Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Vries verdedigt flater tegen Zenit: ‘Het was een knuckle ball’

Laatste update:

Celtic werd donderdagavond geëlimineerd in het toernooi om de Europa League. Het team van Brendan Rodgers had de eerste ontmoeting met Zenit Sint-Petersburg weliswaar met 1-0 gewonnen, maar het weerzien op Russische bodem verliep desastreus. Celtic keek binnen een half uur spelen tegen een 2-0 achterstand aan en verloor uiteindelijk met 3-0.

Branislav Ivanovic kopte al snel de 1-0 binnen en Daler Kuzyaev schoot van afstand de 2-0 achter Dorus de Vries, die ogenschijnlijk meer had kunnen doen en zich verkeek op de inzet. De kritiek op de routinier was niet mals. “Ik heb de beelden teruggezien. Het was een knuckle ball”, vertelde de Nederlander na afloop. “Dat is de naam ervoor.”

“Er zit geen spin aan de bal. Een paar voetballers hebben de capaciteit om zoiets te doen. De bal gaat naar mijn rechterkant en daarom zet ik een stap naar rechts. Maar vervolgens verandert de baan van het schot, op een paar meter afstand gaat hij naar links en dan is het voor een keeper heel moeilijk om je aan te passen.”

“Helaas gebeurde het in deze wedstrijd. Dat is zeer teleurstellend. Als zo’n knuckle ball niet van richting verandert, maake je kans. Dat is echter niet het geval als hij opeens de andere kant opgaat. We hadden onszelf een goede kans gegeven om door te gaan.” Aleksandr Kokorin maakte na rust het derde doelpunt voor Zenit.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goed verhaal, maar het blijft een blunder Dorus!
Misschien dat het vanuit een andere camerapositie beter te zien is, maar ik zie vrijwel geen afwijkende baan in het schot.

Celtic heeft ook niks te zoeken in Europa dus prima dat ze er uit zijn. Thuis lijkt het vaak nog wat door dat publiek maar zonder dat publiek is het echte armoe. Was er vorig jaar een keer maar.....90 lange minuten.

23 februari 2018 om 10:02

De nederlaag was gewoon geflatteerd hoor, Celtic had evenveel kansen en meer balbezit. Ook thuis waren ze beter, Zijn de laatste jaren onder Rodgers weer wat geklommen qua niveau. Een paar geleden hadden ze wat mindere jaren, Maar Celtic heeft normaliter altijd gewoon een prima niveau. Echt onzin wat je zegt met ze hebben niks te zoeken in Europa

23 februari 2018 om 10:27

Juventus

Ze hebben niets te zoeken in de EL.
Veel te weinig kwaliteit.

23 februari 2018 om 10:42

Onzin. Een zondag schot en een kopbal erg geflatteerd thuis waren ze beter en gister ook niet slechter qua kansen en 64% balbezit. Je roept gewoon dingen zonder kennis. Volgens jou redenering kunnen we dan net zo goed de Europa League opdoeken

23 februari 2018 om 11:01

@juventuspuglia,

Ik vond de nederlaag absoluut niet geflatteerd. Zenit was de eerste helft sterker en de tweede helft nam het gas terug waardoor Celtic tot kleine kansen kwam, maar het ontbeerde de kwaliteit om echt gevaarlijk te zijn.

23 februari 2018 om 11:05

Ja Zenit speelde thuis dus best logisch, Maar mensen doen hier alsof Celtic niet eens in de Europa League mag uitkomen zware onzin.

23 februari 2018 om 11:14

Dat ben ik met je eens, ze hebben niet voor niets de knock-out fases weten te halen, maar dat neemt nog steeds niet weg dat die 3-0 niet geflatteerd was.

Diezelfde De Vries riep ook nog dat het stadion minder imponerend was als dat die van Celtic Park, maar de manier waarop zij speelden leek wat anders te bevestigen. Zenit heeft de uit nederlaag goed recht weten te zetten. Het was niet groots, maar ze waren wel effectief in de kansen die het had. Celtic kwam met het vele balbezit niet verder dan een paar afstand schoten en pogingen die keeper Lunev klemvast pakte.

Erg jammer van het resultaat.. Had voor deze wedstrijd nog goede hoop voor mijn teampje. Als je dan door twee behoorlijke fouten snel al op 2-0 achterstand komt wordt het moeilijk, zeker in Zenit waar bijna geen enkele ploeg wint. Ivanovic mocht natuurlijk nooit zo vrij staan bij die kopbal en Dorus sorry maar dat was wel een bal die je had moeten hebben. Hadden goed overwicht op het veld, maar kwamen maar op weinig kansen. Brendan had misschien toch met twee spitsen moeten beginnen (koppeltje van Sinclair en Dembele, aangezien Griffiths geblesseerd is). Dembele kwam moeilijk door... En voor degene die zeggen dat Celtic geen kwaliteit heeft voor Europa, dat klopt. Heeft niveau van de Nederlandse top 3 clubs. Die horen er eigenlijk ook niet.

23 februari 2018 om 12:36

Rare laatste zin die je typt.
FC Utrecht heeft het Zenit veel lastiger gemaakt dan dat Celtic heeft gedaan, neemt trouwens niet weg dat het geen schande is van Zenit te verliezen, daarbij heeft Ajax pas nog de finale EL gehaald door met teams af te rekenen die echt veel beter zijn dan Celtic.
Waar baseer je eigenlijk op dat ze het niveau van de top 3 van NL hebben?
Celtic heeft weinig tot niets aan concurrentie in de Schotse league, die worden elk jaar fluitend kampioen.
Tegenstand zal Celtic misschien wat beter maken omdat er dan ook meer gevraagd zal worden van spelers en staf.

Hahaha wat een vent die De Vries!
Die bal gaat gewoon kiezelhard rechtdoor, en deze beperkte keeper kan m niet houden.
Knuckleball werd gebruikt als term voor de traptechniek die onder andere Juninho gebruikte. Dit is gewoon hard schieten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren