Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Driemanschap kost clubicoon Theo Janssen de kop bij Vitesse’

Laatste update:

Vitesse mikt op een technische staf met Edward Sturing, Nicky Hofs en Tim Cornelisse, weet De Gelderlander zaterdag te melden. Volgens de regionale krant is het een kwestie van tijd voor de aanstelling van Sturing (60) bekend wordt gemaakt. Hofs en Cornelisse moeten worden doorgeschoven vanuit de jeugdopleiding om hem te assisteren. Theo Janssen en Chris van der Weerden, die nu als assistent-trainers onder contract staan, lijken daardoor overbodig.

Vitesse is sinds vrijdag in gesprek met Sturing, die het ergste scenario in Arnhem moet zien te voorkomen. De Gelderse club staat na twaalf wedstrijden kansloos onderaan in de Eredivisie, met slechts acht punten. Door de sportieve malaise besloot Phillip Cocu vorige week zijn contract in te leveren bij de clubleiding.

Technisch directeur Benjamin Schmedes ziet in Sturing de ideale man om Vitesse te redden. “Hij wordt intern geroemd voor zijn bevlogenheid. Zijn fanatisme. Hij heeft ook de vereiste trainerspapieren”, zo schrijft journalist Lex Lammers, die Sturing een ‘topkandidaat van het eerste uur’ noemt.

Vitesse en Sturing willen de malaise volgens Lammers in stappen bestrijden. “De clubicoon wordt in eerste instantie gevraagd tot de winterstop aan te blijven bij de zwalkende eredivisieclub. Samen met Hofs, de trainer van de toekomst in Arnhem.” In januari zal vervolgens een evaluatie plaatsvinden, waarna een langer dienstverband bespreekbaar is.

Sturing staat daardoor aan de vooravond van zijn zevende (!) interim-klus bij Vitesse, maar gaat dat hoogstwaarschijnlijk wel doen met wat jonge krachten om zich heen. “Schmedes wil Hofs en Cornelisse, trainers in de jeugdopleiding van Vitesse, bij het reddingsplan betrekken. De Duitser is er voorstander van een nieuwe staf te formeren om ballast uit het tijdperk Cocu weg te halen bij de spelersgroep”, schrijft Lammers.

Het geschetste plan zou een hard gelag zijn voor Janssen en Van Weerden, die momenteel nog vastliggen als assistent-trainers. Het duo werd door Cocu aangetrokken en lijkt na zijn vertrek overbodig. Volgens Lammers moet Schmedes met het tweetal in onderhandeling over hun lopende contracten. Beiden liggen nog vast tot medio 2024.

De situatie dreigt pijnlijk te worden voor Vitesse, daar Janssen zeer geliefd is bij de aanhang. De Arnhemmer is al sinds zijn voetbalpensioen in 2014 verbonden aan de club in allerlei functies. Tijdens zijn carrière speelde Janssen liefst 271 wedstrijden voor Vitesse, waarin hij goed was voor 26 doelpunten en 39 assists.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit zal het stomste zijn dat ze bij Vitesse doen. Paniek is immens groot. Niemand weet het meer
Jammer dat Cocu is opgestapt. Met hem zou het heus wel weer goed komen

Ergens snap je dat een trainer invloed wil op de staf. Maar de vraag die toch heerst is, zijn de huidige assistenten echt zo slecht? Als Vitesse nou rijk was snap ik dat je het je kan veroorloven om 3 man af te kopen. Maar volgens mij gaat het niet zo lekker financieel. Dan zou ik toch kijken of je niet ergens kan besparen.

18 november 2023 om 14:20

Cocu heeft geen ontslagvergoeding gekregen. Ik verwacht dat Janssen naar de jeugd gaat en dus ook niets kost.

18 november 2023 om 14:59

Ik denk dat Janssen wel vertrekt. Verder denk ik inderdaad dat dergelijke clubmannen wel meedenken met de situatie. Het zal Vitesse dus vast niet de wereld kosten.

18 november 2023 om 15:08

Ik zie Janssen op termijn wel naar Twente vertrekken. Heeft er ook nooit een geheim van gemaakt in Enschede te willen werken.

Beide assistenten zijn prima, en zeker niet minder dan Hofs en Cornelisse

Ik zou dit wel heel vreemd vinden. Hofs en Cornelisse zijn wat mij betreft meer dan geschikt, maar niet ten kosten van deze twee.

Paniek en noodgrepen. Tot de winterstop, lees ik. Dat is het al bijna. En dan evalueren. Wat evalueren? Een paar weken degradatievoetbal? Of denken ze in Arnhem echt dat de fenix uit de as kan herrijzen?;-)))

Tja, lastige kwestie. Dat er mensen uit moeten is wel te verklaren en qua ervaring ontloopt het elkaar allemaal niet zozeer. Dan ben je vooral afhankelijk van de voorkeur van de (interim)coach. Dit komt sowieso niet echt uit de lucht vallen, aangezien Janssen vorige week nog een halve open sollicitatie deed richting FC Twente. Normaliter doe je dat niet zomaar als je al ergens werkachtig bent. Volgens mij was dit dus intern al wat dagen bekend.

Geen tijd voor sentimenten, met een schone lei beginnen… ook al moet je daarvoor een clubicoon aan de kant schuiven, club belang gaat boven alles. Hopelijk kan Sturing de boel weer aan de praat krijgen en wat van zijn eigen bevlogenheid in het team krijgen. Liever strijdend ten onder dan met het angst voetbal van Cocu.

18 november 2023 om 21:46

Club belang boven alles? Hahaha dat id al jaaaaren niet meer bij vitesse. Laat ze uberhaupt eerst maar eens een serieuze eigenaar krijgen en openheid van zaken geven over alle overnames en dergelijke. Anders mogen ze wat mij betreft best een niveau zakken naar de kkd. Zijn clubs voor minder gestraft.

Als de selectie kwalitatief niet goed genoeg is dan gaat een trainerswissel ook niet helpen.
In Groningen weten we er alles van.... Je zal versterkingen moeten halen die er direct staan
en niet kopen om te kopen...helaas zit je in de hoek waar de klappen vallen en dan gaat
alles ook nog een keer tegenzitten.

18 november 2023 om 15:56

Selectie kan inderdaad wel een kwaliteitsimpuls gebruiken, maar dan nog denk ik dat je met deze selectie de strijd met RKC, Volendam, Heracles, NEC en Almere aan moet kunnen gaan. In het voetbal is alles mogelijk, als je er zelf maar in geloofd. 1 x winnen en het geloof kan zomaar terug zijn. Als ze er dan ook nog voor gaan vechten (dat heb ik tot nu toe gemist bij Vitesse) dan ben je niet kansloos, zoals velen hier a schrijven…

18 november 2023 om 16:18

Ik heb ook echt niet het gevoel dat dit de max is. Er lopen spelers die nu meegaan in de malaise (Pinto, Meulensteen) maar echt beter kunnen, kampioenen (Isimat, van Ginkel) en talenten in rond, een prima mix. Je mist puur een leider (Pröpper) en een scorende spits.

Er zal even een harde hand nodig zijn, maar er is echt meer uit te halen dan alleen maar achterin rondtikken. Dit is hetzelfde elftal dat PSV de eerste helft compleet van de mat speelde...

Waarom schuiven ze Hofs niet gewoon eens door naar hoofdtrainer. Zit al zo lang bij de club en mag naar mijn idee ook wel eens voor de leeuwen worden gegooid. Telkens maar terugvallen op oude coaches is ook prima, maar zou Sturing gewoon als assistent aanstellen.

19 november 2023 om 09:33

Omdat hij de papieren niet heeft. Hij mág nog geen hoofdtrainer zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren