Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Carrière Pogba serieus in gevaar na dopingrel: aanklager eist maximale straf

Laatste update:

De openbaar aanklager in Italië wil Paul Pogba een schorsing van maar liefst vier jaar opleggen. Dit melden diverse Italiaanse media en ook GOAL donderdag. Het was al bekend dat de dertigjarige middenvelder een maximale straf boven het hoofd hing na de positieve dopingtest die hij op 20 augustus van dit jaar aflegde.

Het Italiaanse antidopingparket heeft, nadat het procedurele proces is afgerond, een verzoek ingediend om Pogba voor maar liefst vier jaar te schorsen. De Franse middenvelder, die al maanden niet mag spelen vanwege het dopinggebruik, moet nu wachten op een definitieve uitspraak van de rechter.

Een contra-analyse maakte begin oktober duidelijk dat Pogba inderdaad positief heeft getest op testosteron. De ervaren middenvelder van Juventus testte positief op het gebruik van testosteron na het duel met Udinese op 20 augustus, al kwam hij in die wedstrijd niet binnen de lijnen.

Pogba hangt nu dus een schorsing van maximaal vier jaar boven het hoofd en moet gezien zijn leeftijd dus vrezen voor het einde van zijn loopbaan. De 91-voudig international van les Bleus is sinds vorig jaar zomer terug bij Juventus, dat hem transfervrij overnam van Manchester United. Zijn contract in Turijn loopt tot medio 2026.

De rechterlijke macht in Italië gaat zich nu buigen over de eis die de openbaar aanklager heeft neergelegd. In de tussentijd blijft Pogba preventief geschorst. Experts sluiten niet ook dat de Fransman en zijn advocaten voor een volledige of gedeelteijke schuldbetekenis gaan, om zo de straf te kunnen verlagen.

La Gazetta dello Sport meldde halverwege september dat Juventus het salaris van Pogba bevroren heeft. Met de eis van de openbaar aanklager in het achterhoofd is het goed denkbaar dat de clubleiding zich gaat beraden over de toekomst van Pogba in Turijn, zeker als hij definitief voor jaren wordt geschorst.

De tweede periode van Pogba in Turijn is vooralsnog een grote teleurstelling te noemen. De Fransman, die in 2018 wereldkampioen werd, heeft grote moeite om fit te worden en te blijven. Het afgelopen jaar kwam hij in totaal tot slechts twaalf optredens voor Juventus.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Triest hoe de carrière van in potentie de beste middenvelder ter wereld is verlopen. Maargoed als je een familie hebt die je geen licht door je ogen gunt schiet je ook weinig mee op…

7 december 2023 om 13:16

Sorry, de link die jij probeert te leggen tussen je eerste en tweede zin zie ik totaal niet... Enerzijds het verkloten van zn carrière o.a. door dopinggebruik en anderzijds een waardeloze familie die hem geen licht in z'n ogen gunt?

7 december 2023 om 14:26

Een stabiele familie helpt toch wel bij het maken van de juiste beslissingen. Het maakt jezelf ook zelfverzekerder, rustiger, verstandiger. En dan is de kans op dopinggebruik kleiner. Dat is de link lijkt mij.

7 december 2023 om 15:54

Was een geweldige speler bij Juventus, maar sindsdien heeft hij nooit meer echt constant gepresteerd op niveau. Helaas nooit de verwachting weten waar te maken. Zowel bij United als nu weer bij Juventus niet aan het presteren.

Maar wat zal het hem deren. Hij heeft een vermogen waar je u tegen zegt en is winnaar van menig competitie waaronder het wereldkampioenschap. Ik zou er voor tekenen.

Mooi bericht. Samenvattend staat er.
"Ze gaan de maximale straf eisen. Dat was al bekend."

En we gaan weer door.

Dan is de carriere van Pogba afgelopen. Sneu voor die jongen, maar dit is wel het risico wat kleeft aan doping gebruiken..

Pogba zijn carrière is nu wel ten einde, had echt de potentie om zo’n beetje de beste middenvelder ter wereld te worden.

7 december 2023 om 16:23

Op basis van wat? Kan leuke dingen met een bal doen en dat ziet er dan spectaculair uit met die uitschuifbenen..maar deze speler miste altijd al 3 eigenschappen om de echte top te halen.
Inzicht, voetbalintelligentie en mentaliteit. Zo vaak de domme/moeilijke oplossing in het veld. Veel werd gecompenseerd door de Kanté's en de Pirlo's van deze wereld. Dat is zijn geluk geweest...

Ferguson had dat destijds wel goed gezien bij United...

7 december 2023 om 17:33

@NielsGeerligs

Pogba had echt wel het inzicht en voetbalintelligentie hoor, had eigenlijk alles wel wat een middenvelder nodig had, maar is vaker geblesseerd dan fit helaas.

7 december 2023 om 19:38

Hij was gewoon geweldig bij Juve, ik ben iemand die elke match van Pogba gezien heeft bij Juve en wauw, zo'n speler hebben we nooit gehad. Jammer dat zijn terugkeer een flop is gebleken.

Wie zijn billen brand moet op de blaren zitten.

Tja lijkt me logisch als je doping gebruikt. Als die daadwerkelijk die schorsing krijgt is zijn loopbaan natuurlijk voorbij. Want 4 jaar geen wedstrijden mogen spelen en dan terugkeren op je 34e gaat hem niet meer worden. Maar ja de carrière van Pogba gaat sowieso als een nachtkaars uit. Bij United de laatste jaren alleen maar geblesseerd geweest en bij Juventus hetzelfde verhaal.

Off topic: Wauw nieuwe website design dus. Werd is tijd want de oude kon echt niet meer. Ziet er goed uit naar mijn mening.

Ontzettend jammer dat hij dit gedaan heeft. Is precies het type speler die Juve mist op het middenveld. Er is nu niemand die echt een goede pass naar voren kan versturen. En voorin gevaarlijk mee kan doen. Met zijn schoten en aanvallend inzicht.

Verwacht nu dat zijn contract wordt ontbonden bij Juve. En Juve op zoek moet gaan naar een zelfde type middenvelder. Zie zelf het liefst Samardzic komen. Die kan dit goed invullen.

Hij heeft het niet opzettelijk gedaan. Het is zijn dokter die hem die pillen heeft toegediend en wist niet wat erbij zit dat dat op de dopinglijst staat.

Dus Pogba kan hier niets aan doen…

7 december 2023 om 13:52

Ze hebben het nooit opzettelijk gedaan als je ze moet geloven. Maar hij kan zelf ook na gaan of die pillen op de doping lijst staat. Daarbuiten een speler zonder goede mentaliteit

Welke carrière? Deze man is 80 procent van zijn carrière geblesseerd geweest. Wat was die in potentie goed. Eeuwig zonde

Mogelijk heel flauw, maar welke carrière? Deze eman heeft na zijn overstap van Juve naar United nooit meer een fatsoenlijk seizoen gedraaid en leefde alleen van zijn "naam" uit het verleden. Zonde, want dit was echt de middenvelder van de toekomst.

@voetbalzone: Krijgen we nog een artikel over de lancering van de vernieuwde website waar wij als lezers feedback kunnen bieden en eventuele bugs kunnen melden?

On-topic: Ik vind het zo jammer dat die Pogba er met de pet naar lijkt te gooien. Het talent en de klasse druipt er bij die gast vanaf, maar de instelling om dat talent en die klasse wekelijks te laten shinen lijkt er toch niet in te zitten. Inmiddels is hij alweer 30 en is hij weer in de vergetelheid geraakt.

Tsja, als hij echt zo naã¯ef is moet hij op de blaren zitten. Hopelijk trekt de club heb ook leeg als zijn schuld wordt bewezen. Tenzij de club dit natuurlijk heeft gestimuleerd

Qua geld heeft Pogba alles eruit gehaald, maar op het veld is het, buiten de prestaties met het Franse elftal, eigenlijk nooit geworden wat ervan verwacht werd. Zijn tijd bij United was eigenlijk grotendeels een mislukking. Bij Juve was hij goed maar ook geen wereldtop. Wel goed dat hier keihard tegen wordt opgetreden overigens, testeron is echt performance enhancing, gewoon anabolen. Weg ermee.

Gaat je carrière als nachtkaarsje uit, best zonde. Jongen heeft ontzettend veel talent en dan dit er boven op, je vraagt je echt af waarom..

Maar even serieus je weet toch wel wat je inneemt ? En je weet dat je ook gewoon bijna 100% gepakt word…

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren