Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax weet volgende tegenstander en kan vliegtickets naar Bulgarije boeken

Laatste update:

Ajax neemt het in de play-offs van de Europa League op tegen Ludogorets. De Bulgaarse ploeg, waar onder meer voormalig FC Groningen-doelman Sergio Padt onder contract staat, won donderdagavond met 5-1 van Astana uit Kazachstan. Daarmee poetste de ploeg de verliespartij uit het heenduel (2-1) weg. De Bulgaren maakten het verschil in de tweede helft, waarin ze vier keer het net wisten te vinden.

Bijzonderheden:
Bij Ludogorets begon Padt op de bank. De Amsterdamse doelman, die eerder zeven seizoenen bij Groningen onder de lat stond, mocht in het eerste duel van het tweeluik wel nog meedoen vanaf de aftrap. Voormalig AZ-verdediger Aslak Fonn Witry stond wel in de basisopstelling. In de eerste helft nam Ludogorets de leiding via Bernard Tekpetey. De Bulgaren konden niet lang genieten van hun voorsprong, daar enkele minuten later Dembo Darboe gelijk maakte namens Astana. Na rust liep Ludogorets alsnog weg bij de Kazachen door viermaal doel te treffen: 5-1. Over twee wedstrijden werd de stand daarmee op 6-3 gezet, waardoor de Bulgaarse formatie de play-offs van de Europa League behaalde. Daarin treffen ze dus Ajax.

Ludogorets - Astana 5-1
26' 1-0 Bernard Tekpetey (assist: Aslak Fonn Witry)
28' 1-1 Dembo Darboe (assist: Fabien Ourega)
47' 2-1 Jakub Piotrowski (assist: Marcel Heister)
49' 3-1 Bernard Tekpetey (assist: Rwan Cruz)
57' 4-1 Jakub Piotrowski (assist: Noah Sonko Sundberg)
66' 5-1 Kiril Despodov (assist: Rwan Cruz)

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ludogorets is qua niveau ongeveer even goed als Twente, misschien zelfs iets beter. Ze hebben vorig seizoen ook van Roma gewonnen in de Europa League. Spelen ook altijd aanvallend voetbal en Tekpetey en Despodov zijn 2 gevaarlijke spelers. Denk gewoon een geduchte tegenstander voor Ajax.

17 augustus 2023 om 22:24

Maar zijn de meeste er nog steeds dan? Zo ja, dan is dat inderdaad oppassen. Als zijn Roma en Ajax lichtjaren van elkaar vandaan wat betreft spel opvatting. Wellicht dat Ajax Ludogrets voetballend de wil op kan leggen. Iets wat Roma vaak niet in uitblinkt. Maar goed, dat moeten we ook nog maar zien van Ajax dit seizoen. Maar komt wel goed. Zeker over 2 wedstrijden

17 augustus 2023 om 23:08

Dat 'komt wel goed' heb ik te vaak gehoord bij Ajax. En dat t dan niet goed kwam.

18 augustus 2023 om 01:33

Wanneer dan? Dat is namelijk alweer jaren geleden toen Ajax een stuk minder vermogend was. Tegen de wat kleinere tegenstanders in Europa bijna alles gewonnen de laatste jaren. Zelfs vorig seizoen in het mindere jaar werd Rangers nog vrij makkelijk verslagen. Eruit tegen een Rostov is alweer lang geleden met een heel ander team.

17 augustus 2023 om 22:26

Pff Twente, hoe kom je daar nou bij? Denk dat Heerenveen en Vitesse er nog van zouden winnen

17 augustus 2023 om 22:33

Ludogorets speelt elk jaar ofwel UCL groepsfase ofwel UEL groepsfase. Waarom zouden die niet van het niveau van Twente kunnen zijn? Is dit weer de ouderwetse Hollandse onderschatting?

17 augustus 2023 om 23:38

Ajax was zo een beetje een vaste klant in de CL. Ajax is gewoon favoriet. Als er tegenwoordig iets onderschat wordt in NL is het wel de selectie van Ajax.

17 augustus 2023 om 23:48

Tuurlijk is Ajax 'de favoriet', maar daar koop je niks voor...

17 augustus 2023 om 23:59

Zijn ze dan ook beter dan West Ham of Brighton omdat ze vaker Europees gespeeld hebben de laatste jaren? Heeft gewoon te maken met land van herkomst. Weinig concurrentie.

18 augustus 2023 om 00:13

Je gaat het nu met clubs uit de Premier League vergelijken, dat is hartstikke krom. Gewoon even realistisch blijven. Ludogorets doet in geen enkel opzicht onder voor Twente.

17 augustus 2023 om 22:46

Werd ludogorets er niet paar seizoenen uitgekegeld door 2 disctubale penalties tegen Real, waarvan Ronaldo de eerste toen miste?

17 augustus 2023 om 22:52

Ja en Ajax gaf Real Madrid voetballes in Bernabeu, totaal niet (meer) relevant voor deze ontmoeting. On: Ajax moet dit gewoon winnen, zal geen walk over worden maar prima te doen.

17 augustus 2023 om 22:54

Trapten PSV een kleine 10 jaar geleden met twee 2-0 overwinningen destijds ook de EL groepsfase uit🙃

17 augustus 2023 om 23:03

Utrecht heeft er ook wel eens tegen gespeeld dacht ik. Die wedstrijden waren goed voor mijn Unibet men dacht dat ze er niets van konden.

17 augustus 2023 om 23:15

Ik kan me nog herinneren dat Ludogorets 2-2 tegen PSG had gespeeld in Parijs, en dat Misidjan toen had gescoord. Dat is echter wel alweer een tijdje geleden.

18 augustus 2023 om 12:05

Roma speelt uit wel vaker slecht met B-teams. Verloren uit bij Sofia, Cluj, Bodo Glimt (6-1!). Zo veel waarde moet je hier ook niet aan hechten. Ludogorets is een team met veel verloop, maar vaak wel een hoop kwaliteit. Net als Ajax vrijwel altijd de beste van de competitie, maar Europees niet bij de top.

Ik zie het zomaar zo’n seizoen worden, waarin Ajax zich verslikt in dit soort tegenstanders. We gaan weer 10 jaar terug de tijd in.

17 augustus 2023 om 22:26

Ja dat is het lot als je geen CL haalt en het jaar ervoor blind spelers koopt. En de erfenis van overmars die dikke dikke contracten uit heeft lopen delen. Dat is nu beter geregeld.

17 augustus 2023 om 22:28

Dat moeten we natuurlijk afwachten

17 augustus 2023 om 22:29

Overmars heeft natuurlijk de luxepositie van Ajax gecreëerd. Hunterlaar en Hamstra hebben het afgelopen seizoen echt verpest samen! Miskoop op miskoop voor veel te veel geld...

17 augustus 2023 om 23:15

Wat jij een luxepositie noemt heet bij ons mismanagement. Ik roep het al jaren en de meeste mensen lachten me uit. Ajax heeft incidentele inkomsten gebruikt als dekking van structurele lasten. Een beproefd bedrijfskundig recept voor ellende. Het is voor Ajax te hopen dat ze dit seizoen tenminste tweede worden anders is het weer een jaar of tien op een houtje bijten denk ik.

17 augustus 2023 om 23:43

Wat zit je nou weer negatief te doen over Overmars Soccerfan? Besef je wel wat die man allemaal sportief voor Ajax heeft betekend? Wat een supporter ben jij zeg. Geld van een voetbalclub moet in de spelers zitten (aankopen/contracten). En als het een jaartje of 2 tegenzit moet je even een versnelling terug.

Voor de supporters die naar de uitwedstrijd willen is dit echt een zege!

Ludogorets veel beter te bereizen dan die andere club.

17 augustus 2023 om 23:33



Nou, dat valt echt vies tegen hoor. Razgrad is echt niet zo makkelijk om te bereiken

17 augustus 2023 om 23:52

Klopt. Vanaf de hoofdstad Sofia is het zo'n 5 uur rijden naar Razgrad. Dat zit echt in the middle of nowhere.

17 augustus 2023 om 23:55

Och, een avontuurtje in Kazachstan lijkt me ook wel wat. Maar als je puur en alleen voor het voetbal gaat is Bulgarije wel beter te doen natuurlijk.

Als je EL wil spelen moet je dit gewoon winnen klaar. Tuurlijk zijn de inkomsten niet zo denderend als de CL maar alsnog zijn het extra inkomsten. En het geeft natuurlijk een boost als je ver kan komen in de EL zoals in 2017.

17 augustus 2023 om 22:28

Je speelt sowieso europees voetbal. In het slechtste geval conference league

17 augustus 2023 om 22:35

Oh ja helemaal vergeten haha. Maar goed je wil liever in de EL zitten natuurlijk als Ajax zijnde.

Tijd om die vreselijke vent van een Padt de Europa league uit te sturen. Echt een walgelijke vent die een conducteur heeft mishandeld omdat de 'grote meneer padt' vond dat hij zonder kaartje in de trein mocht reizen. Vreselijke vent waarbij het ook echt lekker voor hem is dat hij zelfs bij zo'n matige clubje geen basisplaats heeft. Laat hem maar lekker verrotten op de bank.

17 augustus 2023 om 22:39

Iedereen maakt fouten, Padt ook. Verder gewoon een prima kerel.

17 augustus 2023 om 22:52

@Frits denk aan je rikketik. Iedereen maakt fouten en verdient een tweede kans of heb jij een helemaal schoon blazoen Frits?

18 augustus 2023 om 08:33

Klinkt alsof Padt je vriendinnetje heeft overgenomen.. hoe kom je uberhaupt bij het verband tussen een incident van 2 jaar geleden in een trein en een loting met Ajax?

18 augustus 2023 om 08:37

Was die conducteur jouw vader ofzo? Jemig man… iedereen doet wel eens domme dingen, waarschijnlijk heeft hij er wel van geleeerd

Geen makkie wel aan de stand verplicht dit tweeluik te winnen. Verwacht dN ook geen problemen. 3-1 thuis en 1-2 uit. Kom maar op met die coefficient punten

Dit zal een hele lastige confrontatie voor ajax gaan worden. Ajax is nog lang niet zover dat ze eenvoudig van dit soort tegenstanders kunnen winnen.

ludogorets is niet meer hetzelfde als een aantal jaar terug... maar zelfde kan gezegd worden van ajax natuurlijk.

denk dat ajax aan hun stand verplicht is hier het tweeluik te winnen... niet onderschatten deze gasten. gewoon vol gas erop, dan moet het wel goed komen joh

Ik ben blij dat het Bulgarije is geworden en niet Kazachstan. Dat scheelt echt heel veel uren vliegen. En willen we wat gaan betekenen in de Europa League, dan moet Ludogorets geen probleem zijn.

18 augustus 2023 om 00:06

Nou directe vluchten naar Sofia zijn schaars vanaf Amsterdam (en ontiegelijk duur) + je moet nog een uur of 5 richting het stadion rijden. Stuk langer met OV. Ik vraag me af of het uitvak vol zal zijn.

18 augustus 2023 om 00:45

Je kunt veel beter op Boekarest vliegen als je naar Ludogorets-uit wil. Veel frequentere en goedkopere vluchten en bovendien maar 2.5 uur rijden naar Razgrad, i.p.v. de 4.5 uur vanuit Sofia. Uitvak zal ongetwijfeld gewoon vol zijn lijkt me.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren