Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Belgen verkiezen doelman met 8 caps boven Mignolet als vervanger van Courtois

Laatste update:

Als het aan de Belgen ligt, verdedigt Koen Casteels komende zomer het doel van de Rode Ruivels tijdens het EK. Dat heeft een poll van Het Nieuwsblad uitgewezen. België moet het tijdens het Europees kampioenschap stellen zonder de zwaar geblesseerde Thibaut Courtois, waardoor het speculeren over zijn vervanger in volle gang is.

Waar verwacht werd dat de meeste stemmen naar Simon Mignolet zouden gaan, geniet Casteels voorlopig het vertrouwen van het Belgische volk. De doelman van VfL Wolfsburg kreeg liefst vijftig procent van de stemmen.

Mignolet volgt op gepaste afstand met 31 procent van de stemmen. Matz Sels (Strasbourg, 7 procent), Maarten Vandevoordt (KRC Genk, 5 procent), Thomas Kaminski (Luton Town, 4 procent) en Arnaud Bodart (Standard Luik, 3 procent) sluiten de rij.

Van bovengenoemde namen is Mignolet veruit de meest ervaren naam. De sluitpost van Club Brugge diende zijn land al 35 keer, maar zwaaide min of meer af als international. Toch laat hij ook geregeld ruimte voor een terugkeer.

Casteels stond tot dusver acht keer tussen de palen als vervanger van Courtois en maakte in alle gevallen een prima indruk. De 31-jarige routinier is bezig aan zijn negende seizoen in dienst van Wolfsburg.

Verwacht wordt dat door de blessure van Courtois Mignolet zich opnieuw beschikbaar gaat stellen voor de nationale ploeg van België. De voormalig doelman van Liverpool ging eerder mee naar het EK 2016 en de WK's van 2014 en 2018.

België is tijdens het EK ingedeeld in een groep met Roemenië, Slowakije en een winnaar van de play-offs: Israël, Bosnië-Herzegovina, Oekraïne of IJsland. De ploeg van Domenico Tedesco speelt zijn wedstrijden in Frankfurt, Keulen en Stuttgart.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Logisch. Mignolet is echt ver langs zijn top en Koen Casteels is al jarenlang een enorm solide doelman bij Wolfsburg. Nee het is geen wereld keeper, maar wel gewoon een hele degelijke. Bij Mignolet zie je nog genoeg rare dingen gebeuren.

Logisch. Is ook gewoon een betere keeper naar mijn mening. Een beetje onderbelicht omdat hij niet echt bij een sexy club speelt, maar echt een uitstekende doelman.

Logisch mignolet maakt altijd blunders. Erg onzekere keeper. Ook op leeftijd inmiddels niet meer aan beginnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren