Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bondscoach Mexico maakt direct na mislopen knock-outfase vertrek bekend

Laatste update:

Gerardo Martino vertrekt als bondscoach van Mexico, zo heeft hij op de persconferentie na de met 1-2 gewonnen wedstrijd tegen Saudi-Arabië bekendgemaakt. De zestigjarige Argentijn liep met Mexico op een haar na plaatsing voor de knock-outfase van het WK mis. Doordat Polen ‘slechts’ met 0-2 van groepswinnaar Argentinië verloor, moesten de Mexicanen op doelsaldo genoegen nemen met de derde plek. "Mijn contract liep af toen de scheidsrechter voor het laatst floot”, aldus de bondscoach na afloop van de wedstrijd op de persconferentie.

Martino, die sinds begin 2019 aan het roer stond bij de Mexicaanse ploeg, had een contract tot het einde van dit kalenderjaar. Volgens het Mexicaanse sportmedium Mediotiempo had hij echter een aanbod gekregen van de voetbalbond om zijn contract te verlengen, maar heeft hij besloten om daar niet op in te gaan.

“Ik heb nu niks te vertellen, omdat ik degene ben die het meest verantwoordelijk is voor deze vreselijke teleurstelling en frustratie”, zei Martino op de persconferentie. “Het is iets wat veel verdriet veroorzaakt, en daarom neem ik volledig de verantwoordelijkheid voor deze grote mislukking. Er is geen reden dat ik denk dat de toekomst anders zal zijn. Mijn contract liep af toen de scheidsrechter voor het laatst floot.”

Mexico was de betere ploeg tegen Saudi-Arabië, en kwam vlak na rust via doelpunten van Henry Martín en Luis Chávez op een 0-2 voorsprong. In het restant van de tweede helft ging de ploeg op jacht naar de 0-3, in de hoop om op doelsaldo over virtuele nummer twee Polen heen te wippen. In de blessuretijd maakte Salem Al-Dawsari echter aan alle Mexicaanse illusies een einde door de 1-2 te maken. “Het was onze beste wedstrijd, waarin we de meeste kansen creëerden. We hadden het aantal doelpunten kunnen maken dat we nodig hadden, maar we faalden”, besloot Martino.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoe hebben ze die man ooit coach kunnen maken. Totaal geen uitstraling. Bij Barcelona en Argentinië was het erg slecht en bleek hij vooral een slapjanus. De eerste twee duels heeft Mexico het echt laten liggen met de vooral defensive tactiek van deze onbenul. In de laatste wedstrijd is het alles of niks en doet Mexico waar het zo goed in is. Helaas was het te weinig voor ze.

1 december 2022 om 00:36

Aldus iemand afkraken die de hoogste puntengemiddelde heeft met Mexico (van de trainers die meer dan 10 wedstrijden hebben gecoached). Bij Atlanta United ook puik werk verricht. En met Argentinie ook een vrij hoge puntengemiddelde gehaald (nummer 4 in de historie van argentinie op basis van coaches die 10 wedstrijden of meer hebben gecoached). 2 keer de finale gehaald van de copa america (helaas voor hem verloren tegen chili twee keer). Dus wat loop je nou weer qua onzin uit te kramen en hem helemaal af te kraken? Dit mexico is echt vrij zwak. In het verleden hebben ze wel sterkere lichtingen gehad.

1 december 2022 om 01:05

Zijn puntenaantal was oke, maar Mexico speelt in de kwalificatie niet bepaald tegen de beste landen. De enige connectie die ik met Mexico heeft heeft wel aangegeven dat zowel hijzelf als zijn omgeving het helemaal niet in hem zien zitten.

Mede door zijn selectiebeleid. Ik kan best begrijpen waar soulman vandaan komt hier. De kritiek komt niet uit de lucht vallen.

1 december 2022 om 09:13

altijd mooi als iemand de feiten er bij pakt om iemand compleet voor schut te zetten.
ben het verder sowieso niet eens met tata martinez een "slapjanus" of slechte coach te noemen.
dit mexico is onwijs matig, en hij heeft echt zijn best gedaan om de beste op te roepen.
er valt wat te zeggen of raul jimenez ipv gimenez, maar that's it.

1 december 2022 om 09:27

@fcgrun: maar volgens mij ook de eerste coach ooit die met Mexico niet de tweede ronde van het WK bereikt...

Daarnaast was hij totaal niet geliefd in Mexico, gezien hij zelden in het land aanwezig was en vooral in Argentinie verbleef. Met als mooiste voorbeeld dat hij niet aanwezig was op een trainingskamp van Mexico maar terwijl naar een wedstrijd van het Argentijnse elftal gaan kijken was:-)

Ik denk niet dat ze hem heel erg zullen missen in Mexico...

1 december 2022 om 01:04

Vergis je niet. Dit verdedigende deed hij niet in zijn tijd bij Barcelona. Had pech met blessures en speelde extreem aanvallend voetbal met Barcelona. De 100 doelpunten barriere bereikt in de competitie. Ik vond het jammer dat hij na minder dan een jaar al wegging, maar een jaar later de treble hoorde je mij niet klagen.

1 december 2022 om 09:51



Nu moet er wel even bij gezegd worden dat toen de hele defensie van Barca het hele jaar gewoon uitlag. Marc Bartra en Martin Montoya maakten toen bijvoorbeeld volop speelminuten en ook Adriano was toen grotendeels basisspeler. En bedenk ook nog eens dat Puyol (die eigenlijk al klaar was op het hoogste niveau) tegen Ajax toen als rechtsback moest fungeren. Dus ja, erg veel ruimte was er niet om verdedigend te spelen. En als zoveel blessureleed achterin nog niet erg genoeg was, was ook nog voorin de ellende compleet. Ook Messi en de pas aangetrokken Neymar waren nauwelijks fit. Ik kan me dus niet herrineren of er ooit een coach bij Barca was die zoveel pech heeft gehad. En dan wist hij alsnog de finale van de beker te halen en ook nog tot de laatste dag voor het kampioensschap te strijden.

Toen het 2-0 stond moest mexico nog 1 doelpunt maken, ongeacht als ze wel of geen tegengoal krijgen. Waarom niet keeper mee naar voren gestuurd bij de 2 corners in blessuretijd of vrije trap aan einde

1 december 2022 om 01:36

Yup die domme commentator bij de nos mogen ze ook ontslaan. Kom op zeg doe je huiswerk

1 december 2022 om 06:11

Het niveau van de commentatoren bij de NOS is abominabel slecht en wordt ook met elk toernooi slechter ja

1 december 2022 om 06:40

Hij had het nog vrij snel door. In België duurde het nog veel langer. En direct iemand zo afkraken slaat natuurlijk ook nergens op.

1 december 2022 om 07:44

Alsof dat wat had uitgemaakt. Mexico was gewoon niet goed genoeg

1 december 2022 om 11:20



Je had ook gewoon kunnen hopen op nog een doelpunt van argentinie. Maar op een gegeven moment is die wedstrijd afgelopen en jouw wedstrijd heeft nog 3 minuten. Spelers denken dat ze door tegendoelpunt zijn uitgeschakeld. Maar op de bank zou je denken dat iemand wel alles goed narekent. En dan spelers instrueert voor alles of niets aanval. De kans dat keeper scoort is natuurlijk klein. Maar dan heb je tenminste alles gedaan.

Vond het sowieso al vreemd dat hij Guti (vaste waarde bij ons) niet gewoon opstelde en Gimenez meenam. Die houden zich staande in de Europa League tegen goede tegenstanders. In plaats daarvan kiest hij meer voor routine (guardado) en Alvarez die toch een mindere periode doormaakt.

In Mexico noemen ze dit de slechtste coach van het nationale elftal ooit. Ik vond het wel een prima trainer, niet dat het de beste graadmeter is, maar met Atlanta United won hij de league en met heel goed en aanvallend voetbal. Bij Mexico had hij een luxeprobleem, te veel degelijke spelers op t zelfde niveau, maar hij heeft t echt verknoeid.

"In de blessuretijd maakte Salem Al-Dawsari echter aan alle Mexicaanse illusies een einde door de 1-2 te maken"

Dit klopt dus niet...
Een 1-3 overwinning was namelijk genoeg voor Mexico (zouden dan zelfde doelsaldo hebben en doorgaan om meer gemaakte goals). Ik wist het eerst ook even niet, omdat ze na die goal bij Polen al gingen feesten. Maar de trainer van Mexico had het door en stak ook 1 vinger op naar de spelers en wuifde nasr voren.

Blij toe. Wat een draak van een bondscoach. Vreemde selectie beslissingen. Persoonlijke voorkeuren voor spelers die nog niks hadden laten zien. Zwak voetbal voor Mexico zijn doen. De lichting is niet de sterkste echter had het voetbal wel wat verzorgder en met een plan kunnen zijn. Dat was het niet.

We zullen hem ons herinneren als een groot.... wacht even... Wie precies?!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren