Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Benfica laat zich niet verrassen en dankt spitsenduo tegen Nacional

Laatste update:

Zonder echt in problemen te komen, heeft Benfica zaterdagavond zijn 22ste zege in 27 competitiewedstrijden geboekt. De koploper van Portugal, die voor de interlandonderbreking verrassend verloor bij Rio Ave, versloeg middenmoter Nacional met 3-1 door goals van Jonas (twee) en Lima. Ola John kwam vijf minuten voor tijd pas binnen de lijnen, aanvoerder Luisão ontbrak door een schorsing en Miralem Sulejmani behoorde niet tot de wedstrijdselectie. Voor de interlandperiode had Nacional nog knap gelijkgespeeld tegen FC Porto.

/

In de wetenschap dat concurrent FC Porto maandag pas in actie komt, kon Benfica zaterdagavond het verschil in punten laten oplopen tot zes. Na een half uur in Lissabon wisten as Águias dat ze goed op weg waren, want toen hadden Jonas en Lima hun team op een 2-0 voorsprong gebracht. Na een snelle combinatie aan de rechterkant kreeg Eduardo Salvio de bal in de loop aangespeeld en na een slim overstapje zette hij voor naar het midden. Jonas stond daar klaar om met binnenkant rechts binnen te schieten.

Tien minuten daarna bracht Lima de score op 2-0. Nicolás Gaitán sneed aan de linkerkant de zestien meter binnen en zette met links de bal voor: de ervaren Lima wist al waar hij moest staan en kopte een meter voor de doellijn beheerst binnen. Bijna kwam er vlot daarna ook een derde bij voor Benfica, maar Jonas miste net. Op slag van rust viel-ie weer niet, omdat Nacional-doelman Eduardo Gottardi dat voorkwam. Het duurde tot een kwartier in de tweede helft, alvorens de derde toch een feit werd.

Jonas maakte zijn tweede van de avond en zijn twaalfde van dit seizoen, met een schot van buiten de zestien meter dat via de onderkant van de lat binnen ging. Daarna kwam Nacional nog wel terug tot 3-1 via Tiago Rodrigues, maar stunten zat er niet meer in voor los Alvinegros. Benfica, waar John in de slotfase Talisca afloste, kwam zelfs nog dicht bij de 4-1. Salvio trof echter de paal. Het is nu wachten wat FC Porto maandag op eigen veld doet tegen Estoril.

Wordt Benfica kampioen van Portugal?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Jorge Jesus is echt een goede trainer. Selectie is echt niet beter dan die van Porto, maar pakken wel meer punten.

4 april 2015 om 20:40

Speelt Ola John de laatste tijd nog een beetje veel, vandaag in ieder geval maar 5 minuten

4 april 2015 om 20:54

Speelt vooral als invaller, maar mag soms in de basis. Zit meer op de bank, dan dat hij speelt.

4 april 2015 om 23:54

Zolang Gaitan fit is zal hij het met invalbeurten moeten doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren