Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Benfica lijkt draad kwijt op weg naar cruciaal duel met Ajax

Laatste update:

Benfica heeft vrijdagavond een pijnlijke thuisnederlaag geleden. De Portugese topclub ging met 1-3 onderuit tegen Moreirense, dat door de overwinning naar de zevende plaats op de ranglijst klimt. Het is al de derde nederlaag op rij voor Benfica in alle competities. Aanstaande woensdag krijgt de club uit Lissabon van Ajax in de groepsfase van de Champions League.

Benfica ging bijna twee weken geleden met 1-0 onderuit tegen Ajax, waarna een 2-0 nederlaag in de competitie volgde tegen Belenenses. Bij een overwinning kon de ploeg van trainer Rui Vitoria de koppositie overnemen van FC Porto en de thuisploeg begon ook uitstekend. Al na twee minuten spelen kwam Benfica op voorsprong. Na slecht uitverdedigen door de verdedigers van Moreirense, pikte Joao Felix de bal op en bediende hij de Braziliaanse aanvaller Jonas, die van dichtbij scoorde.

Daarna ging het helemaal mis voor Benfica. Drie minuten na de openingstreffer werd de stand alweer gelijkgetrokken. De achterhoede van Benfica werd vanuit de tegenstoot compleet uit elkaar gespeeld, waarna Ciquinho vanaf de rand van het strafschopgebied met succes de trekker overhaalde, op aangeven van Arsensio. Laatstgenoemde bleek vrijdagavond van grote waarde, want hij stond ook bij de volgende twee Moreirense-goals aan de basis.

Benfica werd opnieuw geklopt vanuit de counter. Arsensio was ongrijpbaar op de rechterflank en gaf de bal perfect voor bij de tweede paal, waar het voor Nuno Pedro een koud kunstje was om de 1-2 tegen de touwen te werken. Het zou nog erger worden voor Benfica, want nog in de eerste helft werd de marge op twee gebracht door de bezoekers. Arsensio bracht Mamadou Ndiaye in stelling, die doelman Osisseas Vlachodimos met een afstandschot verschalkte.

In de tweede helft hield Moreirense stand en kwam de overwinning niet meer in gevaar. Benfica eindigde de wedstrijd met tien man, doordat Jardel een directe rode kaart pakte. De topclub moet in de competitie de tweede nederlaag op rij slikken en kent zodoende een slechte generale repetitie voor het duel van aanstaande woensdag met Ajax. Als de Amsterdammers weten te winnen in het Estádio da Luz, is het zeker van overwintering in de Champions League.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Mij hoor je niet klagen. Al kan het wel zijn dat ze meer gebrand zijn om te winnen na slechte resultaten.

2 november 2018 om 23:35

Je weet pas hoe zinloos dat klinkt als ik dan maar voorstel dat Ajax morgen ook maar moet verliezen. Dan zijn we extra gebrand om te winnen van Benfica... Zo werkt dat dus niet he

2 november 2018 om 23:59

Inderdaad, anders waren ze ook vandaag wel ‘gebrand’ geweest op de winst, terwijl ze er 3-1 af gaan tegen een laagvliegend. Ajax heeft wel het momentum, minimaal moet een gelijkspel mogelijk zijn en als het goed valt hopelijk de winst

Die verliespartij tegen Ajax is even hard aangekomen bij Benfica. Drie wedstrijden op rij nu niet gewonnen. Hopelijk kan Ajax woensdag voor de 4e partij op rij zorgen dat Benfica niet wint. Zou tekenen voor een gelijkspel.

2 november 2018 om 23:56

Ik niet. Het vertrouwen daar is nu laag, Ajax moet gewoon voor de winst gaan, als Ajax vroeg op voorsprong komt zal dat wat met het vertrouwen doen bij Benfica. Ik zie Ajax iig wel winnen als ten hag tenminste geen onnavolgbare opstelling uit de hoge hoed tovert

3 november 2018 om 07:17

Niet meer dan logisch als je zelfs al van ajax verliest dan zakt de moed wel in je schoenen 😂

Woensdag is het weer een hele andere wedstrijd. Dit zegt niks.

WEG met die trainer. iedereen is hem zat en hij bakt er niks meer van...
Haal Jorge Jesus maar terug of geef een belletje aan L V Gaal, misschien heeft hij nog wel zin in een avontuurtje hij woont tenslotte in Portugal

3 november 2018 om 00:52

Eens, de chemie met de trainer is uitgewerkt. Weet jij trouwens hoe het staat met German Conti, de centrumverdediger die de 1-0 tegen Ajax veroorzaakte ? Ondanks zijn knappe redding op de doellijn. Die zit na Ajax niet eens bij de selectie.
Overspannen ? Depressief ? Hij is niet geblesseerd.

Dit is wel lekker voor Ajax, een dolend Benfica. Zaak om daar vroeg te scoren, dan Zullen de koppies gaan hangen

Zonder de prestaties of vorm van Ajax te bagatelliseren, maar we hebben als Nederlandse supporters wel echt geluk dat we met Ajax in een poule zitten met twee (relatieve) grootmachten die net gigantisch uit vorm zijn. Zowel Bayern als Benfica zit in een behoorlijk moeilijke periode. Erg gunstig voor Ajax dus we mogen zeker niet klagen. In het verleden trof Ajax natuurlijk ook wel een stuk minder gunstige lotingen.

3 november 2018 om 00:07

Hoezo Benfica? voor de eerste wedstrijd tegen Ajax, was er niks mis met Benfica en was er anders niks te zien van een eventuele vormdip. Vind het daarbij makkelijk om het daarop te gooien, want ook al loopt het bij Bayern wat minder, er zit nog steeds verschrikkelijk veel kwaliteit in die ploeg. Waarbij zowat iedere speler in de basis bij Ajax zou staan. Nog steeds een hele goede prestatie en zowat stunt mocht Ajax zich deze week al kwalificeren.

3 november 2018 om 00:12

Voor die wedstrijd niet, maar ondertussen hebben ze al 3x op rij verloren. Die zijn niet in hun beste vorm. Ik gooi het toch ook nergens op? Ik schets de situatie, ben blij toe hoor dat Ajax het goed doet. Bij Bayern is het natuurlijk allemaal relatief he, dat snap je toch wel. Een Bayern uit vorm heeft zoals je zegt nog altijd geweldige spelers dus het resultaat van Ajax was alsnog prachtig. Maar je kunt toch niet ontkennen dat Ajax ze op een perfect moment heeft getroffen, gezien de resultaten van Bayern afgelopen tijd.

3 november 2018 om 01:34

Bayern heeft na die wedstrijden ook weer genoeg wedstrijden gewonnen. Misschien waren ze iets minder in vorm, maar hoe mensen nu praten over de prestatie van Ajax.. Puur jaloezie. PSV speelde tegen Inter toen Inter in een wisselvallige periode zat. Heb ik iemand daarover gehoord toen PSV verloor?

3 november 2018 om 01:53

Geen idee waar jij het over hebt Stief, maar Inter was nu juist voor het eerst in jaren echt in vorm toen ze tegen psv moesten. Ze hadden 4 of 5 duels op rij gewonnen voordat ze tegen psv moesten, er was dus totaal geen sprake van een wisselvallig Inter. Dat zuig je ter plekke uit je duim.

3 november 2018 om 07:53

@skede Je kan dus zeggen dat Ajax mazzel heeft dat ze teams uit vorm treffen, maar voor Benfica gaat dat echt niet op hoor. Bij Benfica zou je juist kunnen zeggen dat Ajax ze gebroken heeft, wat de prestatie alleen maar beter maakt. Benfica was gewoon in zeer goede vorm bij de eerste wedstrijd in de Arena.

3 november 2018 om 11:37

Klopt, had ook zomaar de kant van Benfica op kunnen vallen die wedstrijd.

Tuurlijk speelt de vorm een rol, maar verwacht evengoed dat woensdag een wedstrijd op zich zal zijn. Waar aan motivatie geen gebrek zal zijn. Ben benieuwd en al ontzettend gespannen over de wedstrijd van woensdag. Wat fantastisch zou het zijn als een Nederlandse club weer eens de volgende ronde zou weten te bereiken.

Benfica blijkt kwetsbaar tegen teams met veel snelheid en vooral diepgang, zo'n team is Ajax niet, dus ik heb nog hoop. Jonas is aan het terugkomen, Seferovic is niet goed genoeg en nu ook geblesseerd.
Deze 2 nederlagen geven wel aan hoe sterk de Portugese liga is in de breedte, want ik zie Ajax of PSV niet op rij verliezen van bijv. middenmoters als ADO en Excelsior.
Dit zijn idd de 2 slechtste jaren van Benfica in weet ik veel hoeveel jaar, en dan toch zo'n sterke partij in Amsterdam spelen. Het klasseverschil met jaren geleden is groot, toen ze met Cardozo, Aimar, Gaitan, Garay, Rodrigo, Saviola, Luisao, Witsel, Nolito, Coentrao de Nederlandse clubs oprolden: Psv, Twente en AZ. Van dat team staat alleen nog Salvio.
Weet trouwens iemand hoe het staat met German Conti, de centrumverdediger die de 1-0 tegen Ajax veroorzaakte ? Die zit na Ajax niet eens bij de selectie.

3 november 2018 om 00:49

Van de Beek en Neres kunnen voor diepgamg zorgen en als Ajax dr huiswerk heeft gedaan zou Neres waarschijnlijk starten. Maar om nunte zeggem dat de Portugese liga sterk in de breedte is, is onzin. Een ado of excelsior zijn normaal gesproken geen teams rondnde 7e pleknstaam zoals Moreirense op.dit moment. Maar ook Moreirense etc kunnen eigenlijk niet voetballen. Dat Benfica verliest is te wijten aan een slechte vorm. Porto Benfica Sporting en Braga kunnen ballen de rest zou ook niet voor de prijzen strijden in de Eredivisie. Klassemverschil is inderdaad daar maar dat is in elke niet top competitie. Maar over 5 jaar praat je hetzelfde.over deze generatie. Nee ik denk de Portugese em Nederlandse competitie schelen niet zoveel op 2 teams na. Porto Benfica Ajax en PSV zijn +- vam hetzelfde niveau de rest is minder. Met Sporting en Braga die beter zijn als onze subtop. De rest ontloopt.elkaar niets.

3 november 2018 om 01:10

Belenenses stond 14/15, Moreirense 10/11/12 voordat ze van Benfica wonnen, en als je die goals ziet, dat zag er strak uit, niet dat je zegt Benfica verdedigde slecht. Ook Guimaraes, nu 7e, won uit bij Porto met 2-3, na 2-0 achter, dat is ondenkbaar in NL. De clubs in PT spelen vooral compacter en zijn moeilijker te verslaan. PSV had kort geleden ook grote moeite met laagvlieger Estoril.

Benfica en Porto zijn gewoon stukken minder dan jaren geleden. Komt denk ik ook doordat ze niet meer zoveel geld verdienen als voorheen. Vind het maar een matig elftal wat Benfica momenteel heeft.

3 november 2018 om 11:42

Nou ik zou spelers als Vlachodimos, Pizzi, Seferovic, Rafa Silva, enzovoorts wel graag bij Ajax zien spelen hoor . Hele goede spelers vind ik dat.

Het zit ajax niet tegen zeg. Ten eerste al de loting natuurlijk. Vervolgens een compleet uit vorm Bayern erbij. Op het einde door een van richting veranderd schot toch nog winnen van Benfica (niet onterecht, maar toch leek een gelijkspel te worden). En nu een dolend Benfica voor de return...

3 november 2018 om 11:40

Compleet uit vorm Bayern valt ook wel weer mee. Alleen een paar mindere wedstrijden op rij gespeeld.

Ik geloof dat die gast Arsenio heet. Geen Arsensio.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren