Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Depay reageert: ‘De Promes zoals jullie hem schetsen, ken ik niet op die manier’

Laatste update:

Memphis Depay heeft dinsdag gereageerd op zijn steunbetuiging aan het adres van Quincy Promes. De aanvaller van Oranje kreeg veel kritiek nadat hij zijn voor drugshandel en mishandeling veroordeelde vriend een hart onder de riem stak.

"Ik zal mijn vrienden en familie nooit laten vallen", citeert het Algemeen Dagblad uit de mond van Depay tijdens de mediadag van Oranje. "Dat wil niet zeggen dat ik het eens ben met alles wat ze doen, maar ik laat ze niet vallen."

"Wij voetballers maken veel content, ik zeker, ik plaats van alles op mijn socials. Over voetbal, maar ook over de dingen die ik meemaak. Mijn posts over Quincy waren niet bedoeld om te provoceren, we waren gewoon op vakantie in Dubai, samen met allerlei andere vrienden."

Volgens Depay is niet iedereen zich ervan bewust dat hij uit 'een ander milieu komt'. "Geen gemakkelijk milieu. Mijn broer heeft ook tien jaar vastgezeten, dat kun je in mijn boek lezen, maar daar heb ik haast nooit een vraag over gehad. Over Quincy wel."

"Benjamin Mendy en Dani Alves zaten ook verwikkeld in een case, in een strafzaak, maar dat wil niet zeggen dat ik niet met ze omga. De Quincy zoals jullie hem schetsen, ken ik niet op die manier. Dat wil niet zeggen dat ik dingen goed praat, of alles zomaar steun wat mijn vrienden doen. Maar ik laat ze niet vallen. Zo ben ik gewoon niet."

Reactie Koeman


Bondscoach Ronald Koeman noemde de steunbetuiging van Depay aan het adres van Promes 'niet handig'. "Ik denk dat je het jezelf makkelijker kunt maken door het niet te doen. Het roept alleen maar aversie op", aldus Koeman maandag tijdens de persconferentie.

"Natuurlijk respecteer ik wat hij zegt", reageert Depay een dag later op de woorden van zijn trainer. "Ieders advies is welkom, zeker van mensen met wie ik samenwerk."

Depay benadrukt dat zijn band met Koeman 'hartstikke goed' is. "Uiteraard respecteer ik zijn mening. Met Nigel de Jong (directeur van de KNVB, red.) heb ik het er wel over gehad, ja, maar dat blijft iets tussen hem en mij."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Agh het is wel een goede vriend voor hem. Je kan hem binnenkort op een gepland bezoek komen in de gevangenis, helaas voor Promes voorlopig geen dure feeestjes meer.

19 maart 2024 om 13:05

Ik las het artikel net in het AD en ik las die zin 'Ik ken hem anders dan jullie hem schetsen' en ik dacht direct: Lekkere zin om uit te pikken voor een clickbait. En ja hoor. Want in mijn ogen zegt ie verder niet iets raars (naast de vergelijking over zijn broer), want hij laat zijn vrienden niet (snel) vallen. En dat is toch te accepteren en respecteren, ook al sta ik zelf iets anders erin.

19 maart 2024 om 13:24

Het is natuurlijk een ontzettend lekkere uitspraak in deze kwestie om clicks te genereren, maar het lijkt ook een beetje een 'knullige' uitspraak van Memphis. Dat doet hij uiteraard niet bewust, maar iedereen weet echt wel wat hij bedoelt.

Het een sluit het ander niet uit. Iemand die de helft van zijn vermogen weggeeft aan goede doelen (en dus door de maatschappij wordt gezien als een soort van heilige), kan ook een verschrikkelijke vent zijn in omgang voor sommigen. En een moordenaar kan in de ogen van de slachtoffers een verschrikkelijke vent zijn, maar voor zijn buren een doodnormale kerel die netjes altijd hielp met de plantjes water geven.

19 maart 2024 om 13:45

Wat wel echt naar voren komt: Het heeft niks met vrienden laten vallen te maken. Je hebt of je wilt of niet een voorbeeldfunctie. Wanneer iemand (promes) met zulke praktijken bezig houdt, zou je er ook voor kunnen kiezen dat niet op je socials te delen. Hij lijkt geen besef te hebben van die rol

Je kunt sowieso vragen stellen bij zijn beweegredenen, maar dat is een andere discussie.

19 maart 2024 om 14:04

Ik denk dat je zelf bepaalt of je zoiets respecteert. Dat hangt af van de grenzen die je zelf hebt en daarmee ook verwacht van anderen (mag ik hopen). Daarin kan ik ook enkel voor mijzelf spreken:

Ik zou me nooit inlaten met grootschalige drugshandel en ik zou zeker geen mensen neersteken. Dat verwacht ik tevens van de mensen die ik in mijn leven heb. Doen ze dat wel, hoef ik ze niet in mijn buurt.

19 maart 2024 om 14:46

@sirius, in principe ben ik het met die benadering eens. Alleen is dat wel enigszins theoretisch omdat de kans dat dat bij jouw vrienden gebeurt misschien niet groot is (dat is indd een aanname). Maw, hoe je op een vriend reageert als hij zoiets doet laat zich vooraf vanuit jouw (en in ieder geval mijn) positie moeilijk voorspellen.

19 maart 2024 om 16:59

Maar dat je vervolgens zegt dat je nog vriendjes met Dani Alves bent maakt hem niet helemaal 100 hoor. Depay is gewoon een domme jongen met een vrij groot gebrek aan empathie.

19 maart 2024 om 17:24

Maar Formus, als jouw beste vriend opeens in zo'n situatie komt (welke vorm dan ook) laat je hem dan direct vallen? In hoeverre sta je er dan anders in. Wij zijn geen publiek figuren maar velen posten ook gewoon op Social Media zoals Depay dus ook doet. Ik vind het heel goed hoe hij erin zit, het zou anders zijn als hij de daden zou goedpraten.

20 maart 2024 om 01:02

Maar het punt is denk ik, dat je dat als bekend persoon niet publiek hoeft te delen. Je kan je vrienden ook steunen door privé contact te houden.

Als je publiekelijk dingen deelt met mensen die bij je volgers bekend staan als crimineel, is dat gewoon niet zo handig voor je eigen reputatie.

20 maart 2024 om 07:22

Precies wat je zegt! Hij laat in ieder geval zijn vriend niet vallen. Ik vind dat best knap ondanks dat ik vind dat drugs handelen niet perse in dezelfde lijn moet staan als geweldsdelicten. Ook daar kennen we het volledige verhaal niet van behalve dat hij iemand heeft gestoken maar je kan niet volledig oordelen zonder de volledige context te kennen.

Volwassen reactie. Hii weigert zijn vriend af te vallen ondanks dat hij een aantal slechte keuzes heeft gemaakt, dat valt alleen maar te prijzen.

19 maart 2024 om 12:56

Hij geeft inderdaad duidelijk tekst en uitleg, maar wat Koeman ook aangaf: maak het jezelf niet zo moeilijk. Als voetballer lig je al onder een vergrootglas vanwege je prestaties waar miljoenen mensen een mening over hebben. Moet je per se via social media delen dat je je vriend in voor -en tegenspoed steunt? Net of dat Promes er niet net zo veel aan heeft als Memphis tijdens hun trip in Dubai gewoon tegen hem zegt: 'joh, je hebt echt verkeerde keuzes gemaakt, maar hoe dan ook ik laat je niet vallen'.

19 maart 2024 om 12:57

Daar ben ik het ook volledig mee eens hoor. Het zo publiekelijk steunen is niet de meest verstandige keuze die hij had kunnen maken. Maar Memphis is volgens mij niet echt iemand die zich daar iets van aantrekt en gewoon zijn eigen pad trekt, of het nou slim is of niet. Daar valt ook wel iets voor te zeggen.

19 maart 2024 om 13:20

Als ons deze zomer de Europese titel bezorgt (of gewoon een uitstekend EK speelt), zul je weinig mensen horen klagen, denk ik. Het is alleen de vraag in hoeverre het hem niets doet. Hij trekt inderdaad zijn eigen plan, maar in combinatie met het blessureleed en zijn reserverollen bij Barcelona en Atletico zag je toch wel dat het minder met hem ging dan pakweg drie tot vijf jaar geleden.

Ik zie vooral graag een Memphis in vorm en als het hem helpt om dit soort randzaken te laten liggen, dan zou ik dat hem ten zeerste aanraden.

19 maart 2024 om 12:56

Inderdaad; het zou makkelijk zijn om hem op basis hiervan af te fakkelen, maar hij brengt het heel genuanceerd.

19 maart 2024 om 12:58

Tussen afvallen en ermee in de spotlights komen zit wel een groot verschil. En met een aantal slechte keuzes vind ik dat je de situatie bagatelliseert. Deze jongen is een gewetenloze topcrimineel, die willens en wetens geld wil verdienen ten koste van andere levens, terwijl hij al miljonair is. En tel daar het steekincident bij op en je hebt helemaal een mafklapper.

19 maart 2024 om 13:03

Ook mafklappers kunnen verkeerde keuzes maken. Hij heeft simpelweg een paar enorm domme keuzes gemaakt en moet daar nu voor boeten. Een jaar of 7 zitten en weer verder met je leven.

19 maart 2024 om 13:57

Nou, dat noem ik niet een paar enorm domme keuzes. Er zit inmiddels een patroon in. Eerst bedreigen, dan neersteken, dan betrapt worden op grootschalige drugshandel met een leidinggevende rol daarin en vervolgens vluchten voor je verantwoordelijkheden en op een domme manier gepakt worden. Dat je er dan ook nog "stoer" over moet gaan rappen, dat zijn geen enorm domme keuzes meer. Dan hebben we het over de aard van het beestje. Die jongen legt z'n karakter op tafel zodat de hele wereld mee kan kijken wat voor verrot persoon het is. Dan heb ik het uiteraard over Promes. Memphis maakt wel een domme keuze. Die zou je in die categorie kunnen scharen.

19 maart 2024 om 14:05

Het is maar net welke insteek je pakt. Ik zie het als een opeenstapeling van domme keuzes. Mensen kunnen ook op zijn leeftijd, begin 30?, nog veranderen. Dan kun je het over tien jaar als '' aard van het beestje '' bestempelen, is verder je goed recht, maar ik zie het dan gewoon als domme keuzes van je vroegere ik. Wat je in het verleden hebt gedaan tekent niet per definitie de persoon die je vandaag de dag bent.

19 maart 2024 om 14:31

Nouja, nu komt Depay ook niet zo snugger over. Kan me voorstellen dat hij matties blijft met Promes. De omgeving waarin Depay is opgegroeid maakt dat hij eigenlijk niet anders gewend is en dat hij het eigenlijk normaal vindt. Depay is een volwassen kerel die zijn eigen keuzes maakt. Het zou mijn keuze niet zijn maar hij doet maar.

19 maart 2024 om 17:27

Inderdaad. De kop van het stuk is vervelend maar in het interview zelf zegt Depay intelligente en weloverwogen dingen. Ik snap dat hij Promes niet laat vallen. Dat hoeft ook niet. Als hij er maar netjes bij zegt dat hij niet alles goedkeurt, en dat doet hij. Over zijn opmerking dat de foto's met Promes niet waren bedoeld als provocatie. Oke, prima. Daar had ik graag nog bij gezien dat hij die foto's achteraf onhandig vindt. Maarja.

Wij van wc eend adviseren wc eend. Ook depay is een vent met het iq van een soepstengel. Tuurlijk hoef je je vriend niet direct te laten vallen. Maar hem zo publiekelijk steunen is een heel ander uiterste. Neem depay aub voor zichzelf in bescherming, maarja hij zal dit wel weer zien als de "hatelijke buitenwereld". Het zijn gewoon allemaal haters met jaloezie die hen niet goed willen zien. En waarschijnlijk ook nog allemaal racisten natuurlijk

19 maart 2024 om 14:06

@Real Amsterdam
Er zitten nogal wat aannames in je reactie. Als hij Promes als vriend steunt is dat zijn eigen keuze, dat mag iemand vreemd of onverstandig vinden maar uiteindelijk gaat hij daar zelf over. Dat staat los van iq, haat, en racisme.

19 maart 2024 om 14:18

Die aannames baseer ik ook op zijn voorgaande uitspraken etc in de voorgaande jaren. Dus ja, aannames, die je van mijn kant best met een korreltje zout mag nemen. Maar het zijn wel aannames die ergens op gebaseerd zijn, aangezien hij al jaren spreekt over "haters", iedereen die niet voor hem is is tegen hem. En de manier waarop hij zichzelf profileert komt hij op mij sinds zijn debuut bij psv nou niet echt over als een intelligente man. "Ik ga deze antwoord niet bevragen"

Deze jongen is ook niet slimste. Zijn eigen keuze om met Promes om te blijven gaan, dat kan (zou het zelf absoluut niet doen). Maar om vervolgens samen fotokiekjes op de socials te zetten is gewoon dom.

Depay kent hem niet zo, maar de neef van Promes kent hem wel zo. En het criminele milieu ook. Enige empathie is dit soort jongens totaal vreemd. Je hoeft hem niet direct te laten vallen, maar publiekelijk steunen is toch heel wat anders.

Op zich geen gekke reactie, maar steun je familie en vrienden in privé. In plaats van die eeuwige social media aandachttrekkerij, wat ben ik blij dat ik mijn leven zonder die onzin lijd.

19 maart 2024 om 13:03

VZ is ook social media

19 maart 2024 om 15:40

NJfromVOL voor mij is social media Twitter, Instagram, Facebook, Snapchat en TikTok. Voetbalzone schaar ik daar niet onder.

Hij kan toch ook gewoon zeggen dat Promes fouten heeft gemaakt. Slechte dingen gedaan. Maar het is en blijft een vriend. In plaats van te zeggen dat hij hem niet zo kent als het beeld dat geschetst wordt. De feiten liggen op tafel, het gaat niet alleen om beeldvorming.

19 maart 2024 om 13:03

Waarom moet hij dat zeggen zo zeggen expliciet. Hij legt toch al uit dat hij weet dat mensen fouten maken maar hij deze niet direct laat vallen.

Hij had er beter mee om kunnen gaan, maar moet wel zeggen dat ik deze reactie wel kan waarderen. Helder en rustig toegelicht met respect naar alle partijen.

Ik vind eigenlijk dat Memphis hier best wel een goede reactie geeft. Nergens zegt Memphis dat hij goedkeurt wat Promes heeft gedaan of dat hij die acties steunt. Als je zwaar in de fout gaat hoeft dat niet meteen te betekenen dat iedereen de banden met je moet verbreken.

Voorbeeld: Cor van Hout was een zware crimineel. Onder andere ontvoerder van Freddy Heineken. Door zijn "werk" is hij een goede vriend geworden van Peter r de Vries. Peter r de Vries die toch mateloos populair was bij de meeste mensen.

19 maart 2024 om 16:07

@miki1959,

Met wie hij omgaat moet hij natuurlijk helmaal zelf weten. Het gebrek aan inzicht dat je dan wellicht niet op social media foto's en filmpjes moet delen is stuitend. Dit was gewoon een domme actie van hem en moet beter weten!

Ik was eigenlijk wel benieuwd naar de reactie van Depay op zijn posts. Hoe zou hij er over denken? Eigenlijk vind ik het wel een genuanceerd verhaal waar ik mij in kan vinden. Als mijn beste vriend blijkt in de cokehandel zit, zou ik dat veroordelen maar op basis van het verleden wel vrienden bijven.

19 maart 2024 om 13:08

Ja maar als jouw vriend, we noemen hem even jaap, in desbetreffende handel zit. Ga jij geen foto's posten op je insta met #FreeJaap als hij is opgepakt en veroordeelt is voor 7.5 jaar terwijl alles tegen hem spreekt. Dan kom je jaap gewoon een keer opzoeken of je bericht hem prive😅

19 maart 2024 om 13:11

Memphis heeft toch ook geen hashtag freepromes geplaatst?

19 maart 2024 om 13:22

Dat klopt inderdaad. Maar de strekking van mijn verhaal is meer dat je je online beter stil kan houden in dit soort gevallen dan openbaar online achter je vriend te gaan staan

19 maart 2024 om 13:35

Dat snap ik. Maar ik had het starten van een #freepromes beweging wel een paar grades kwalijker gevonden dan wat hij nu heeft gedaan. Dan zou hij mensen actief opruien om tegen een volgens hem onterecht vonnis in te gaan.

19 maart 2024 om 13:53

@Real_Amsterdam: jij en ik zouden waarschijnlijk niet via sociale media de steun betuigen. Ik vind het in de categorie 'niet handig'. Maar in eerste instantie reageer ik op dit interview van Depay waarin hij best genuanceerd is.

19 maart 2024 om 13:55

Als ik een kameraad heb die z'n eigen neef neersteekt en een leidinggevende rol heeft bij grootschalige drugshandel, neem ik toch echt afstand. En tja, ieder persoon is anders, maar dan is het niet verstandig om zo'n iemand openbaar te steunen en er half mee te pronken. Niets tegen Memphis verder, maar dit soort uitspraken laten wel zien dat die jongen op z'n minst wereldvreemd is.

Soms kun je beter niets zeggen, er wordt geen beeld van Promes geschetst het zijn feiten. En die insta posts waren niet provocerend bedoelt maar gewoon heel toevallig getimed als er weer iets nieuws naar buiten kwam rondom Promes.

19 maart 2024 om 14:02

Precies. Steun hem dan gewoon achter de schermen, ga niet de hele tijd interessant lopen doen op Instagram met crypischte berichten.

Persoonlijk als vrienden van mij mensen beginnen neer te steken en aan drugshandel doen, zou ik ze laten vallen als een baksteen.

Dat is dit juist het domme. Ja hij komt uit een ander milieu, maar omdat ie goed tegen een bal aan kan trappen verdient hij bakken met geld met z'n hobby, de ideale manier om uit dat milieu weg te komen, makkelijker wordt het niet.
Maar daar is hij dus gewoon te dom voor, niks anders

Wat een domme uitspraak. De Promes zoals 'wij' hem schetsen? Die jongen is veroordeeld voor het neersteken van zijn eigen neef (waar overigens zelfs audiomateriaal van is voorafgaand aan het incident) en voor het leidinggeven aan grootschalige drugshandel. Dan is het geen publieke opinie, maar een algemeen feitelijk beeld van de situatie.

En onderschatten uit welk milieu die jongen komt? We leven potdorie in Nederland. Je hebt 0, maar dan ook echt 0 redenen om je in te laten met criminelen. Stap toch op met die zogenaamde 'straatcultuur'. Je komt niet uit de ghetto, maar minimaal uit een flat in Amsterdam, terwijl je als tiener al meer verdiende dan Jan Modaal.

Nee, het probleem is niet dat de maatschappij hem onderschat. Het probleem is dat Promes, maar ook Memphis nogal vervreemd zijn van de werkelijkheid. Die weten helemaal niet wat echte armoede inhoudt. Ik trouwens ook niet. Dat is voor mij een enorme 'gelukkig' en voor mensen in echte armoede een gigantische last.

19 maart 2024 om 14:32

Dat is het probleem en hun favoriete hobby, de slachtofferrol.
Als onze regels en wetten mensen neersteken en drugs smokkel niet zouden veroordelen, dan was promes geen crimineel. Dus t is onze schuld

Je kan ook iemand (lees: crimineel) een hart onder de riem steken zonder dat je de hele wereld mee laat lezen.
Dat is ook wat Koeman probeerde te zeggen.

Het komt ook nogal dom over van mensen die toendertijd zelf journalisten aanpakte om een racistische opmerking, nu publiekelijk een crimineel steunen.

Als je hem steunt en hem wilt helpen om hem in de goede richting te laten gaan , dan is daar niks mis mee. Ik neem wel aan dat er ook wel grenzen zitten aan de steun die Depay iemand zal geven ?

Vrienden word je meestal met mensen die dezelfde normen en waarden delen als jezelf. Als iemand neersteken, handelt in drugs en in geval van Dani Alves verkracht past binnen je eigen straatje. Ja prima maar hou eens op hoor met dat geneuzel over dat hij uit een ander millieu komt...

Dit is gewoon stoer doenerij en pochen van, kijk mij nou uit de straten van Moordrecht en het nu helemaal gemaakt te hebben. Heeft 0 met een ander milieu te maken. Memphis doet alsof hij is opgegroeid uit de ghetto Rio, of ja waarschijnlijk in zijn fantasie wereld is dat ook zo.

Tsja, ik snap Memphis' zijn gedachtegang wel. Als je uit een bepaald milieu komt, dan is het niet eens zo uitzonderlijk dat je vrienden en/of familieleden hebt met een crimineel verleden. Om ze af te kappen, het is niet iets wat vanzelfsprekend is. Het zijn relaties waar je emotioneel in geïnvesteerd bent. Ik zeg alleen dat Memphis nu zegt dat hij Promes niet kent op die manier. Ik zeg "nog niet". Als Promes zijn eigen familie zo kan behandelen, dan kan hij ook makkelijk jou zo behandelen. En bij Memphis heb ik vooralsnog niet het idee dat het een slechte jongen is. Maar ook dat gedoe met Mendy, het had jouw nichtje kunnen zijn bij wijze van spreke. Dus tsja.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren