Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Amrabat adviseert Ajacied: ‘Ik zei hem: ‘Blijf nuchter en je staat zo in Oranje’

Laatste update:

Nordin Amrabat is tegen Ajax (1-1) onder de indruk geraakt van zijn directe tegenstander Jorrel Hato. De 36-jarige aanvaller van AEK Athene gelooft dat de pas zeventienjarige verdediger een grote toekomst voor zich heeft.

"Ik ben wel onder de indruk van een paar spelers bij Ajax, bijvoorbeeld van Hato", zegt Amrabat bij ESPN. "Wat een speler. Zeventien jaar. Hij doet me een beetje denken aan Nathan Aké. Toen ik bij Watford speelde stond ik regelmatig tegenover hem op de training (in het seizoen 2015/16, red.). Ik zei ook tegen Hato: 'Blijf nuchter, blijf hard werken en voor je het weet zit je in het Nederlands elftal.'"

Hato heeft de pech dat de positie van centrale verdediger uitzonderlijk goed bezet is in Oranje. Ronald Koeman kan onder meer kiezen voor Aké, Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij, Sven Botman, Micky van de Ven en Daley Blind.

Amrabat kijkt terug op een 'open wedstrijd' tegen Ajax. "Het ging op en neer. Voor neutrale kijkers was het een leuke wedstrijd, met veel kansen en veel energie." Hoewel geen van beide ploegen de wedstrijd kon controleren, was Ajax in de eerste helft sterker, terwijl de tweede helft voor AEK was. "Dat klopt", zegt Amrabat.

"In de eerste helft speelden we ze een beetje in de kaart door heel hoog druk te zetten. Daardoor konden zij met de twee centrumverdedigers en Benjamin Tahirovic drie tegen twee spelen. Dat deden ze goed. Dat was gewoon een positiespelletje, van waaruit ze konden gaan voetballen."

In de rust zette AEK het om. "We gingen vol een-op-een spelen. Dat werkte wel beter dan in de eerste helft. We hadden alleen meer moeten scoren." Amrabat denkt dan vooral aan de laatste kans van de wedstrijd.

Na een dramatische pass van Ajax-verdediger Gastón Ávila kreeg Jens Jønsson de bal een-op-een niet voorbij keeper Jay Gorter. "Jon doet alles perfect eigenlijk. Als-ie scoort, dan win je met 2-1. We hadden kunnen winnen, maar Ajax had ook zomaar meer kunnen scoren."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Weet jij de laatste? ????
Reacties

36 jaar toch nog redelijk fit

6 oktober 2023 om 00:07

Redelijk haha? Zag je die vent nog een sprint trekken in de 90e minuut joh. Dat doen maar heel weinig spelers van 36 hem na hoor!

6 oktober 2023 om 05:34

Erg jammer dat de deal met Heerenveen niet doorgegaan is. Waren toch serieus geïnteresseerd in hem en als je hem gister zag spelen was het alsof je een 28 jarige gewoon zag gaan. Nog steeds erg veel kwaliteit.

6 oktober 2023 om 06:34

Ook een goede test voor Hato. In de eredivisie komt je niet veel spelers tegen die het 'senioren voetbal' spelen zoals deze beuker dat doet..

Mooie speler, leuke carrière, maar moet altijd wel een beetje lachen om z'n vaderlijke en belerende gedrag. Als analist deed hij al een beetje zo en nu weer. De man heeft een mooie staat van dienst voor Marokko hoor, maar hij praat nu alsof hij 100 potjes voor Oranje heeft gespeeld en dat is niet bepaald het geval.

6 oktober 2023 om 00:02

Mooie staat van dienst voor Marokko lijkt me ruim voldoende om tegen een jonge speler te zeggen dat hij hard moet werken dat oranje dan wel komt.

6 oktober 2023 om 00:06

Waarom? Ik heb eigenlijk nooit gedacht "wat waardeloos dat Amrabat niet voor Oranje heeft gekozen" en dat komt denk ik weer doordat hij nooit veel zou hebben gespeeld voor Oranje. Te klein voor het tafellaken, te groot voor het servet.

6 oktober 2023 om 07:34

Is dat de maatstaf? ‘Als myvision denkt dat een speler niks voor oranje is dan mag een speler nike tegen een jonge speler zeggen’

6 oktober 2023 om 11:54

Huh? Alleen als je oranje hebt gehaald, kun je mensen adviezen geven? Wat een vreemde gedachte.

Amrabat heeft het gemaakt in het profvoetbal, is nog steeds fit, veel interlands gespeeld. Dan kan je als 36-jarige altijd adviezen geven aan jonge spelers. Of je nou voor Marokko uitkomt of een ander land.

Doe overigens vooral niet geringschattend over Marokko. Deden het geweldig in het laatste WK. Was ook leuker om naar te kijken dan naar oranje.

6 oktober 2023 om 00:05

Leiderschap, intelligentie en een sociaal/empatisch ingesteld karakter zijn natuurlijk totaal andere kwaliteiten dan 100 potjes hebben gespeeld. Grote voetballers kunnen slechte leiders zijn. En mensen met een meer bescheiden staat van dienst kunnen al die eerder genoemde kwaliteiten wel hebben. Amrabat is er daar mij inziens een van.

6 oktober 2023 om 11:57

Martijn, exact. Ik heb liever zo’n advies van een voetballer die echt even contact met je maakt en meent wat hij zegt, dan van een topspeler die op de persconferentie iets mompelt over “good player, great future”

6 oktober 2023 om 00:09

Lol, als iemand met ervaring zo iemand als Hato advies geeft is dat alleen maar mooi. Beetje haten op een speler die lovend over de toekomst is zegt meer over jou.

6 oktober 2023 om 00:16

Pffff. Azijn is over het algemeen wel goedkoop maar je wordt er niet dronken van… het reinigt je lichaam wel redelijk goed maar als je te veel drinkt is het wel schadelijk.

6 oktober 2023 om 00:38

Haha, mooie reactie en eigenlijk heb je helemaal gelijk.

6 oktober 2023 om 00:30

Of het nou voor Marokko of oranje is ervaring is ervaring toch? Alsof hij zulk advies alleen mag geven als hij 100 interlands heeft gespeeld voor Oranje.. vreemde conclusie.

Leuke gast die Amrabat.

Moest wel een beetje lachen om de opties in het centrum: Daley Blind. Seriously?

Hato komt er als een dolle aan. De Ligt speelt niet genoeg, De Vrij is wat mij betreft wel voorbij, en ook Virgil lijkt bijna over the hill. Wat mij betreft zo snel mogelijk een keer Hartman, Hato, Ake, Virgil en Frimpong proberen, in een testmatch ofzo. Weg met de oude hap

6 oktober 2023 om 00:04

Virgil nog lang niet over de hill maat, wat een onzin uitspraak.

6 oktober 2023 om 00:04

Virgil, de ligt, botman, vd ven, ake zijn allemaal 10 klassen beter vooralsnog dan Hato. Hato heeft nog absoluut niks bewezen. Zou niet weten wat die jongen in Oranje te zoeken heeft momenteel

6 oktober 2023 om 00:05

Sorry hoor, maar jij hebt liever hato dan de ligt, de vrij, botman en van der ven?Hato heeft nog niks laten zien, en vind ik juist door het ijs zakken op dit moment. Laat hato eerst maar eens zorgen dat hij bij de. Beste cv’s van de eredivisie zit, want dat zit hij voorlopig nog lang niet.Misschien een rare opinie, maar ik vond perr schuurs en sepp van den berg op dit moment ook verder. Alhoewel ik moet zeggen dat ik van hen niet alle wedstrijden volg

6 oktober 2023 om 00:05

De Ligt oude hap? Hij is 24 jaar en nog 24 klassen beter dan Hato.

6 oktober 2023 om 00:09

Hato was bij de aflopen wedstrijden van jong oranje de jongste speler. Hij was goed, maar stak er niet met kop en schouders bovenuit in een vrij matige O-21

6 oktober 2023 om 00:09

Jij denkt ik gooi de sterspeler Dumfries in 5-3-2 formatie er maar even uit?

6 oktober 2023 om 00:47

Misschien kunnen we ramalho nog naturaliseren dan hebben we er nog een topper bij

6 oktober 2023 om 05:16

Ik snap niet dat iedereen hier zo vel op reageert… Hato is er een voor de toekomst en kan nog rijpen,want met 17 hoef je nog niet bij het grote oranje. Bij een toernooi aansluiten om te leren zou wel waardevol zijn!

Oranje van de toekomst:
Bijlow
Frimpong-Timber-De Ligt-Hato-Ven
Frenkie-Gravenberch
Simons
Brobbey-Gakpo

Laat hem eerst maar eens consistent presteren en niet na een paar aardige wedstrijdjes in Oranje plaatsen.

6 oktober 2023 om 00:06

Ik zou eerst even goed begrijpend lezen wat Amrabat nou precies zegt tegen de jonge Hato voordat je zo'n comment plaatst..

Die Nordin Amrabat blijft echt een strijder, en ik kan altijd van zijn interviews genieten, hij is geloof ik 36 en ziet er nog echt topfit uit.

Tsjaa in Oranje net zoals Taylor en Rensch die na 3 wedstrijden tegen Emmen en PEC al mochten opdraven, waarna pijnlijk duidelijk werd dat ze zwaar te kort kwamen. Ik hoop dat de lat voor het Nederlands elftal iets hoger komt te liggen dan dat.

6 oktober 2023 om 00:14

Tja, kijk niet vreemd op als Hato voor Hartman debuteert

6 oktober 2023 om 01:58

Zou ook niet vreemd zijn. Hartman werkt hard, maar is geen speciale voetballer.

6 oktober 2023 om 07:30

Hato anders ook nog niet. Wordt vrij eenvoudig uitgespeeld de laatste tijd.
Groot talent, maar is nog lang niet klaar voor Oranje.

Als je Hartman dan ziet spelen tegen Atletico. Die was geweldig en zou zeker niet misstaan

6 oktober 2023 om 08:44

Hoe speciaal moet een linksback zijn? Hartman heeft een spectaculaire ontwikkeling doorgaan, tegen Atletico de beste aan Feyenoordkant. Hato viel niet op tegen godbetert AEK.

6 oktober 2023 om 09:10

Nou dat weet ik niet maar Hato vind ik het enige lichtpuntje in de ploeg en is al verder dan de Ligt op die leeftijd hoor , moet nog 18 worden is nu al niet meer weg te denken uit de ploeg .

6 oktober 2023 om 05:09

Ben het met je eens dat het te vroeg is aangezien hij nog vrij inconsistent is. Echter heeft hij zeker wel de potentie. Rensch en Taylor hebben geen enkele potentie, het oproepen van hen was echt bezopen

6 oktober 2023 om 06:14

Of Wieffer die gehyped is door de media, maar ook in dat mooie rijtje van je past

6 oktober 2023 om 07:58

Die laat het op CL niveau zien, en dat is toch de maatstaf geweest de afgelopen jaren volgens Ajaxcieden.

6 oktober 2023 om 08:45

Op dat moment speelde hij nog helemaal geen CL, dat lijkt me niet relevant voor deze opmerking. De spelers die het dit seizoen in de CL laten zien horen natuurlijk wel een streepje voor te krijgen.

Die zorgt wel écht goed voor zn lichaam, doet die goed. Het is voor Hato ook niet ideaal zich te ontrekken aan de malaise nu

Voor de liefhebbers, zoek even op youtube amrabat unlucky shot spain. Die man had bijna goal van het toernooi te pakken (& let ook op de heerlijk geniepige bodycheck van carvajal op die spits haha, logisch dat amrabat na d wedstrijd wat over de var te zeggen had)

Mooie woorden van amrabat .. dankzij zijn assist toch nog gelijk geworden . Hato heeft nog een lange weg maar dat is niet erg. Is natuurlijk nog heel jong en speelt nog geen jaar in Ajax 1. Precies wat nordin zegt. Zo door blijven gaan en je kans zal echt wel komen.

Aardige jongen die Nordin, kan echt genieten van zijn woorden. Hij praat ook prima over voetbal, dit soort types zie je veel liever dan Kramer of Andy van der Meyde. Ziet er ook nog top fit uit voor zijn leeftijd en is uiterst belangrijk voor AEK.

Je kunt hem nageven dat hij nog enorm fit is. De volle 90 minuten spelen ik vind het wel knap. Verder geloof ik wel dat Hato een kans maakt, maar de verdediging zit bij het Nederlands elftal wel erg goed de komende jaren.

Nu staan spelers van Ajax sowieso erg snel in Oranje, maar ik mag toch hopen dat dit voorlopig niet aan de orde is voor Hato. Is een groot talent hoor, maar laat ook regelmatig nog steken vallen + de concurrentie op zijn positiies zijn gewoon een stuk verder.

Dat maakt ook niet uit, die jongen is pas 17 dus kan nog een paar jaar rijpen.

Hij is een strijder maar hij had ajax onderschat ze dachten even snel maar nee. Thuis zal ajax winnen van ze

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren