Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Barcelona vergeet gedroomde kandidaat en wendt zich tot Bayern München’

Laatste update:

Het is geen geheim dat Barcelona momenteel op zoek is naar een stand-in voor Jordi Alba. Junior Firpo was de gedroomde kandidaat om de linksbackpositie te versterken, maar Real Betis laat hem niet zonder slag of stoot gaan. Barcelona is daardoor bezig met een alternatief en heeft de pijlen nu gericht op David Alaba van Bayern München, zo schrijft Mundo Deportivo vrijdagochtend.

Firpo wordt al wekenlang aan Barcelona gelinkt, maar Real Betis is niet echt bereidwillig om te onderhandelen over een transfersom. De 22-jarige vleugelverdediger heeft in Sevilla een afkoopclausule van vijftig miljoen euro in zijn contract. Als Real Betis hem voor een lager bedrag laat gaan, moet er in ieder geval minimaal 25 miljoen op tafel komen. Dat vindt Barcelona te gortig, waardoor men besloten heeft om de alternatieven te onderzoeken.

Het behoort tot de mogelijkheden dat Juan Miranda wordt doorgeschoven naar de eerste selectie. Trainer Ernesto Valverde is echter geen fan van de negentienjarige linksback, die in 2014 werd weggekaapt bij Real Betis en momenteel in Barcelona B speelt. De clubleiding denkt daar echter anders over en voorziet op de iets langere termijn een toekomst voor hem in het eerste elftal. Omdat Valverde niets ziet in Miranda, zal Barcelona toch de transfermarkt op moeten voor een nieuwe linksback.

Eerder passeerde de naam van de bij Atlético Madrid vertrokken Filipe Luís de revue, maar Mundo Deportivo komt nu op de proppen met Alaba. De 27-jarige vleugelverdediger heeft al vaker laten doorschemeren dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging en deze zomer zou het juiste moment kunnen zijn. Zijn contract loopt nog tot medio 2021 en hij heeft al aangegeven deze verbintenis niet te willen verlengen, waardoor dit voor Bayern München het ideale moment lijkt om hem van de hand te doen.

Bayern zou tevens openstaan voor een vertrek, daar er met Lucas Hernández al een opvolger in huis gehaald is en men met een grondige renovatie bezig is. Het lijkt echter aannemelijk dat der Rekordmeister ook een fors bedrag zal verlangen voor Alaba. Daarnaast is het de vraag of de Oostenrijks international Bayern zal verlaten voor een reserverol bij Barcelona. De Catalanen moeten in ieder geval nog een linksback aan de selectie toevoegen, daar Valverde wil voorkomen dat hij andermaal moet improviseren als Alba niet beschikbaar is.

Zie jij David Alaba op korte termijn vertrekken bij Bayern München?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Alaba is veel te goed om als back up te komen,dit gaat niet gebeuren.

Barca zou 25 miljoen voor 'Droomkandidaat' Firpo teveel vinden, maar denkt wel even Alaba op te kunnen halen uit München? Goed verhaal...

Alaba gaat echt niet weg voor minder dan 50 mln lijkt me, en al helemaal niet als back-up.

19 juli 2019 om 08:50

Misschien vinden ze prijs niet bij de speler passen?

19 juli 2019 om 08:53

Zou kunnen, maar 50+ miljoen uitgeven aan Alaba als je Jordi Alba al hebt is natuurlijk ook gekkenwerk. Klinkt weinig geloofwaardig allemaal.

19 juli 2019 om 10:59

Dan begint Barca echt City 2.0 te worden. 50 miljoen voor een backup....

Eigenlijk is Alaba een ideale aanwinst voor Barca. Een stand-in voor Alba, kan ook op het middenveld waardoor Barca de ruimte heeft om Rakitic in een deal te betrekken met Paris Saint-Germain met evt Dembele en Coutinho erbij

19 juli 2019 om 09:34

Eigenlijk is dat helemaal niet realistisch. Waarom zou je de basis van Bayern in ruilen voor de bank van Barcelona? Zelfs de basis van Barcelona is geen haar beter dan dat van Bayern. Dit soort transfers huren thuis bij FIFA 19.

19 juli 2019 om 12:07

Alleen Lewandowski en Kimmich zouden bij Barca in de basis staan. Ik denk dat Bayern alleen maar kan dromen van Dembele, Griezmann, Messi, Frenkie en zelfs Pique.

19 juli 2019 om 12:23

Sorry isco maar als bayern wou gingsn ze voorop in de strijd voor dembele en griezmann maar zoals de bestuurleden al zeiden "ze gaan niet mee met de transfer gekte". Sule zal ook naast pique staan en laat maar zwijgen over thiago...

19 juli 2019 om 12:42

Nee prima dat ze niet mee gaan in de transfergekte, dat valt te prijzen absoluut. Maar moeten we niet uit sympathie gaan doen alsof Bayern qua selectie even sterk is als Barca.
Dat is gewoon niet waar.
Ze kunnen absoluut van Barcelona winnen, ook over 2 wedstrijden, maar als je puur naar de selectie en beste 11 kijkt is Bayern gewoon minder. Is toch niet erg?

''omdat Valverde niets ziet in Miranda, zal Barcelona toch de transfermarkt op moeten voor een nieuwe linksback.''

Dit verbaast me werkelijk niks. Valverde die jonge talenten niet eens een fatsoenlijke kans wil geven en daarom wederom maar de knip trekken. Als het bestuur het wel ziet zitten in deze speler, kunnen ze dan niet een keer tegen die Valverde zeggen dat hij het er maar gewoon mee moet doen?

19 juli 2019 om 09:26

Miranda is echt een toptalent, snap er echt niks van. Hem als stand in is toch ideaal? Begrijp niks meer van het beleid daar of zijn die jonge spelers echt niet goed genoeg?

19 juli 2019 om 10:13

Het beleid is gewoon zo drama. Ik zie het liefst ook nieuwe talenten debuteren dan alleen maar nieuwe spelers kopen. Voorbeeld zoals Abel wat een getalenteerde spits is, die kan het nooit opboksen tegen suarez of griezmann.

19 juli 2019 om 09:43

Nu ook weet met cucurella, iedereen dacht dat hij de stand-in zou worden. Nee maar ze laten hem naar getafe gaan...

19 juli 2019 om 10:57

Cucurella en Miranda komen beiden nog tekort. Miranda heeft veel potentie, maar is de keren dat hij mocht opdraven fiks door de mand gezakt.

Zou dit zeer betreuren. Vorig jaar de beste Bayernspeler in mijn ogen, heeft zijn topvorm van een aantal jaar geleden weer te pakken. In mijn ogen weer de beste LB ter wereld. Pas 27 en al goede 10 jaar basisspeler bij Bayern. Dit zou mij meer pijn doen dan vertrekken van Schweinsteiger en Kroos.

19 juli 2019 om 09:52

Samen met Andy Robertson en Jordi Alba zeker de beste linksback afgelopen seizoen. Hij zowel in aanvallend als defensief opzicht enorm stabiel. Hij is daarnaast ook nog multifunctioneel en heeft een heerlijke vrije trap. Ik ben groot fan van Alabooom.

Zou dit zeer betreuren. Vorig jaar de beste Bayernspeler in mijn ogen, heeft zijn topvorm van een aantal jaar geleden weer te pakken. In mijn ogen weer de beste LB ter wereld. Pas 27 en al goede 10 jaar basisspeler bij Bayern. Dit zou mij meer pijn doen dan vertrekken van Schweinsteiger en Kroos.

Alaba gaat zoiezo minimum 80mil kosten, is nog niet zo oud. Bayern heeft het geld niet nodig. En vrees dat hij niet weg MAG.

Zo blijkt maar weer hoe doorzichtig Valverde en dit bestuur is. Alleen maar kopen kopen en kopen. Al zal je een nieuwe LB halen dan is firpo de ideale LB om Alba te kunnen testen. Jonge gast die hongerig is, potentie heeft en bovendien is 25 mil een eerlijke prijs.

Kulverhaal. Lucas Hernandez is natuurlijk gehaald voor centraal, niet voor linksachter. Daarnaast ga je geen Alaba halen als stand-in, er zal geïnvesteerd moeten worden in een goede CV. Tel daarbij op dat Barca hoognodig weer wat Spaanse spelers moeten kopen / laten doorstromen en daarom altijd de voorkeur zullen geven aan een Spaanse speler tov een buitenlander.

Dus Alaba als back up en dat terwijl die beter is dan Alba. Klinkt logisch.
Dit is dus een gerucht van niks.

Alabals back-up haha.
Denk als Alaba komt dan Alba de back-up is. Je vind de ene speler te duur, maar gaat dan voor een speler die 100% duurder is. Alaba haal je niet weg met "maar" 50 miljoen.

Barca moet alba gewoon verkopen hij is al over zijn top heen en met dat geld alaba kopen..daarnaast filipi luis aantrekken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren