Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Clarence Seedorf solliciteert bij Ajax voor functie van technisch directeur’

Laatste update:

Clarence Seedorf was dolgraag bij Ajax aan de slag gegaan als technisch directeur, zo meldt Ruud Gullit op basis van 'een zeer betrouwbare bron' in het praatprogramma Voetbal Café op Ziggo Sport. Volgens de informatie van Gullit heeft Ajax niet eens een antwoord gegeven aan Seedorf. De Telegraaf en Sky meldden eerder op de vrijdag dat de Amsterdammers de clubloze Duitser Sven Mislintat aanstellen.

"Wat ik uit zeer betrouwbare bron weet, is dat Seedorf gesolliciteerd heeft om technisch directeur te worden bij Ajax", zegt Gullit vrijdagavond. "Hij heeft geen antwoord gekregen." Presentator Bas van Veenendaal kan dat nauwelijks geloven: "Dat meen je niet? Wacht even, dus Clarence Seedorf stuurt een brief naar Ajax, maar krijgt geen antwoord?" Gullit kan het tot zijn spijt alleen maar bevestigen.

Gullit had het Seedorf gegund. "Je weet niet zeker of het gaat slagen, maar er komt wel iemand binnen. Kijk maar naar Paolo Maldini, die het bij AC Milan doet. En Seedorf zou daarnaast natuurlijk een heel groot uithangbord zijn voor je club. Hij heeft behoorlijk wat drollen moeten inslikken en zijn trots vaak aan de kant moeten zetten, om datgene te kunnen doen wat hij wil. Seedorf is niet overal geslaagd, maar hij heeft ook niet vaak een kans gekregen om het te laten slagen." Seedorf was in het verleden kortstondig trainer bij AC Milan, het Chinese Shenzhen en Deportivo La Coruña. Daarna was de oud-middenvelder nog kort bondscoach van Kameroen.

Ajax zet ondanks veel vraagtekens door: gesprekken in afrondende fase

Ajax staat op het punt om Sven Mislintat te contracteren.Lees artikel

Seedorf gaat nu toetreden tot de Raad van Commissarissen van de KNVB, zo werd medio maart bekend. "Ik vind het geweldig dat Seedorf een baan aangeboden heeft gekregen bij de KNVB. Niet omdat hij donker is, maar vanwege wie hij is en zijn know-how. En hij is aangenomen na het interview met de RvC dat hij heeft gehad, waarin hij zijn passie heeft laten blijken. Daarom is hij aangenomen. Ik ben hartstikke blij voor hem, want hij zat maar een beetje in Dubai."

In wie zou je meer vertrouwen hebben als technisch directeur van Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
1 april 2023 om 07:53

Goed gedaan Bochherief, je heb het weer voor elkaar om een reactie plaatsen die lekker veel discussie uitlokt en geen voetbalgerelateerde discussie. Echt top man. Fijn ook als je een blanke bent die totaal niet racistisch is om elke keer weer als een soort kwaad van de samenleving te worden weggezet. Puur op basis van je huidskleur. Maar gelukkig heb jij weer iedereen zijn ogen geopend jongen /s

1 april 2023 om 08:54

Ongelooflijk triest dat de moderator mijn reactie heeft verwijderd. Een reactie waar ik op basis van feiten een maatschappelijk probleem hebt aangekaart, op basis van gullits uitspraak.
Ondertussen kunnen in een andere topic reacties van mensen die seks offender overmars verdedigen en terugwillen bij overmars blijven staan.
Diep triest

1 april 2023 om 09:11

Het zijn alleen geen feiten. Slechts onderbuikgevoel met een vleugje haat naar de blanke Nederlander. Ik vind het eigenlijk vooral zielig voor je dat jij zo in het leven staat.

1 april 2023 om 09:24

Kruip uit je slachtofferrol.
Wanneer statistische feiten worden gepresenteerd dan moet je daar iets mee doen. Niet ontkennen en de boodschapper aanvallen. Zo bestaat dit probleem dus al 600 jaar.

1 april 2023 om 09:35

De enige die hier in een slachtofferrol weet te kruipen dat ben jij. Ik constateer gewoon in al jouw reacties een diepliggende haat naar de autochtone Nederlander. Maar ik vind het wel weer welletjes met je zielige gezeik. Een discussie voeren met jou heeft toch geen nut want onderaan de streep denk jij er precies hetzelfde over als voordat de discussie begon. Ofwel, jij projecteert alleen maar jouw denkwijze en staat niet open voor een andere mening. Succes met je kruistocht.

1 april 2023 om 10:02

Kruistocht zegt ie dan. Omdat je niet de statistische feiten wil bespreken, gauw in de aanval en niet op de inhoud ingaan en discussie sluiten. Alleen maar drogredenen als haat benoemen, maar alleen ik ben degene die een discussie wil starten over een maatschappelijk probleem. Jouw gedrag is wel kenmerkend

1 april 2023 om 13:30

Jammer Boch maar je moet het over voetbal hebben en niet over ras.
Wellicht een account op twitter maken, daar praten ze ook elke dag over ras. Lijkt me wat voor jou!

Heeft niet de ervaring als TD die je graag op dit moment zou willen. Heeft wel als voordeel dat hij de club en de eredivisie kent. Schijnt zakelijk zijn zaken wel goed op orde te hebben.

31 maart 2023 om 22:33

Hoezo kent Seedorf de Eredivisie? Wanneer was hij voor het laatst speler/trainer/td /scout/analist in deze competitie? Of moeten wij hem maar geloven dat hij zelf rapporten heeft bijgehouden van allemaal spelers die als transfer target gelden?

31 maart 2023 om 22:41

Sinds wanneer moet je een functie met betrekking tot het voetbal hebben om ergens kennis van te hebben? In dat geval zijn er maar weinig kenners op Voetbalzone.

Als oud speler van Ajax zal hij de club en de competitie vast beter volgen dan een Duitser die verder geen binding heeft met Ajax. Vooral in de huidige situatie waarin Ajax zit zal hij vast wel het één en ander volgen, zoals jij en ik.

1 april 2023 om 13:31

Hij solliciteert niet zomaar voor een functie maar voor een bestuursfunctie. Dan moet je echt wel bepaalde kwaliteiten hebben. En welk netwerk heeft Seedorf nu daadwerkeliijk? Wat connecties met zijn oud clubs? Wat connecties met zaakwaarnemers? Dat is toch niets zeggend.

Maar goed, ik ben niet voor ajax. Laat Seedorf lekker directeur worden daar. Kan er wel om lachen als het helemaal in elkaar dondert. Of gaat het nu zo lekker met Huntelaar? Ook iemand uit de voetballerij.

31 maart 2023 om 22:34

Maar welke dingen moet je beheersen als TD? Hoe hij met onderhandelen is weet ik niet maar een Seedorf heeft natuurlijk wel een groot netwerk en een grote naam. Hij kan de parels misschien dan wel vinden en er komt wel iemand dan ergens binnen. Maar dat zeg ik hoe hij met onderhandelen en managen is weet ik niet. Maar antwoord geven is toch een hele kleine moeite.

31 maart 2023 om 22:40

Achja dat dacht ik bij sollicitaties ook weleens, nee is ook een antwoord. Helaas werkt het zo in de grotemensenwereld niet altijd. En bij Seedorf zijn er maar weinig onderdelen van zijn CV die ervoor zorgen dat hij bovenaan de stapel zou liggen. Alleen zijn geschiedenis bij Ajax en reputatie als speler en heel misschien zijn netwerk.

31 maart 2023 om 22:58

1. Ajax verleden, 2. Groot netwerk, 3. Keurige imago, 4. Ervaring als trainer en club eigenaar, 5. Intelligentie (universitair geschoold). 6 internationale bekendheid (en geliefd). Ik had het wel willen zien, meer vertrouwen in hem als Huntelaar eerlijk gezegd. Al heb ik ook wel een zwak voor the hunter.

1 april 2023 om 08:36

"maar welke dingen moet je beheersen als TD? ".

Is irrelevant omdat Ajax helemaal niet op zoek is naar een TD omdat die functie komt te vervallen. Ajax gaat werken volgens het Engelse en Duitse model, waardoor de functie TD in 2 nieuwe functies wordt opgesplitst: die van Sportdirecteur, die inmiddels al is ingevuld door Maurits Hendriks en een Head of Recrutement oftewel een directeur spelerszaken. Seedorf heeft derhalve gesolliciteerd op een niet bestaande functie, die bovendien al voor de helft is ingevuld. Hij heeft geen trackrecord vwb het aanbrengen van spelers waardoor het me ook voor de hand lijkt liggen dat Ajax voor de invulling van de vacature voor de functie directeur spelerszaken niet als eerste aan Seedorf denkt. Ik begrijp sowieso helemaal niets van dat gedweep met Seedorf en ook Kluivert, die hebben een geweldige voetbalcarriã¨re achter de rug, maar alles dat ze daarna hebben aangepakt is op een totale mislukking uitgedraaid. Het is precies zoal Co Adriaanse ooit al eens zei, een goed paard maakt nog geen goede ruiter.

4 april 2023 om 13:27

Nee dan gaan ze met een onbekende Duitser in zee. Waarom niet Mo Allach een zeker niet Marc Huijbregts die blijft lekker bij AZ. Andere optie is Henk ten Cate heeft tenminste voetbal verstaverstand.

4 april 2023 om 13:28

Ik bedoelde verstand van voetballen.

31 maart 2023 om 22:37

Die Duitser heeft ook niet de ervaring als TD. Dat is een scout.

31 maart 2023 om 23:01

Dan heb je je huiswerk niet gedaan

31 maart 2023 om 23:40

Hahaha! ‘Kent de Eredivisie.’ Seedorf weet niet eens hoe de keeper van AZ heet waarschijnlijk.

1 april 2023 om 11:58

Ik weet het wel, en ik ken Ajax en de Eredivisie ook. Mag ik ook solliciteren?

Kansloos natuurlijk dat ex-voetballers zonder enkele ervaring bij een topclub denken dat de functies voor het oprapen liggen. Op basis waarvan zouden Seedorf en Sneijder TD van Ajax moeten worden? En Gullit en Humberto tan hebben Seedorf toch al aan een mooi baantje in Zeist geholpen? Lijkt me niet dat dat samen gaat met de functie van TD bij Ajax.

Laat die gasten eerst maar eens bedenken wat ze echt willen voor dat ze overal gaan solliciteren. Nigel de Jong was eerder met GAE aan het onderhandelen om daar als voetballer te gaan spelen en wordt even later directeur bij de Knvb. Sneijder wilde trainer worden, toen weer TD en nu toch maar weer analist. Seedorf weet ook niet of hij TD bij Ajax wil worden of RVC-lid bij de Knvb. Wordt een beetje moe van die oud-voetballers die denken dat ze zonder enige kennis en kunde overal maar aan de slag kunnen.

1 april 2023 om 13:47

Had Overmars dat wel?

Seedorf had een prachtige spelerscarrieré, maar daarna was het alleen maar teleurstelling na teleurstelling. Buiten zijn naam en netwerk zie ik geen enkele reden om zomaar even technisch directeur te worden bij Ajax zonder enige ervaring of successen als TD

1 april 2023 om 08:02

Snap wel wat je zegt hoor, al is het niet zo dat overmars nou zo’n imposante cv had, toch deed hij het meer dan prima

1 april 2023 om 08:57

"snap wel wat je zegt hoor, al is het niet zo dat overmars nou zo’n imposante cv had, toch deed hij het meer dan prima".

Logische en terechte reactie, alleen is het Ajax van voor Overmars niet meer dezelfde als het Ajax van nu. Toen Overmars aantrad, hadden vorige bestuurders vrijwel de gehele beursopbrengsten er doorheen gedraaid en had Overmars nauwelijks budget om spelers aan te trekken. In zijn eerste jaren moest Ajax topspelers als Eriksen, Alderweirld, Blind jr., Vertonghen en noem ze allemaal maar op, laten gaan en werden daar spelers als Van der Hoorn en Duarte voor terug gehaald, die kwalitatief gewoon drie klassen minder bewaren. En moest coach Frank de Boer noodgedwongen talenten inpassen die er nog niet klaar voor waren of simpelweg niet goed genoeg waren. Dat hij met die kwalitatief steeds minder wordende selecties nog 4 keer kampioen heeft kunnen worden is een regelrecht wonder. Dankzij die prestatie kon Ajax de bezuinigingsoperatie die moest worden opgestart vanwege al de bestuurlijke lijken die er in de kasten van de Arena waren aangetroffen, versneld doorvoeren, helaas heeft Frank de Boer daar zelf nauwelijks van kunnen profiteren.

Overmars heeft het budget dat hij beschikbaar kreeg voor aankopen, eerst zelf moeten verdienen. De nieuwe directeur komt in een totaal andere situatie terecht, het huidige Ajax is éã©n van de meeste gezonde clubs ter wereld en met grote afstand de rijkste in NL. Daarom kan je de situatie van Overmars onmogelijk als referentiekader gebruiken, alleen al omdat het natuurlijk ook zo zou kunnen zijn dat hij een van de uitzonderingen is die de regel bevestigen. De gevleugelde woorden van Co Adriaanse dat een goed paard nog geen goede ruiter is, zijn tenslotte maar al te vaak bevestigd. Dat geldt ook voor Seedorf, die een geweldige carriã¨re als speler heeft weten te maken, maar alles wat hij daarna heeft aangepakt hopeloos heeft zien mislukken.

1 april 2023 om 09:52

Ik begrijp ook heus wat je bedoelt.
Echter zie ik het zo, dat Seedorf na z’n spelers carrière een aantal trainers klussen heeft aangepakt, die niet geheel succesvol waren( bij Milan heeft ie het trouwens niet eens slecht gedaan).
Dat wil niet zeggen dat hij een rol als td niet aan zou kunnen.
Overmars heeft zeker eigen budget moeten creëren, al kwam dat ook doordat spelers als een eriksen, aldeweireld en Suarez daar al zaten voor zijn aanstelling, en dat wel hele waardevolle spelers waren waardoor er ook mogelijkheid was om budget te creëren.
Als je heel kritisch gaat kijken hoeveel miskopen er onder overmars gedaan zijn, is dat ook een behoorlijk rijtje, ook toen er wel budget gecreëerd was.
Dat word wel heel vaak vergeten.

Er word toch ook vaak met 2 maten gemeten door veel Ajacieden.
Als je zegt dat de boer een waardeloze trainer is, omdat hij na Ajax, bij inter, cp, Atlanta en oranje afgegaan is als een gieter, dan is dat niet zo.
5 trainers klussen, 1 geslaagd, Dat mede door gebrek aan concurrentie.
Ook geen geweldige cijfers.
Ajax speelde onder hem toch behoorlijk slaapverwekkend.

Heitinga, geen ervaring, h2 geen ervaring.

1 april 2023 om 12:25

Eens. Het is een enorm grote speler geweest, maar hij is wel bijzonder koppig en eigenwijs. Ik weet niet of je dan zo'n persoon op zo'n positie wilt hebben.
Seedorf komt wel ergens terecht. Hij heeft naam dus zullen er genoeg geïnteresseerde partijen zijn. Ook kan hij meteen een quota opvullen.

De keren dat hij tegen ajax moest voetballen werd hij ook niet al te vriendelijk ontvangen, dus dit is niet verbazingwekkend. Maar je kan hem op zijn minst even bedanken voor de open sollicitatie.Al vraag ik me af of ajax in deze fase voor een td zonder ervaring moet gaan. Je ziet wat voor puinhoop Huntelaar met Hamstra heeft aangericht. En Hamstra heeft zelfs nog wel ervaring.

Totaal ongeschikt, geen ervaring of niks. Alleen als speler wat gepresteerd. Helemaal vol van zichzelf. Hij heeft toch pas een nieuwe baan bij de Knvb? Heel vreemd allemaal. Ajax zou hem wel een bedankbriefje moeten sturen, dat dan weer wel...

31 maart 2023 om 22:57

Ajax is al meer dan 1 jaar TD loos, sollicitatie kan natuurlijk al van een hele tijd geleden zijn toen hij nog geen baan bij de KNVB had

31 maart 2023 om 23:51

Dat zou inderdaad kunnen, maar dan is het wel weer raar om dat nu opeens op tafel te gooien.

1 april 2023 om 02:36

Oh ja want H2 hadden dat wel toch! Maar die kregen wel de kans! Of zoeken naar buitenlandse gassies, alsof die Misin ofso wel een goede is! Kom nou zeg!

1 april 2023 om 08:04

Ja dat snap ik dus ook niet zo goed.
Iedereen heeft het over ervaring, maar had een overmars zoveel ervaring? Viel ook wel mee toch?

1 april 2023 om 09:45

Die ze nu hebben gehaald heeft ook geen ervaring. Is ook een gok. Maar op basis van wat het zou kunnen worden met Seedorf hadden ze voor hem moeten gaan (bij het ontbreken van een beschikbare TD die er bovenuit steekt).

1 april 2023 om 09:45

Itt De Boer, Van Basten, Heitinga, "H2" en weet ik veel hoeveel mensen in het voetbal een positie krijgen alleen omdat ze tegen een bal konden trappen. Ik heb geen idee of Seedorf geschikt is, maar ik vind dit geen goede reden.

1 april 2023 om 13:49

Had Overmars dan wel ervaring bij Ajax? Had vd Sar ervaring?
Seedorf is daarnaast wel een supergoede uithangbord voor de club, die veel connecties heeft in het buitenland.

""ik vind het geweldig dat Seedorf een baan aangeboden heeft gekregen bij de Knvb. Niet omdat hij donker is, maar vanwege wie hij is en zijn know-how. En hij is aangenomen na het interview met de RvC dat hij heeft gehad, waarin hij zijn passie heeft laten blijken."

Welke know-how? Zijn ervaring als speler? Want behalve die drie korte baantjes als trainer heeft Seedorf nul komma nul ervaring als bestuurder. Normaal wordt je lid van een RvC omdat je veel ervaring hebt, zodat je het bestuur van advies kunt voorzien. Maar nu lees ik dus dat iemand met weinig tot geen ervaring wordt aangenomen op basis van het hebben van passie... Tja, dit verklaart veel waarom de KNVB zo'n zooitje is.

Tja, het hangt ook heel erg af hoe ver ze op het moment van de sollicitatie van Seedorf al waren in de gesprekken met die Duitser. Het geeft ook een verkeerd signaal af als je alleen de puntjes nog op de i moet zetten, maar je besluit toch ook te luisteren naar iemand die out of the blue ook die baan wil.

31 maart 2023 om 23:02

Nee je luistert naar mensen die ervaring in dat vak hebben. Je gaat daar niet nog een keer iemand neerzetten die alles nog moet leren

31 maart 2023 om 23:16

Want Seedorf heeft enorm veel ervaring als TD van een voetbalclub? Ook wat dat betreft loopt die Duitser op hem voor. Ik ben het met je eens dat hij niet de optimale keuze is, maar daar gaat mijn reactie dan ook niet over.

31 maart 2023 om 23:17

Oké waar had overmars ook al weeer zijn ervaring vandaan ??

Ik weet nog dat hij die penalty miste, daarna niet veel gepresteerd in Oranje. Na z'n carrière ook niet echt nagedacht qua keuze voor clubs, Ajax zou hier nu niet aan moeten beginnen

1 april 2023 om 01:30

Ik weet ook nog dat Frank de boer 2 penalty’s miste in een wedstrijd dus?

1 april 2023 om 08:06

Iedereen heeft het altijd over seedorf zijn penalty, maar er waren er inderdaad meer.
Volgens mij ook cocu en stam, hoor je nooit iemand over.

Prima kerel, maar dit is niet iemand die het ziet zitten deze baan voor 5 jaar te houden. Hij vertrekt wanneer een grotere club aanklopt, geen stabiliteit. Ajax zou er het beste aan doen Overmars weer terug te halen en hem de kans te geven zijn fouten goed te maken. Hij heeft immers niemand beschadigd, behalve zichzelf.

31 maart 2023 om 23:00

Denk je dat overmars dat zou doen? Denk dat hij zich ook een beetje in de rug gestoken voelt. Die gaat niet terugkomen of er moeten eerst koppen gaan rollen.

31 maart 2023 om 23:56

Zet het maar uit je hoofd. Overmars komt niet terug.

Ik heb vaak genoeg gezegd dat ik Seedorf hoog heb zitten, maar dat ik in hem nu niet de geschikte persoon zie omdat hij simpelweg de ervaring mist. Ajax heeft een ervaren TD nodig die meteen puin kan gaan ruimen; overbodige spelers wegdoen, cruciale posities versterken en zorgen dat de contracten van de belangrijke selectiespelers en jeugdspelers lang genoeg doorlopen.

Maar als ik dan lees dat Ajax met Mislintat aan komt kakken, iemand die nou ook niet bepaald die wonderdokter lijkt te zijn die Ajax zo hard nodig heeft.... Dan had je wat mij betreft net zo goed Seedorf de kans kunnen geven.

"seedorf is niet overal geslaagd". Dat noemen ze nou het schoolvoorbeeld van een eufemisme. Los van zijn voetbalvaardigheden dan, uiteraard, want daarin is hij juist wel uitstekend geslaagd, maar daarna is het toch geen indrukwekkend CV op basis waarvan Ajax zou moeten denken dat het een goede keuze zou zijn als Td.

Het is ook geen "probeer-clubje" natuurlijk.

1 april 2023 om 08:17

Hij vindt Ajaxieden gewoon arrogant. En af en toe als hij de kans krijgt laat hij zijn hart spreken. Vind het wel mooi. Van de Vaart heeft dat ik. Beide mannen hebben aan zelfvertrouwen geen gebrek.

Tja, het is ook geen TD. Nul ervaring. Zelfs Overmars is als TD begonnen bij Go Ahead, waarbij hij in de eerste paar jaren niet heel lekker presteerde als TD van Ajax. Maar op dit moment geen idee wat voor TD bij Ajax aan de slag moet gaan. Qua Nederlanders zie ik op dit moment niet veel soeps en in het buitenland die nu beschikbaar zijn, zie ik ook niet heel veel. Misschien een Spaanse TD? Zo'n Antonio Cordon was TD van Villarreal, het succesjaar van Monaco (kampioen met Jardim en halve finale CL) en de laatste jaren bij Betis heel goed werk verricht. Of een Maxwell, die liep volgens mij stage bij PSG als TD en kent de club. Alleen vraag ik me een beetje af als die het netwerk heeft om ruwe diamanten te vinden zoals een Davinson Sanchez, Lisandro Martinez, Andre Onana, David Neres, etc. Dat heb ik wel eerder met een Cordon. Maar ja, we gaan het zien, ben niet een enorme fan van Mislintat. Die werd met veel bombarie binnengehaald bij Arsenal als TD. Als scout is die goed, want hij heeft goed gezocht bij Dortmund, maar als TD is die de laatste paar jaren niet heel succesvol.

Ja doen! Meteen doen. Clarence Seedorf is eindelijk ook weer eens iemand met karakter. Graag bij Ajax binnenhalen! Beter dan Engelse of Duitse import.

denk dat ajax niet zit te wachten op een onervaren Td.
met alle respect voor seedorf zijn voetbal carriere heeft hij daarna, als trainer/coach weinig laten zien.
en als TD zelfs helemaal niks.

zou een te grote gok zijn voor een club als ajax.
dat hij een kleurtje heeft maakt ook geen bal uit, zijn CV is gewoon te mager voor een TD. een andere functie die meer bij hem past bij ajax? als die er is, zou dat mooi zijn. Seedorf met zijn status zou vast nog wel iets kunnen betekenen

1 april 2023 om 08:09

Onder overmars deden ze het anders meer dan prima.
Die had alleen ‘ervaring’ bij GAE.
Denk dat Seedorf een beter uithang bord had geweest als die Duitser die het nu gaat doen.

Nee nee nee. Dan is dat weer puur vanwege de naam en niet vanwege enige ervaring. En ja mensen zullen hem hem wel weer willen hebben want ja netwerk bla bla bla. Je moet technisch directeur zijn. Daar kan je niet zomaar iemand neer pleuren omdat hij een netwerk heeft.

0 ervaring als TD, logisch dat hij niet komt. Sluit niet uit dat Gullit het dramatischer brengt dan het uiteindelijk is geweest. Komend jaar staat er 80 miljoen op het spel, tijd voor specialisten in elke linie dus.

Maar wat een bende is het bij de club momenteel, kan wel kotsen.

Voorheen was de RVC verantwoordelijk voor de functie van TD. Mij is dus niet helemaal duidelijk wie hier nu de schuld van te geven, zoals velen dat hier doen aan vd Sar.

1 april 2023 om 00:01

jordy_ber, wat is verantwoordelijk? Zij toetsen de kandidaat en stellen hem aan. Wie een kandidaat is heeft van der Sar voornamelijk invloed op.

Dat een Seedorf geschikt of niet een brief schrijft en geen reactie krijgt kan je dus op het conto van van der Sar schrijven.

Jammer dit, had hem graag gezien in een/deze functie bij Ajax. Maar misschien zie ik hem nog wel liever als algemeen directeur ipv vd Sar.

31 maart 2023 om 23:55

Absoluut. Wat een uithangbord zou Seedorf zijn. Van der Sar dan als commercieel directeur. Dat zou ik ideaal vinden. Veel mensen hebben het niet zo op Seedorf, en hij is ook dwars, maar wat een baas!

Slechter dan Hamstra en Huntelaar & co kan het niet dus wat mij betreft is hij van harte welkom. Clublegende, grote netwerk waaronder in Brazilië en ervaring op bestuursniveau. Zou mooi zijn.

1 april 2023 om 16:13

Club legende? Waar bazeer je dat nou weer op? Vertrok destijds als wisselspeler naar Sampdoria.
Denk dat hij eerder bij Real of AC Milan als legende gezien kan worden. Maar niet bij Ajax.

Het liefst zie ik Overmars terugkeren. Prachtig om de angst van de Ajax-haters te zien, wanneer er over een terugkeer van Overmars wordt gesproken. Want met Overmars wordt Ajax gegarandeert elk jaar (met twee vingers in de neus) kampioen van Eredivisie. Ik vind een Kluivert, Seedorf en Arveladze (allen ex-Ajacieden) veel veel betere td-kandidaten en bij Ajax passen, dan die "verdwaalde" Duitser...

Clarence verdient deze stap!Wat een pieeeep team was Milan. Die ervaring kan die meenemen 😎😅

1 april 2023 om 08:36

In zijn tijd bij milan heeft hij gewoon de meeste punten gescoord, hij stapte in met zo een achterstand dat het niet in te halen vielaar zij ptestaties bij milan waren top, zijn ontslag sloeg dan ook nergens op, zoek het maar op

Welkom Clarence, eindelijk dan weer thuis. Geweldige uitstraling, welbespraakt, topgozer

Ik denk dat Seedorf prima zou kunnen functioneren in de rol die Huntelaar nu in vult. Alleen is die rol al ingevuld, je moet een ervaren man hebben die Huntelaar aan kan sturen. Daar mist Seedorf ervaring voor.

Het is wel zonde, want zelf zou ik Seedorf graag terug zien keren bij Ajax. De man heeft een groot netwerk, is ambitieus en spreekt zijn talen. Ik denk dat hij zeker zijn waarde zou kunnen hebben. Daarom is het ook bijzonder als het klopt dat Ajax niks heeft laten horen.

Begrijpelijk dat Ajax niet weer de fout wil maken een onervaren TD aan te stellen. Maar je zou iemand als Seedorf toch wel het respect kunnen tonen om op zijn minst antwoord te geven?

1 april 2023 om 16:15

Zucht. Hoe kan Ajax nou antwoord geven op een niet bestaande brief?
Leuk dat de kapster van Gullit wat roept maar dat maakt het niet waar.
Een enkele anonieme bron is geen bron. Dat leert elke eerstejaars student journalistiek.

2 april 2023 om 21:40

Lezen is niet je sterkste vak he? Ik zeg nergens iets over een brief. Niet hier, en hier onder ook niet.

3 april 2023 om 14:23

"maar je zou iemand als Seedorf toch wel het respect kunnen tonen om op zijn minst antwoord te geven?"

Als er geen brief van Seedorf ontvangen is, waarop zou Ajax dan antwoord moeten geven?

Seedorf heeft een fantastische uitstraling maar is inhoudelijk zo matig. Kijk maar eens bijvoorbeeld zijn College Tour optreden terug. Ook bij Deportivo vonden ze hem babbelziek. Goed dat Ajax de boot afhoudt, wel slecht overigens als ze het communicatief niet netjes hebben afgehandeld.

1 april 2023 om 08:38

Dat je het niet eens bent met de inhoud zegt niks over de kwaliteit van de inhoud

1 april 2023 om 16:16

Nogmaals, een enkele anonieme bron maakt iets geen waarheid. Er is helemaal geen brief ontvangen.

Met een voetbalicoon als Clarence Seedorf ga je in elke geval mee in gesprek. Je hoeft Seedorf niet meteen directeur te maken. Maar je gaat in gesprek.

Het feit dat Ajax/edwin van der Sar hem negeert is niet alleen pijnlijk en respectloos maar ook gewoon oliedom.

1 april 2023 om 05:45

Je gaat in gesprek met mensen die ervaring hebben als TD. Heb je dat niet….. jammer joh.

1 april 2023 om 08:13

Een legende als Seedorf kan je gewoon te woord staan, is gewoon respectloos vanuit Ajax.
Had H2 ervaring? Nee.
Heitinga als trainer? Nee
Overmars? Dat eventjes bij GAE zou al niet mee mogen tellen, dus zo goed als geen ervaring.

Een grote naam als Seedorf dient natuurlijk met meer respect behandeld te worden maar gezien zijn werkervaring en resultaten van de afgelopen jaren zie ik niet in waarom hij een serieuze kandidaat zou zijn.

1 april 2023 om 16:18

Seedorf krijgt ook alle respect. Je moet niet zoveel waarde hechten aan een enkele anonieme bron van Gullit.

Ook wel.vreemd dat Driessen Seedorf niet noemde als kanidaat. Hij is Nederlander en heeft het Ajax DNA, volgens Driessen dus een hele geschikte kandidaat.

Zelfs Gullit denkt dat je iedereen die uitstraling heeft op die positie neer kan zetten. Of je verstand van zaken hebt voor die positie dat maakt voor sommige mensen blijkbaar niet uit. Echt onbegrijpelijk

1 april 2023 om 09:36

Het gaat Gullit er om dat Ajax niet eens de moeite nam een reactie te sturen. Dat is gewoon respectloos. Tuurlijk is Seedorf niet geschikt, maar dan kan je nog wel een simpele afwijzing sturen. Kost 5 minuutjes.

1 april 2023 om 16:22

Welke brief? Denk je echt dat iemand als Seedorf een brief stuurt? Naar het algemene postadres van Ajax waar dagelijks brieven van grappenmakers binnenkomen?

In de voetbalwereld gaat alles via de zaakwaarnemers en direct contact. Niet via brieven die niet geverifieerd zijn.

ja waarom niet,heb wel veel mindere ervaren mensen gezien in de top

ik vind seedorf zeker meer gekwalificeerd als technisch directeur dan meneer oud keeper Jan lul.zit toch totaal geen uitstraling of overtuigingskracht in mensen.gewoon seedorf aanstellen en geef hem een jaar of 2

Hoeveel "witte "directeuren lopen er eigenlijk rond in het Surinaamse voetbal circuit?
Dat gejank over kleur wordt ik heel erg moe van. Wat een Calimero gedrag. Bah..
Zou het ook gewoon kunnen zijn dat ze zijn karakter of persoonlijkheid niet aanstaan?
Of dat ze hem niet geschikt vinden. Je stelt toch geen mensen aan omdat ze een bepaalde kleur of handicap of sexe hebben.
Heb met heel veel "gekleurde " mensen gewerkt en altijd prima mee kunnen vinden. Daar maak ik geen onderscheid in maar als dit soort gejank begint dan haak ik af.
By the way: Heb zelf bijna 3 jaar mogen solliciteren zonder dat ik een reactie kreeg. What's new?

Seedorf verdient een kans als toekomstig td van ajax. Hij voldoet op papier aan zo'n beetje alle vereisten.

Ze hadden Seedorf als technische man in de RVC moeten vragen. Lijkt mij belangrijk dat je eerst die positie invult. Daarna pas de rest, van de top naar de werkvloer.

Had hem graag als algemeen directeur gezien. Dan kan vd sar een stap terug doen, en in de luwte werken wat hem volgens mij toch beter ligt

Al die reactie over geen ervaring .je zou bijna gaan geloven dat er mensen zijn die bij hun geboorte al een bagage aan ervaring meekrijgen en andere zullen dat nooit hebben wat ze ook doen.

Hij zou denk ik beter geschikt zijn om het van van der Sar over te nemen.
Wel schandalig dat Ajax hem niet heeft beantwoordt, dat hadden ze op.zijn minst kunnen doen.

1 april 2023 om 16:24

Hoeveel brieven van grappenmakers denk je dat Ajax ontvangt?
Sollicitaties gaan niet met het sturen van een enkele brief, zaakwaarnemers nemen rechtstreeks contact op.

1 april 2023 om 17:47

Ik denk een heleboel, maar hoeveel brieven denk jij dat Ajax van ene Seedorf krijgt?

3 april 2023 om 14:26

Hoe weet Ajax dat een brief van Seedorf afkomstig is? Of moest Ajax die brief van Messi dat ie bij Ajax wil komen ballen ook serieus nemen. Want ja, hoe weet je dat die niet van de echte Messi afkomstig is? En die open sollicitatie van Guardiola, die graag TD wil worden?

Sollicitaties gaan via het makelaars circuit. Die gooien een balletjes op dat iemand interesse heeft. In de voetballerij worden er geen sollicitaties gedaan via een brief.

Ik vind het jammer dat er geen profielschets vooraf bekend gemaakt is, want dan was de discussie of het met kleur te maken had waarom Ajax niet voor Seedorf kiest een stuk minder van toepassing zijn.

Ja het is waar dat er minder trainers van kleur zijn dan het percentage in de bevolking, dat dit mensen steekt en/of frustreert begrijp ik (misschien slechts ten dele, maar dat laat ik graag aan een ander). Wellicht en hopelijk zal dit na verloop van tijd veranderen en het kan zomaar zijn dat we moeten kijken naar percentages van 40-65 jaar geleden (toen zijn de meeste trainers geboren)

Dat Gullit hierover spreekt bevreemd mij, hij heeft persoonlijk veel kansen als trainer gehad, maar is nergens een groot succes geweest (understatement). Ik vind Henk ten Cate een veel beter uithangbord voor deze zaak.

Tenslotte mijn gok naar wat er in de profielschets van Ajax staat, door de namen die zij bevestigen zijn ze denk ik op zoek naar iemand ,met een groot netwerk, en ervaring in scouting en diverse andere bestuurlijke functies. Dit eerste heeft Seedorf, het andere niet.

1 april 2023 om 16:26

Nee het is niet waar dat er minder trainers van kleur zijn dan je percentage gewijs zou verwachten. Het zijn er in het betaald voetbal namelijk meer. Ze zijn oververtegenwoordigd.

Ik als Feyenoord fan hoopt dat Seedorf naar Ajax gaat!

Als dit waar is, dan mogen we met z’n allen toch wel concluderen dat het plan Cruijff definitief klaar is? Ook al zien Van der Sar en de RvC Seedorf niet als ideale directeur voetbalzaken, een persoon met zijn status binnen de club verdient minstens een reactie. En liever nog een gesprek. Het wordt met de dag duidelijker dat de sportieve successen te danken zijn aan Overmars en de inzet van het (inmiddels niet meer kloppende) Technische Hart, waarvan Jonk, Bergkamp en de Boer stuk voor stuk vertrokken zijn. Allemaal mensen met het Ajax DNA. Nu krijgen middelmatige TD’s, afkomstig van clubs als het middelmatige Stuttgart de bepalende posities. Plan Cruijff maakt plaats voor plan Middelmaat. Je ziet het nu ook al terug met spelers als Bassey, Wijndal, Bergwijn en Sanchez…

1 april 2023 om 14:57

Mwah het plan van Cruyff bestaat nog wel. Alleen mede door de ontstane chaos met het vertrek van Overmars zijn er wel grote fouten gemaakt. Vooral op het gebied van transfers. Bergkamp is terecht weggestuurd die wilde namelijk niet veranderen. De Boer staat er los van want dat was gewoon een trainer. Met Heitinga heb je een nieuwe de Boer. Vind het vertrek van Reiziger, Bogarde, Carlo L’ami en David Endt wel doodzonde. Seedorf had inderdaad wel een reactie verdient. Hij is meer Ajax dan die Duitser.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren