:57

Middenveld staat wel met Tahovic v Boomen en Berghuis. Wel tevreden over.

6 augustus 2023 om 19:00

Middenveld ziet er goed uit inderdaad, jammer dat Berghuis eerst 3 potjes geschorst is.

6 augustus 2023 om 19:04

Dit dus. Toen vd Boomen er in kwam zag je dat Ajax aanvallender meer bracht. Klaassen is klaar en Taylor mag banken. Benieuwd of Berghuis weer naar rechts gaat, mocht Spertsyan komen.

7 augustus 2023 om 12:12

Eens, denk wel dat de beste combi Taylor - Berghuis - van den Boomen is. Maar dan moet Taylor wel iets meer brengen. Klaassen is perfect om erbij te houden voor de breedte, dus nee niet klaar, maar een nuttig type dat bv. kan helpen een goal te forceren.

7 augustus 2023 om 12:10

Eens, we hebben een hoop veelbelovende talenten, vooral Godts is een lust voor het oog.

Brobbey en Bergwijn staan in ieder geval wat meer op, als Berghuis dan nog een leidende rol krijgt, Forbs op rechts dan heb je een gevaarlijke aanval.

Van den Boomen en Tahirovic voegen meer voetbal aan het middenveld toe dan Alvarez, vooral van den Boomen is ideaal met zijn lange bal en die snelle voorhoede. Hopelijk maakt Taylor nog een stap, dan heb je er nog een goede optie bij.

Achterin moet het beter maar Hato blijft geweldig, Medic lijkt wat toe te voegen en ik schrijf Jermoumi ook hoog aan. Salah-Eddine valt mij ook positief op. Wijndal, Sanchez en Rensch zullen aan de bak moeten. Aertssen doet het knap maar moet langzamer gebracht worden. Moet nog wat bij, maar krijgt vorm.

Nou valt niet tegen met een jong Ajax verdediging, nee wat een ellende. Gaat zwaar worden dit seizoen.!

Benieuwd wat dat gaat worden met die Medic wanneer Ajax hoog gaat staan.

Nu is verliezen tegen Dortmund geen schande, die zijn aantal flinke stappen beter dan Ajax, maar merk nu wel dat je Alvarez mist. Het hele middenveld werd overlopen, hielden geen bal vast. Het bestond gewoon niet. Sutalo zag ik als een must sign, voor Ajax, maar eigenlijk moet er ook nog een topmiddenvelder bij mits Alvarez vertrekt

6 augustus 2023 om 18:56

Hmm, je hebt wel een punt. Je ziet vooral dat Tahirovic voor de 6/8 positie verdedigend te licht is. Taylor ook. Met een beter centrum kan je dat maken, maar dit was gewoon te zwak.

6 augustus 2023 om 19:00

Klaassen en Taylor stonden veel te hoog waardoor het ook wat oneerlijk is richting Tahirovic in mijn ogen.

6 augustus 2023 om 19:19

Wordt bij die tweede goal twee keer voorbij gespeeld op amateuristische wijze, je hebt wel gelijk dat Tahirovic door de rest in de steek werd gelaten.

6 augustus 2023 om 18:57

Tahirovic is volgens Mislintat gehaald als opvolger van Alvarez dus ik zie hem nu niet nog een speler halen. Een aanvallende middenvelder, een centrale verdediger en een spits zie ik ze nog wel aantrekken.

6 augustus 2023 om 18:59

Maurootje

Heb wel vertrouwen in Tahirovic, v Boomen en Berghuis als middenveld. Sowieso spelen we geen CL dus kan prima om zo ingespeeld te worden


Maak me zorgen om rechterkant met Rensch en een Kudus die vertrekt.

Sutalo als RCV zou ook schelen.

6 augustus 2023 om 19:04

Maar wie van de 3 is een verdedigende middenvelder? Tahirovic vind ik te licht en niet fysiek genoeg. Boomen is geen verdedigend middenvelder volgens mij. En Berghuis al helemaal niet. Ajax heeft een type Casemiro nodig, een rol die Alvarez nu invult

6 augustus 2023 om 19:11

Tahirovic moet die rol pakken. Met Klaassen wordt ook Casemiro's middenveld overlopen.

Had liefst minimaal een uur dit middenveld willen zien.

6 augustus 2023 om 19:26

Van den Boomen zou ik op 6 proberen. Kan uitstekend opbouwen wat belangrijk is op die positie en heeft verdedigend inzicht. Had vandaag ook een goede onderschepping waar een grote kans uit kwam.

6 augustus 2023 om 19:02

Eigenlijk moet je kijken op de markt of nog ergens een ervaren controleur a la Poulsen kan binnenhalen. Tahirovic zie ik wel potentie in maar die is nog niet zo ver in het afpakken van ballen en winnen van duels als dat Alvarez is.

6 augustus 2023 om 19:06

Ik ben het helemaal met je eens al zie ik Sutalo eerlijk gezegd niet meer komen. Als je ziet dat Napoli en Nottingham Forest ook geïnteresseerd zijn, dan lijkt het me zeer sterk dat hij voor Ajax kiest boven een Napoli. Maar goed, het is inderdaad noodzaak dat er achterin wat bij komt. Ook Hato is er zeker nog niet klaar voor.

Lekker oefenpotje. Snel afscheid nemen van Kudus, die had beter in een show bij Tiki Taki Touzani gepast. Zo vaak dat ik denk speel die bal nou is vooruit, dan ie dan nog even een dribbeltje moet zetten.. achja!

Verder veel kansen gehad dat biedt perspectief. Ik heb zin in aankomend seizoen!

6 augustus 2023 om 18:55

En dat eeuwige buitenspel lopen...

6 augustus 2023 om 18:56

Als hij links rijden net zo traag onder de knie gaat krijgen als de buitenspelregel dan mogen we Engeland wel alvast waarschuwen.

6 augustus 2023 om 18:58

Mohammed "buitenspel" Kudus. Soms geniaal, maar soms ook zo debiel. 40 miljoen is een prima bedrag voor hem. Hopelijk is Brighton niet geschrokken vandaag.



Ok deze uitslag zegt niet veel. Ja je verliest maar Ajax had ook wel 5 keer moeten scoren. Heb goede dingen gezien en verdedigend minder goede maar er staat ook elke keer een andere verdediging. Ik heb momenten gezien dat Ajax er snel onderuit tikte en aanvallend moet het gewoon scherper. Als straks de basis staat dan zie ik het echt wel goed komen. Geduld



6 augustus 2023 om 18:59

Ach man je hebt 60 min met 9 man gelopen , Taylor en Klaassen kan echt niet meer en ook Rensch dat hij überhaupt bij de selectie zit is echt een schande maar middenveld en voorhoede is wel oké en die nieuwe lijkt mij wel een aanwinst maar verder moet er achterin echt wat bij .

6 augustus 2023 om 19:03

Lol, dat eeuwige afzeiken van Taylor.
Speelde voor de rust wederom prima, met name met Bergwijn en Salah-Eddine in de combinaties.

Kun je niet vergelijken met Klaassen die geen reet uitvoert.

6 augustus 2023 om 19:07

Rensch is gewoon geen back. Waar hij wel tot z'n recht komt weet ik echt niet, misschien als rechter middenvelder? De combinatie Taylor-Klaassen is hoeven we niet weer over te beginnen, dat is namelijk gewoon waardeloos en aan 1 van de 2 zitten we minstens nog 3 jaar aan vast.

6 augustus 2023 om 19:28

Rensch is eigenlijk meer een speler voor de as.

6 augustus 2023 om 19:57

@chadd
Je hebt het over het eeuwig afzeiken van Taylor om vervolgens Klaassen af te zeiken. Klaassen heeft in ieder geval nog veel betekend voor Ajax, waar Taylor nog niets heeft laten zien. Er zit gewoon een kern van waarheid in de kritiek die Taylor krijgt. Ik vind Taylor ook zwaar tekort komen en hij is gewoonweg niet van het gewenste niveau. Je kunt wel zeggen dat veel mensen te kritisch op hem zijn, maar hij wordt ook echt zwaar overschat door een behoorlijk aantal mensen.

6 augustus 2023 om 20:07

Denk je dan aan rechter centrale verdediger, of als 6 vlak voor de verdediging? Ik vind hem toch wel relaxed aan de bal maar een man uitschakelen zit er echt niet in bij hem.

6 augustus 2023 om 20:54

Hij wordt juist alleen maar belachelijk gemaakt. Weinig mensen die hem overschatten. Vandaag was hij niet eens heel slecht, speelde een 6je, maar wordt toch weer constant belachelijk gemaakt. Is geen dragende speler, al wil 90% van de mensen hem wel zo beoordelen. Dus als hij niet minstens een 8 speelt dan is het al slecht. De kritiek is gewoon zwaar overtrokken en vaak zelfs onterecht. Wat vond je zo slecht aan hem vandaag dan vergeleken met de andere middenvelders?

Een lesje effectiviteit, maar ik heb vandaag wel heel veel aanknopingspunten gezien. We hebben zeker 3 grote kansen gemist, die Dortmund wel gewoon afmaakte. Bergwijn was erg goed en ook Medic viel goed in. Berghuis en Klaassen waren drama, ik snap Steijn erg goed.

6 augustus 2023 om 19:01

Berghuis is ver van fit maar was wel stukken beter dan Klaassen. Bracht echt veel voetbal. Mooie combi met Salah en mooie bal op Brobbey

6 augustus 2023 om 19:18

Ik denk dat beter zijn dan Klaassen niet echt de graadmeter is of zou moeten zijn. Je hebt wel gelijk over die combinaties, maar ik vind het verre van het gewenste niveau.

Wat moet er nog veel gebeuren in een week zeg.. 3/4 verdedigers hebben absoluut niet het niveau die vandaag startten, met Rensch voorop, ongelofelijk hoe die in Ajax 1 is beland. Taylor en Klaassen voegen ook echt helemaal niks toe aan dit Ajax.

Qua nieuwe jongens viel Medic redelijk positief op en zag je bij Forbs z'n explosiviteit, ondanks dat die amper de bal heeft gehad. Tot slot jammer dat Kudus vertrekt, kwalitatief duidelijk de beste van Ajax.

6 augustus 2023 om 19:06

Vond Bergwijn vandaag echt goed, Kudus vond ik tegenvallen, buitenspel, kansen missen.

6 augustus 2023 om 19:42

Kudus speelde echt niet best vandaag. Hij heeft inderdaad een sterke dribbel en is over het algemeen zeer balvast, maar mist echt vaak het overzicht, lijdt veel balverlies en maakt zijn scoringskansen vaak niet af. Hij is gewoon niet betrouwbaar en is zeer inconsistent. Ik echt heel lang hoop gehouden dat hij eindelijk eens een reeks ging neerzetten met wat goede prestaties op het veld, maar van mij mag hij nu echt vertrekken. Forbs is voor een hoog bedrag aangetrokken, dus geef die jongen maar de kans met Godts daar vlak achter.

alleen de laatste 30 minuten gezien toen het dus al 3-1 stond. Gelukkig gingen toen ook Klaassen en Taylor eruit zodat ik 11 tegen 11 kon zien. Dortmund had toen ook al wat gewisseld natuurlijk en met die stand vonden ze het vast wel prima maar toch heb ik hoopgevende dingen gezien. Ajax miste grote kansen (spits erbij!) en ook de wisselvalligheid van Berghuis toont aan dat er echt nog een 10 bij moet komen. Ik ga ervanuit dat er sowieso nog een cv bijkomt (graag zo snel mogelijk) en dan lijkt de selectie vrij goed op niveau. Even de rechtsback positie daargelaten, daar moet echt iemand verkocht worden en een nieuwe bij om geen zwakke plek te hebben. Zin in het nieuwe seizoen!

7 augustus 2023 om 12:15

Voor RB, geef Jermoumi maar de kans. Met Rensch, Sanchez heb je dan 3 opties. Denk dat je niet snel zo'n goede back kunt kopen, ik zie in hem een geval Hato.

Extra spits is prima, maar Brobbey maakte de 1-1 wel prima af.

Op 10 heb je ook nog Hlynsson en Misehouy.

Nieuw seizoen, oude Bergwijn. Moet door jonkies weer eens worden weggehaald bij een opstootje, wat is er toch met dat joch? Nmecha kan wel eens een leuke speler worden dit seizoen.

6 augustus 2023 om 18:59

Twee in tikkers. Laten we het niet groter maken dan dat het is. Een verdediging dat nog moet worden aangevuld met basisspelers.

6 augustus 2023 om 19:03

Ik kijk niet naar die doelpunten hoor, maak je maar niet druk. Z'n manier van spelen en z'n aanname die altijd voorwaarts is kunnen mij prima bekoren. Erg zelfverzekerd aan de bal, lijkt qua dat wat op Bellingham.

6 augustus 2023 om 19:08

Nmecha gaf anders ook een geweldige steekbal en stuurde een paar keer spelers het bos in. Speelde echt heel goed.

Wat mij opvalt is dat Steijn niet ingrijpt als Ajax achteruit loopt. Ajax werd continu onder druk gezet. Er wordt niet doorgedekt vanuit achteren. Dit zou onder Ten Hag nooit gebeurd zijn. Die zou tijdens de wedstrijd nog tactisch het kunnen omzetten door 1 op 1 te spelen.

Zonder bal was het dramatisch. Aan de bal zie ik lichtpuntjes. Alleen Kudus mag van mij per direct vertrekken. Heeft zoveel talent maar door zijn laksheid zal zijn potentie er nooit uit komen. Ajax heeft spelers nodig die zonder bal willen lopen en druk kunnen zetten.

En voor de mensen die destijds Frenkie de Jong afkraakte. Nu ziet men hoe belangrijk hij is geweest. Een bal vasthouden, altijd vooruit denken en een bal tussen de linies spelen is blijkbaar voor heel weinig spelers weggelegd op die positie.

Wat is dat nou trouwens met die voetballers van tegenwoordig (bergwijn). Ze staan dag in dag uit op het traingsveld maar wanneer zij 1 op 1 op snelheid richting de keeper sprinten, schieten zij altijd blind op de keeper i.p.v. te stiften.

Prima pot gezien en ,Ajax nog niet op volle sterkte maar ben hoopvol

Duidelijk verschil tussen mannen en jongens. Duidelijk verschil tussen ervaring en geen ervaring op een bepaald niveau. Pluspunt Medic in de selectie, die kan wellicht nog men gaan verassen. Tot zover!

Ja kan dit soort wedstrijden verliezen natuurlijk. Alleen wat ik wel bijzonder vond is dat ajax op de counter ging spelen, ipv de aanval te zoeken bij 3-1 achterstand.

Klaassen en Taylor op het middenveld. Ik wil hier eigenlijk nog niet eens over beginnen. Maar wat enorm triestig is het toch. Na de wissels ook gelijk een heel ander Ajax. Met de laatste 25 minuten ben ik dan ook gematigd tevreden. Medíc deed het heel erg goed. Zal overal tussen en bracht zelfs een beetje gevaar mer corners. Oogt wel sloom maar uitvoering prima. Strakke inspeelpaas trouwens ook. Tahirovic vond ik ook goed, kijkt goed omzich heen en ziet de gaatjes. Af en toe wel slordig nog. Onze Forbes nog niet veel kunnen zien behalve een hoop werklust en passie. Die jongen is echt op de brommer. Achterin nog steeds gatenkaas, al speelde Salah Edine best een prima pot.

6 augustus 2023 om 18:59

Na de wissels van Klaassen en Taylor had Dortmund er nog een keer 3 kunnen maken met wat meer scherpte.

Het enige verschil was dat Ajax gevaarlijker werd met wat counters, beter voetbal heb ik niet kunnen ontdekken.

6 augustus 2023 om 19:06

Na de wissels was er veel meer controle en balbezit voor Ajax en werd er inderdaad meer gevaar gecreëerd. Aan onze kant ook 100% kansen die gemist worden.

Verdedigend niks veranderd, dus dat dortmund alsnog 3 opgelegde kansen krijgt staat daar los van. We weten allemaal dat het verdedigend nog triest is. Daarnaast is Dortmund gewoon een sterk elftal.

Ik hoop dat het gedurende het seizoen allemaal in elkaar gaat vallen voor het Ajax van Steijn. Ik zie wel hoe Steijn wilt drukzetten en wilt verdedigen, maar omdat het allemaal nog niet duidelijk is ziet het er wat knullig uit. Aanvallend ben ik wel benieuwd hoe we veel kansen gaan creëren. ik ben benieuwd hoe Forbes (ofzoiets) het gaat doen, hij ziet er pijlsnel uit en diepgang kan Ajax wel goed gebruiken

6 augustus 2023 om 19:30

Ik zag anders heel weinig druk zetten. Ajax zakte voornamelijk in.

Onze kroaat uit de 2e bundesliga speelde beter dan onze eigen jeugdspeler. En dat tegen Dortmund. Maar dat mogen we vast niet zeggen want wie haalt er nou een 2e bundesliga speler....

6 augustus 2023 om 19:06

Probeer je ergens je gelijk weer te halen ofzo?vernoeiende kerel! Nou speciaal voor Soccerfan: Sven, aan de verdediging hoef je niets meer te doen hoor!! Top aankoop geweest!!

6 augustus 2023 om 19:07

Natuurlijk mag je dat zeggen, maar 1-2 jaar geleden zouden jullie alleen maar de crème de la crème kopen. Maar ja het geld klots niet meer tegen de plinten aan in Amsterdam en nu vissen jullie in de zelfde vijver als de subtop.

6 augustus 2023 om 19:28

Ongetwijfeld dat Ajax iets minder aantrekkelijk is vanwege het mislopen CL, maar als Alvarez, Kudus en Daramy vertrekken - wat zo goed als zeker is - dan heeft Ajax gewoon weer voor 160m verkocht. Het geld klotst nog steeds tegen de plinten, alleen moet er iets voorzichtiger gedaan worden door mislopen CL.

Bergwijn zelf, had door dat als Borges op het punt staat om in te vallen dat Bergwijn dan naar de kant moet. Maar nee hoor, laat de nieuwe aankoop maar lekker op de andere flank starten. Kan hij lekker wennen aan z'n medespelers. Hij heeft ook letterlijk geen bal geraakt. Wat is dat toch met coaches die denken dat ze iets nieuws moeten uitvinden. Die Borges is een ouderwetse linksbuiten, gebruik hem dan ook op die manier.

Ik vond het helemaal niet zo slecht. Kudus had er nog wel 2 mogen maken, vooral net na rust.

Wel een minpunt dat Dortmund herhaaldelijk op dezelfde wijze gevaarlijk kon worden. Balletje zijkant, terugleggen en afdrukken. Tahirovic was Nmecha 2x kwijt, maar Rensch moet ook de voorzet tegenhouden.

Medic vond ik best aardig. Na de corners stond ie op z'n Hancko's nog verkapt in de spits. Forbs had die 1 op 1 wel af mogen maken. Klaassen is wel klaar.

Duidelijk is dat Ajax de defensie nog moet versterken en een goede spits erbij. Middenveld ging met vd Boomen al lekkerder lopen dan met Taylor en Klaassen. ASE was goed, op rechts mag er nog wel wat bij.

Heel de wedstrijd gezien, en jammer dat Ajax verloren heeft maar echt ontevreden ben ik dan ook weer niet. Het spel van Ajax was bij vlagen oké en Ajax kreeg een aantal goede kansen. Dortmund kreeg wel de betere kansen, maar al met al gewoon een degelijke wedstrijd van Ajax. Was ook wel te zien dat Aertssen nog niet klaar is voor Ajax 1 en dit was dan wel tegen een goed en sterk Dortmund, maar ook in de voorgaande oefenwedstrijden had Aertssen het moeilijk.

Hato was wel oké, Rensch wisselde goede met minder momenten af. Salah Edinne vond ik vandaag wel sterk spelen. Hopelijk weet hij dit vast te houden. Mag ook wel gezegd worden dat Rulli vandaag ook goed keepte, vond hem in tegenstelling tot de maanden en wedstrijden hiervoor op de een of andere manier een zekere indruk maken en had goede reddingen in huis op schoten van Sabitzer en Reus (2x).

Misschien dat hij nu wat druk om te presteren nu Ramaj erbij is gekomen. Nu toewerken naar de start van de Eredivisie tegen Heracles Almelo met hopelijk o.a. Forbs, Medic, Tahirovic en van den Boomen maar waarschijnlijk zonder bijvoorbeeld Kudus.

6 augustus 2023 om 19:21

Salah-Edinne was goed aan de bal, maar verdedigend is hij echt zeer ondermaats en gewoonweg fysiek niet sterk genoeg. Hato vond ik zeker niet oke vandaag. Je ziet aan alles dat hij niet klaar is om basisspeler te zijn en ik mag echt hopen dat dit niet gebeurd. Hij heeft teveel slaap momenten en positioneel staat hij ook niet altijd even goed. Die jongen moet je gewoon tijd geven en ik vind het echt een behoorlijk groot risico om hem nu al het vertrouwen te geven als basisspeler.

Ik ben het overigens wel eens met de rest van je betoog. Ik heb persoonlijk lang de hoop gehad dat Kudus eindelijk eens ging presteren en wat consistenter wordt, maar die mag van mij met een mooi bedrag zo weg. Helaas Forbs wat weinig gezien vandaag omdat Dortmund constant in de aanval was toen hij erin kwam.

Hoe dan ook, hoop ik echt dat er de komende weken nog wat versterkingen bij gaan komen, want het is echt overduidelijk dat dit broodnodig is.

6 augustus 2023 om 19:41

Ik denk dat Hato ook veel baat zal hebben als er een ervaren speler naast hem komt te staan. Evt. Hato linksachter als Medic een schot in de roos zal zijn (is nog te vroeg voorneen oordeel, maar vandaag was prima) en Sutalo ook binnen is. Op rechts mag er zeker wel wat bij. Links moet er ook wel wat gebeuren, maar kan evt. Nog intern opgepakt worden. Salah Edine komt verdedigend te kort en Wijndal rendeerd gewoon (nog) niet.

6 augustus 2023 om 19:52

Ik zie zoveel mensen de hoop houden dat Sutalo nog gaat komen, maar ik ben denk ik in de minderheid van de mensen die denkt dat die jongen niet gaat komen. Ik heb in een aantal reacties hierboven al verteld waarom ik dat vind. Het zou echt een stunt van jewelste zijn als good old Sven hem weet te contracteren.

Hoe dan ook, ik zie Hato liever als directe backup. Het is wat mij betreft een te groot risico om hem een seizoen lang in de basis te zetten. Hij heeft zeker talent, maar hij is absoluut geen de Ligt die er gelijk op die leeftijd al stond. Je ziet aan alles dat Hato gewoon tijd nodig heeft en de druk op te presteren gaat hem niet ten goede komen. Al helemaal niet als de prestaties wat minder zijn. Ik vind het gewoon een behoorlijk onverantwoorde grote gok om hem als basisspeler te beschouwen, al heeft het er alle schijn van dat dit wel gaat gebeuren.

Wat betreft de versterkingen; er moet echt behoorlijk wat bijkomen en vertrekken wil je de selectie weer op orde hebben. Er moet op elke positie achterin wat bijkomen, maar dat is helaas niet realistisch om dat te verwachten. Ik ben over het algemeen best positief ingesteld, maar als je realistisch bent dan zie je gewoon dat het zeker nog een tijd gaat duren voordat de selectie weer in balans is. Ook met wat nieuwe aankopen zal dit het geval zijn.

Medic, Brobbey, Rulli , Branco en Bergwijn speelde een prima pot. Hato als CV is nog niet goed genoeg, zie ik liever als LB. Beide backs die er nu stonden waren erg matig en kunnen duidelijk het niveau niet aan. Klaassen is leuk voor op bank, maar echt niet voor de basis

Middenveld stond echt voor geen meter waardoor de druk op een zwakke defensie te groot is. Beide backs matig en ik vind niet dat Hato al basisspeler moet zijn. Zie liever Tahirovic, Boomen en Berghuis spelen. Klaassen is het beste af en Taylor een 13 in een dozijn speler die door de mand valt tegen betere tegenstanders

6 augustus 2023 om 21:02

Waarom viel Taylor wel door de mand maar Tahirovic niet? Beide verdedigend zwak, waar Tahirovic nog meer balverlies had.

Het enige wat ik niet begrijp bij deze wedstrijd is dat na het laatste fluitsignaal een alternatieve uitvoering van "land of Hope and Glory" door het Signal Iduna Park schalt. Maar misschien heb ik iets gemist...

Dit elftal met Steijn is niet beter dan plek 4-5. De tegengoals vliegen je om de oren en scoren kunnen ze niet. Als je plek 4 haalt mag je blij zijn.

Blij vlagen kan deze ploeg goed voetballen. Ik snap de kritiek op Edinne niet zo goed, uitstekende speler, verdedigend niet top, maar ballen kan hij wel. Die Rensch is veel erger. Die kan er echt geen reet van. Verder hebben we toch wel een groot probleem met scoren. Tadic zijn we kwijt en Berguisvis geschorst. Brobby en Bergwijn hebben zoveel kansen nodig, belachelijk.

6 augustus 2023 om 19:11

Je snapt de kritiek op Eddine niet? Beide backs waren verdedigend echt drama, Rensch en Eddine. In balbezit is Eddine leuk, maar verdedigend echt zwaar te kort

Bij vlagen goed voetbal van Ajax. Middenveld was goed, verdediging erg onzeker. Ruili speelde daarentegen erg goed met een aantal fraaie reddingen. Bergwijn dreigend maar voorspelbaar. Altijd dezelfde actie binnendoor. Brobbey heeft te veel kansen nodig en was ook vaak onzichtbaar. Kudus beste man van Ajax vandaag.

6 augustus 2023 om 19:12

Bij vlagen goed voetbal van Ajax? Kudus beste man? Ik kom niet meer bij van het lachen, dank voor deze humoristische bijdrage

6 augustus 2023 om 20:34

Ja, ik vond Ajax bij vlagen goed voetballen. Ze hebben een aantal goede kansen gecreëerd of heb je dat niet gezien? Je hoeft geen kenner te zijn om te zien (ook in deze wedstrijd) dat Kudus een hele goede voetballer is. Hij wordt niet voor niets voor tientallen miljoenen verkocht. Maar fijn dat je om mijn commentaar hebt kunnen lachten want dat wordt veel te weinig gedaan vandaag de dag.

6 augustus 2023 om 21:46

@'master 1' OK, bij vlagen waren er goede momenten en er werden goede kansen gecreëerd maar Kudus mist veel te veel kansen, meer dan Brobbey, en mist spelinzicht. In heel veel reacties op de wedstrijd kun je voorts lezen dat het middenveld dat begon, met Klaassen en Taylor, door de Ajax-supporters volledig werd afgebrand, het niet functioneren van het middenveld kan jou ook niet ontgaan zijn. En dan de defensie, bij de tweede goal van Dortmund konden de Duitsers over de linkerflank opstomen zonder een Ajacied in de buurt, waar was rechtsback Devyne Rensch bijvoorbeeld? En zo waren er nog veel meer problemen achterin.

6 augustus 2023 om 19:17

Volgens mij heeft kudus meer kansen nodog om te scoren. Meer kansen 0 goals. Brobbey 2 kansen en 1 goal.

6 augustus 2023 om 19:34

Welke wedstrijd heb jij gekeken? De reden dat de verdediging verzoop was omdat het middenveld niet goed stond. Dat neemt niet weg dat de verdediging gewoon niet goed is en er echt versterkingen bij moeten. Daarbij was Kudus echt by far een van de slechtste Ajacieden op het veld vandaag. Die man leed echt ongelofelijk veel balverlies en maakte een aantal keer echt zeer onnodige overtredingen. Daarbij miste hij nog een 100% kans om een goal te maken. Ik vond het nog apart dat hij zolang op het veld mocht blijven staan. Best bizar dat jij hem zo goed vond spelen.

Van het weekend onder de indruk van PSV geraakt,vandaag ook van Ajax.

Kunnen we samen afspreken dat hun gewoon weer de titelfavorieten zijn? En wij de underdog? Ook vanwege CL wat echt wel zijn weerslag zal hebben in de competitie?

6 augustus 2023 om 19:37

Onder de indruk van PSV en Ajax dit weekend, serieus? Bij PSV hoeft slechts Lang of Sangaré geblesseerd te raken, of Sangaré verkocht te worden, en het elftal stort in elkaar. Als PSV-fan konden alleen Lang, Sangaré, Boscagli, en Veerman mij bekoren. Bij Ajax heb ik de defensie zien schutteren en het middenveld was ongehoord slecht, vooral toen Klaassen en Taylor daar stonden. Oke, Feyenoord gaf ook niet thuis maar dan krijgen we dus een zeer open competitie. Ik denk zelfs dat AZ de titel kan gaan pakken.

6 augustus 2023 om 23:02

Ik was wel onder de indrukvan PSV hoe ze voetbalden ja,beetje koekje van eigen deeg gevoel eraan overgehouden.
Hoog druk zetten,1x raken en veel energie. Dat is hoe Feyenoord ook wil spelen.
Ajax schakelde ik in toen Klaassen eraf ging,kantelpunt in de wedstrijd?😜

Ik verwacht dat het gewoon tussen de top 3 zal gaan.Als het een beetje spannend wordt haakt AZ af

6 augustus 2023 om 23:27

@puinhoop Toen Klaassen eraf ging werd het Ajax middenveld juist sterker, tandem Taylor met Klaassen was een drama. Wat dat hoog druk zetten betreft dat is de filosofie van Bosz, hoog druk en de bal binnen 5 seconden terugveroveren. Feyenoord deed dat iets minder extreem het afgelopen seizoen en het is ook bij andere clubs wereldwijd te zien. Voorts denk ik dat je AZ onderschat, de AZ-jeugd won de EUFA Youth League met overmacht en vernederde onderweg meerdere Europese topploegen.

Hmm, toch zie ik wel aardig potentie maar ook problemen voor Ajax hoor. De backs zijn wel wat zorgwekkend, want zowel Rensch/Sanchez en Salah-Eddine/Wijndal lijken weinig moeite te doen hun plek te veroveren. Met Satulo en Hato lijkt er een aardig centrum te staan, al is het natuurlijk nog de vraag hoe een nieuweling en jongeling zich een seizoen staande gaan houden.

Daarvoor zie ik in Tahirovic, Boomen en Berghuis echter wel een goed voetballend middenveld. Combineren makkelijk en kunnen het spel goed verleggen.

Ik ben geen Ajax fan maar denk echt dat Conceicao heel goed kan worden. Snelle en behendige speler die een verdediging open kan spelen. Hoewel Brobbey nu veel kansen verprutst, scoorde hij er vorig seizoen in niet giga veel minuten best veel, en een bergwijn in vorm is natuurlijk gewoon te goed voor de eredivisie.

Prima oefenpot. Jammer van al die gemiste kansen. Werk aan de winkel achterin qua felheid in verdedigen. Hetzelfde geldt voorin met afmaken, dat moet gewoon koelbloediger. Als je zoveel kansen krijgt dan moet er tenminste 1 of 2 in. Taylor en Klaassen zeer zeer teleurstellend op het middenveld. Voor de rest toch positief dat je met al die minpunten gewoon competitief bent tegen Dortmund, al was het maar een oefenwedstrijd.

Valt andermaal op dat de eerste twee tegengoals van Ajax vanaf de flank komen. Naast het centrum (waar nog wel versterking komt) zitten we ook nog met de backs. De vraag is of daar een impuls komt. Dat vind ik persoonlijk belangrijker dan voor een miljoen of 10 een back up voor de spits positie halen.





Lessons learned:

- Medic was niet alleen verdedigend en in de lucht sterk, ook aan de bal oogde hij rustig. Maakte een goede indruk, ook als je bedenkt dat die niet of nauwelijks nog meegetrained heeft met Ajax.

- Brobbey moet echt aan zijn afmaken werken, daar is hij nog steeds veel te wild in. Het is de zoveelste keer dat hij 1 op 1 met de keeper komt en hij keihard recht op de keeper schiet.

- Een middenveld bestaande uit Taylor, Tahirovic en Klaassen kan echt niet. Daar zit 0.0 creativiteit in. Met Branco, Tahirovic en Berhguis liep het meteen een stuk beter. Klaassen moet genoegen nemen met een plek op de bank of anders toch kijken of je die ergens kan slijten.

- Een strik om Kudus doen en meteen richting Brighton sturen voor die 40 miljoen. Kudus is echt de definitie van "hij heeft een goede techniek voor een slechte voetballer en een slechte techniek voor een goede voetballer" zoals Cruijff ooit zei.

- Rensch is slappe hap, maar dat wisten we denk ik al. Daar zit totaal geen pit in. Als die niet uit de jeugd van Ajax zou komen zou niemand ook maar iets om hem geven. Zelfs bij een Heerenveen zou hij niet opvallen.

3-1 is behoorlijk geflatteerd en er waren zeker positieve punten in het spel van Ajax, maar ik denk dat het gebrek van een echte leider achterin toch wel pijnlijk merkbaar was. Je krijgt weer 3 knullige, simpele goals om de oren.







Enige conclusie die ik kan trekken na deze voorbereiding is dat we alsnog een echte 6 nodig hebben, ik zie echt niks in Tahirovic, alles in 1 tempo en alles breed zelfde als Alvarez maar dan zonder vechtlust in verdedigend op zicht.

Klaassen is klaar, Wijndal is klaar, Rensch is klaar, Salah Edinne is maximaal bankzitter, en ook Taylor en Brobbey zijn in deze vorm bankzitter.

6, 10, Rechtsback, RCV, rechtsbuiten, 2e spits en een linksback. Nou succes Mislintat, tijd begint te dringen.

6 augustus 2023 om 20:08

Er moet op elke positie wel wat bij. Het is meer schade beperken wat Sven moet doen. Het is jammer genoeg niet realistisch om te denken dat er nog heel veel bij gaat komen. Ik vermoed dat we misschien nog twee of drie aanwinsten gaan zien. Als het er meer zijn, dan zou ik persoonlijk zeer tevreden zijn.

6 augustus 2023 om 20:57

Brobbey in deze vorm? Speelde vandaag juist erg goed met een goede goal en balvast, goed aanspeelpunt. Of reken je hem weer af op die gemiste kans? Rensch zou ik gewoon voor de bank houden, is ook multifunctioneel maar nog geen basisniveau. Salah-Eddine zie ik potentie in, vooral in balbezit een meerwaarde als back, maar verdedigend nog vrij zwak. Taylor was vrij onopvallend, niet goed niet slecht.

Ik dacht dat Borges een linksvoor was. Nu werd hij op rechtsvoor neergezet. Krijgen we dezelfde Bergwijn/tadic problemen alleen nu met Bergwijn/borges?

Ik heb Ajax supporters gezien die na een verliespartij van een bepaalde ploeg zeggen: de kans dat ..... kampioen wordt is tussen de 10 & 30 procent. Dus dat is nu mijn conclusie ook na deze wedstrijd

3-1 valt me nog mee.. zorgwekkend dat je elke wedstrijd minimaal 3 tegendoelpunten krijgt. In de verdediging blijven versterkingen maar uit, ziet niemand dat bij Ajax ofzo!?? Op zeker kansloos voor de titel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren