Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bosz bedolven onder complimenten na ‘epische en bizarre’ comeback in Sevilla

Laatste update:

PSV heeft woensdagavond een historische comeback tegen Sevilla (2-3) in de Champions League bewerkstelligd door de impuls van enkele invallers, zo luidt de conclusie van de Nederlandse pers donderdagochtend. De ochtendkranten zijn lovend over Ismaël Saibari, Ricardo Pepi en Yorbe Vertessen, terwijl ook Peter Bosz kan rekenen op complimenten voor zijn wisselbeleid.

De Eindhovenaren keken direct na rust tegen een 2-0 achterstand. Het grote kantelpunt bleek vervolgens de oliedomme rode kaart voor Lucas Ocampos. Hierna veranderde het totale spelbeeld en Ismael Saibari, Nemanja Gudelj (eigen goal) en Ricardo Pepi zorgden voor de drie Eindhovense doelpunten.

“Het wonder van Sevilla, PSV viert een fiesta”, kopt De Telegraaf een dag na de sensationele zege in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. Journalist Jeroen Kapteijns geeft ook credits aan Bosz. “Niet alleen het fortuin hielp PSV een handje, maar ook Bosz zorgde ervoor dat zijn ploeg het initiatief in de wedstrijd kon pakken. Met aanvallende wissels zette hij het duel naar zijn hand.

“Onder Bosz werkt PSV de ene na de andere jarenlange frustratie weg”, haalt Kapteijns aan. “Plaatsing voor de groepsfase van de Champions League werd al ervaren als een bevrijding na drie mislukte kwalificaties in de voorgaande seizoenen.” Doordat Arsenal later op de avond geen kind had aan RC Lens (6-0) wist PSV zich ook voor het eerst sinds 2015 te plaatsen voor de achtste finales van het miljardenbal.

Maarten Wijffels van het Algemeen Dagblad zag PSV eveneens een historische avond in Sevilla beleven. De journalist stipt ook aan dat de wedstrijd door de domme rode kaart van Ocampos kantelde. “Natuurlijk was dat een sleutelmoment en voor PSV een geschenk uit de hemel. Maar de remontada die volgde, die moet óók op het conto komen van de invallers bij PSV. En daarmee op het wisselbeleid van de trainer.”

“De wissels gaven PSV weer grip en gif”, schrijft Wijffels. “En dat niet voor het eerst. Of het nou tegen Vitesse is, tegen Ajax of in de heenwedstrijd tegen Sevilla, toen PSV zich ook terugknokte van een achterstand: er gebeurt iets als er vers bloed in het veld komt.”

Rik Elfrink, clubwatcher van het Eindhovens Dagblad, is eveneens van mening dat Bosz enkele uitblinkers mag bedanken. “Ongekend. Zinderend. Bizar. Waanzinnig. Ongelooflijk. Onvoorstelbaar. Episch. Zomaar een greep uit de oordelen die gisteravond na de wedstrijd tussen PSV en Sevilla klonken.”

“Bosz kon na afloop op de eerste plaats zijn reserves bedanken, want zij maakten het verschil voor PSV. En niet voor het eerst. De kracht van de bank is dit seizoen al vaak geroemd bij PSV, want op vrijwel elke positie staat een prima vervanger klaar om basisspelers af te lossen. Alleen een logische ‘reserve-zes’ is niet direct voorhanden”, aldus Elfrink.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zo ongelofelijk trots. Wat was het pover in de eerste helft, maar niet normaal hoe de rug gerecht is. Ocampos bewijst toch maar weer eens dat de RVC van Ajax gelijk had haha. Vertessen zondag in de basis en ik zou Saibari eigenlijk ook willen zien vanaf het begin, maar dat lijkt me onwaarschijnlijk.

30 november 2023 om 07:36

Lijkt mij best waarschijnlijk hoor. Aan Til heb je niet veel zodra het niveau omhoog gaat. Tegen kleintjes zou ik altijd Til opstellen maar Saibari kan voetballend natuurlijk veel beter mee. Tegen de top 4 in Nederland en Europees zou het eigenlijk een no-brainer moeten zijn.

30 november 2023 om 07:38

Volgens mij doet ocampos het anders best aardig in Sevilla. Vorig jaar nog mede voor gezorgd dat Psv in Europa league werd uitgeschakeld dacht ik.

30 november 2023 om 07:57

Klopt, over het algemeen is Ocampos helemaal geen slechte speler. Was vorig jaar in de EL campagne gewoon belangrijk voor Sevilla. Maar hij moet niet gaan verdedigen. Dat kan hij niet. En dat probeerde hij wel. Fout van de manager zullen we maar zeggen.

30 november 2023 om 08:07

Rode kaart hoor je continu. Ik vind het een grote prestatie 2-0 achter en toch gewonnen. Sevilla had een man minder maar met twee nul voor. Mogen hun dat toch niet afgeven. Dus vind ik psv geweldig gedaan heeft.

30 november 2023 om 08:18

Helemaal met je eens. Iedereen praat over die rooie kaart. Vraag me af of ze in Spanje ookal zo schrijven als Atletico weer eens verdedigt en uit één counter weet te winnen.

30 november 2023 om 08:21

Het is ook een knappe prestatie natuurlijk. Maar jij kan toch ook wel zien dat psv tegen 11 man er totaal niet aan te pas kwam?😅

30 november 2023 om 08:23

Maar daar gaat het toch niet om. Het was belangrijk om te overwinteren.

30 november 2023 om 09:23

@real_amsterdam Ik had er na de 2-0 ook geen vertrouwen meer in. Maar dan moet je wat geluk hebben met die rode kaart en kom je weer terug in de wedstrijd. Hoe vaak valt dat geluk niet onze (nederlandse) kant op? Dus gewoon genieten voor al die keren dat we 'pech' hebben.

30 november 2023 om 08:17

Saibari heeft ons mede langs Rangers geschoten en gister weer belangrijk. Zou hem ook wel als basisspeler willen zien. Technisch een veel vaardigere speler dan Til die ik gewoon als stormram zou houden. Tillman gister ook goed btw. Speelde die nou als 8 Ipv 10? Volgens mij kan hij dat ook beter.

@Pesse-PSV, het is ook gewoon een prestatie. Legio voorbeelden van ploegen die het met 10 man volhielden of zelfs beter gingen spelen dan met 11.

30 november 2023 om 08:53

@pieter en vergeet die wedstrijd tegen Ajax niet. Ook toen hij er toen inkwam veranderde het hele spel .. zoals gisteren op tv gezegd werd. Zit je in de problemen bel Saibari haha. Klasse van die 3 invallers

30 november 2023 om 09:18

Pieterpost@ klopt belangrijk Saibari en vertesse die twee onmisbare spelers.
Twee klasbakken hoor.

PSV heeft het hartstikke knap gedaan. Maar ik vind dat de kranten weer helemaal doorslaan. Eigenlijk pas na de rode kaart heeft PSV pas de wedstrijd om kunnen draaien. Ze spelen tegen Sevilla wat een goede club is, maar zeker geen niveau champions league normaal gesproken. Stel dat die rode kaart niet gepakt was en ze hadden verloren, waren de kranten weer extreem negatief. Zo opportunistisch is de media wel. Ik ben oprecht blij dat PSV door is en het is echt een super knappe prestatie, maar in Nederland zijn we of mega lovend of mega kritisch. Er zit echt niks tussen.

30 november 2023 om 07:39

Sevilla heeft de laatste 3 seizoenen cl gespeeld ik vind dat je dan moeilijk kan zeggend at zij geen cl niveau zijn. Het zijn misschien niet een van de topkandidaten maar zeker wel een waardige cl ganger en daarvoor 5 keer de El gewonnen in 8 jaar tijd. Sevilla is inprinciepe gewoon de 4de club van Spanje.

30 november 2023 om 08:58

@ryan030,

Ken je feiten.

Sevilla heeft zich in 2020 voor de laatste keer geplaatst voor de knockout van de CL, hebben de CL nog nooit gewonnen, en komen (als ze dan CL groepsfase spelen) vrijwel nooit de groep door.

Daarbij was Sevilla 3 jaar geleden inderdaad de nummer 4 van Spanje, maar op dit moment staan ze 15e, laatste 2 jaar komen ze niet hoger dan tiende, dus ik denk dat je het oude Sevilla nog voor ogen hebt, want het Sevilla van nu, stelt absoluut niets voor.

30 november 2023 om 09:03

Ken je feiten? Sevilla heeft de laatste 3 seizoenen cl gespeeld dan ben je gewoon een waardige cl ganger. Niet alleen de laatste 16 zijn waardige cl ploegen. Het was een correctie van mijn telefoon had je zelf ook kunnen weten 5x el winst in 8 jaar. Anyways dat naar beneden praten van Sevilla slaat nergens op ze hebben meerdere spelers die gewoon bij elke eredivisie club in de basis zouden staan. Zelfs oudjes Ramos, rakitic en navas zijn beter als teze, veerman, ramalho en die el neysri is ook gewoon echt een beest in de spits.Sevilla is misschien niet zo sterk als afgelopen jaren maar nog steeds een goede ploeg en dat lieten ze ook zien de eerste 60 minuten. Elk team kan weleens een slecht jaar hebben de concurrentie in Spanje is ook harstikke groot.stand na 13-14 wedstrijden is niet belangrijk het gaat erom waar je aan het einde van het jaar staat.

30 november 2023 om 10:04

@j3ro3ntj33__

Met een vergelijkbare redenatie kan je Ajax ook bestempelen als geen CL-ploeg terwijl dat toch wel een club waarvan iedereen zou zeggen (qua naam) dat het een CL ploeg is.

30 november 2023 om 07:42

PSV speelde ook gewoon een waardeloze pot zonder beleving en intensiteit, het doel leek vanaf moment 1 vooral niet verliezen, en dan weet je in Europa dat je gaat verliezen, met twijfelaars Ramalho, Teze en Benitez voorop. De rode kaart was het absolute kantelpunt want dat bracht het geloof terug dat ze helemaal niet hoefden te verliezen

30 november 2023 om 07:44

Natuurlijk helpt de rode kaart enorm maar het is natuurlijk geen garantie dat je 3 goals maakt. Sevilla trok een handbal verdediging op en om dat toch nog drie goals te kunnen maken, mogelijk gemaakt door het wisselbeleid van Bosz, is gewoon erg knap.

30 november 2023 om 07:47

Wat een domme reactie zeg, sorry hoor. Sevilla is traditioneel de 4de club van Spanje en dan zeg jij geen CL materiaal? Mensen lijken soms te vergeten dat er meer dan 8 clubs meedoen in de CL.. naast de top heb je natuurlijk ook de subtop en zelfs middenmoot in de CL, waarom zou Sevilla daar niet bij horen?

30 november 2023 om 07:55

Ajax-Nac ik weet niet hoe oud je bent maar (heel) vroeger waren de media niets anders.

30 november 2023 om 07:59

Wat een onzin en het kritiek komt natuurlijk uit de ajax hoek. Sevilla is geen cl niveau, door de rode kaart en ga zo maar door. Lachwekkend gewoon.....

30 november 2023 om 08:04

Je kan het wel onzin noemen maar wat betreft die rode kaart heeft hij 100% gelijk. Of wil je ons wijsmaken dat psv 11 tegen 11 ook was teruggekomen. Tot die rode kaart had psv precies 0.0 in te brengen. Jouw comment is lachwekkend en niet eens onderbouwd.

30 november 2023 om 08:09

PSV dwingt zo'n rode kaart ook af. En het is ook de tactische onkunde van de Sevilla trainer dat een aanvaller op die positie aan de noodrem moet trekken met een 2-0 voorsprong.

Die stomme 'als' situaties zijn compleet irrelevant.

30 november 2023 om 08:23

Precies Feye88. Geluk dwing je sowieso vaak af vind ik. O Campos moet gewoon aan de noodrem trekken vanwege Vertessen. En dat dat ene balletje bij wijze van goed valt uit de corner kan gelukkig zijn, maar je bent ook maar tot die corner gekomen.

30 november 2023 om 08:42

PSV wint vooral door bosz z'n wissels vind ik. Hij heeft het zo goed omgezet na de rode kaart. diep respect. Het is niet zo dat de rode kaart geluk was. Was een domme overtreding. Terecht rood. Hoe saibari invalt. Geweldig. Vertessen idem en Pepi prima goal.

30 november 2023 om 08:56

@mickey12 het is natuurlijk onzin dat Psv 0.0 in te brengen had voor de rode kaart. Je zag Psv sterker worden en het over nemen. Het was eigenlijk al een wonder dat ze nog niet terug waren gekomen, met die enorme misser van Vertessen als grootste kans. 1e helft was uiteraard wel volledig kansloos en was het met geluk maar 1-0

30 november 2023 om 09:09

Psv dwingt een rode kaart af? Was gewoon een mega domme actie van Ocampos. Heeft helemaal niks met psv te maken. En 'als ' situaties zijn zeker relevant want daar hebben we het juist over. Je kan niet kort dooor de bocht alleen maar zeggen dat psv knap is teruggekomen als een rode kaart zo een grote impact heeft op de wedstrijd.

30 november 2023 om 10:19

Als je het zo beredeneert is PSV ook geen CL niveau omdat ze de laatste drie seizoenen geen CL hebben gespeeld...

Als je je plaatst voor de CL dan is dit op basis van je prestaties en hoor je dus daarom in de CL. De CL bestaat niet enkel uit de Man City's en Reals, er zitten ook lagen onder.

Ook vind ik het logisch dat kranten euforisch zijn bij een resultaat en kritisch bij een nederlaag. Dat is toch niet meer dan normaal.

Uiterts knappe prestatie en of dat nu komt door de rode kaart op niet, zo werken de wedstrijden, andersom is het ook vaak de verkeerde kant op gevallen.

Geweldig resultaat natuurlijk en de wissels maakte echt een impact behalve van Aanholt wat is die slecht leek wel of hij beton blokken aan ze benen had.waarom dan niet een Sambo brengen en dest gewoon op links houden.

Veerman, teze beide drama tot de rode kaart daarna herpakte vooral teze zich.

Til was echt ongelovelijk slecht , ze hebben het altijd over zijn diepgang en loopvermogen maar toen saibari erin kwam was een wereld van verschil wat een wils kracht en power en hij was overal! Je gaat mij echt niet vertellen dat til beter is als saibari.

Echt abominabel voor de rode kaart zowel het veldspel als inzet na de rode kaart hebben ze echt uit een ander vaatje getapt en wilskracht getoond.geweldige resultaat door na 5 wedstrijden wie had dat gedacht

30 november 2023 om 08:37

Saibari had een paar keer ook zo een Sevilla speler aan de kant gezet met een schouderduw. Dat is iets wat je niet vaak ziet bij Eredivisie spelers.

30 november 2023 om 08:42

Til, veerman, teze, dest en vooral ook luuk haalde geen niveau. Daar zou ik ook doorselecteren komend jaar. Saibari eens 5 wedstrijden de kans geven. Til gisteren 6 balcontacten en 6 verkeerde.. tilman leek zich weer verslapen te hebben. Wissels van bosz blijken goud so far dit jaar. Sterke bank! Van aanholt hoef ik ook niet meer te zien en pepi mag ook wel iets meer minuten krijgen

Ben benieuwd of de spaanse dagbladen Ocampos gefileerd hebben

De complimenten zijn terecht. PSV heeft deze campagne gedaan wat het moet doen: belangrijke punten pakken. Gisteren hun rug op indrukwekkende manier gerecht. Tegen Lens een cruciale overwinning en uit een gelijkspel uit het vuur gesleept terwijl ze minder waren.

Ik noemde PSV gisteren aan het einde van de eerste helft naïef, maar dat was duidelijk te vroeg geconcludeerd (ook al gaven ze wel erg veel ruimte weg). PSV deed het op lekker onhollandse wijze. Daar kan Slot wellicht nog een lesje van leren.

Gefeliciteerd Psv'ers. Jullie zjin dit seizoen het vlaggenschip van het NL voetbal.

30 november 2023 om 16:46

Ik kan echt genieten van de saamhorigheid van suppporters. Ik ben Psv-er in hart en nieren maar spring al jaren van de bank als nederlandse clubs het goed doen in europa. Op naar zondag, dat de beste mag winnen!

Begrijp me niet verkeerd, want ook ik stond gister te juichen na de 2-3 voor PSV. Maar dit is wel typisch de sensatie media van tegenwoordig. Pakt Ocampos niet die oliedomme rode kaart, spreken ze van een dramatische avond waar je vrij kansloos verliest van de ervaren mannen van Sevilla. Ocampos pakt een domme kaart en PSV draait het knap om tegen 10 man en het is ineens een wereldprestatie, Bosz een wereldtrainer etc. Al met al wel een uitstekende prestatie van PSV, waar zij een middenmoter uit Spanje wel onderzich weten te houden, kon mijn Feyenoord dat helaas niet met Lazio. Details maakten het verschil.

30 november 2023 om 07:56

Tja, in het voetbal hangen zulke dingen soms van een beetje geluk af. Als Feyenoord de 1-0 niet zo makkelijk weggeeft winnen ze misschien wel tegen Atleti.

Je kunt ook zeggen dat PSV met hun speelstijl dit soort dingen afdwingt. En dat Bosz geweldig heeft gewisseld, met Saibari die de wedstrijd omdraaide en Pepi die de winnende bijzonder fraai binnenkopt.

Sevilla geeft met 10 man ook gewoon 3 goals weg in een heel korte tijd, terwijl ze volop verdedigen. Dat is dan ook de kwaliteit van PSV. Want dat lukt echt niet elk team.

Als een buitenlandse club zo wint, zeggen we dat ze geslepen zijn en echte winnaars. Dat vind ik nu ook wel voor PSV gelden. Met name Saibari. Die heeft de juiste mentaliteit en denkt alleen aan winnen.

Het leek alsof Sinterklaas even terug was in Spanje, die rode kaart was een welkom cadeau. Of kwam het door de gouden pik van Van Gaal? Tot aan de rode kaart was het niet om aan te zien, PSV speelde veel te angstig en zonder gif. Tegen het oudste basiselftal in de Champions League ooit (gemiddeld 32 jaar) moet je op zijn minst snelheid in je spel gooien en de boel kapot rennen. Na de rode kaart en de snelle aansluitingstreffer rook PSV bloed en het leek wel alsof PSV alle schroom toen pas van zich af gooide. Het werd een alles of niets spel waarbij de PSV wissels aan het langste eind trokken. Deze coëfficiënten bonus is goed voor Nederland. Dank PSV

Ik vond het extreem zorgelijk hoe psv voetbalde onder bosz tot aan de rode kaart. Een hoop spelers die door het ijs zakten. Maareh een ronde verder. Je houdt je hart vast als ze spelen zoals voor de rode kaart.
Ik zou zeggen best nog wel werk aan de winkel. En niet te hoog vd toren blazen.

30 november 2023 om 08:33

Er is natuurlijk nog veel werk aan de winkel, maar wat had men dan verwacht? PSV speelt na weet ik veel hoeveel jaar weer goed voetbal, heeft een goeie selectie en speelt CL. Vind het heel bijzonder dat men dan verwacht dat we op dit niveau opeens alle wedstrijden even geweldig zouden spelen. Als wij PSV’ers dit zelf zouden roepen, dan zou iedereen het arrogant vinden. Nu wij helder genoeg zijn om te beseffen dat wij zulke rode kaarten nu gewoon even nodig hebben om soms van zulke tegenstanders te winnen, en dat met volle vreugde ervaren, is het ook niet goed😅. Dit is voor de meeste spelers een nieuwe ervaring en daar leren ze van, met vallen en opstaan, niks mis mee.

Wat. Een. Coach.

Dit is toch wel het grote verschil tussen PSV en Ajax dit seizoen. Steijn of Bosz aanstellen is een gigantisch verschil, ook met exact dezelfde selecties!!

Het is knap wat PSV gisteren heeft gepresteerd, maar tot de rode kaart hadden ze totaal niets in de brengen en was het eerder wachten op de 3-0.
Pas na de rode kaart kon PSV een vuist maken en natuurlijk spelen de goede wissels van Bosz een cruciale rol, maar Ocampos moet eigenlijk alle complimenten krijgen.

30 november 2023 om 09:08

Want ocampos knalde er daarna nog 3 in? Nee precies. Dat was PSV. Leuk die rode kaart maar je staat nog steeds 2-0 achter met nog 25 minuten te gaan. Dat ze dat om hebben weten te buigen hebben ze toch echt te danken aan hun eigen wilskracht en doorzettingsvermogen.

30 november 2023 om 09:13

@badmeerkoet
Waar was de wilskracht en het doorzettingsvermogen tot de 70e minuut?

Ik vind het prachtig dat PSV door is, maar we moeten wel realistisch blijven. PSV toonde pas wilskracht en doorzettingsvermogen na de rode kaart.

Die Peter pakt zijn 1e landstitel dit seizoen, pakt meteen de champions league finale mee. Deze top trainer gaat eindelijk beginnen met het vullen van zijn prijzen kast.

Slaan wel door, tuurlijk is het mooi dat ze door zijn maar ik denk dat het moment de rode kaart was.
Als die niet was gevallen, had ik het nog wel willen zien.
Desalniettemin top dat Psv door is, goed voor ze en mooi voor de broodnodige coefficientenlijst gefeliciteerd Psv

Was gaaf om er gisteren bij te zijn in het stadion. Al zit je bovenin niet echt lekker als je hoogtevrees hebt. Godsamme, wat is het steil daar...

Maar wat een rare wedstrijd. Het eerste uur was PSV gewoon dramatisch. Slap, slordig en niemand haalde z'n normale niveau. Zoals Bosz al zei: PSV was onherkenbaar. Met 1-0 bij rust mocht PSV echt absoluut niet klagen.

De rode kaart was daarna eigenlijk maar de helft van het kantelpunt. Voor de andere helft alle credits voor Bosz, die het aandurfde om Sevilla bij de strot te grijpen met een bijna krankzinnig aanvallende kamikaze-opstelling, met een geïmproviseerde verdediging en verder alleen nog maar aanvallers en aanvallende middenvelders. Dat was gewaagd, maar het pakte perfect uit.

Trots op het hele team maar de 1e helft was niet best:. Gas erop zondag

Prachtige overwinning, maar de wedstrijd kantelt natuurlijk niet echt door Bosz. Maar goed, media he, lekker overdrijven.

PSV wordt wel erg bejubeld, maar in mijn ogen stortte Sevilla als een kaartenhuis in elkaar. Het leek wel alsof niemand meer kon voetballen na die rode kaart. PSV profiteerde er optimaal van, maar kregen geen enkele tegenstand meer. Het is PSV gegund dat ze door zijn en pakken toch weer wat extra miljoenen, maar ze hebben dit seizoen wel het geluk aan hun kont hangen. Ik hoop niet dat Bosz weer naast zijn schoenen gaat lopen en de professor uit gaat hangen, want daar erger ik mij altijd kapot aan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren