Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Brian Brobbey benoemt 3 clubs voor wie hij Ajax wel wil inruilen

Laatste update:

Topspelers, maar ook clubs uit binnen- en buitenland geven (bijna) dagelijks via Instagram, X of andere internetkanalen een inkijkje in het reilen en zeilen van de voetbalwereld. In deze editie van VZ Social aandacht voor Ajax-spits Brian Brobbey, die op de cover van de nieuwe editie van Men’s Health prijkt.

In een TikTok-video krijgt Brobbey in korte tijd meerdere vragen op zich afgevuurd. Zo vraagt Men’s Health de Amsterdammer onder meer voor welke buitenlandse club hij ooit zou willen spelen. “Real Madrid is een mooie club, maar Arsenal en Manchester United ook”, reageert Brobbey op geheel eigen wijze.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

@menshealthnl Voor welke Nederlandse club denk je dat Brobbey nog zou willen spelen? ?? #brobbey #ajax #sportsnews #gymtok @AFC Ajax ? origineel geluid - Men's Health NL

De Oranje-international weet daarnaast wat hij Ajax kan gaan opleveren indien hij vertrekt uit de Johan Cruijff ArenA, zo blijkt uit zijn antwoord op de vraag wat hij waard is. “Na het EK 80 miljoen!” Brobbey laat blijken dat hij niet per se komende zomer al wil vertrekken bij Ajax. “Ik heb nog een contract tot 2027.”

Met zijn antwoord schat Brobbey zichzelf hoger in dan het Duitse Transfermarkt. De gerenommeerde website taxeert de 22-jarige spits momenteel slechts op 25 miljoen euro. Ajax kocht Brobbey in de zomer van 2022 voor ruim 16 miljoen euro terug van RB Leipzig, nadat hij als jeugdproduct van de club eerder transfervrij was vertrokken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ben wel benieuwd of de spiermassa van Brobbey het ook kan rooien in de Premier League. Als hij daar ook sterker is dan de verdedigers, kan hij hoge ogen gooien. Maar dat is een grote als. Zonder dat fysieke voordeel gaat ie het lastig krijgen ben ik bang.

18 april 2024 om 11:37



Als ik zie hoe die Haaland niet eens een bal bij zich kan houden dan denk ik oprecht dat Brobbey dat veel beter kan. Haaland inspelen tegen Real was zinloos (rudiger is dan ook een beest), maar denk oprecht dat Brobbey hier echt een specialist is. Zou dit graag tegen betere tegenstanders weleens willen zien. Misschien op het Ek.

18 april 2024 om 11:39

Denk dat dat heel goed gaat meevallen. Je zag dat ook bij Lukaku. In de Serie A was die fysiek duidelijk superieur. In de PL viel dat relatief gezien wel mee. Sowieso zette Haaland iemand als Brantwaite dan weer heel makkelijk opzij. Het zijn die topteams waar dat niet tegen lukt.

18 april 2024 om 11:41

Ik vind het vooral treurig voor Haaland. Die wordt alleen maar overgeslagen. Hij is supersnel. Echt een spits die je in de omschakeling kan aanspelen. Maar bij City staat hij constant loopacties te maken, zonder dat hij ooit de bal krijgt.

Hij krijgt het verwijt onzichtbaar te zijn. Maar hij werd tegen Real Madrid ook nooit aangespeeld op een manier waar een spits wat mee kan.

18 april 2024 om 14:39

Toch gek, vorig jaar verbrak hij nog het record in de PL maar dit jaar gaat het stukken minder.

18 april 2024 om 14:54

Dat komt ook wel een beetje omdat Haaland ook alleen maar langs de Haaland-lat gelegd wordt. 20 goals in 26 PL-wedstrijden en in de CL ook 'gewoon' 6 goals in de CL dit seizoen zijn nog steeds hele goede statistieken, andere spelers die dat halen hebben een topseizoen.

Dat is natuurlijk het gevolg van goed zijn (zonder verdere vergelijkingen te willen trekken hadden Messi en Ronaldo daar ook altijd last van in hun primes) en ik weet wel dat het meevoetballend dit seizoen nog poverder is dan afgelopen seizoen, maar een beetje nuance is prima denk ik. Zo slecht is het allemaal niet, en met best veel kleine blessures waar je toch altijd even van moet terugkomen is het eigenlijk nog steeds best goed. Alle andere PL-clubs mogen dromen van een spits als Haaland denk ik

18 april 2024 om 11:37

Ik vond dat hij in de wedstrijden tegen Brighton en Aston Villa wel mooie duels aan het uitvechten was. Maar hij heeft nog wel wat meer tijd nodig om (mogelijk) naar het PL niveau toe te groeien. Zou hem deze zomer nog niet aanraden.

18 april 2024 om 11:39

Hij kan zich volgend jaar bij ons mooi met de verdedigers meten in de Champio... ohnee! Europa Lea... Ach nee ik bedoel... Conference League

18 april 2024 om 12:34

Dat is nog niet helemaal zeker. Ze kunnen in principe AZ nog inhalen. Die heb nog een pittig programma. Maar ze kunnen ook nog overal naast grijpen. Als NEC de beker wint is de kans op play offs ook nog aanwezig.

18 april 2024 om 11:41

3 Clubs waarvoor hij Ajax wel wil verlaten:
Feyenoord, Twente, AZ

Ot:
Denk dat hij qua fysiek, als een van de weinige aanvallers in de eredivisie, uitermate geschikt is voor de Premier League. Hij is sterk en snel wat daar wel van pas komt. Helaas kan hij niet zo goed koppen, wat toch ook wel handig is daar.

Snap overigens dat hij zegt dat Utd. een mooie club is. Maar das vooral op basis van historie. Nu moet je daar toch niet heen willen. Kerkhof voor zowel spelers als trainers. Dan is Arsenal momenteel de betere keuze.

Denk alleen dat het niveau verschil erg groot is. (real heb ik het niet eens over.)
Tussen stap zou niet verkeerd zijn voor deze jongen denk ik.

18 april 2024 om 12:49

Haha, ik dacht eigenlijk precies hetzelfde. Alleen fysiek is ook voor de premier league natuurlijk niet genoeg. Je zag daar spelers als Lukaku het ook heel moeilijk hebben.

18 april 2024 om 12:57

Zo heel moeilijk had Lukaku het er nu ook niet. Gewoon een goede PL spits. Voor de absolute top daar te licht, maar voor de subtop een absolute topper.

18 april 2024 om 14:59

Lukaku is één van de meest onterecht verguisde spitsen ooit denk ik. Iedereen zegt dat hij niet goed genoeg is voor de PL omdat zijn surplus aan spiermassa daar niet groot genoeg meer is, maar bij Everton was hij fantastisch en schoot hij de PL op een hoopje. Ook bij United liep hij gewoon één op twee wat hartstikke prima is voor een spits die bijna geen aanvoer kreeg én een United wat sowieso kwakkelde. Het zegt ook wel wat dat hij zo de draad weer oppakte meteen na zijn transfer naar Inter.

Het is voetballend soms wat ongepolijst en bij Chelsea is hij weldegelijk hard geflopt (maar daar heb je er meer van), maar een fitte Lukaku is gewoon één van de beste spitsen in Europa hoor, nog steeds. Bij België haalt hij ook bizarre statistieken; dat lukt je geen jarenlang als je niet heel goed bent.

18 april 2024 om 11:44

maar dat werd over de eredivisie ook gezegd, en daar doet hij het toch ook gewoon, het is niet zo dat de verdedigers in de premier league nou echt fysiek sterker zijn dan sommige verdedigers hier.
hij had dat voordeel vooral in de jeugd want daar is de spierontwikkeling van andere spelers toch wat minder ontwikkeld

18 april 2024 om 12:30

Ik had die vraag over het fysieke voordeel ook maar tegen aston villa thuis was hij de twee centrale de baas en de verdedigers van marseille hadden het ook heel zwaar tegen hem.

Ben toch bang dat hij dat niveau niet gaat halen. Of hij moet zich stormachtig ontwikkelen maar zie het niet gebeuren.

18 april 2024 om 11:42

Hij IS zich toch stormachtig aan het ontwikkelen?

18 april 2024 om 13:21

Scoren en jezelf als speler ontwikkelen vind ik twee verschillende dingen. Deze jongen mist echt basistechniek omdat hij altijd op zijn fysiek heeft kunnen leunen.

Tuurlijk ontwikkelt hij zich maar ik zie hem nooit de techniek krijgen die hoort bij spelers van zulke clubs.

18 april 2024 om 11:42

United moet hij sowieso niet willen. Arsenal zou opzich wel leuk zijn, maar op één of andere manier vind ik het geen Arsenal spits. Real Madrid is denk ik iets te hoog gegrepen. Voor Brobbey is een stap naar Dortmund oid misschien interessant.

18 april 2024 om 12:53

Dortmund? Ik vind Donyell Malen al vele malen beter als spits dan Brobbey en Malen staat bij Dortmund rechtsbuiten.

18 april 2024 om 21:41

Wel de beste manier om het duo Saliba-Gabriel te ontlopen in de wedstrijden
Ik zou het natuurlijk geweldig vinden, Arsenal mist wel een fysieke spits maar het is nu in ieder geval nog te vroeg daarvoor. Bijv. een Jan Paul van Hecke had Brobbey recentelijk nog compleet in de tang.

18 april 2024 om 11:45

Ik kan het mij echt niet voorstellen. Die basistechniek ontwikkel je nu niet meer keihard. Anderzijds heb ik grotere laatbloeiers gezien. Kortom: Het kan, maar kan het me ook niet voorstellen.

18 april 2024 om 13:55

@FalTheRooster, ik lees het nu al bij een aantal, maar welke basistechniek doel je nu op? Zijn aannames zijn goed, zijn schot is goed. Afschermen van een bal doet hij goed. Ja op volle snelheid een bal meenemen doet hij wat nemer en dan heeft hij meerdere touches nodig voordat de bal echt goed ligt. Als je die basistechniek bedoeld oké. Doel je op zijn koppen dan heb je ook een punt dat moet echt beter dan het nu is/ Maar als je het hebt over zaken als passing, schot , aannames klopt daar echt niets van. Weet je nog dat geblèr van Perez en van Basten over dat hij altijd viel bij het schieten en dat dit een gebrek aan techniek was. Of dat hij nooit rustig voor het doel was en recht op de keeper schoot? Dat was geen gebrek aan techniek, dat was een gebrek aan conditie. Je ziet nu hij terug is van een blessure en nog niet helemaal topfit soortgelijke slordigheden terug komen. Als hij dadelijk weer echt fit is, zijn ze weer weg.

Voor die competities die hij benoemt (PL/LL) moet ie echt wel effectiever worden met de kansen die hij krijgt. Op dit moment heeft hij nog teveel kansen nodig om er 1 te scoren. Ontwikkelpunten bij hem zijn vooralsnog: koppen, rust voor de goal en positionering.

Brobbey zit in een rare situatie. Hij is de beste speler van Ajax dit jaar, met afstand. Het jaar was echter zo slecht dat er echt niet zoveel vooruit voetballende ploegen een topbedrag en basisplek voor hem gaan verzorgen, en Ajax gaat zeker rond de 35 miljoen inzetten minimaal. Brobbey weet ook inmiddels hoe het is om in de Europese subtop op het tweede plan te komen. Het beste is om op beter met de ploeg als collectief te hopen volgend jaar. Het kan toch alleen maar beter worden.

Toch?

.... TOCH???

80 miljoen dat meent hij toch niet echt mag ik hopen

18 april 2024 om 12:55

80 miljoen voor Brobbey? Ik dacht toch eerder aan 8 miljoen.

18 april 2024 om 13:02

8 miljoen? Brobbey is echt wel minimaal 30 miljoen waard.

18 april 2024 om 13:20

Die 8 miljoen was natuurlijk wat gechargeerd, een nulletje minder zeg maar. Ik vind Brobbey oprecht niet veel meer waard dan 20 miljoen maar hij is ook zeker niet mijn type spits zoals een Romario of meer voetballend een Luc Nilis. Kijkend naar het verleden van Ajax vond ik Van Basten, Bergkamp, Ibrahimovic van een totaal andere categorie en ook bijvoorbeeld Bosman en Kieft waren mijns inziens veel beter.

18 april 2024 om 13:22

@verstand Daar heeft U gelijk in, denken is heel vermoeiend en daar weet U vast alles van gezien uw alias.

18 april 2024 om 13:58

@Kironi en toch is Brobbey de eerste Nederlandse spits sinds Huntelaar die er weer 17 in een seizoen maakt voor Ajax. En dat in het slechtste seizoen van Ajax ooit….

18 april 2024 om 14:31

Misschien is 't daarom wel 't slechtste seizoen. Had er veel meer moeten /kunnen maken. Kijk maar eens de eerste helft tegen Psv terug..... Maar wij waren er blij mee.

18 april 2024 om 21:47

Je kunt wel merken dat je uit een andere tijd komt, want 20 miljoen voor Brobbey is echt een lachwekkend bedrag. Zijn actuele transferwaarde staat al op 25 milj, en vaak moeten clubs overbetalen om spelers (met groeipotentie) aan te trekken.

Bosman, Nilis, Van Basten, Bergkamp, dat is allemaal zo lang geleden. Bijv. een Van Basten, die was nu 100 miljoen waard geweest (laten we zeggen voor z'n blessures).

Een redelijke prijs voor Brobbey lijkt me richting de 40-50 miljoen. Komt er een gek na een goed EK, kan je er oprecht best 80 uitslaan.

18 april 2024 om 23:31

@dsquared Van Basten en Romario zouden nu minimaal 200 miljoen de man waard zijn. Ik kom uit een andere tijd want ik ben 63 maar ik weet echt wel wat de huidige transferbedragen zijn, ik ga gewoon niet mee in de hype rond Brobbey die overigens alleen in Nederland bestaat en dan vooral bij de Ajax aanhang.

Hou toch op! Ik ben echt volgens mij een van de weinige die in Brobbey echt geen absolute top ziet. In de eredivisie is het echt wel een goede spits, maar dat is Luuk de Jong ook. En dan heeft Luuk nog bepaalde kwaliteiten die ECHT top zijn, zoals zijn kopkwaliteiten en instelling. Brobbey is alles net niet, niet heel snel, niet heel goed koppen, en heeft over het algemeen te veel kansen nodig. Fysiek is het natuurlijk een beest, maar dat is in de eredivisie tegen eredivisie verdedigers. Hij heeft niet voor niks gefaald bij Leipzig, en dat is toch echt wel een club die jong talent de kans geeft. Maar daar waren ze hem liever weer kwijt dan rijk.

De juiste keuze, een subtopper in een top competitie, en je daar bewijzen zou misschien een route kunnen zijn die toch naar de top leidt. Echter als deze jongen naar een topclub in het buitenland gaat durf ik te beweren dat die het daar op zeker niet gaat redden

18 april 2024 om 13:00

Tegen NEC zat hij in de broekzak van Sandler. Brobbey gaat in de Premier League zeker niet kunnen blijven leunen op zijn fysiek.

18 april 2024 om 13:25

U bent vast niet één van de weinigen die geen absolute top ziet in Brobbey, ik ben het in ieder geval volmondig met U eens.

18 april 2024 om 13:56

Kijk eens naar de overige reacties

18 april 2024 om 14:41

Brobbey is wel snel een stuk atletischer dan de Jong die vooral zijn lengte mee heeft. Technich is het inderdaad niet top.

Dom van Brobbey
Als er een andere club komt zullen de fans zich vierde vinden en daar niet zo blij mee zijn
Zeg dan liever dat er veel mooie clubs zijn.
Real is natuurlijk een hele mooie club, maar zelf zo een geweldige club heeft gisteren het voetbalspel verraden. Hoe kan zo'n grootmacht met zulke geweldige spelers zo verdedigend hebben gespeeld.
.

Real Madrid en Arsenal zitten echt totaal niet op Brian Brobbey te wachten maar Manchester United zou mij niets verbazen als Erik ten Hag daar aan het roer blijft. In mijn ogen komt Brian Brobbey heel veel tekort voor de echte top, zeker in de Premier League of Laliga.

Ik heb niet echt het idee dat de grote clubs op Brobbey zitten te wachten. De hype omtrent hem als speler speelt alleen in Nederland en met name bij Ajax gezinde personen. Zo bijzonder is het allemaal niet. Fysiek is ie natuurlijk berensterk, maar daar heb je niet veel aan als je voetballend erg matig bent.

Qua aanvallend talent heeft de Eredivisie de afgelopen jaren nou ook niet bepaald een goed track record opgebouwd, velen die het niveau "ontstegen" waren zijn niet echt geslaagd. En zijn mislukte avontuur in Leipzig spreekt ook niet in zijn voordeel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren