Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Europese topclub overtuigd: ‘Gimenez of Zirkzee kan de nieuwe topspits worden’

Laatste update:

AC Milan wil zich in 2024 versterken met een potentiële topspits, zo schrijft La Gazzetta dello Sport. Volgens de roze sportkrant staat Schiedammer Joshua Zirkzee hoop op het lijstje bij i Rossoneri. Naast de 22-jarige spits van Bologna FC worden liefst vier alternatieven genoemd, waaronder Feyenoord-topscorer Santiago Gimenez.

Zirkzee ligt nog tot medio 2026 vast bij Bologna, maar gaat volgens de Italiaanse berichtgeving hoogstwaarschijnlijk vertrekken bij zijn club. Rossoblu namen de goaltjesdief in de zomer van 2022 voor slechts 8,5 miljoen euro over van Bayern München. Anderhalf jaar later kan de ontketende Zirkzee Bologna een aanzienlijk hoger bedrag opleveren.

Indien der Rekordmeister besluit Zirkzee terug te halen, moet de Duitse grootmacht een clausule van 20 miljoen euro lichten. Voor andere clubs zou de Nederlandse jeugdinternational een afkoopclausule van liefst 40 miljoen euro in zijn contract hebben staan. Wanneer Zirkzee naar een andere club vertrekt zal Bayern München vijftig procent van de totale transfersom ontvangen. Volgens Transfermarkt is Zirkzee momenteel 30 miljoen euro waard.

Milan weet dat Zirkzee er ook goed op staat in de Premier League, waar clubs over het algemeen meer uit kunnen geven. Zo zou manager Erik ten Hag zijn landgenoot naar Manchester United willen halen. Voor nu lijkt het erop dat Zirkzee het seizoen afmaakt bij Bologna. Het is waarschijnlijker dat de clubleiding van Milan zich komende zomer concreet gaat melden voor Zirkzee.

Zirkzee is bezig aan een uitstekend seizoen bij Bologna. In 23 officiële wedstrijden was de jonge spits goed voor 9 doelpunten en 4 assists. Bologna staat momenteel op een keurige achtste plek in de Serie A. Zirkzee droeg dit seizoen zelfs de aanvoerdersband bij zijn club.

Alternatieven
Mocht Zirkzee komende zomer onhaalbaar zijn, richt Milan de pijlen op andere spitsen. La Gazzetta dello Sport noemt vier namen van aanvalsleiders die worden gevolgd door de nummer drie van de Serie A. Zo zou ook Gimenez belangstelling genieten van il Diavolo. De 22-jarige Mexicaan ligt bij Feyenoord nog tot medio 2027 vast en is volgens Transfermarkt 50 miljoen euro waard.

Naast Gimenez worden spitsen Benjamin Sesko (RB Leipzig), Jonathan David (LOSC Lille) en Victor Gyökeres (Sporting Portugal) gelinkt aan een transfer naar Milaan. Het contract van Olivier Giroud loopt komende zomer af in San Siro, terwijl Luka Jovic en Noah Okafor nog niet echt weten te overtuigen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Milan zou een mooie stap zijn. Zou echt leuk zijn wanneer Zirkzee slaagt op het hoogste niveau. Is het wel tijd voor in Oranje, een spits van topklasse.

Die jongen is zo goed aan de bal, heeft echt een fluwelen touch. Je zou hem daardoor bijna gewoon op 10 willen zien spelen. Benieuwd in hoeverre hij nu echt een goalgetter is. Hij pikt zijn goaltjes namelijk wel mee, maar genoeg om een Giroud oid te vervangen?

Ook zie ik enige gelijkenissen met Gravenberch, dan meer in de manier van hoe ze over het veld bewegen/aan de bal zijn. Ook bij Zirkzee heb je het idee dat hij soms een beetje aan het dromen is op veld, net zo als Gravenberch. Die kan ook zo ongelooflijk goed voetballen, maar hij mist net dat beetje pit/inzet om het plaatje helemaal compleet te maken.

30 januari 2024 om 11:49

Toch wel grappig dat spitsen in het buitenland altijd aanzienlijk meer moeten laten zien dan spitsen in de eredivisie voor een oproep bij Oranje. We zijn er allemaal (collectief) over eens dat de Nederlandse competitie niet zoveel voorstelt, maar krijgen het niet over ons hart om spelers die niet bij onze plaatselijke FC spelen op te roepen. Je zou toch verwachten van een bondscoahc dat hij iets meer over de landsgrenzen kijkt naar alle opties.

30 januari 2024 om 11:57

Daar zit nu net het probleem, als je in NL voetbalt, ziet iedereen je op zondag om 1900 wel voorbij komen op tv en begint men te roepen om een selectie. In het buitenland niet. Daarom was dat jaar van Simons in de ere belangrijk, iedereen zag dat die jongen kan voetballen.

30 januari 2024 om 11:59

ter aanvulling. En dat terwijl de verdedigers in NL bijna niks voorstellen. Er is alleen een team waar de verdediging echt goed is en dat is Feyenoord.

30 januari 2024 om 12:02

Dat mag je wel verwachten van een fan. Ik vind het zelf ook wel mooi om een speler in Oranje te zien waarvan ik heel de ontwikkeling via de eredivisie heb gezien. Maar een bondscoach krijgt iets van 2 - 5 miljoen per jaar om een selectie samen te stellen en ze leuk te laten spelen. Dat is toch wel een salaris waarvan je verwacht dat hij verder kijkt dan zondagavond 19:00 uur. Ik zag hem van het weekend ook weer bij Twente - Feyenoord op de tribune. Ga dan naar Italie denk ik dan.

30 januari 2024 om 12:15

Leuk dat Piet en Jan op zondagavond kunnen zien dat er een leuke spits rondloopt in de eredivisie, maar van een bondscoach mag je toch wel verwachten dat die wat verder kijkt dan de samenvattingen tussen 18:00 en 19:00 op zondagavond. Brobbey doet het nu natuurlijk uitstekend, maar wordt nu ook als nummer 1 kandidaat gezien voor de spitspositie door velen, terwijl Zirkzee het bijvoorbeeld nu in de Serie A laat zien en een stuk minder genoemd word in Nederland.

30 januari 2024 om 12:43

Als er maar genoeg over geschreven wordt in de pers, dan krijgt hij vanzelf wel een keer een oproep van Koeman. Dat schijnt namelijk het selectie-criteria van Koeman te zijn.

30 januari 2024 om 12:52

Maar is het ook zo dat Koeman die wedstrijden niet ziet? Ik mag toch hopen dat hij en zijn staf 75% van de wedstrijden van Zirkzee zien en een dat ze zo een weloverwogen keuze maken.

30 januari 2024 om 14:21

We hebben dan ook niet bepaald moderne bondscoaches gehad. Het gros had al met pensioen kunnen zijn, terwijl een Frank de Boer en Koeman ook echt van de oude stempel zijn. Ook dat geforceerde 5-3-2 systeem vind ik maar niets. Als je met de huidige verdediging geen stabiele 4-3-3 kunt spelen, ben je gewoon ongeschikt als bondscoach.

Het is ook niet bepaald een goed teken dat Koeman al aangaf sommige spelers niet genoeg gezien te hebben. Die pakt liever de auto om naar Feyenoord - FC Twente te gaan voor spelers die hij allang kent en selecteert, dan even het vliegtuig te pakken om Zirkzee te zien spelen bij wijze van spreken.

30 januari 2024 om 17:46

Áls dat zo is is hij inderdaad totaal ongeschikt. Hij hoeft niet eens met het vliegtuig daar naartoe. Gewoon met je assistenten ieder weekend van 10 spelers de volledige wedstrijd kijken en nog een scout 10 andere spelers laten analyseren. De gevestigde namen als Van Dijk en Frenkie kun je best vaak overslaan. Die roep je toch wel op maar de 10 spelers aan de onderkant van de selectie en 15 kanshebbers moet je gewoon iedere week volgen om een goede keuze te maken. Je hebt ook niet meer dan een tv nodig.

Dat zou voor beide een mooie (tussen)stap zijn. Ik zie Milan alleen geen 40-50 miljoen uitgeven.

30 januari 2024 om 11:43

Dan moet Gimenez wel snel beter gaan presteren anders gaat niemand dat betalen.

30 januari 2024 om 11:51

2 wedstrijden niet gescoord. Het wordt nu ook wel wat overdreven. Nog steeds enorm goede statistieken

30 januari 2024 om 12:07

Ja hij heeft wel 2 wedstrijden niet gescoord! Echt niet best, loopt ook maar 1 op 1. Echt matig!

30 januari 2024 om 12:14

Goed geprobeerd; Gimenez heeft in zijn laatste 7 wedstrijden 1x gescoord. Dat gezegd hebbende vind ik hem een goede spits en dat bevestigen de cijfers ook. Je kan echter niet ontkennen dat hij nu slecht speelt en moeizaam scoort. Het is een beetje zorgelijk aan het worden omdat er een winterstop tussen heeft gezeten.

30 januari 2024 om 12:18

Goed geprobeerd; in de de laatste 7 competitie wedstrijden scoorde hij 6 keer en gaf hij 1 assist

30 januari 2024 om 12:23

De cijfers bevestigen ook dat hij een goede spits is. Maar om iemand z’n huidige vorm te bepalen dan pak je de laatste wedstrijden erbij. En als je dan voor het gemak Champions league en beker wedstrijden achterwege laat om je gelijk te halen; goed geprobeerd!

30 januari 2024 om 12:26

Hele goede statistieken. Toch kunnen we niet ontkennen dat hij al een week of 6 matig speelt

30 januari 2024 om 12:27

@victor, maar jij pakt ook gewoon een aantal wedstrijden dat goed uitkomt om een punt te maken. Kijk dan ook alleen na de winterstop

30 januari 2024 om 12:30

Jij pakt toch ook alleen een aantal wedstrijden zodat het je beter uitkomt?

30 januari 2024 om 12:31

Oke na de winterstop; 1 goal in de afgelopen 4 wedstrijden. Wellicht geeft je dit een beter gevoel

30 januari 2024 om 12:36

Dat klopt zeker en dat maakt hem ook nog interessant voor een club als Milan. Als hij constant goed zou spelen zou zijn marktwaarde wellicht richting de 50-60 miljoen gaan en zie ik hem niet snel naar Milan verkassen.

Toch wel leuk deze hele discussie over zijn vorm en statistieken. Laat zien dat Gimenez nog flinke stappen moet zetten voordat hij naar de absolute top kan. Moet zijn vervolgstap wel echt zorgvuldig uitkiezen zodat hij veel kan spelen en constanter kan worden.

30 januari 2024 om 12:47

Mij geeft het een goed gevoel dat we een spits hebben die in 19 wedstrijden in de competitie 19 goals heeft gemaakt en in de CL in 4 wedstrijden 2 goals en een assist.
Prima als jij hem wil downgraden.

30 januari 2024 om 12:56

Volgens mij heb ik duidelijk aangegeven dat ik hem een goede spits vind. Of heb je daar overheen gelezen? Je begon zelf over dat hij twee wedstrijden niet gescoord en ik heb daar ook mijn mening over. Dat jij nu ineens als een kat in het nauw teruggrijpt naar al zijn statistieken van dit seizoen spreekt boekdelen. Ik erken namelijk dat hij gewoon een prima spits is.

30 januari 2024 om 13:08

In de laatste 7 eredivisiewedstrijden heeft hij 1 keer gescoord. In de laatste wedstrijden in de CL ook niet echt geimponeerd. Begin van het seizoen tot half november was het echt fantastisch maar daarna werd het toch iets minder. Wie weet schiet hij er straks van alle hoeken en standen alles erin maar beamen dat hij een wat mindere periode heeft is niet erg denk ik.

30 januari 2024 om 13:12

laak, in de laatste 7 eredivisiewedstrijden 6 goals en 1 assist.

30 januari 2024 om 13:29

Excuus in de laatste 4 eredivisie wedstrijden 1. Laatste 7 wedstrijden is incl. beker en CL.

30 januari 2024 om 14:55

Toch wel geestig dat mensen maar blijven proberen om de beeldvorming erdoor te drukken dat Gimenez zijn waarde ineens zou zijn gehalveerd omdat hij wat minder uit de winterstop is gekomen.

Aan het eind van het seizoen staat Gimenez 'gewoon' op 25+ goals en wordt er 'gewoon' 40m+ voor hem betaald. Daar doet een mindere periode in januari niks aan af. Erg benieuwd of diezelfde mensen die hem nu nog maar ineens 5m waard vinden hem straks ook 80m waard vinden als hij in februari ineens 8x scoort in 4 wedstrijden.

30 januari 2024 om 11:44

@Arsenal, dan moeten ze naar andere namen gaan kijken denk ik. Gimenez, Zirkzee en Sesko gaan zeker 40m kosten, en David nog pak meer denk ik.

30 januari 2024 om 12:09

Klopt, wie weet is het mogelijk als bijv Leao vertrekt. Maar zonder grote verkopen lijkt mij het niet haalbaar.

30 januari 2024 om 14:22

40 miljoen euro nog wel. Dat gaven ze ook bijna uit voor De Ketelaere.

30 januari 2024 om 15:06

Ze hebben 1x 36 miljoen uitgeven. Kans is ook groot dat je meer moet betalen voor Gimenez, Zirkzee, sesko of David. Dus kans is niet bijster groot.

30 januari 2024 om 15:39

Bonucci kostte ook 40 miljoen net als Paqueta en Caldara. Milan is voorzichtiger geworden met het uitgeven van dat soort bedragen, maar kan dat makkelijk. Zeker als er spelers worden verkocht. Het is niet zo dat Milan financieel in nood verkeerd (juist door het beleid de laatste jaren)

30 januari 2024 om 17:05

@S.Snape
Milan voert de laatste jaren prima financieel beleid maar voor dit soort uitgaven is plaatsing voor de CL noodzakelijk anders moet je de uitgaven bijstellen en ben je als club minder aantrekkelijk voor veel spelers. Plaatsing lijkt makkelijk te lukken maar is nog geen zekerheid.

30 januari 2024 om 17:21

RamonDiaz. Zeker, maar dat geldt toch voor het grootste deel van de clubs?

Milan heeft momenteel Giroud, Jovic en Okafor (al is dat geen echte spits). Giroud is nog steeds van grote klasse de rest is echt niet voldoende voor het niveau wat Milan na wil streven. Giminez lijkt mij de beste optie, Zirkzee heeft mijn inziens nog veel te bewijzen. Ben nog niet echt overtuigd door die jongen.

30 januari 2024 om 11:37

Ik vind juist Zirkzee veel logischer als je Giroud gaat vervangen. Giroud maakt er geen 30 per seizoen maar is wel absolute elite in het klaarleggen voor teamgenoten. Zirkzee kan ook hele goede wedstrijden spelen als hij niet scoort. Dat heb ik bij Gimenez nog weinig gezien.

30 januari 2024 om 11:41

Gimenez heeft ook wel zat te bewijzen nog toch? Lijkt me wel een mooie stap voor em, maar hij moet echt nog wel fysiek sterker worden voor zijn type spel bijvoorbeeld.

30 januari 2024 om 14:24

Mwa, ik vind dat erg lastig. Gimenez scoort echt niet zoveel in de Serie A als in de Eredivisie hoor. Daar zit nog wel een wezenlijk verschil in. Daarnaast is de kans groot dat een Zirkzee er bij een Feyenoord, Ajax of PSV heel wat meer in legt dan bij een Bologna, al vind ik het ook moeilijk in te schatten hoe ver Zirkzee nou werkelijk is.

Gimenez lekker naar Spanje gaan joh. Atletico lijkt me een prima ploeg voor hem, Real is iets te hoog gegrepen en Barcelona helaas geen geld. Mocht Atleti niet komen kan je inderdaad nog naar een Milan/juventus/inter. Zal er ook vanaf hangen welk prijskaartje Feyenoord om zijn nek heen hangt.

30 januari 2024 om 11:39

Barcelona heeft net 30 miljoen vast + 30 miljoen aan variabelen betaald voor Vitor Roque. Als ze geld bij elkaar weten te schrapen voor een spits, denk ik dat je beter kan gaan voor iemand die er direct staat. Ik denk dat Gimenez eerst tijd nodig heeft, net als Roque.

Hij kan bij Milan zich prima ontwikkelen achter Giroud en daarna doorgroeien tot eerste spits. Milan is een prima club net onder de absolute top om je door te ontwikkelen. Milan betaald normaal toch niet heel veel voor hun spelers? Dacht dat 30 miljoen al best een hoge transfersom is voor Milan.

30 januari 2024 om 14:12

Barca is ook een club net onder de top.
Laten ook al jaren inmiddels niet geweldig veel meer zien.

30 januari 2024 om 11:42

Gimenez gaat Griezmann en Morata niet uit de basis spelen, Atletico is zo'n beetje de minst interessante club qua speeltijd, dan zijn Real of Barcelona veel logischer.

30 januari 2024 om 11:52

Kan ik hieruit opmaken dat je Barcelona niet te hoog gegrepen vindt?

30 januari 2024 om 12:02

Correct. Real Madrid staat imo boven Barcelona. Barcelona is imo gewoon een Europese subtopper momenteel. Niks mis mee hoor maar die gaan Europese prijzen winnen de komende 3 jaar. Real maakt daarentegen wel altijd kans. Atleti en Barcelona zijn beetje zelfde laken een pak. Is Gimenez goed genoeg voor het oude Barcelona? Nee. Het huidige? Ja.

30 januari 2024 om 12:24

Maar als Barcelona weer de weg naar de echte top wil vinden, moeten ze niet aankomen met een Gimenez, toch?

Overigens vind ik dat hij voor dit Barcelona ook tekort komt, laat hem eerst een tussenstap maken.

Het wordt een interessante zomer, er zijn namelijk best veel topclubs die komende zomer een nieuwe doelpuntenmaker zoeken: Liverpool (als Salah vertrekt), Real Madrid (komen een spits tekort), Manchester United (als Martial vertrekt), Barcelona (opvolger van Lewy), en dat kan een aardige caroussel in gang zetten. Natuurlijk loopt Mbappe uit zijn contract en is de huurperiode van Lukaku ook voorbij, maar voor de rest lijken er wel een aantal nieuwe spitsen bij topclubs terecht gaan komen, met een beetje mazzel is Zirkzee er eentje van.

Dit heeft Bayern wel erg goed uit onderhandeld.

30 januari 2024 om 14:13

Voor zowel bologna als Bayern een hele goeie deal.

50 miljoen voor Gimenez op transfermarkt, welke gek heeft dat ingevuld joh

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren