Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Chaos in Dortmund: ‘BILD noemt opvallende leider van coup tegen Terzic’

Laatste update:

Een deel van de selectie van Borussia Dortmund is helemaal klaar met trainer Edin Terzic, weet BILD. Volgens het Duitse dagblad is clubicoon Marco Reus de leider van een groepje invloedrijke mensen dat zich inzet voor een ontslag van de 41-jarige oefenmeester. De chaos lijkt zo meer en meer toe te nemen bij de volgende opponent van PSV in de Champions League.

BVB wist al zes duels op rij niet te winnen, waardoor het vertrouwen in Terzic is afgenomen. Dortmund staat momenteel op een teleurstellende vijfde plaats in de Bundesliga, op vier punten verwijderd van Champions League-plekken. De verrassende nummer vier, VfB Stuttgart, heeft nog een wedstrijd tegoed en kan het gat zodoende nog meer vergroten.

Volgens BILD probeert Reus een spoedig einde te maken aan het dienstverband van Terzic in het Signal Iduna Park. De Kroatisch Duitse trainer ligt bij Dortmund nog tot medio 2025 vast, maar zou de spelersgroep kwijt zijn. Als tegenreactie zou Terzic de 34-jarige Reus woensdag de volledige wedstrijd op de bank hebben gehouden tegen 1. FSV Mainz (1-1).

Het gerucht is zeer opvallend te noemen, daar Reus en Terzic zich eerder nog positief over elkaar uitspraken in de Duitse media. Het lijkt erop dat de relatie tussen het tweetal is verslechterd. Reus zelf ligt in Dortmund nog tot het einde van dit seizoen vast. De rechtspoot deed begin juli zelf afstand van de aanvoerdersband bij de Duitse topclub, die nu wordt gedragen door middenvelder Emre Can.

Hoewel Reus tegen Mainz genoegen moest nemen met een plek op de bank, kwam hij dit seizoen al opvallend vaak in actie. De blessuregevoelige spelmaker stond al 1.425 minuten op het veld, verdeeld over 22 optredens. Daarin was Reus goed voor vijf doelpunten en drie assists.

Dortmund komt pas op 13 januari weer in actie in de Bundesliga, wanneer een uitduel met SV Darmstadt 98 op het programma staat. Door de relatief lange winterstop verwacht men in Duitsland dat er in de komende weken iets gaat gebeuren bij BVB. De clubleiding gaat in de komende dagen in ieder geval om tafel met Terzic, die zelf dolgraag wil aanblijven.

PSV treft op 20 februari in de achtste finale van de Champions League. De Duitsers komen eerst op bezoek in Eindhoven, waarna een lastig terugduel in het Signal Iduna Park wacht. Dortmund eindigde in het miljardenbal op een verrassende eerste plaats in een groep met Paris Saint-Germain, AC Milan en Newcastle United.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
20 december 2023 om 11:36

Net niet denk ik. Net te vroeg. Als hij er nu uitvliegt dan hebben ze nog rond de 2 maanden om terug hun draai te vinden onder een nieuwe coach.

20 december 2023 om 11:40

Dat is natuurlijk in de best case scenario. Over het algemeen hebben dit soort shocktherapien enkel in het begin even wat succes. Daarna valt het weer wat tegen omdat het fundament van het elftal gewoon niet goed zit. Je hebt dan toch wel echt een zomerstop nodig om dat goed te kunnen repareren.

20 december 2023 om 11:58

@Ajax - Mwah, met de winterstop voor de deur is dit inderdaad het ideale scenario. Aan de spelersgroep ligt het niet perse. Met het vrij eenvoudige programma en een nieuwe trainer is dit denk ik net te vroeg, zoals Lierse al aangeeft. Ze hebben ook nog wel wat geld op zak om wat aankopen te doen.

20 december 2023 om 12:05

Die selectie van Dortmund zit best oké. Niet werelds, maar zeker beter dan ze nu hebben.

Verder vind ik Terzic echt een zwakke coach. Dus daar kan Dortmund alleen maar op vooruitgaan zou je denken (al kan het uiteraard nog erger).

20 december 2023 om 11:38

Nouja als ze volgende week elkaar zouden treffen wel. Maar omdat het ergens in februari is moet ik het nog zien allemaal.
Voor hetzelfde geld komt er een nieuwe trainer die het tegen die tijd helemaal op de rit heeft.

20 december 2023 om 11:39

Juist niet. Komt veel te vroeg. Nu is er juist de tijd om orde op zaken nog te stellen voordat ze tegen Psv moeten

20 december 2023 om 11:43

Nee joh. Krijgt PSV straks met het new manager effect te maken. Spelers presteren doorgaans even beter vlak na het aanstellen van een nieuwe coach, al helemaal als ze daar zelf om vroegen in de eerste plaats.

20 december 2023 om 12:06

Is pas over 2 maanden hè.

Hansi Flick kan mooi instappen... Ze hebben zoveel goeie spelers daar, dat komt wel weer boven drijven.

Tja best zonde, Terzic is een echte club man, maar dat het geen hoog begaafde coach was wist iedereen al denk ik. Blijf het bizar vinden hoe slecht zij voor de dag kwamen op de laatste speeldag. Ook nu zie je dat ze het vaak tactisch afleggen en niet weten terug te komen van een tegenslag. Ook gister had je gewoon moeten winnen. Je hoort ook van Malen en andere dat ze het niet met hem kunnen vinden, dat kan ook aan hun liggen natuurlijk, zal wel ergens in het midden liggen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren