Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bas Nijhuis wekt irritatie op met Story op Instagram: ‘Narcisme is een virus’

Laatste update:

Topspelers, maar ook clubs uit binnen- en buitenland geven (bijna) dagelijks via Instagram, X of andere internetkanalen een inkijkje in het reilen en zeilen van de voetbalwereld. In deze editie van VZ Social aandacht voor KNVB-scheidsrechter Bas Nijhuis, die woensdagavond de leiding heeft over het bekerduel tussen Feyenoord en AZ.

De 47-jarige arbiter uit Enschede is klaar voor de bekerkraker, zo laat hij blijken via een Story op Instagram. Nijhuis deelt een foto met de tekst ‘Matchday’, waarop hij zelf groter is afgebeeld dan Feyenoord-topscorer Santiago Gimenez en AZ-aanvoerder Jordy Clasie.

Het bericht van Nijhuis wordt niet door iedereen gewaardeerd, zo blijkt op X. Gebruiker ‘Klerry Hunstra’ deelt een screenshot op het medium met daarbij de dodelijke tekst. “Narcisme is een virus.”

Een ander reageert. “Wtf dit kan toch echt niet, hij denkt dat mensen echt voor hem naar de wedstrijd komen.” Het is slechts een kleine greep uit diverse negatieve reacties. Nijhuis is de laatste weken bij vele voetballiefhebbers de kop van Jut.

Wim Kieft


Nijhuis kon onlangs al rekenen op kritiek van voormalig topspits Wim Kieft, die van mening is dat de arbiter te veel met andere dingen bezig is. “Kijk, het hoogtepunt was dat ik met Bas Nijhuis een keer op pad moest om wat bij te verdienen. Dat was drie of vier jaar geleden. Na afloop willen mensen met je op de foto. Toen zag ik Bas tussen twee vrouwen liggen. De grote Bas Nijhuis”, aldus Kieft in Veronica Offside.

“Vanaf dat moment had ik wel echt het idee dat het de verkeerde kant op zou gaan. Hij gaat er nu zelf in geloven, dacht ik toen. Fluiten doet hij er tegenwoordig maar gewoon bij. Hij heeft filmpjes op Instagram, hij zingt, hij is radioman. Dat fluiten doet hij voor erbij”, concludeert Kieft.

Feyenoord - AZ


Nijhuis krijgt woensdagavond ondersteuning langs de zijlijn van Roy de Nas en Stefan de Groot. Richard Martens is de vierde official van dienst. Vanuit het ARAG Replay Center in Zeist is Jeroen Manschot de VAR, geassisteerd door Rogier Honig. De kwartfinale in De Kuip begint om 21:00 uur en is te zien op ESPN 1.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zolang hij goed fluit, who cares.

7 februari 2024 om 14:35

Vind je dat echt te onderscheiden (je werk goed doen als je zo bezig bent met jezelf)? Het is toch de taak van een scheidsrechter om zoveel mogelijk op de achtergrond te fungeren en de wedstrijden in goede banen te leiden? Op deze manier trekt die nu al, onnodig, alle aandacht naar zichzelf toe. Dit zorgt nu voor onnodige druk en kritiek, in hoeverre ben je als mens immuun hiervoor? En dit roept die ook nog eens ongevraagd op zichzelf af... Vind het echt het ongepast en tegenstrijdig voor zijn taak als scheidsrechter.

7 februari 2024 om 14:37

Wat heeft dit voor invloed op vanavond? Gaan spelers/trainers erover klagen bij hem? Spreekkoren dat hij op insta zit? Als Klerry Hunstra en Voetbalzone er geen aandacht aan had besteed, wie zou dit dan geweten hebben? En wat is het schokkende, een te grote foto van zijn hoofd op insta?

7 februari 2024 om 14:41

Zolang hij dit tijdens de wedstrijd niet doet is het toch prima? Ik vermoed dat hij geen last heeft van extra druk en kritiek door dit soort posts, als je hem hoort praten weet hij namelijk dondersgoed wat hij doet. Ik vind het eerder ongepast hoe sommige scheidsrechters wedstrijden leiden en de VAR wordt ingezet. Doe mij dan maar zo'n influencerscheids die over het algemeen aardig fluit.

7 februari 2024 om 14:42

Op moment dat je als scheidsrechter op tv en social media constant interessant aan het doen bent over hoe weinig je wel niet fluit, heeft je gedrag dus wel invloed op je werk als scheidsrechter. Blijkbaar vind je 'weinig fluiten' dus een doel, en geen middel. En dus vind je jezelf belangrijker dan de wedstrijd. Het is een prima gozer, maar Nijhuis is totaal ongeschikt als scheidsrechter.

7 februari 2024 om 14:42

@Pablonino, het gaat erom dat hij zichzelf niet in deze positie moet plaatsen. Dit zorgt voor onnodige druk, als hij nu fouten maakt, zullen mensen meteen zeggen 'zie je, hij is alleen bezig met zichzelf'. Daarom zeg ik, in hoeverre is een mens immuun voor kritiek, want die is er nu, zoals je zelf aangeeft vanuit de media (en mensen op de socials). Een scheidsrechter heeft deze negatieve aandacht toch niet nodig? Dus op je vraag, wat heeft dit invloed op vanavond. Zou ik zeggen onnodige druk en negatieve aandacht voor de scheidsrechter, terwijl de wedstrijd toch echt gaat om de 2 teams en niet om hem draait...

7 februari 2024 om 14:54

Dit geeft toch geen druk. Omdat Harry Klunstra hem een narcist vind? Het is een affiche van de wedstrijd op Insta. En ja, zijn hoofd is groter dan van de spelers. Waar hebben we het over. Waarschijnlijk is Bas Nijhuis ondertussen allang verder gegaan met zijn leven.

7 februari 2024 om 15:00

@Pablonino haha, daarin heb je zeker gelijk. Het ging mij meer erom dat die dit post, dat de kritiek belachelijk is, daarin heb je 100% gelijk hoor. Mijn punt was meer, waarom je als scheidsrechter jezelf in die positie zou plaatsen?

7 februari 2024 om 15:17

Als hij echt zo ongeschikt was had men bij de KNVB toch allang ingegrepen? Ik ben het met je eens dat hij soms het niet fluiten te veel als doel ziet, maar ik vind hem altijd een verademing vergeleken bij de scheidsrechters die zo'n wedstrijd vanaf minuut 1 dood fluiten bij elk zuchtje tegen een andere speler.

7 februari 2024 om 15:23

Ja hij zal niet gedacht hebben dat dit opgepikt werd denk ik. Hij doet geen gewaagde uitspraken of iets. Alleen zijn hoofd staat te groot op een affiche.

7 februari 2024 om 15:34

Dat de KNVB hem nog laat fluiten vind ik opmerkelijk. Anderzijds kun je je ook afvragen waarom hij geen Europese wedstrijden fluit. Dat Nijhuis zijn optredens bij VI als reden opgeeft is natuurlijk kul.

7 februari 2024 om 15:57

@Hendrik63, waarom denk je dat een ervaren scheidsrechter als Nijhuis, weinig tot geen topaffiches krijgt?

7 februari 2024 om 16:22

@Lunny, dat wil Nijhuis zelf niet meer. Heeft het in her verleden wel gedaan.

7 februari 2024 om 18:34

@Fossen, we hebben onze mond vol over het tempo en de intensiteit van de PL. Dat dit daar lukt heeft te maken met het feit dat scheidsrechters niet voor alles fluiten.
Voetbal is en blijft een contactsport, maar bij sommige scheidsrechters heb ik het idee dat ze denken dat ze in de zaal staan en die fluiten alles kapot.
En ik kan me voorstellen (maar zeg niet dat dit de reden is van je mening) dat jij met het spel van psv liever niet hebt dat het een fysieke strijd, maar dat hoort ook bij voetbal.
Geef mij maar Nijhuis. Liever een keer te weinig dan een keer te veel fluiten

7 februari 2024 om 19:48

@Sta plaats, ja, omdat de Uefa zogenaamd niet blij zou zijn dat hij aanschoof bij VI. Wat ik al betwijfel. De KNVB had daar zelf toentertijd an sich geen problemen mee. Hij kreeg geen wedstrijd en koos eieren voor zijn geld.
Als hij echt zo'n topper was dan had niemand het gehad over zijn bezoekjes bij VI. Nee, Nijhuis was al een keer 'gedrageerd' en dit was een mooi smoesje om gezichtsverlies te voorkomen.

7 februari 2024 om 14:42

Precies, ik vind hem nog altijd een van de betere scheidsrechters. Hij laat veel doorgaan en doet dit ook consequent…

Ach mensen wees toch blij met iemand als Nijhuis, tenminste de enige uit het hele korps met een beetje persoonlijkheid. Of willen we allemaal van die voorgeprogrammeerde doetjes als Van Eijk, Kooij etc.of de nobody's als Higler, Gozubyuk, Lindhout die grote scheidstrechters willen spelen maar zich totaal aan de regels willen houden.

Vroeger waren er tenminste echte scheidsrechters waar iedereen respect voor had als Luige, Temmink, Bossen, Wegereef en ga zo maar door.

7 februari 2024 om 14:38

Vroeger hadden mensen meer respect voor elkaar, dat is ook een wezenlijk verschil met tegenwoordig 😉

7 februari 2024 om 14:40

Ik wist niet dat persoonlijkheid een kwalificatie was om een goede scheidsrechter te zijn. Ik dacht juist dat het naleven van de regels dat was.

Vroeger was het beter, hé...

7 februari 2024 om 14:47

Ik ben als supporter blij met zijn aanstelling. Ik ga er vanuit dat hij beter gaat fluiten dan Makkelie afgelopen weekend. Het kan moeilijk slechter. Veel succes Nijhuis in ieder geval en natuurlijk ook veel succes aan beide ploegen.

7 februari 2024 om 15:02

Pff alsjeblieft zegt, weer zo iemand die denkt dat vroêgah alles beter was. Toen werd er wsch net zo hard gescholden op die scheidsrechters.

7 februari 2024 om 15:15

De term “hiha honde(n)lul” komt ergens uit de jaren 50 vorige eeuw.

7 februari 2024 om 18:36

Iedereen had een hekel aan Luinge kan ik me herinneren, terwijl dat best een leuke gast was

het is maar waar je je druk over kan maken zeg, oeh het hoofd van de scheidsrechter (degene die het plaatst) is groter dan de spelers
misschien is hij gewoon trots op het feit dat ie deze wedstrijd mag fluiten, hebben die mensen nou echt niks beters te doen?

Ik snap Nijhuis wel, heeft uit zijn hobby fluiten nu ook een soort influencer achtige carrière opgebouwd. Helemaal prima, zolang hij gewoon netjes zijn wedstrijden blijft fluiten en als VAR geen rare beslissingen meer neemt.

Hopelijk heeft Bas nu zijn moment gehad en kan hij nu vanavond normaal fluiten zonder dat de aandacht naar hem hoeft. Dat vind ik toch echt één van de grootste problemen van hem.

Ik vind Bas wel een geinige vent op TV, maar juist dat maakt hem niet bijzonder geschikt als scheidsrechter. Bas houdt van aandacht (ik herken dat, houd ik ook van) en een scheidsrechter behoort geen aandacht te krijgen. Als we het achteraf over de scheids hebben, is dat zelden een goed teken. Scheidsrechters dienen net als doelpalen, cornervlaggen en de middenstip een praktisch doel, verder niets. Ze zijn niet de ster, niemand wil hun handtekening en jongetjes hebben geen posters van ze op hun kamer.

Bas wil dat allemaal wel graag en ik denk dat ie een prima TV-carrière van de grond kan krijgen. Zijn we ook van em af in het veld, want dat hele "eigen regels" fluiten daar wordt niemand vrolijk van. Verder persoonlijk geen kwaad woord over em, want ik vind het best een leuke kerel.

7 februari 2024 om 15:09

Waarom mag een scheidsrechter geen aandacht te krijgen? In het veld zijn de beste scheidsrechters vaak die je het minst opvalt. Maar of hij daar buiten in de schijnwerpers staat, geeft toch niet? Als hij nu clubs of spelers beledigd waardoor zijn neutraliteit in het geding komt, kan ik het me voorstellen. Maar of hij nu schijtlollig doet, of de regels uitlegt. Zijn de mensen die dat niet niks vinden, gewoon niet zo fan van de mens Nijhuis? Zullen misschien wel scheidsrechters tussen zitten waar we dat beter van kunnen hebben.

7 februari 2024 om 16:19

Maar Bas kan die vraag om aandacht ook in het veld niet weerstaan, daarom gebruikt hij zijn eigen regels. Hij valt heel vaak op door niet of juist wel te fluiten op momenten dat zijn collega's het tegenovergestelde doen en dit gaat hij dan duiden op TV door te zeggen dat hij het allemaal anders ziet.

7 februari 2024 om 16:25

Regels zijn gewoon interpretatie. Er staat nergens zwart op wit wat een overtreding is en wat niet. Nijhuis interpreteert het wat ruimer dan anderen ja.

7 februari 2024 om 20:26

Interpretatie is prima, maar iemand met 2 handen in de rug duwen is bijvoorbeeld een overtreding. Nijhuis vindt dat kinderachtig. Hij hanteert zijn eigen regels.

7 februari 2024 om 15:20

Eens dat een scheidsrechter geen aandacht verdiend in de wedstrijd, maar daar buiten moeten ze het toch allemaal zelf weten? Ik vind het wel fijn dat hij op tv kritisch over zichzelf, maar ook het algehele scheidsrechters corps durft te zijn. Op die manier kan hij in enkele gevallen ook acties van collega's verklaren voor ons leken die vooral op de bank denken een top scheids te zijn.

7 februari 2024 om 17:24

Qua persoonlijkheid mag het best over de scheidsrechter gaan.
Alleen moet de wedstrijd niet leiden onder zijn persoonlijkheid.
Er mag iets meer, je pakt iets minder snel een kaart en daar is naar mijn mening niets mis mee.
Hij fluit dit seizoen ook gewoon goed en ik heb niet de indruk dat hij anders fluit omdat hij een echte BN-er is geworden.

Lijkt wel dat wim kieft jaloers is op hem

Ik mag Bas graag en het is een prima scheids, maar dit is wel ernstig hoor, hahaha.

7 februari 2024 om 15:06

Ik vind het wel grappig, want je weet gewoon dat hij bij de eerste versie überhaupt geen spelers erbij had geplakt. Ik zie dat helemaal voor me. Dat hij aan de keukentafel zit te photoshoppen en vol trots zijn creatie aan zijn vrouw laat zien, en dan op haar aanraden en met flink veel tegenzin nog even een fotootje van Gimenez en Clasie erbij zoekt.

7 februari 2024 om 15:18

En Clasie die er net (niet) oppast.

Wat een prikkelende gedachtengang van deze Klerry Hunstra. Dat had ik niet willen missen. Hopelijk krijgen we vanaf nu tweemaal daags een quote van deze Klerry Hunstra door. Narcisme is een virus. Wat bekt dat lekker. Hoe komt-ie er op! Deze grote denker moet een zo groot mogelijk podium krijgen. Dankjewel, VZ, dat jullie hier al aan meewerken.

On: Bas fluit dus. De vorige wedstrijd speelde AZ enorm met het mes tussen de tanden en daar had Feyenoord het knap moeilijk mee. Benieuwd of Feyenoord nu in dat harde spel mee zal gaan, dan krijgen we onder leiding van Bas een enorm voetbalgevecht. Best leuk, als je eigen team er niet bij betrokken is.

7 februari 2024 om 15:21

Klerry Hunstra, het orakel heeft gesproken 😂 Dat iedereen er op X zijn plasje overheen kan doen is oke, maar dat ze dan ook nog worden gequote wel erg. Klerry zelf zal best een goeie dag hebben denk ik.

7 februari 2024 om 16:27

Naast filosoof is hij ook nog caberatier. Als je goed kijkt zie je dat hij Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar heeft samengevoegd. Lach me elke keer helemaal stuk als ik dat voorbij zie komen.

Wat maakt het nou uit wie er fluit of tegenwoordig zelfs var is bij een wedstrijd in de kuip. Het muntje valt altijd dezelfde kant op in dat stadion.

Zolang die prima fluit is het goed toch. Ik heb persoonlijk liever iemand als Bas Nijhuis dan andere scheidsrechters die voor alles fluiten. En ik denk niet dat dit soort posts iets is waardoor hij minder zal fluiten vanavond.

Wat een gezeik allemaal man... die man zet op social media dat het match day is en dat plaatst foto's van een belangrijke speler van elk team! Je kunt natuurlijk overal wel iets van maken maar je kunt het ook opvatten als " ik heb er zin in, kom maar op met die pot voetbal"... je kunt alles wel in het negatieve trekken!!
"Het gezicht van nijhuis is groter dan de spelers, hij voelt zich verheven". laat je nakijken man.. das voer voor psychologen..

Hij is toch ook langer dan Clasie?

Zo lang Bas zijn werk doet als scheidsrechter zie ik het hele probleem niet. Iedereen is vrij om te doen en laten wat hij/ zij wil met hun vrije tijd.

Narcisme is geen virus, wat een vreemde opmerking.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren