Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax-leiding onder vuur: ‘Ben ervan overtuigd dat Mislintat een oplichter is’

Laatste update:

De Vereniging voor Effectenbezitters (VEB) gaat vrijdag op de aandeelhoudersvergadering van Ajax de clubleiding van de Amsterdammers onder vuur nemen. VEB-directeur Gerben Everts stelt dat de ontslagen directeur voetbalzaken Sven Mislintat mogelijk heeft meegewerkt aan oplichting.

Everts vertegenwoordigt de belangen van aandeelhouders van Ajax. De directeur ziet met lede ogen toe hoe de club sportief en bestuurlijk twee roerige jaren achter de rug heeft. Met Alfred Schreuder, John Heitinga en Maurice Steijn werden er maar liefst drie trainers de laan uitgestuurd, terwijl er ook vele bestuurders vertrokken.

“In dat machtsvacuüm kon de inmiddels vertrokken Mislintat zijn gang gaan,” zegt VEB-directeur Everts tegenover Het Parool. “Op basis van de prijzen die Mislintat namens Ajax heeft betaald voor spelers van twijfelachtige kwaliteit, ben ik ervan overtuigd dat Mislintat een oplichter is.”

De directie en de Raad van Commissarissen van Ajax krijgen vrijdag tijdens de aandeelhoudersvergadering dan ook zeer kritische vragen voorgeschoteld. “Mijn voornaamste vraag is hoe diep Ajax het eigen onderzoek naar de gang van zaken in rondom Mislintat insteekt,” aldus Everts.

De club heeft KPMG en Nauta Dutilh opdracht gegeven voor zo’n onderzoek. “Maar worden daarbij wel alle transfers onderzocht? Werken alle betrokkenen bij Ajax volledig mee? Is het onderzoek wel verstrekkend genoeg?”, vraagt Everts zich hardop af.

Om aan te tonen dat Mislintat geld heeft weggesluisd, volstaat het volgens Everts niet om het vizier alleen op Ajax te richten. "Je moet ook onderzoek doen bij de clubs waarmee Ajax de transfers heeft gedaan. Zo kun je erachter komen of Ajax geld terug te vorderen heeft."

Als voorbeeld wordt de transfer van Chuba Akpom aangehaald. De Engelse aanvaller kwam afgelopen zomer voor twaalf miljoen euro over van Middlesbrough, maar volgens ingewijden heeft Ajax zeven miljoen euro te veel betaald. Dat bedrag zou zijn verdeeld onder belanghebbenden, maar behoort volgens de VEB toe aan Ajax.

Everts zegt dat alle bestuurders bij Ajax zich zorgen moeten maken om hun positie. “Iedereen die een vorm van verantwoordelijkheid draagt voor de huidige staat van Ajax moet zich afvragen of hij of zij wel geschikt is voor de functie.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind het veel geroep, ook van meneer Kroes, zonder dat we een theorie hebben gehoord hoe Mislintat hier dan door verrijkt zou worden. Mandaten zijn in de voetballerij schering en inslag, dus ik vind het niet eens raar dat spelers van zaakwaarnemers switchen vlak voor transfers.

Ik geloof er niet zo in. Ik denk dat Mislintat gewoon real life Football Manager heeft gespeeld en daarmee een selectie heeft neergezet die compleet uit balans is, zowel qua ervaring/leeftijd en qua posities.

17 november 2023 om 08:40

Maar als je bij een beursgenoteerd bedrijf willens en wetens veel te veel betaalt voor spelers, kun je wel een probleem hebben als directie.

17 november 2023 om 08:41

Voor welke spelers is er dan teveel betaald?

17 november 2023 om 08:45

Voor vrijwel allemaal, daar zijn al tig artikelen aan gewijd.

Bijvoorbeeld, wat er in dit artikel als voorbeeld wordt genomen, de transfer van Akpom.
Als deze jongen her en der voor 5 miljoen is aangeboden en Ajax betaald doodleuk 12 miljoen, dan gaat er ergens iets niet goed

17 november 2023 om 08:53

Dit zijn weer verhalen die jij voor waar aanneemt.
Veel transfers zijn gewoon marktconform geweest.
Dat een aantal spelers de draai nog niet krijgt kan aan veel dingen liggen.

17 november 2023 om 08:53

@raubaht: bepalen of er voor een speler teveel betaald werd, is erg moeilijk te bepalen want uiteindelijk is een speler 'waard' wat men er wil voor betalen. En volgens mij zijn er (tot nu) geen harde bewijzen dat Mislintat bewust teveel betaald heeft voor spelers?

Of gaan we Ten Hag ook een sjoemelaar noemen omdat hij 100 miljoen betaald heeft voor Antony?

17 november 2023 om 08:54

Prima, dat kun je vinden. Maar wat is het belang van meneer Mislintat daarbij dan?

17 november 2023 om 08:55

Er is wel een levensgroot verschil tussen oplichting en '' dan gaat er ergens iets niet goed '',

17 november 2023 om 08:55

Dat zijn zo een makkelijke verhaaltjes. Iemand roept zonder enige onderbouwing dat hij voor 5 miljoen weg mocht. Geloof je het zelf? De topschutter van de chapionship, en Engelsman, die voor 5 miljoen weg mag?

Voor Gaaie is er minder dan 5 miljoen betaald, geen gekke prijs.
Voor Tahirovic is er rond de 8 miljoen betaald, geen gekke prijs voor iemand van Roma op die leeftijd.
Voor Forbs wilde West Ham een gelijkaardig bedrag betalen, werkte daar dan ook een oplichter?
Voor Sosa is gewoon een best lage prijs onderhandeld.
Voor Mikautadze is heel veel betaald, maar dat is niet vreemd voor de jonge onbetwistbare sterspeler van een Franse eersteklasser.
Voor Ramaj is uiteindelijk minder dan 5 miljoen betaald.
Voor avila is teveel betaald, maar vanuit Antwerpperspectief was het een logische prijs.

Je kan zeggen dat er slecht is ingekocht zonder oog voor samenhang. Maar doen alsof er structureel, en zelfs op het verdachte af, teveel betaald is is echt onzin.

17 november 2023 om 08:55

Of een sterk staaltje onderhandelen van zn toenmalige club.. het komt wel vaker voor dat een club met meer geld over t algemeen ook meer betaald. Daarnaast is het nu wel makkelijk roepen nu Ajax zo matig presteert. Elke speler is in waarde gezakt vanwege de prestaties van Ajax. Forbs en Mikautadze individueel met zeer goede stats en een goede leeftijd. Sutalo international. Misschien moeten ze bij psv en feyenoord ook even wat onderzoeken gaan doen naar bijv Ueda en Pepi..

17 november 2023 om 08:56

Denk dat de directie van Manchester United ook een probleem heeft inzake Antony

17 november 2023 om 08:57

Ik ben het met je eens. Je kan ook over Zerrouki zeggen dat 8 miljoen heel veel is want verder had niemand interesse. Maar zo werkt het gewoon af en toe, niks crimineels aan

17 november 2023 om 09:11

@raubaht,

Kunnen we dan met terugwerkende kracht ook stellen dat er grof veel te veel is betaald voor een speler als Antonty? Kan United Ajax daarvoor dan ook aansprakelijk stellen, zoals de VEB hier stelt?

17 november 2023 om 09:58

Dus Middlesbrough heeft gezegd hij kost 5 en ajax betaald 12? Geloof der niks van. Ajax heeft vraagprijs gehoord van 12 en ermee akkoord gegaan.

17 november 2023 om 10:44

Dit zou echt geweldig nieuws zijn voor heel veel topclubs. Al die verloren miljoen die verspild zijn aan bijvoorbeeld Dembele, Coutinho, Hazard, Anthony, Kepa en ga zo maar door. Ik kan je nu al vertelen dat er geen cent terug betaald gaat worden. Daarnaast heeft Stuttgart al een onderzoek afgerond waar niks uit naar voren is gekomen. Iedereen moet gewoon eerst de andere onderzoeken eens afwachten voordat er vanuit onderbuikgevoelens geroepen word.

17 november 2023 om 10:50

Dit is een hele vreemde uitspraak van Everts, iets waar hij in het verleden vaker last van heeft gehad overigens. Natuurlijk is het zo dat wanneer een transactie plaatsvindt die niet marktconform is, er alarmbellen afgaan. Maar dat is hier nu precies het punt: bepaal maar eens wat marktconform is in deze situatie. Wat je overeenkomt als prijs voor een speler is van zoveel factoren afhankelijk. Daar moet eerst veel meer onderzoek naar worden gedaan voordat je zoiets kunt roepen. En dat onderzoek is nu juist precies wat er plaatsvindt. Laat Everts daar nou eerst eens op wachten.

17 november 2023 om 10:51

Het is inderdaad goed dat het onderzocht wordt, maar vooral Mikautadze en Avila zijn gewoon slecht ingekocht.

17 november 2023 om 11:02

Zegt toch helemaal niks dat je teveel betaald? Elke club betaalt meestal teveel voor spelers. Daarnaast waren het niet allemaal rare prijzen voor spelers. Ja, Akpom kon misschien teveel zijn maar hij was wel Championship speler van het jaar. Dus dan betaal je zeker wat meer. Voor de rest waren het niet gekke prijzen.

17 november 2023 om 11:33

Als je gewoon logisch nadenkt dan weet je dat een club een topscorer van de championship nooit maar dan ook nooit voor 5 miljoen aan gaat bieden. Bovendien waren er andere clubs die ook tig meer boden dan 5 miljoen maar akpom wilde naar Ajax.

17 november 2023 om 17:51

@soccerfan_1 Misschien dat je niet meer had moeten bieden maar die 5 miljoen zijn niet de tarieven waar spelers die uitblinken in de Championship voor weg gaan dan ga je toch al snel naar 10, 20 of nog meer miljoen.

Wat we verder ook van Akpom mogen vinden, 12 miljoen voor de topscorer van de Championship is geen vreemd bedrag en als je kijkt naar de andere bedragen die voor homegrown spelers uit die competitie zijn betaald de afgelopen jaren is het zelfs aan de lage kant.

Dan kun je nog vinden dat hij niet goed genoeg is, of dat Ajax dat bedrag niet voor een speler van die leeftijd zou moeten betalen. Daar ben ik het helemaal mee eens. Maar het bedrag op zich is niets mis mee wanneer je het vergelijkt met andere spelers uit diezelfde competitie. Dat kun je je eerder afvragen bij Medic, Mikautadze en Ramaj en juist die laatste is een van de aankopen die redelijk voldoet.

17 november 2023 om 08:46

De zaak wordt enorm opgeblazen.
Bij elke transfer zijn er mensen die er goed van worden.
Dit heeft de markt zelf ontwikkeld.
Er kleeft mij een gevoel dat er een (makkelijk)slachteroffer wordt gezocht.
Zo proberen ze weer rust in de tent te krijgen na jaren van misstanden binnen de club.

17 november 2023 om 08:55

Een goed onderzoek is wel noodzakelijk en daarna als blijkt dat er grove nalatigheid is geweest, dan moet het toenmalige rvc en mislintat strafrechtelijk vervolgd worden. Ze hebben een goed draaiende organisatie richting de afgrond geduwd, met alle gevolgen van dien.

17 november 2023 om 09:00

Naar aanleiding van de aantijgingen van de NOS dient er inderdaad een onderzoek te komen. Maar om hem een oplichter te noemen is toch prematuur? Tot dusver kan er ook gewoon sprake van zijn dat hij incapabel was.

17 november 2023 om 12:04

inderdaad, anders ook maar H2 gaan aanklagen dat ze bergwijn, wijnaldum en Bassey hebben gehaald? Huntelaar en Hamstra hebben ook rond de 100 miljoen uitgegeven, welke van de door hun gehaalde spelers had nu echt het ajax niveau? Dus ook veel te veel betaald voor de spelers.

17 november 2023 om 12:37

Mr. Mis-in-dat, want misschien had die niet de nieuwste versie van FM

Dus eigenlijk zegt deze Everts precies niks en roept hij maar wat uit onderbuikgevoel zonder dat hij daar enig bewijs voor heeft.

17 november 2023 om 08:40

Afschuwelijk inderdaad. Die kan beter bij VI gaan zitten dan belangen te gaan vertegenwoordigen.

17 november 2023 om 08:53

Mee eens, dacht dat er idd daadwerkelijk bewijs was maar wat ik hier lees is weer tenenkrommend.

1) De prijzen die betaald zijn waren gewoon binnen de range van de club die daar speciale rekenmodellen voor heeft.

De 100 miljoen die voor Anthony is betaald door United zou volgens deze redenatie dan ook oplichterij zijn..

2) Daarnaast zijn de verdeelmodellen soms idd bizar schimmig maar dat is een grotere discussie die je nu niet even bij 1 persoon kan neerleggen.

3) Zowel KPMG als Nauta Dutilh zijn gewoon hele respectabele bedrijven, zouden we dan iig niet eerst eens afwachten wat hun conclusie is. Kun je daarna altijd nog zeiken over de gebruikte methodiek.

Edit: hahaha 10 x raden waar deze man een column heeft.. ff googelen 😇. Heeft Pieter Lakeman blijkbaar ook onlangs beschuldigd van "pure oplichterij".

17 november 2023 om 13:27

100 miljoen voor Antony is volgens elk model oplichting!!

17 november 2023 om 09:31

Het zegt inderdaad meer over jou dan over Everts. Natuurlijk heeft de directeur van de Vereniging voor Effectenbezitters geen dossier met bewijsmiddelen klaar liggen. Dat is zijn taak ook helemaal niet. Hij geeft nou juist aan dat daar onderzoek naar gedaan moet worden en daarbij geeft hij ook nog aan op welke plekken er onderzoek zou moeten worden gedaan omdat hij bang is dat op de verkeerde plekken gezocht wordt. Overigens is een onderbuikgevoel - zo weet ik vanuit mijn werk - bij ongebruikelijke transacties een hele goede aanwijzing dat het niet klopt.

17 november 2023 om 09:41

Dus jij vindt dat deze man zulke domme zaken moet roepen? Zelfverrijking kan, maar dat is dan echt niet door te dure transfer maar door samen te werken met bevriende makelaars.

17 november 2023 om 09:52

Iemand beschuldigen van een strafbaar feit kan niet zonder bewijs. Hij kon het ook tactischer brengen. En vragen om een onderzoek. En niet op deze manier karakter moord plegen op een persoon.

17 november 2023 om 09:58

@Red Baron het is zijn taak ook niet om columpjes te schrijven voor de Telegraaf, maakt hem bv niet echt onafhankelijk.

Het probleem is natuurlijk dat hij iemand publiekelijk beschuldigt zonder enige noemenswaardige onderbouwing en met een redenatie die voor oplettende volgers gewoon niet kloppend is.

Dat je onderbuik gevoelens hebt prima, maar die gooi je niet zo rucksigtlos het publieke domein in om tal van verschillende redenen, al is het "maar" goed fatsoen. Maar dat zal jij wel heel gewoon vinden in je werk...

17 november 2023 om 10:25

Ik hoop niet dat jij in jouw werk ook op basis van je onderbuikgevoel, zonder bewijs, Jan en alleman beschuldigd van van alles en nog wat

17 november 2023 om 10:36

Met het nu aanwezige feitencomplex is de gedachte aan oplichting uitspreken echt niet zo vreemd. Of vind jij dat we ook niet mogen zeggen dat Taghi een crimineel is. Het zal zonder onderzoek en bewijs natuurlijk niet voldoende zijn voor een veroordeling. In de situatie van Mislintat is er echt wel wat meer aan de hand dan alleen maar een paar ongelukkige transfers. Hij zegt het bovendien nog genuanceerd want hij zegt vooral dat hij er van overtuigd is. En eerlijk gezegd ben ik er ook van overtuigd dat hier meer aan de hand is. Je bent verschrikkelijk naã¯ef als je dat niet ziet.

17 november 2023 om 10:48

Je moet iemand gewoon niet van zoiets beschuldigen als je daar totaal geen bewijs van hebt. Zo moeilijk is het niet.

Als je reden tot verdenking hebt dan ga je het onderzoeken, en als je dan inderdaad concreet bewijs vindt dan kun je gaan roepen.

17 november 2023 om 19:11

@redbaron Met het nu aanwezige feitencomplex is er juist geen aanleiding om het over oplichting te hebben en is dat eerder een onderbuik gevoel.

Er is bijvoorbeeld al naar buiten gekomen dat Ajax geen buiten proportionele fees heeft betaald aan de zaakwaarnemers.
Er is ook al naar butien gekomen dat Stuttgart niets strafbaars heeft kunnen vinden rond het handelen van Mislintat bij de transfers waar zij bij betrokken waren.

Te veel betalen voor een is ook niet strafbaar. Om toch de vorige TD maar te quoten: "liever een miljoen te veel betalen dan een toptalent missen".

Voorlopig is er alleen, op het veld, aangetoond dat de selectie zwaar ondermaats is. Maar incompetentie is niet strafbaar.

Het kan best dat die feiten alsnog naar buiten komen, voorlopig zijn die er nog helemaal niet.

17 november 2023 om 10:41

Dat de VEB hier ook (wederom) zo hard gaat roepen, vind ik ook triest. Nog geen 9 procent van de totale aandelen wordt vrij verhandelbaar en het aandeel Ajax wordt zeer weinig verhandeld t.o.v. reguliere ondernemingen. Ook heeft hij 0 bewijs, maar het is misschien wel zo gegaan... Zo lust ik er ook nog wel een paar. Mogelijk heeft Gerben Everts z'n kinderen mishandeld. Het is zo makkelijk als je maar iets roept zonder dat je daarvoor bewijs hebt.

18 november 2023 om 03:44

Het is natuurlijk ook deels de rol van de VEB om namens al die kleine aandeelhouders op te trekken en die een stem te geven ten opzichte van de grotere aandeelhouders.

Al gaan ze hier behoorlijk populistisch te werk en dat ben ik in de regeld niet gewend van de VEB. Kritische vragen stellen is prima, maar vanuit een onderbuik gevoel zo iets opgooien zonder feiten niet. Dit is meer het geluid van een schreeuwende ontevreden fan en niet van een belegger die, al dan niet namens een belangen organisatie, serieus met zijn vak bezig is.

19 november 2023 om 14:18

Dat ben ik helemaal met je eens. Dat de VEB terechte vraagtekens zet bij de gang van zaken, helemaal prima. Ze komen op voor de aandeelhouder en dat is logisch. Maar je 2e alinea, dat is waar het in deze om gaat. Je mening obv gevoel gaan spuien alsof het de waarheid is als VEB zijnde, dat kan mijns inziens echt niet.

of het een oplichter is weet ik niet, lijkt me meer iemand met totaal geen kennis van zaken. Bizar hoe mensen hier alleen maar op de Telegraaf afgaven terwijl die het gewoon bij het juiste einde hadden. Ook podcasts zoals de Pantelic waarin de Telegraaf elke keer negatief word neergezet, had erg veel vertrouwen in Mislintat. Misschien is de Telegraaf soms wat hard, maar ze hebben het toch veelal bij het rechte eind maar dat is voor subjectieve mensen soms moeilijk te verkroppen

17 november 2023 om 08:57

Misschien zou je zelf wat meer bronnen kunnen gebruiken dan de Telegraaf. Als hij echt bewijs heeft moet hij dat op tafel leggen als je dit soort uitspraken doet. Zijn beredenatie is nl, nav berichtgeving in meer betrouwbare media, niet heel stevig onderbouwd. Beetje solide verhaal met nieuwe feiten is toch wel handig als je zulke uitspraken de wereld in slingert. Voor subjectieve mensen..

17 november 2023 om 09:15

Telegraaf roept twintig keer per dag iets, dan blijft er wel wat plakken. Zij hebben het niet veelal bij het rechte eind, zij zijn echt die stilstaande klok. Dat mensen oprecht geloven dat de Telegraaf het vaak goed heeft, is bizar.

De enige momenten waarop dat is, is wanneer ze een echte mol in de club hebben zitten. En dan zijn de berichten schaarser.

17 november 2023 om 15:35

Wat Bizar is is dat deze man op onderbuikgevoelens Mislintat ergens van beticht precies zoals de telegraaf ook al hun artikelen de wereld in helpen en doorgaan met een Hetze die de telegraaf is gestart. Niet gebaseerd op enige feiten. Jezelf een journalist noemen en dan woorden gebruiken als data-duitser. Het meest ironische van je stuk is dat je andere mensen subjectief noemt terwijl je de Telegraaf aan het verdedigen bent.

Heitinga is niet echt de laan uit gestuurd, hij is gewoon niet permanent aangesteld. Terecht ook, er kwam niet echt iets herkenbaars van de grond in de spelopvatting en met de verwachte exodus van spelers ga je liever met iemand waar meer vertrouwen in is.

De uitkomst van het handelen van Mislintat is niet best, de spelers zijn niet de kwaliteit die je mag verwachten voor die prijs. Maar dat maakt hem niet meteen een oplichter of iets. Overmars kwam ook met Bande, Magallan en meer van dat soort spelers aan voor vele miljoenen. Dat hoort deels gewoon bij de sport, mensen ontwikkelen zich niet volgens een rechte lijn en pas niet altijd perfect bij het bedrijf.

Ik vind dit echt compleet te ver gaan, Mislintat is ontslagen vanwege zijn slechte presteren maar hem beschuldigen van een oplichter zijn is vrij idioot. Doe onderzoek en bewijs het, maar dan niet over de betaalde prijs maar over zelfverrijking, als dat er is en dat onrechtmatig is dan hoor ik het graag.

Mislintat heeft een selectie neergezet die crimineel slecht in balans is. Maar verder hebben we niks gezien wat ook maar ruikt naar zelfverrijking

Ik geloof er allemaal weinig van en vind geen 1 speler echt over betaald. Ajax heeft ook voor veel geld verkocht dus betaal je automatisch ook wat meer. De meeste aankopen waren in ook nog in de laatste week dus betaal je ook nog vaak wat meer.

Je moet niet naar de prijzen kijken die er betaald zijn. Die kunnen Mislintat en zijn handlangers makkelijk weerleggen.
Wie bepaalt de exacte waarde van een speler, dat is onmogelijk.

Wel moet er gekeken worden naar e-mail verkeer/fax/prints noem maar op, waaruit blijkt dat hij voor minder een betere speler kon halen.

Ook dat is moelijk te bewijzen.

Dan moet je kijken naar wie is er beter van geworden (financieel).
Dan vind je je suspects. Maar ook dan kunnen ze dit makkelijk weerleggen door te stellen dat er betaald is voor hun diensten.

Met andere woorden KPMG of weet ik veel welk bedrijf kan niks doen.
Die Duitse bloedhond zit gewoon relaxed thuis en is op zoek naar de volgende scam.

Enige manier om informatie uit hem te krijgen is iemand op hem afsturen dat die gaat praten. Vervolgens met zijn bekentenis kan je wat doen in de rechtbank.
Anders wordt het een heel moeilijk verhaal.

De kopende club bepaald in principe de prijs. Was Antony € 100 miljoen waard? Ik zou zeggen van niet, maar als Man Utd dat er voor betaald dan is hij dat blijkbaar volgens de markt waard.
Akpom zou geen € 12 miljoen waard zijn, nou hij scoort anders net zo vaak als onze andere spits van € 15 miljoen in 1/10 van de speeltijd.

Het bedrag dat voor Ramaj betaald is, verandert met de dag volgens mij, maar het laatste wat ik gelezen heb is dat er rond de € 5 miljoen voor is betaald. Volgens mij prima prijs, gezien zijn prestaties. Mannsverk hebben we 1 helft zien voetballen, kan ik nog niet over oordelen. Voor Sutalo is een flink bedrag betaald, en voldoet nog zeker niet aan de eisen die aan zo'n bedrag mag worden gesteld, maar de laatste wedstrijden doet hij het prima, daarnaast koste hij net zoveel als ene Bassey die ook volgens vele niet voldeed aan de kwaliteitseisen.

Mikautadze is mij een raadsel, weinig van gezien, maar zou toch wel iets moeten kunnen, gezien zijn goals voor FC Metz. Forbes is een snelle jongen voor de toekomst, is ook nog maar de vraag of die zijn transfersom waard is. Gaaei vind ik de laatste wedstrijden ook steeds sterker worden ondanks zijn rare beslissing tegen Almere om naast Bergwijn mee te rennen ipv in het centrum te blijven. Avila kan me tot op heden niet echt bekoren voor het bedrag wat er voor betaald is. Maar over het algemeen zijn het allemaal jonge spelers die nog veel moeten en kunnen leren. Als ze zich stuk voor stuk blijven ontwikkelen dan kun je op de meesten gewoon winst maken.

Punt is dat de selectie dusdanig uit balans was zodat Mislintat een halve selectie aan moest kopen. Helaas is de selectie nog steeds uit balans en heeft Ajax gewoon geen leiders in het veld en is het een onsamenhangend zooitje. Maar of het individueel allemaal miskopen zijn moet nog blijken. Ajax heeft 3 jaar op rij te veel bepalende spelers verkocht waarvoor de vervanger nog niet klaar stond. En je kunt helaas geen team kopen, alleen individuen die moeten wennen aan speelstijl, taal, omgeving en vooral elkaar.

Het is nu eenmaal lastig om Tadic, Alvarez, Kudus, Blind, Timber, Antony, Haller, Onana, Maritnez, Tagliafico, Mazraoui, Gravenbergh, Ziyech, etc etc in 2 jaar tijd te vervangen door jonge nieuwe spelers.
Zou ook wel makkelijk zijn als je een speler voor € 40 - €100 miljoen verkoopt en er een jaar later een speler van € 10 miljoen hem moeiteloos komt vervangen. Dan kan iedereen wel een topclub samenstellen als dat zou gaan.

Kortom Mislintat heeft geen goede selectie samengesteld, maar om te zeggen dat hij een oplichter is op basis van zijn aankopen gaat mij te snel, eerst onderzoek afwachten, dan oordelen. Voor mij heeft hij het niet goed gedaan, maar is Mislintat slechts een onderdeel van het probleem waar Ajax nu mee zit.

Mand.

17 november 2023 om 10:35

Flinke stuk tekst waar ik het mee eens ben. Toch had ik liever gezien dat bepaalde aankopen niet waren gedaan en daarvoor jeugd de kans had gekregen. Ik noem een Gaaei-Regeer, Tahirovic-Vos, Akpom-Rasmussen, Mikautadze-Unavar. Dan was er gelijk wat meer begrip geweest voor de tegenvallende prestaties.

17 november 2023 om 12:14

Daar ben ik het dan ook weer mee eens! Vaak komt de nieuwe jeugd toch weer bovendrijven en zijn ze regelmatig niet slechter dan de aankopen. Maar toch denk ik dat Rasmussen, Unuvar, Hansen te licht bevonden zijn door de technische staf en dan vooral Mislintat. Waar ik me ook wel in kan vinden, alleen heb je denk ik wel gelijk dat er dan meer begrip voor zou zijn geweest.

Ik vind eigenlijk Vos ook nog te licht. Ik zie leuke dingen van hem, maar hij maakt nog te veel fouten, wat natuurlijk ook een beetje bij de leeftijd hoort. Maar ik mis ook voetbalslimheid bij hem, die ik bij Hato wel zie.

Dit is ook wel gewoon roepen om het roepen. Mislintat heeft absoluut slecht werk afgeleverd, maar qua prijzen zijn het niet per se hele rare bedragen in de meeste gevallen. In een dergelijke vijver betaal je nou eenmaal veel voor spelers als Sutalo, Akpom of Mikautadze. Piroe vertrok bijvoorbeeld ook voor 14 miljoen euro naar Leeds en die had het afgelopen seizoen mindere cijfers dan Akpom.

Daarbij kun je bij een club als Ajax (beursgenoteerd) ook niet zomaar je gang gaan zonder dat er mensen meekijken. Ten tijde van de transferperiode heb ik dit soort verhalen namelijk niet gehoord van dit soort figuren. Dan had je op dat moment de mond open moeten trekken. Dat had Ajax heel wat geld kunnen besparen.

17 november 2023 om 09:33

Piroe is 4 jaar jonger en Akpom is eigenlijk overal mislukt.

17 november 2023 om 09:59

Dat laatste doet er in de voetballerij niet toe. Giakoumakis was ook overal redelijk mislukt totdat hij bij VVV Venlo ineens topscorer van de Eredivisie werd. Wat dat betreft is de voetballerij een momentopname en 1 seizoen kan erg veel veranderen in zowel positieve als negatieve zin. Als je er 28 in schiet in de Championship met een doorlopend contract, ga je gewoon geld opleveren. Zo simpel is het.

17 november 2023 om 10:38

Niet als je 28 bent normaal gesproken. Maar je "zo simpel is het" getuigd van het feit dat je vrij overtuigd bent.

Dat Alex Kroes hier voor z'n officiële aanstelling al zo hoog van de toren blaast is natuurlijk makkelijk scoren en valt bij een groot gedeelte van de achterban juist helemaal niet zo goed. Zo begin je al met 1-0 achter waar de verwachtingen torenhoog zijn. Denk dat het voorlopig nog heel onrustig zal zijn in Amsterdam, en daar is dhr Mislintat natuurlijk mede verantwoordelijk voor, al kun je dit de mensen die hem hebben aangesteld uiteraard nog veel meer kwalijk nemen. (Ik zei dat dit goud materiaal is voor een miniserie op tv, maar dat mocht niet van voetbalzone. Puntje mindering en reactie verwijderd, chapeau! Desondanks blijf ik hier natuurlijk bij.)

Bizar dat je als VEB directeur zoiets zomaar kan roepen zonder ook maar daadwerkelijk met bewijs te komen. Zijn voorbeeld over Akpom is ook lachwekkend, want die was blijkbaar 5 miljoen waard? Los van of hij bij Ajax past of niet is het toch onmogelijk dat een speler met de engelse nationaliteit die uitgeroepen is tot beste spelers van de Championsship en ook nog topscorer is geworden maar 5 miljoen waard zou zijn? En als het daadwerkeijk 5 miljoen zou zijn, waar is zijn bewijs dan?

Of alle gehaalde spelers aanwinsten zullen zijn kan je je afvragen, maar vind het wel op zijn minst apart om iemand die best wel een staat van dienst had in het voetbal als scout een oplichter te noemen. Je kan best zeggen dat hij misschien de kwalitieiten niet heeft om als TD aan de slag te gaan, maar je hoeft ook niet te doen alsof Mislintat een nobody was die bij wijze van spreken niet eens weet wat buitenspel is.

Waar was deze meneer toen Ajax 23 miljoen voor Bassey betaalde of 5 miljoen voor Sanchez. Of bijvoorbeeld 12 miljoen voor Daramay die amper gespeeld heeft. Of dat Ajax extreem veel aan zaakwaarnemers heeft betaald afgelopen jaren?

Als ik naar de foto kijk denk ik dat hij onschuldig is, want hij heeft blond haar en blauwe ogen. Totaal onzin om hem te beschuldigen van oplichting

Kan zo een artikel uit de Telegraaf zijn, kan wel zien waar de info vandaan komt met z'n transfermarkt waardes. Zeg dan gewoon gelijk dat je niets van voetbal weet.

Grootste fout die Mislintat heeft gemaakt is de aanstelling van Steijn. Nu van 't Schip trainer is (en dat is ook geen hoogvlieger) blijkt wel dat Ramaj een betere keeper is als Gorter, Sutalo wel stabiel is, Akpom wel kan scoren en afstevent op een basisplaats. Denk ook dat de rest van de aakopen helemaal niet zo slecht zijn als dat ze onder Steijn eruit zagen. Die heeft gewoon zin persoonlijke vete uitgevochten over de rug van Ajax.

Je moet wel het verschil kennen tussen "ik ben er van overtuigd dat Mislintat een oplichter is " (want dat is alleen een mening) en zeggen "mislintat is een oplichter". Dat breng je dan als een feit, maar dat moet dan bewezen worden en kan als laster/smaad worden gezien. Het is een klein nuanceverschil maar wel belangrijk. Omdat Everts er van overtuigd is dat er is gesjoemeld door Mislintat ten nadele van Ajax, en indirect dus ook de aandeelhouders eist hij vanuit zijn positie een heel grondig onderzoek, dat niet ophoudt bij Ajax maar ook bij alle betrokken clubs moet worden gedaan. En dat begrijp ik wel als je over zoveel miljoenen euro's praat. Iedereen die die hele soap heeft gevolgd moet bovendien toch ook begrijpen dat er naar het functioneren van iedereen op het pluche bij Ajax moet worden gekeken. Er is heel veel heel erg mis gegaan in Amsterdam en daar mogen de verantwoordelijken best op worden beoordeeld en indien nodig de consequenties van dragen.

Blijft toch wel ironisch dat clubs als KPMG en Nauta gevraagd worden om oplichterij in kaarte te brengen.

Verder word ik onderhand erg moe rondom dat gezeur met Mislintat. Vroeger konden mensen gewoon nog accepteren dat iemands functioneren simpelweg niet heeft opgeleverd wat ervan werd gehoopt, ''geen gelukkig huwelijk', etc etc.

Je krijgt nu eenmaal niet altijd wat je wilt, dat geldt ook voor Ajax. Doorselecteren, schouders eronder en op naar vast en zeker weer een mooie toekomst maar hou op met het kapot maken van die Mislintat. Nergens voor nodig.

17 november 2023 om 16:09

Het is wel de huidige tijd dat alles 1 iemands schuld is. En als hij/ zij/ het is vertrokken moet het allemaal weer goed komen. Zaken als pech, verkeerd ingeschat of ongelukkig bestaan bijna niet meer. Fout is ontslag en (zo het mogelijk) onthoofding.

Iets met open deuren intrappen…..

17 november 2023 om 16:08

Nou inderdaad:

- Mislintat is een oplichter! Hij moet weg,
Ja hij is al weg

- Er is teveel betaald voor Akpom!
Ja, mee eens. Kwamen we ook achter

Echt wat wil je? De belanghartige van aandeelhouders wil vast een stukje van die 7 miljoen zien. Kan de badkamer weer worden verbouwd

@bartra Jij denkt wel erg lichtzinnig over wat er mogelijk door Mislintat is gedaan. Natuurlijk, bij Ajax kunnen ze nu weinig anders doen dan opnieuw beginnen, schouders er onder en meer van die onzin. Maar als er kennelijk/mogelijk inzake een aantal aangetrokken spelers aantoonbaar veel te veel miljoenen zijn betaald dan mag je allicht gaan uitzoeken hoe dat komt en wie daar voor verantwoordelijk is of zijn. Elk gezond denkend bedrijf zou dat doen, dus waarom Ajax niet dan ?

Ajax-leiding onder vuur: ‘Ben ervan overtuigd dat Mislintat een oplichter is’, door de belanghartige van aandeelhouders...

Nu zijn het toch vaak de aandeelhouders die er sowieso alleen maar zitten voor het geld, dus clubliefde is daar ook ver te zoeken. Mislintat als oplichter wegzetten kan leuk en aardig, maar daar waren ze bij Ajax inmiddels toch ook wel achter, daarom is hij ontslagen. Elk punt dat die kerel hier aangeeft is al opgelost of aangekaart.

Dus wat wil je?

Haha het is zo makkelijk populair doen nu bij ajacieden als je maar roept dat Mislintat het allemaal gedaan heeft. Hou toch op, het ging vorig jaar ook al kut met Ajax en toen was het allemaal enkel en alleen de schuld van Alfred Schreuder. Het is elke keer de schuld van mensen die er niet meer werken. Misschien zijn de spelers gewoon niet zo heel erg goed en dat kan gebeuren na wat succesvolle jaren. Ze moeten gewoon weer gaan bouwen nu.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren