Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax Vrouwen neemt met opgeheven hoofd afscheid van de Champions League

Laatste update:

De Ajax vrouwen zijn er woensdagavond niet in geslaagd voor een enorme stunt te zorgen in de kwartfinale van de Champions League. Nadat in eigen huis de heenwedstrijd met 0-3 werd verloren van Chelsea, sleepten de Amsterdammers er in Londen een gelijkspel uit: 1-1. Doelpuntenmaker namens Ajax was Chasity Grant.

Ajax-trainer Suzanne Bakker voerde één wijziging door ten opzichte van het verloren duel in Amsterdam. Aanvoerster Sherida Spitse keerde terug van een schorsing en begon weer in het hart van de defensie. Isa Kardinaal verhuisde daardoor naar de rechtsachterpositie, waardoor Milicia Keijzer op de bank begon.

Ajax leek aan het begin van het duel hoop te hebben op een wonder. Al binnen enkele minuten werd het gevaarlijk via een kopbal van Spitse, maar haar inzet eindigde op het dak van de goal. Snel daarna was Chelsea dicht bij een treffer, maar Erin Cuthbert schoot net naast.

Nog binnen het halfuur zou Ajax een tweetal levensgrote kansen krijgen. Romée Leuchter schoot nipt voorlangs, terwijl een foute uittrap van de Chelsea-doelvrouw via de arm van Tiny Hoekstra op de paal eindigde.

In minuut 34 ontving Ajax de ogenschijnlijke genadeklap. Na slordig Amsterdams balverlies op het middenveld was er maar één pass van Gure Reiten nodig om Mayra Ramírez oog in oog met Regina van Eijk te zetten. De Colombiaanse schoot door de benen van de keepster binnen: 1-0. Diezelfde Ramírez kreeg voor de pauze nog een goede mogelijkheid, maar deze liet ze onbenut.

Ook in de tweede helft kwam het eerste gevaar al snel van Ajax, maar aanvalster Reuchter miste de bal. In minuut 65 was het alsnog raak voor de Amsterdammers. Met een splijtende pass zette Hoekstra vleugelspeelster Grant oog in oog met de Londense sluitpost: 1-1.

Chelsea vond het allemaal welletjes en nam gas terug. Ajax wilde nog wel aanvallen, maar was, op één moment na, niet meer bij machte om goede kansen te creëren. Het laatste grote gevaar kwam van Leuchter, maar goalie Zecira Musovic redde stijlvol. Door het gelijkspel is Ajax klaar in de Champions League, terwijl Chelsea zich mag gaan melden in de halve finale van het toernooi.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hopelijk heeft chelsea een mentale tik uitgedeeld aan de ajax vrouwen en weet heerenveen te winnen van hun.

27 maart 2024 om 23:06

Hahaha, jouw afkeer tegen Ajax begint echt kinderachtige vormen aan te nemen. In het live meepraten is het al tenenkrommend maar snap ik dat je, aangezien het live is, uit impulsiviteit je ware aard soms meer naar voren laat komen. Maar een weloverwogen reactie zoals deze plaatsen onder een bericht over de Ajax vrouwen slaat echt alles.

Als Groningen supporter hopen dat Heerenveen van Ajax wint bij de vrouwen terwijl Groningen zelf geen eens in die competitie speelt… Dan kan ik maar 1 ander argument bedenken waarom je hierop hoop/zo’n reactie hier plaatst.

27 maart 2024 om 23:15

Mijn trainer traint ook de vrouwen van heerenveen, dus daar steun ik hem in maar toch weer bedankt voor jou bevooroordeling, hoop dat je wat frustraties van je hebt afgetypt

27 maart 2024 om 23:18

Maarja je had ook kunnen vragen: hey Kieftenbeld, waarom hoop jij dat heerenveen gaat winnen? Maar nee, je ging gelijk van het ergste uit. Misschien begint jouw afkeer tegen mij kinderachtige vormen aan te nemen

27 maart 2024 om 23:26

Hè balen, ik had deze reactie onder zo ongeveer elk bericht kunnen plaatsen gezien jouw reacties maar ik heb precies het verkeerde bericht gekozen omdat uitgerekend bij dit bericht je een argument hebt om dit niet op afkeer richting Ajax te laten lijken maar juist voor de tegenstander van Ajax.Wat is het argument bij alle andere berichten? De kleindochter van de tante van je buurvrouw heeft ooit een ingegroeide teennagel behandeld van een speler van … (hier kan je zo ongeveer elke tegenstander van Ajax neerzetten) dus ik gun het …? Maar dan plaats ik wel alleen zo’n berichtje als … tegen Ajax speelt.Maar hou je vooral lekker vast aan deze ene reactie dat er helemaal niets van mijn bewering klopt, je bent zo ongeveer de laatste op dit forum die door moet krijgen dat de afkeer duidelijk uit jouw reacties is op te maken. En niet alleen bij dit bericht waar je ineens een “goed” argument hebt.

28 maart 2024 om 07:46

Maar ik ben wel benieuwd naar voorbeelden waar ik mijn afkeer zo heb geuit, dat je zo geraakt bent. Je kunt er met mij over praten als je gevoelens gekwetst zijn

28 maart 2024 om 09:28

@Kieftenbeld

Gewoon je verlies nemen, iedereen heeft je door hier.

28 maart 2024 om 11:59

Mijn verlies voor wat? Dat ik hoop dat het heerenveen vrouwenteam wint omdat mijn trainer daar ook trainer is? Ja pfoe daar ga ik thuis even goed van zitten balen

28 maart 2024 om 17:28

Je kan nu leuk je punt proberen te maken door te insinueren dat mijn gevoelens gekwetst zijn maar verre van dat. Ik heb er geen problemen mee als mensen zo’n afkeer tegen Ajax hebben dat ze hier vooraan staan als er iets negatiefs gezegd kan worden en niet thuis geven als het goed gaat. Het wordt alleen een beetje aandoenlijk als je dit soort berichten al wilt “misbruiken” om weer tegen wat schenen aan te schoppen. En het is al helemaal triest als je wilt dat ik je met voorbeelden moet overtuigen van jouw eigen afkeer op het moment dat je er door mij mee geconfronteerd wordt.

Alleen het feit al dat je wilt dat ik voorbeelden moet geven, bevestigt het al. Als ik namelijk onzin praat, had je het af kunnen doen door te zeggen dat je geen afkeer tegen Ajax hebt. Maar dat krijg je waarschijnlijk niet door je strot en wordt je genomineerd voor de cabaret publieksprijs.

Feit is gewoon dat je bij een negatief bericht over Ajax er regelmatig als de kippen bij bent om negatief te reageren en als er iets positiefs is, horen we je hier niet of weet je het (met een cynische reactie) om te draaien naar iets negatiefs.

Neem alleen al de wedstrijd uit tegen Aston Villa erbij. Daar wil je, zonder op de wedstrijd inhoudelijk in te gaan, op basis van statistieken het gaan hebben over ‘het allerAjax met 0 schoten op doel’ en de onhandige actie van Manssverk. Maar als Villa tot 2 keer toe weg komt met 2 niet gegeven rode kaarten dan horen we je niet. Maar dat is natuurlijk ook niet op teletekst terug te vinden.

Ik wacht met smart op je volgende argument waarom ik ernaast zit met mijn bewering. Iets met de materiaalman van Aston Villa? Of speel je bij jouw club met dezelfde ballen als Aston Villa?

28 maart 2024 om 20:04

Maarja als je mijn reacties terugleest heb ik dat gewoon gedaan bij feyenoord tegen roma en psv tegen bvb, zal ik daar dan ook een afkeer tegen hebben? Nee dat heb ik niet. Al zou ik inderdaad liever psv of feyenoord kampioen zien dan ajax, absoluut. Maar deze comment was dan alleen bedoeld omdat mn trainer ook de trainer van heerenveen vrouwen is. Maarj afkeer vind ik een overdreven woord, ik heb er gewoon nier veel mee, maar dat geldt voor veel meer clubs

27 maart 2024 om 23:18

Haha, je zit al op het puntje van je stoel waarschijnlijk. Uitkijkend naar een heerlijk potje hoogstaand voetbal. Voetbal waar de heren van EDD (Eendracht Door Daadkracht) uit de Kwakel, nog wel iets van kunnen leren. Maar, FC Twente wordt toch gewoon kampioen? Dus hoef je Ajax volgend jaar niet meer in de Champions League te zien.

27 maart 2024 om 23:34

Nee Jan, we zien het verkeerd. Zijn trainer traint ook de vrouwen van Heerenveen. Dat heeft hij nog nooit kenbaar gemaakt hier maar vindt nu het uitgelezen moment om onder dit bericht zijn support naar deze trainer kenbaar te maken. Zo heeft hij onder zo ongeveer ieder bericht over Ajax een goede reden om zijn liefde voor de tegenstander van Ajax kenbaar te maken. We moeten hier niet gaan denken dat hij dit schrijft omdat hij zijn afkeer tegen Ajax kenbaar te maken want daar klopt natuurlijk helemaal niets van.

28 maart 2024 om 07:42

Sinds de winterstop traint hij mij ook, maar ik hoop dat jezelf door hebt hoe belachelijk je klinkt. Afkeer voor ajax en dat zal ik wel even uiten onder een artikel van de ajax vrouwen. Grootheidswaanzin!

28 maart 2024 om 17:35

Prima, alleen het feit al dat je inmiddels een keer of 5 gereageerd hebt onder dit bericht en het niet ontkent maar er omheen draait en het bij een ander neerlegt zegt al genoeg. Als het echt niet zo is, heb je 5 keer de kans gehad om duidelijk te maken dat je geen afkeer hebt richting Ajax maar dat vind je te lastig. In plaats daarvan reageer je liever met termen als grootheidswaanzin en gevoelens die gekwetst zijn bij mij of je wilt voorbeelden waaruit dit blijkt.

28 maart 2024 om 20:13

Maar waar blijft je sarcastische reactie op het andere artikel? Traininf gehad van dijkhuizen vertel me er alsjeblieft meer over

30 maart 2024 om 11:36

Bericht 6 inmiddels waarin het niet ontkend wordt. De voorbeelden stapelen zich op.

Wat was dit slecht van beide kanten. Allebei de teams zo ontzettend slordig. En die keeper van Chelsea, wat doet die bij de 1-1? Helemaal niets.

Een Lyon, PSG, Barcelona walst hier overheen.

27 maart 2024 om 23:13

Je bedoelt dat PSG waar Ajax een maand of 4 terug thuis van won?

28 maart 2024 om 07:47

Één zwaluw maakt nog geen zomer.

30 maart 2024 om 11:38

Eén zwaluw kan wel het bewijs zijn dat de door jou genoemde 3 clubs er niet bij voorbaat overheen walsen zoals jij heel graag wilt beweren. Ajax heeft onlangs met 2-0 van PSG gewonnen. Dat is geen garantie voor volgend succes maar wel een bewijs dat jou stelling niet opgaat.

Weliswaar was het natuurlijk al beslist vorige week, maar andermaal gaven de Ajax vrouwen een visite kaartje af. Ze hadden deze pot best kunnen winnen gezien de kansen na rust, ook al vond Chelsea het allemaal redelijk best. En dan bij 1-1 gewoon een extra spits erin gooien en voor de 1-2 gaan en achterin 1 op 1 spelen. In die paar wedstrijden van de Ajax vrouwen heb ik zoveel meer Ajax DNA gezien dan bij Ajax 1.

Wat ik niet begrijp is waarom het veld zo groot is. Ik bedoel als je het veld van de vrouwen met 20/25 meter korter maakt heb je veel meer bal bezit als team zijnde. De bal vliegt letterlijk alle kanten op het zijn met amateurs 3de klasse. Met een kortere veld heb je meer voetbal dan als ze op zo een groot veld spelen

27 maart 2024 om 23:07

Ja laten we zorgen dat ze nog minder beweegruimte hebben… kijken wat er dan gebeurt.

27 maart 2024 om 23:12

Hebben ze nu niet teveel ruimte, de ruimtes zijn zo ongelofelijk groot en naast de mannen zijn de vrouwen veel kleiner in bouw en korter. Dus al met al de bewings ruimte hebben ze nu veel te veel, hierdoor is het spel niet om aan te zien

27 maart 2024 om 23:16

Ik zou ze lekker 6 tegen 6 laten spelen op een knolle veld zonder camera… die laatste zin ben ik dus met je eens 😂

27 maart 2024 om 23:16

Wat ik niet begrijp is dat de vergelijking met de mannen telkens gemaakt wordt. Bij geen enkele sport is het speelveld bij vrouwen kleiner. Alleen bij voetbal moet dit wel gebeuren omdat een paar mensen het heel erg graag met de mannen willen vergelijken. En bij een kleiner veld denk je de oplossing te hebben gevonden en is het technisch en tactisch ineens veel beter?

27 maart 2024 om 23:28

@ajaxfan158, andere sporten maken het wel minder zwaar voor vrouwen. Bij tennis spelen ze minder sets, bij basketball is de bal lichter, bij volleybal is het net lager. Dus het is helemaal niet gek om in dat soort oplossingen te denken voor de vrouwen.

27 maart 2024 om 23:34

Basket hangt ook lager. Wieler wedstrijden zijn korter. Hordes zijn lager en korter op elkaar. Handbal spelen ze met een andere bal.

Er is ook al naar gekeken om de vrouwen met een andere bal te laten spelen. Het probleem met het veld is dat het moeilijker te faciliteren is. Anders lijkt het mij geen gek idee. Of een iets kleiner doel.

27 maart 2024 om 23:45

Dat is weer wat anders. Vrouwen zijn kleiner dus ik zou het eerder begrijpen als ze bijvoorbeeld de lat (letterlijk) wat lager leggen. Maar een veld kleiner gebeurt nergens. Bij schaatsen en atletiek is het toch ook nooit een issue dat de vrouwen (veel) langer over een ronde/afstand doen? Bij hockey hoor je toch ook nooit iemand over een kleiner veld voor vrouwen?

27 maart 2024 om 23:47

Misschien eens interessant dat juist wel te doen. Het Nederlands voetbal bij de mannen ontstond vanaf 1865. Het amateurvoetbal kon zich tot 1954 vrij ontwikkelen tot profvoetbal. Wat we vandaag de dag zien in Nederland is het product van 70 jaar betaald voetbal en een aanloop van circa 90 jaar amateurvoetbal.Hoe anders is dat bij de vrouwen. Vanuit kerkelijk oogpunt is vrouwensport, en zeker het voetbal, jarenlang tegengewerkt in het amateur tijdperk. Gelukkig voor de vrouwensport is de ontwikkeling dankzij de ontzuiling langzaam ingezet.De feiten : eerste voetbalclub bij de vrouwen : 45 jaar later dan de mannen. Eerste bond 66 jaar later dan de mannen (en pas in 1971 door de KNVB opgenomen). Eerste interland 50 jaar later dan de mannen. Competitie omgezet naar betaald voetbal: 68 jaar later.En dan toch iedere keer die voorspelbare reacties als het over vrouwenvoetbal gaat dat het niveau verschil zo groot is. Joh…

27 maart 2024 om 23:58

Dat zijn ook geen wedstrijden van 90 minuten. Het gaat niet om een issue, het gaat om entertainment zodat mensen er naar willen kijken. En vrouwen betaald krijgen zoals ze graag willen.

Dat is ook meteen het probleem van hockey, geen mens kijkt ernaar.

28 maart 2024 om 00:04

Ja tactisch ga je er zeker op vooruit. En technisch, ja met alle respect daar kan je makkelijker op je techniek voetballen en trainen, dan zooo een grote veld. Het vergelijken met mannen gebeurt al sinds jaar en dag, en met alle respect ik vergelijk het voetbal niet met elkaar, want de mannen zijn zowieso in het voordeel. Maar om zo een saaie pot te zien elke week ook weer, dan kan ik begrijpen waarom het vrouwen voetbal saai is om te zien. Ik kijk er nooit naar sinds een half jaar regelmatig maar kan gewoon niet zeggen dat het aantrekkelijk is om te kijken.

28 maart 2024 om 11:16

Hierboven wordt een reactie geplaatst waarin wordt gezegd dat bij Ajax vrouwen meer Ajax DNA te bekennen is dan bij Ajax 1 van de mannen. Daar zie ik je dan niet op reageren? Dus als het positief is voor vrouwenvoetbal dan mag de vergelijking met mannen voetbal wel gemaakt worden maar als het niet uitkomt dan is het opeens uit den boze? Maak die vergelijking de andere kant op dan ook niet want het raakt kant noch wal..

28 maart 2024 om 11:17

@ajaxfan, bij de vrouwen rijden ze ook geen 10km zoals bij de mannen maar Max 3 en 5 ipv 5 en 10, er zijn genoeg dingen die worden aangepast om het aantrekkelijker te worden

30 maart 2024 om 11:43

Klopt. En bij tennis spelen mannen nog wel eens 5 sets waar de vrouwen 3 sets (max) spelen. Daarom vind ik verschillen tussen regels voor mannen en vrouwen ook niet erg, zeker niet als het de sport ten goede komt. Maar de discussie begon over een kleiner speelveld. Dat is bij tennis en schaatsen ook niet. Daarom zou ik eerder voorstander zijn van kortere speeltijd (al zorgt dat niet voor betere prestaties imo) of een lager/kleiner doel omdat vrouwen over het algemeen kleiner zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren