Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Benjamin Sesko schiet Slovenië op de rand van eerste EK-deelname sinds 2000

Laatste update:

Slovenië kan zijn eerste EK-deelname sinds 2000 al bijna ruiken. Het Balkanland won zaterdagavond met 3-0 van Finland in Groep H van de EK-kwalificatie. Grote man was RB Leipzig-spits Benjamin Sesko, die de eerste twee treffers voor zijn rekening nam. In blessuretijd zorgde Erik Janza voor de kers op de taart. De derde treffer was bovendien bijzonder welkom, daar het, na de eerdere 2-0 nederlaag in Helsinki, een beter onderling resultaat heeft dan de Finnen. Met nog die wedstrijden te gaan heeft koploper Slovenië bovendien vier punten meer dan het als derde geklasseerde Finland.

Bijzonderheden:
Slovenië, waar Atlético Madrid-ster Jan Oblak het doel verdedigde, zat al binnen een half uur op rozen. Allereerst benutte Sesko een strafschop, die veroorzaakt werd door een overtreding van Leo Vaisanen. Lukás Hrádecký kreeg nog wel een handje tegen de inzet van de Leipzig-aanvaller, maar dat bleek niet voldoende: 1-0.

Na een klein half uur liet Sesko Stadion Stozice in Ljubljana weer juichen. Na balverlies op het middenveld lag het helemaal open bij de Finnen. Andraz Sporar had een diepe pass in huis op Sesko, die versnelde en de verre hoek vond: 2-0. Finland bleek ook na rust niet bij machte om Slovenië pijn te doen. In blessuretijd zorgde Janza voor de derde treffer van de avond, door een rebound uit een hoekschop in de verre hoek te werken: 3-0.

Slovenië komt nog in actie tegen Noord-Ierland (uit), Denemarken (uit) en Kazachstan (thuis). Finland, dat nu vooral lijkt te moeten hopen op misstappen van Denemarken, heeft op papier wel een relatief makkelijk programma met Kazachstan (thuis), Noord-Ierland (thuis) en San Marino (uit).

Denemarken komt later op de zaterdagavond nog in actie tegen Kazachstan.

Stand Groep H:
1. Slovenië 7 - 16
2. Denemarken 6 - 13
3. Finland 7 - 12
4. Kazachstan 6 - 12
5. Noord-Ierland 7 - 6
6. San Marino 7 - 0

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vladko Zahovic, wat een baas was dat toen! Mooiste wedstrijd op ek2000 was toch wel Slovenië wat 3-0 voorstond tegen Joegoslavië. Uiteindelijk 3-3! Wedstrijd om nooit meer te vergeten, ook politiek gezien!

14 oktober 2023 om 22:26

Bedankt. Ik dacht hoe heet hij ook al weer?! Vandaag een bericht gelezen over Zahavi. Vladko Zahovic, met zijn zwarte kettinkje, toen mocht dat nog. Mooie voetballer. En destijds was Slovenië echt leuk om naar te kijken. Ek2000, wat zullen we er verder nog over zeggen, Oranje en penalties? Stam, Davids... een prachtig EK met Slovenië als een van de smaakmakers. Zelf 1x in Slovenië geweest FK Koper - Heerenveen voor de Intertoto, wij waren met 8 Heerenveen supporters.

14 oktober 2023 om 23:22

De Intertoto.. fantastische competitie was dat ..naar de meest obscure landen

14 oktober 2023 om 23:48

heette hij niet Zlatko Zahovic? Prachtige speler in zijn Porto tijd

15 oktober 2023 om 08:42

Hij heet inderdaad Zlatko Zahovic. Zijn zoon Luka heeft nog een tijdje bij Heerenveen gespeeld.

deze groep ligt echt nog open, aangezien finland nog tegen de "zwakke" broeders in deze groep moeten. waarvan de wedstrijd tegen kazachstan thuis de moeilijkste zal zijn.
slovenie moet nog tegen denemarken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren