Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fabio Capello tipt verrassende Ballon d’Or-winnaar na assist tegen Juventus

Laatste update:

Fabio Capello is diep onder de indruk van de manier waarop Nicolò Zaniolo is teruggekeerd van zijn zware knieblessure. De 21-jarige aanvallende middenvelder van AS Roma stond tussen januari en juli aan de kant met een kruisbandblessure, maar maakte in de laatste weken van het seizoen toch nog zijn rentree. Zaniolo blonk zaterdagavond op de laatste speeldag van het seizoen uit tegen Juventus (1-3 zege) en heeft volgens Capello zelfs de potentie om de Ballon d’Or te winnen.

Zaniolo stond tegen Juventus voor het eerst sinds 12 januari weer eens in de basis bij AS Roma en wist direct te imponeren met sterk spel en een prachtige assist op Diego Perotti. De spelmaker overbrugde in de tweede helft al dribbelend vele meters en zette Perotti uiteindelijk met een prachtige steekpass vrij voor doelman Wojciech Szczesny. De Argentijn tekende koelbloedig voor de 1-3, hetgeen ook direct de eindstand betekende in Turijn.

Capello heeft genoten van het optreden van Zaniolo en dicht de vijfvoudig international van Italië een grote toekomst toe. "Dit talent beschikt over een unieke mix van kwaliteiten: hij is fysiek sterk, heeft power en beschikt ook nog over snelheid. Wat mij betreft heeft hij niet alleen de potentie om de Ballon d’Or op een dag te winnen: zijn potentie reikt nog veel verder", zo is de heilige overtuiging van de oud-trainer van onder meer AC Milan, Juventus en Real Madrid.

Capello trekt de vergelijking met Kaká, die tussen 2003 en 2009 furore maakte op het middenveld van AC Milan en in 2007 de Ballon d’Or won. "Maar Kaká had niet de kracht van Zaniolo. Hij was technischer en beter in the final third van het veld", vervolgt Capello, die zijn bewondering voor Zaniolo niet onder stoelen over banken steekt. "Ik ben dol op deze jongen, omdat zijn kracht, kwaliteit en snelheid van de buitencategorie zijn. Er zijn veel spelers met potentie, maar niet veel spelers hebben zo’n groot potentieel als hij."

"Als ik zijn assist op Perotti analyseer, is het zeer indrukwekkend dat hij na zo’n lange dribbel de rand van het strafschopgebied weet te bereiken, en vervolgens nog de kalmte heeft om met zoveel precisie een pass te versturen", vervolgt Capello zijn lofzang over Zaniolo. "Dat betekent dat hij over een fantastisch overzicht beschikt en daarnaast veel balgevoel heeft. Op dit moment zie ik geen enkele andere jonge speler met zoveel kwaliteit als Zaniolo, dus ik ja: ik denk dat hij de potentie heeft om de Ballon d’Or te winnen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ben het voor een groot stuk eens met fabio hier. Of hij ooit goed genoeg wordt voor de gouden bal is afwachten maar ik ben wel onder de indruk van zijn kwaliteiten. Havertz werd onlangs genoemd bij Madrid (lijkt ondertussen op weg naar Chelsea en is deze zomer ook gewoon niet haalbaar financieel voor Madrid) maar ik zie dan veel liever iemand als zaniolo. Hij heeft inderdaad ook meer de fysiek en het loopvermogen waardoor hij makkelijker op een driemansmiddenveld uit de voeten kan dan een havertz die echt vlak bij de spitsen moet spelen imo. Dat type speler, die 10, is imo niet meer van toepassing in het moderne voetbal.

2 augustus 2020 om 18:53

Overigens erg jammer dat inter hem liet gaan. Zo dom, voor geen geld ook. Stel je voor als je voor het middenveld sending, barella, tonali en zaniolo hebt. Wauw

2 augustus 2020 om 18:59

Ontzettend dom van ons inderdaad. Al betwijfel ik of zijn ontwikkeling net zo stormachtig zou zijn geweest als nu bij Roma. Overigens hebben we er wel een handje van hè, Cannavaro, Pirlo, Bonucci, Coutinho, Zaniolo om er een paar te noemen. Talent wordt bij ons niet altijd op waarde geschat helaas.

2 augustus 2020 om 19:00

Mee eens! Zaniolo speelde ook echt sterk totdat die geblesseerd raakte tegen Juve. Mooi om hem weer terug te zien. Havertz is een echte 10, Zaniolo meer een 8. Wellicht op termijn de opvolger van Kroos bij Real Madrid.

2 augustus 2020 om 20:23

Exeptioneel kun je het nog niet noemen. Maar de stijl van voetballen is een hele prettige. Met bravoure. Als zijn ontwikkeling verder vordert het hij belangrijk wordt voor grote ploegen en/of een belangrijk aandeel heeft in grote prijzen dan is een gouden bal wellicht op termijn reeel.

Heel blij dat hij zo goed is teruggekeerd. Is een belangrijke speler Roma en Italiaans elftal. Stiekem hoop ik dat hij ooit voor juve gaat spelen. Een goede Italiaanse aanvaller zou fijn zijn.

Ik ben echt roerend mee eens met Capello. Sinds ik hem voor het eerst zag spelen, wist ik het al zeker, hij gaat later naar een van de grootste clubs op aarde(mits hij niet een clubicoon wil worden, want daar zie ik hem ook nog wel voor aan). In mijn ogen een van compleetste middenvelders op aarde. Hij kan namelijk echt alles, voor zijn lengte is hij behoorlijk snel en technisch, hij is doeltreffend, fysiek, heeft een goede pass in de benen, overzicht, sinds zijn debuut droeg hij Roma op zijn schouders tot aan Europese duels aan toe. Hij is zo bizar compleet op zijn leeftijd al. Samen met Donnarumma, Tonali en Barella, italie's grootste talenten. Wat een lichting heeft Italië!

2 augustus 2020 om 19:31

Donna is allang geen talent meer! Gozer heeft zoveel wedstrijden op hoog niveau gespeeld en staat al jaren basis. Hij heeft zichzelf al meerdere keren bewezen.

2 augustus 2020 om 20:47

Klopt, is haast al een vedette, maar leeftijdsgewijs nog wel een talent; 21 jaar

Wat slaat Capello hier de plank mis. Zaniolo gaat de ballon d’or echt niet winnen. Daarvoor is hij niet consistent genoeg en heeft hij in mijn ogen veel te weinig potentie voor. Hij gaat van het niveau Rabiot, Khedira worden in de Serie A. Ik schat een Havertz en een Kokcu hoger in als kanshebbers voor de gouden bal over 3/4 jaar.

2 augustus 2020 om 22:07

Havertz schat ik ook hoger in denk ik ja, maar Kokcu?! Hahaha dit kan je gewoon niet menen toch, die komt echt niet bij Zaniolo in de buurt voorlopig hoor. Vind Nicolo overigens ook niet per se een toekomstig gouden bal winnaar maar van Kokcu durf ik wel met vrijwel honderd procent zekerheid te zeggen dat hij nooit op het podium van Balon d'Or zal eindigen. Wat overigens helemaal geen schande is uiteraard, dat is maar voor zeer weinigen weggelegd. Wel gewoon een prima talent natuurlijk!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren