Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Groningen gaat praten: ‘Dit was niet het seizoen van Zeefuik’

Laatste update:
/

FC Groningen en Género Zeefuik gaan binnenkort met elkaar in gesprek. De 23-jarige aanvaller heeft zijn eerste seizoen in het hoge noorden er net op zitten, maar kan niet terugkijken op een geslaagd debuutjaar. Robert Maaskant gaf hem in totaal 25 keer het vertrouwen als basisspeler en kreeg daar vier doelpunten van Zeefuik voor terug. Dat moet beter, vindt de club.

Los van zijn lage moyenne maakte Zeefuik soms een povere indruk op de technische staf; overgewicht en een matige conditie spraken niet bepaald voor hem. In de laatste wedstrijden van het seizoen was er zelfs geen plaats voor de ex-PSV’er in de selectie van Maaskant. Manager technische zaken Henk Veldmate geeft aan Voetbal International te kennen dat er een gesprek komt.

“Het was een keuze van de technische staf hem tegen FC Twente niet te selecteren. Dit was sowieso niet het seizoen van Zeefuik. Daar moet een oplossing voor komen. Wij hadden dit seizoen problemen met scoren. Dat heeft ons bij vlagen opgebroken.” Veldmate stipt aan dat ook David Texeira helaas niet voor de goals kon zorgen die FC Groningen nodig had. De collega van Zeefuik voorin vond het net in totaal vijf keer; vorig seizoen waren dat er nog acht.

Ik denk dat Género Zeefuik ... bij FC Groningen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Zielige vertoning van Groningen. Hoe kan je zo speler nog opstellen met zo lichaam.

23 mei 2013 om 11:09

Inderdaad, schandalig. En volgens mij zijn 2 van die goals nog penalty's ook, dat maakt het nog triester. Het is een wanvertoning. Contract ontbinden lekker wegwezen naar Kazachstan samen met Collins John. Dat soort leden hebben niks te zoeken als profvoetballer.

23 mei 2013 om 16:06

3 van de goals zijn zelfs uit een penalty

23 mei 2013 om 11:13

Deed NEC ook, Zeefuik is geen renderende spits voor de Eredivisie, dat had men bij NEC al kunnen zien

overigens is met beperkt materiaal wat Groningen heeft wel een prima rangschikking bewerkstelligd, vorig jaar hadden ze een betere selectie en eindigde ze veel lager

23 mei 2013 om 12:39

Daarom snap ik kritiek op maaskaant ook niet. Ik mag hem ook niet, maar dat is toch geen reden om kritiek te hebben op zijn werk. Kan een groningen supporter me dit uitleggen?

23 mei 2013 om 13:10

Nogmaals, en is de laatste dagen door vele Groningensupporters al uitgelegd, de sportieve prestaties (de eindklassering, niet het vertoonde spel) van Maaskant waren prima. De aankopen (op Kirm na) zijn niet zijn aankopen geweest. Hij werd opgezadeld met een erg matige selectie. Maar waar hij wel voor verantwoordelijk is zijn de zaken er om heen die voor onrust zorgden. Ik zal het even voor je op een rijtje zetten:

- wisselingen: Bacuna heeft bijna overal op het veld gestaan; Kostic heeft nooit de kans gekregen; Luciano werd er uitgehaald toen hij eindelijk weer redelijk stond te keepen; Magnasco werd na één slechte beurt geslachtofferd. Spelers die er aan de lopende band niets van bakten kregen wel het vertrouwen.

- Slecht spel: Er zat geen enkele beleving in het spel. Bij Groningen zijn we gewend dat het gebrek aan kwaliteit wordt gecompenseerd met strijd. Die strijd hebben we dit jaar zelden tot nooit gezien, terwijl het duidelijk was dat het daarvan het moeten komen dit seizoen. Dat we zevende zijn geëindigd met dit materiaal zegt ook veel over de andere clubs.

- Kritiek niet binnenskamers: Maaskant viel aan de lopende band zijn spelers af in de media. Als je kritiek hebt houd je dat in de kleedkamer.

- band met de supporters: Maaskant had niet in de gaten dat de supporters leven voor de club. Hij had meerdere aanvaringen met de supportersvereniging en nam de supporters nooit serieus.

- Denigrerend: De manier waarop hij zich uitte over Henk de Haan zijn reddingsactie viel volledig verkeerd, omdat hij zich nogal laatdunkend uitliet over de provincie.

Mijn conclusie: Maaskant is een trainer die zeker wel zicht op het spelletje heeft, maar het huwelijk met Groningen is vanaf het begin ongelukkig geweest.

23 mei 2013 om 11:47

Dit is een gevalletje Johny van Burgerking 2

23 mei 2013 om 11:48

Heel schandalig inderdaad. Het is toch ongelofelijk als topsporter dat je zo veel overgewicht hebt e in een jaar er niet af kan krijgen? Man man, van mij mag hij weg! Inruilen voor een spits die wel scoort en wel zijn gewicht onder controle kan houden!

Ik zou niet met hem verder gaan. Calabro van Sparta vind ik een betere optie, als die niet promoveren. Zeefuik heeft een slechte mentaliteit, kan zijn lichaam niet op gewicht houden. Misschien iets voor eerste divisie, maar ben bang dat, dat al niet wil.

oh hahah was het Niet het seizoen van zeefuik?
Maar toch had ik wel meer verwacht van hem hoor! Ik hoop dat hij het vollgend jaar beter doet! trouwens, hij mag nog wel wat afvallen van mij

Wat duidelijk is dat er versterking moet komen voorin. Met deze 2 ga je het zeker niet redden volgend seizoen.

23 mei 2013 om 11:13

wat is redden? ze zijn matig ja, maar nu eindigen ze met dit materiaal wel in het linkerrijtje

Zeefuik moet bij een club dat meedoet in de onderste regionen spelen. Hij kan aardig een balletje vasthouden, is sterk in duels (zal ook deels te maken hebben met zijn gewicht) en heeft wel een aardige techniek. Groningen gaat over het algemeen voor Europa League en voor een speler van Zeefuik is dat (nog) een te hoog niveau.

23 mei 2013 om 11:11

Maar zijn lichaam.... Dat hoort nergens bij geen enkele club.

Zeefuik is een zeer aardig voetballer, maar gewoon te dik. Ik vind dat hij dit nog steeds is. Hij is een prima aanspeelpunt, maar die jongen staat daar om doelpunten te maken. Volgens mij waren er zelfs twee strafschoppen bij de vier doelpunten (in ieder geval één). Hier staat tegenover dat Texeira meer een neusje voor de goal heeft (al houdt het ook niet over), maar die jongen kan een zachte pass nog van zijn voet laten schieten. Voordeel van Texeira is dat hij harder werkt.

Wat mij betreft gaan zeker één van de twee de deur uit. Maar ja, waar slijt je ze? Denk niet dat de clubs in de rij staan voor deze voetballers. Maar er is simpelweg te weinig gescoord en niet zozeer te weinig gecreëerd. Maar als niemand het afmaakt schiet het niet op.

Je moet een gesprek aan gaan met de prutser die hem heeft gehaald. Dat hij overgewicht heeft was al bekend toen hij bij NEC speelde ook wisten we toen al dat hij nooit een doelpunt maakte. Zeefuik heeft precies gebracht waar hij om bekend staat, dus de fout ligt bij FC Groningen en niet zo zeer bij Zeefuik.

23 mei 2013 om 11:23

dat roep ik al 1en half jaar dat je veldmate eens op zijn aankoops belijd moet aanspreken.
maar het is makkelijker om een trainer verantwoordelijk te maken voor het falen van spelers
maar nijland doet zeer goede dingen bij grunn,maar heeft niet de ballen om veldmate eruit te knikkeren,jammer helaas heeft veldmate een hoop crediet bij grunn,suarez,berg,matavs,tadic,

had hij met huistra 1a2 betere verdedigers gehaald in de winterpause had huistra ook zijn 2de seizoen met een playoff plaats aggesloten,maar ze lieten huistra mooi smoren,en ontsloegen hem aan het eind van seizoen.

toen ging veldmate flink inkopen doen, 7 spelers,en toen opeens,ho ja we hebben nog geen hoofdtrainer,erg amaturisties
en wie werd er weer verantwoordelijk gemaakt? juis de trainer,ken maaskant alleen maar complimenteren met wat hij neergezet heeft met dit matriaal,en begrijp voledig dat hij niet verder wou

23 mei 2013 om 13:18

idd Zeefuik is gewoon een miskoop,waar niet Maaskant , maar Veldmate verantwoordelijk voor is! Deze speler heeft niet de kwaliteit voor de eredivisie en is natuurlijk belachelijk dik.

23 mei 2013 om 13:28

hahahaha minimaal 25 kilo overgewicht

maaskant heeft het goed gedaan,met jupiler league matriaal 7de worden in eredivisie wereld prestatie
dat het spel niet om aan te zien was oke mee eens,maa je mot roeien met de riemen dieje hebt

alle critiek op maaskant,had aan et adre van veldmate moeten gaan,die is alleen verantwoordelijk voor huidige selectie

Geef Zeefuik gewoon de keus: Of op gewicht terug komen voor de competitie start, anders ontbinding contract zonder kosten. Een arbeidsovereenkomst heeft 2 kanten, arbeid ( in dit geval onder bepaalde condities) daar tegenover staat een beloning in de vorm van salaris.
Dat texeira niet veel scoorde, lag aan het systeem en als je een tijd niet op niveau speelt.....dan val je terug. Als tex de ballen goede krijgt, dan is het een afmaker.
Kop dr veur.

23 mei 2013 om 11:28

wees nou eens eerlijk
teixera heeft gefaald heeft in 2 jaar niks maa dan ook helemaal niks laten zien wat je zou doen kunnen besluiten om met hem verder te gaan
hij is te traag,handelingssnelheid ligt op amateur niveau,en ontbreekt hem duidelijk aan snelheid

weg ermee verlies pakken en met jeugd verer of nieuwe halen punt
zelfde voor zeefuik,kwakman,kappelhof,sparv,adjilore,kieftenbe...

23 mei 2013 om 11:50

Tex zijn aanname moet inderdaad veel beter, maar daar kun je op trainen. W.b.t. zijn snelheid, daar ben ik het niet helemaal mee ens. Hij heeft altijd "het schuim op de bek staan"zo veel als hij moet lopen voor een bal. Dat houd gelijk dat hij niet op de juiste plek staat, en moe is als hij in de buurt van de goal staat. Als je kijkt naar de goals die hij gescoord heeft, zie je wel een echte spits.
De fc heeft een te verdedigende tactiek gebruikt, daarom stond hij de keren dat hij speelde of op een eiland of te ver terug om voor gevaar te zorgen. Er is veel ruimte voor verbetering, maar als je hem die kans geeft dan moet het wel lukken. De jeudg die zit er aan te komen, Groningen heeft vele tallentvolle spelers in de jeugd rond lopen. Hopelijk blijven die behouden en worden niet weggekocht.
Geef komend jaar ook het vertrouwen aan Kostic en die gaat dat ook terug betalen.

23 mei 2013 om 12:53

hard werken doet hij inderdaad,zal de laatste zijn die dat onkent.

maar veel rennen,en hard werken,wil niet zeggen dat daarom er geen basis snelheid voorhanden zou kunnen zijn,2 verschillende zaken.
hij mist gewoon in alles snelheid,balbehandeling,reactie voor de goal etc etc,hij reageert als een standbeeld op batterijen,waarvan de batterijen leeg zijn.

dan mist hij de inzicht waardoor hij vaak verkeerd loopt en staat
en aan de bal maakt hij geen verdediger nerveus,ze pakken hem zo de bal af,1op1 erg zwak.

vele talentvolle spelers heeft grunn,,,,maar ga deze spelers nu ff niet op hoe ze in de beloften spelen beoordelen,dit is nl. wel een paar nieaus lager en allemaal in dezelfde leeftijds genoten
kijk ff naar ,,,,letschert,,, tegen psv,daar kwamen toch een hoop gebreken naar boven daarmee wil ik niet zeggen dat hijer niet komt,nee alleen dat er ook een ervaren verdediger naast moet.
en geen kwakman,maar een goede ervaren verdediger.

ook op middenveld heeft grunn wat meer creatiefieit nodig,,de leeuw voetbalt vaak als kip zonder kop,en gaat wel erg vaak erg wild in de duels,waardor hij ze vaak v
erliest of vrije trap tegen krijgt

meer druk naar voren zou met burnet op middeneld een oplossing zijn,vind burnet naar voren 10x beter als verdedigend
daar zou van peppen een oplossing op linksback zijn.

koo zou de creatiefe man op middenveld kunnen zijn
als deze speler voor augsburg haalbaar is moet hij zeker voor grunn haalbaar zijn.

voorin zou ji een oplossing zijn,kost 3 miljoen hoorde ik op duitse tv,speelt nu ook voor augsburg op huurbasis,eigendom van sunderland
evt. ginzhek van dortmund speelde afgelopen seizoen voor sankt paulie op huurbasis,misschien zou grunn hem ook kunnen huren

maar verder met zeefuik,teixera,schet,kieftenbelt,kappelhof,kwakma... alleen goed genoeg voo jupiler league

creatief op middenveld zou koo(nu augsburg) een oplossing zijn.

23 mei 2013 om 13:11

Dat je Zeefuik zou willen vervangen kan ik mij voorstellen. Je moet ook kijken naar mogelijkheden. Groningen gaat niet meer dan 2 a max 3 spelers halen. Men is druk bezig de selectie te verkleinen. Daarnaast wil men meer Jeugd in passen, en verwacht nu niet dat die er vanaf het begin staan. Jongens als T.l. zullen wel vaker goede met minder goede dingen afwisselen, dat slijt als ze ervaring op doen.
Ik verkies Tex boven Zeefuik. Er zal max 2 miljoen geïnvesteerd gaan worden en daarvoor moeten ze ( inderdaad) een creatieve middenvelder halen.
Als je Burnet op middenveld plaatst, dan zit je met weer andere spelers die je "weggooit" zoals Kostic.
Burnet komt graag mee op, als je daar een goed en snel centraal duo naast zet is dat helemaal geen probleem. Die vullen de gaten die hij achter laat goed op. Prio's zijn rechtermid/vleugel en centraal een creatieve speler naast Lindgren. Daarnaast afhankelijk van vertek van Dijk nog centraal een goede oplossing. Ik hoop ook weer op een spits ala Nevland of Berg danwel Matavz, maar als t niet is dan moet je je systeem aanpassen aan de spelers en dat is dit jaar gewoon niet gebeurd.

23 mei 2013 om 13:22

de laatste 2 jaar is er als een kip zonder kop ingekocht. door ome henk veldmate,die zou een schop moeten krijgen.

van peppen ben i 90% van overtuigd dat hij naar grunn komt
waarom zou opschuifen van burnet ten koste gaan van kostic?
wel eens van 4231 gehoord? ))))

van peppen,letchertt,bakker,magnasco(ff voor het moment zou opmoment geen vervanger oor van dijk weten)
burnet,lindgreen
kostic,de leeuw kirm
cristo

zo zie je dat er voorin niemand wegvalt,alleen problem kieftenbelt opgelost weg ermee

inversteringen van grunn kunnen wel hoger worden dan 2 mil
plaats psv zich voor cl dan vangt grunn 500000
tv geeft nog eens 650000 bonus
verkoop vandijk 5a7 mil
verkoop van zeefuik,teix,schet,sparv levert ook nog wat op

dus hoe kom jij op max 2 mil?

23 mei 2013 om 14:09

Van Dijk levert in deze tijd niet meer dan 3,5 tot 4 milj op. Daarbij komt dat de helft netto overblijft ( investeringsfonds, begrotingsgat etc). Je bespaard verder op loonkosten, niet meer dan dat. Er is voor volgend seizoen ook een oplopend begrotingstekort gemeld, daar gaan de overige inkomsten naar toe.
Zo kom ik dus aan max 2 miljoen investeren.
Bakker is zwaar gebelsseerd, dat duurt nog een tijd voor die op niveau terug komt.
Groningen moet gewoon met 2 spitsen spelen, dan speel je niet met 4231, als ze dit systeem wel spelen moet zelfs de Leeuw het veld ruimen voor een creatieveling. Ik kan wel door gaan, maar dat word een oeverloze discussie. Er leven gewoon meerdere ideëen onder de supporters, en das maar goed oook anders wordt het zo'n eenheidsworst in de wereld. 1 ding is wel gelijk, iedereen gunt de fc het beste, ik voorop.

23 mei 2013 om 14:52

tuurlijk gunnen we grunn het beste daarom denken we ook mee.

maar denk dat van dijk netto 4a5 mil op gaat brengen
een optie is ook met psv die intresse heeft om dapij te ruilen bv.voor van dijk met natuurlijk een vergoeding

denk eens aan het salaris van zeefuik,denk dat je daar 2 nieuwe voor ken betalen
denk niet dat zeefuik weinig verdient,anders was hij wel bij nec gebleven waar hij al rond was

oplopend begrotings tekort,geloof jij het?ik niet,dat is een stilhouder voor de supporters zo dat wij ze niet aanspraskelijk kunnen maken voor weinig vernieuwing.
geloof jij dat het nieuwe contrackt met essent, niks voor eerste elftl oplevert?
dan zou het wel een hele slecht deal zijn,geloof jij dat essent met grunn de jupiler league inwil?

niet alles geloven wat er van nijland komt he,das een slim manneke,die vertelt pcies genoeg maar lang niet alles.

tuurlijk zijn het slechte tijden maar dat geld voor alles.
als psv zich plaats voor cl,plus de tv bonus das al weer een extra van 1,150.000
let wel tv is een bonus voor de 7de plaats he,daar komt dus gewoon het tv geld van volgend seizoen nog eens weer bij,(wat meer is dan afgelopen jaren door de overtname van ???)en dan geloof jij een begrotings tekort? geloof jij echt dat nijland ie grunn voor het faisement gered heeft een paar jaar geleden dat laat gebeuren?
nou ik geloof er helemaal niks van,maar wel een goede manier om de supporters rustig te houden.

de genoemde spelers door mij zijn fincieel haalbaar voor grunn ga daar maar van uit,zal aan de salariseisen afhangen van deze spelers.
maar als een cluppie als augsburg dat kan betalen,kan grunn het ook zekers,maar de vraag is willen ze dat
en daar is het antwoord nee volgens mij.

probleem bij grunn in bestuur is altijd alzo geweest eerst hard vallen dan maatregelen nemen.vaak te laat.
alleen finacieel ben ik ervan overtuigd dat nijland niks laat aanbranden.

23 mei 2013 om 15:03

W.b.t. het begrotingstekort, dat is terug te lezen. Is gewoon openbaar. Dit gedeelte is gekopieërd te lezen op www.fcgforum.nl.
Ja de TV inkomsten stijgen door overname Skysport van R.murdock. Dat leverd een paar ton per jaar meer op, is wel afhankelijk van de prestaties.
De vraagprijs voor van Dijk was 3,5 miljoen. Die gaat echt niet voor het dubbele weg. Daarnaast is het de tijd er niet naar en is hij een verdediger....die brengen gewoon minder op dan aanvallers.
Duitsland is een veel groter land, waar zelfs op 2e niveua stadions met dubbele capaciteit staan dan de euroborg. Ik ben realistisch en verwacht gewoon niet meer dan max 2 miljoen voor transfers. De club moet in 1e instantie gezond blijven en ze zijn hard op weg door alle grootverdieners er uit te werken. Salarishuishouding 1e elftal en belfoten is van ruim 7 miljoen al terug gegaan naar 6 vorig jaar en gaat nog verder terug. Daar komt wel geld uit vrij, maar niet alles moet geïnvesteerd worden in spelers. Periode van minder verdienen blijft nog wel even. Denk zelfs nog wel een jaar of 2 a 3.

23 mei 2013 om 15:03

Ik zie jou regelmatig hier tekeer gaan tegen Nijland en Veldmate. Volgens mij vergeet jij intussen waar deze twee heren de FC uit vandaan getrokken hebben. Van een bijna faillissement in de Jupiler-league tot een stabiele subtopper in de Eredivisie met her en der een uitschieter in de vorm van Europees voetbal.

Dat er een transferperiode een paar keer mis geschoten is, wil niet zeggen dat de kop van Veldmate daarom maar moet rollen, dat zou echt nergens opslaan. Deze heren hebben zich inmiddels op meerdere vlakken bewezen, zowel in het transferbeleid, als in financiële verbeteringen.

De transfers van afgelopen zomer waren op zich prima te billijken: in plaats van wederom tropische of Scandinavische verrassingen een jaartje goedkope Hollandse jongens ophalen.
Kun je nu wel als een malle op gaan schieten, maar daar heb je niets aan.

23 mei 2013 om 15:11

Ik neem aan dat je mij niet bedoeld?

23 mei 2013 om 15:38

ga niet tegen nijland tekeer,als ik voor 1 respeckt heb is et wel de heer nijland

maar veldmate ja en terecht,veldmat krijgt alle crediet van jullie,noem mij eens 1 speler die gehaald is naar tijdperk ron jans die geld heeft opgeleverd?
kom niet met tadic die was er al bij jans

naar ron jans heeft veldmate alleen maar flops deels flops naar de eurborg ghaald
dat is mijn mening,daar hoef jij het niet mee eens te zij maar kijk wel ff voor je wat zegt.

vind jij het normaal als je ziet dat de verdediging zo lek als een zeef is wat heel nederland gezien heeft en er niks aan doet in de winterpause en aan het eind van het seizoen huistra de laan uitstuurt?
dan als een kip zonder kop nieuwe selers aan gaat trekken zonder een hoofd trainer te hebben en eind van het seizoen weer de trainer(die het in mijn ogen met dit materiaal uitstekend heeft gedaan kwa ranglijst) weer verantwoordelijk maat?
en hem weer de laan uitstuurt?

kijk we maken allemaal fouten,is menselijk maar je kan ook teveel fouten maken
en nee ik ben het niet met jou eens dat hij grunn uit het niks hoog heeft gehaalt.
daar is nijland en ron jans verantwoorelijk voor in mijn beleving
alle aankopen naar het tijdperk ron jans bewijzen wat voor inzicht in spelers veldmate heeft
dank u

23 mei 2013 om 15:49

ja dat het op het grunn forum te lezen valt is toch normaal?
maar zou dat waar zijn,moet je eens de knvbregelementen lezen over licentie
geen sluitendebegroting geen licencie,dus zeg het maar.

maar als ik nou ff kijk naar dong wong ji vraag prijs 3 mil,das een inverstering
maar deze speler levert na 2 jaar grunn wel minimaal het dubbele op als hij weer door verkocht wordt misschien al na een jaar,dus ja wat is dan inversteren?
tuurlijk kan hij ook floppen,maar ja adjilore namen ze ook dat risico
en geloof mij ik heb deze speler 16 wedstrijden voor augsburg gezien(is trouwens bundesliga hoor maar klein cluppie,komt kwakman ook van terug en sankoh speelt ernog)
een speler die groot aanzien in de bundesliga heeft verworfen en terecht,jonge kwalitatief zeer goede speler,altijd bij de uitblinkers,

zo ken je een inverstering ook zien,je vesterkt niet alleen je elftal,je inversteert in de toekomst

23 mei 2013 om 15:59

ps.geloof jij dat een zeefuik voor een ei en dubbeltjevspeelt,,terwijl hij al rond was met nec?

over goedkoop gesproken,
geloof jij dat schet een goede aankoop was,
dat goosen die hele seizoen gebleseerd is geweest,
ga zo maar door
nu hoge salarisen (dankzij jou vriend ome henk veldmate) en geen prestaties
de enige aankoop van het begin aan die redelijk te noemen was de leeuw,
magnasco pas toen hij een tijd bij de beloften heeft gespeeld
kostic haalt nog steeds niet eredivisieniveau,ja en bizot,geen vis geen vlees
dus jij hebt dus lagere eisen aan spelers met gigantiese salarisen dan ik.
maar goed misschien moet je zelf eerst eens gaan werken,om te begrijpen dat een baas prestatie verwacht voor zijn beloning

23 mei 2013 om 16:12

Je moet wel lezen wat ik schrijf. De jaarrekeningen zijn openbaar, die kun je opvragen. Dat iemand een stuk gekopieërd heeft en geplaatst heeft op het forum schrijf ik.

23 mei 2013 om 21:01

@ Arnoudjansen, nee ik bedoelde uiteraard ervg61...

Jij wilt de aankopen Nevland, Suarez, Granqvist, Berg, Bruno Silva, Matavz, Tadiç op het conto van Jans schrijven? Prima, maar ik geloof er niets van.

Bij aankopen heb je ook een beetje mazzel nodig. Er worden spelers aangekocht aan de hand van een bepaalde status, maar je weet nooit hoe dit uit zal pakken. Mooiste voorbeeld hierin is Cahais, aan alles zou je beweren dat hij een wereldaankoop(/huur) zou zijn, maar hij mislukte finaal.
Ik noem hierboven een aantal (voor Groningen-begrippen) top aankopen, maar in deze zelfde tijd zijn er ook een aantal flinke flaters gemaakt. In de tijd van Jans zijn bijvoorbeeld Femi (3,3) Pedersen(2,1) en Enevoldsen (±2) gekocht. Dat is dus zo'n 7,5 miljoen. Jongens die het in Scandinavië minstens zo goed deden als Berg, maar er in Groningen weinig van bakten. Als je dan beweert dan de goede aankopen puur en alleen door Jans kwamen, moet je deze heren ook even noemen.

Soms zit het mee met de transfer en soms zit het enorm tegen, dat zal altijd zo'n 50/50 zijn. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor onze buren in Heerenveen, soms een klapper, soms een flater. Van tevoren zou je nooit kunnen zeggen wie wel slaagt en wie niet. Wat dat betreft is het net all-in gaan op rood bij de roulettetafel Dat Groningen nu best een speler zou kunnen halen voor 3 miljoen geloof ik direct. Maar Groningen kan momenteel dit risico niet aangaan. Ook al heeft die speler zich al zo ontzettend bewezen, het is geen garantie dat dit in Groningen ook het geval zal zijn. Zie nogmaals Cahais, maar ook Johansson,

Daarom is vorig jaar ook gekozen voor een transferwindow met minder risico's. Vier relatief jonge spelers met Eredivisie-ervaring voor opgeteld zo'n miljoen. Je weet vooraf dat je er straks ook niet al te veel voor gaat vangen, maar je mag aan de hand van hun ervaring in de Eredivisie uitgaan van een ondergrens. Daarnaast een talent voor 1,5 miljoen, een jongen die meer potentieel zou hebben dan Tadiç
Dat vervolgens Zeefuik te zwaar terugkomt van vakantie en vervolgens nog 3 maanden mag ballen, is niet de schuld van Veldmate, maar valt onder de verantwoordelijkheid van de trainer. Dat jouw gekochte talent vóór de start van de competitie publiekelijk wordt afgemaakt door de trainer en he-le-maal geen vertrouwen krijgt, sterker nog, dat die trainer voor de positie van Kostiç zo nodig een nieuwe aankoop (lees: oude bekende/vriend), dát is kwalijk te noemen.

Al met al vind ik dat geschreeuw om de kop van Veldmate dus grote onzin. De man doet zijn werk goed, vormt een prima duo met Nijland en werkt al jaren samen met de heren Van de Looi en Lukkien. Waarom zou je daar in vredesnaam een andere persoon neerzetten, waarvan het ook maar weer de vraag is of die het wél goed gaat doen.

23 mei 2013 om 21:47

Helemaal mee eens, Texeira kan er helemaal niets van. 1e jaar kun je nog als excuus aanvoeren dat zo'n jonge speler helemaal uit Uruguay moet wennen aan het leven en voetballen in Nederland. Met een topper als Tadic naast zich scoorde hij ook slechts acht maal. Hoeveel afgemeten voorzetten maakte hij er niet af? Ook na het eerste jaar heeft hij veel gevoetbald ( bij gebrek aan beter ) Maar behalve als een 'kip zonder kop' over het veld rennen heeft hij nooit laten zien wat hij nu wel goed kan. Een goede spits hoeft geen goede voetballer te zijn maar sommige spitsen hebben de kwaliteit om vaak op de goede plaats te staan op de bal in te 'tikken', helaas ook deze kwaliteit bezit David niet. Hij kan ook geen ballen vasthouden, iedere bal springt van zijn voeten. Een tegenstander passeren? Nee helaas, dat lukt ook niet. Toegegeven hij heeft wel een paar mooie kopgoals gemaakt. Overigens was hij in Uruguay ook zeker geen topscorer, volgens mij had hij toen Groningen hem haalde nog amper in het 1e elftal van zijn club daar gespeeld. Zeefuik heeft veel meer kwaliteit ( enige overeenkomst beide kunnen slecht een doelpunt maken ), ik ben het eens met een andere reactie; met Zeefuik de afspraak maken minimaal een bepaald aantal kilo's af te vallen anders contract ontbinden. Ik begrijp overigens helemaal niet waarom Zeefuik niet wat meer ambitieus is.

24 mei 2013 om 14:20

kijk dat jij veldmate verdedigd is prima,respecteer ik.
maar je hebt niet 1 speler genoemd naar tijd perk ron jans zich in de kijker heeft gespeeld waar ploegen echt voor willen gaan.

daarmee toon ik alleen aan dat alle spelers zowel toppers als flaters in overleg zijn gegaan met ron jans,vind jij het niet vreemd dat alle aankopen naar periode jans meer of minder floppen zijn?

zeefuik is echt geen aankoop van maaskant,die lag ook alvast voor maaskant tekende.
de enige aankoop van maaskant ws kirm,en in winter pause lindgreen,als je lindgreen als aankoop van maaskant wil zien.

kijk ik zeg niet dat veldmate zijn kop moet rollen,heeft ook veel goede dingen gedaan voor grunn,maar als je fouten maakt en anderen ervoor verantwoordelijk maakt,moet je kerel zijn en ook de fouten voor je rekening nemen
vind jij ,,,,als ik lees dat ze niet met maaskant verder gaanwegens tegenvallende prestaties,,,dat na huistra opdezelfde manier de laan uit gestuurd werd,op 2 spelers na alle aankopen al gedaan waren voor maaskant tekende,dat veldmate voor deze veel te dure selectie verantwoordelijk is?
en dus mede verantwoordelijk voor tegenvallende prestaties?
waarom trainer er wel verantwoordelijk voor maken en technies manager niet?

ik eis niet het hoofd van veldmate,ik eis wel dat hij ook eens de verantwoordelijkheid neemt,voor zijn fouten,en dat doet hij dus niet,en daarom zeg ik weg ermee,ook geen karakter,hoe moet iemand die zelf geen karakter heeft,iemand zonder karakter ervan overtuige wat aan zijn gewicht te doen,waarom praten met deze man,heeft in de competitie al deze opdracht gekregen om er wat aan te doen,niks gebeurd dus iemand met karakter zou het contrakt ontbinden.

maar prima jij vind veldmate geweldig en kijkt naar hem met een groen witte bril,en blijft hem steunen en complimenteren voor dingen die anderen eigenlijk gerealiseerd hebben.er zijn overal in de wereld blinde vinken,en zijn ze niet blind sluiten ze de ogen wel.

zowel zeefuik en teixera hebben een te trage handelings snelheid,horenniet in eredivisie

creatiefiteit op het middenveld ontbrak dit jaar

koo een koreaan bij augsburg zou dit probleem kunnen oplossen
dong won ji het scorend probleem een speler van sunderland die tijdens de winterstop werd verhuurd aan augsburg
ginzchek eenaanvaller van dortmund die verhuurd was aan sankt paulie zou ook een aanwinst zijn

dat zeeuik zwaar overgewichtig is zegt wel iets uit over zijn karakter,maar dat zij de transfer naar groningen ook al,,,was rond mt nec,en voor een paar euro meer verkaste hij toch aar grunn
teixera,zeefuik,kwakman,sparv,adjilore,kappelhof,k... geen verlies voor grunn zijn

23 mei 2013 om 21:49

Sparv is een prim voetballer die wat mij betreft bij Groningen had moeten blijven. De rest kan ik me wel in vinden,

Misschien moet hij meedoen aan I Used To Be Fat. Leuk voor pubers om naar te kijken op Mtv, en die kinderen die meedoen vallen echt like 30 kilo af. Dan zal hij echt wat sneller zijn en wellicht wat vaker scoren!

zeebuik kan beter naar de jupiler league gaan en daar weer in vorm raken want de eredivisie is te hoog gegrepen voor deze speler dat is duidelijk misschien dat hij in 1-2 jaar weer terug kan als die het dan wel aankan hij is nog jong dus heeft de tijd

Ik had het mooi gevonden als Groningen had gezegd: "dit was een mager seizoen van Zeefuik."

groningen moet gewoon een onstlagprocedure beginnen. Grote kans van slagen lijkt mij. Schande voor t prachtige shirt van de fc!!! supporters hebben m toch al uitgekotst! hij doet er ook geen reet voor. zo gezond eet ie niet....geloof me.....laat ie anders maar lekker in 2e rondhobbelen.....volgend jaar gewoon texeira/ zivkovich in de spits, misschien nog een buitenkansje op de transfermarkt......

Prima spits hoor. Alleen hij wordt verkeerd gebruikt!
Zeefuik in de punt, balletje vasthouden is goed.
Helaas is iedereen er al overheen gekomen; de Leeuw, Kirm, Bacuna/texeira/schet.
Dan moet hij altijd terug naar de verdediging.

Als hij gewoon terug kan leggen op bijv de Leeuw, passt de Leeuw meteen de bal de hoek in en dan de voorzet. Zeefuik staat dan bij de eerste of tweede paal, de Leeuw is er al en de andere buiten ook al! Prima!

Hoeveel jaar kontakt hebben Zeefuik en Texeira nog ?
Rendement is bij beidde veel te weinig.
DEn Haag haalt bij amateurs ( aks ik me niet vergis ) Van Duinen op.
Leuke frisse spits en maakt goals.
Niet te hopen dat we aan deze spitsen nog jaren vast zitten.
Liefst zou ik Kostic en Kirm op vleugels zien en nieuwe spits volgend seizoen.

kan iemand mij wat vertellen ovr Texeira? kwam toch als een redelijke grote speler binnen, en heb steeds gevoel als je die jongen vertrouwn geeft en hem 30 wedstrijden laat staan dat die wedstrijden voor je wint.. ?

ben ik t wel mee eens.....maaskant gaf m iig amper vertrouwen.....hij werkt erg hard, maar wordt uiteraad geregeld verkeerd gebruikt.......tegen twente ook....gaan ze lange bal hanteren....tegen Bjeland en Co......schiet natuurlijk niet op......

Vanwaar de verbazing bij Groningen. Ik zou pas verbaast zijn geweest wanneer hij dit seizoen wel veel doelpunten had gescoord.

Op het hoogste niveau heeft hij nog nooit gepresteerd en ook zijn cijfers in de eerste divisie geven geen aanleiding om te denken dat je een goalgetter in huis haalt.

ik lees vele negatiefe reacties op zeefuik
dus zou ome henk veldmate dit ook eens moeten lezen

wat valt er nog te praten? heeft tijdens de competitie al de opdracht gekregen om wat aan zijn gewicht te doen,wat heeft hij eraan gedaan,juist hij is nog dikker geworden))))

geen karakter,dus weg ermee

Is er ooit een seizoen geweest van Zeefuik?

Met zijn huidige omvang kan hij alleen maar soms een balletje vast houden. Dat laat aardig wat te wensen over. (zoals rennen bijvoorbeeld, zodat je eens op tijd bent op de juiste plek)

Ik kon mij de aankoop Zeefuik prima voorstellen. Speelde een erg sterke tweede seizoenshelft bij NEC en was daar ook een stuk fitter en sneller. NEC wilde hem niet voor niets graag overnemen van Psv. Daarnaast was hij een goed duo, samen met Larsse Schöne. En dáár zit volgens mij het probleem. Bij NEC speelden er echte voetballers om hem heen, met name Schöne. Dit jaar moest hij het doen met dravertje De Leeuw achter hem. De Leeuw scoort af en toe (mist ook regelmatig) maar voegt voetballend weinig tot niets toe. Daarnaast speelde Nec vorig seizoen veel aanvallender dan de FC dit seizoen dat deed. Zeefuik zijn kwaliteiten als aanspeelpunt werden wel gebruikt door Groningen, maar 40 meter van de goal en met een niet-voetballende 10 erachter heb je daar vrij weinig aan.

Het belabberde spel van Groningen was mijns inziens vooral het gebrek aan creativiteit op het middenveld en dan met name van De Leeuw. Dit werd echter verbloemd door zijn 8 (wat dus ook wel meevalt) goals, vaak net op een beslissend moment. Daar mag Van de Looi deze zomer wel goed naar kijken.

Het gesprek met Zeefuik moet volgens mij dan ook over twee dingen gaan:
- Hoe blijf je fit? (en wat zijn de consequenties als je niet fit bent, eventueel clausule in het contract)
- Hoe gaan we jouw specifieke kwaliteiten inzetten? Met een Groningen dat 30 meter verder vooruit speelt en met een voetballende 10 (bijv. Van Moorssel, Kostiç, Kirm of evt. Bacuna)

Ik ben van mening dat Zeefuik dan voor Groningen-begrippen een hele nuttige kracht kan zijn.

Over het feit dat Groningen eerst spelers gekocht heeft en toen pas de coach heeft aangesteld heb ik ook mijn vraagtekens. Aangezien de spelers een dag voor de trainer zijn gepresenteerd en Zeefuik op het laatste moment voor NEC is weggeplukt, heb ik het vermoeden dat Zeefuik gewoon aan Maaskant-aankoop is. Maar goed, dat maakt uiteindelijk niet zo heel veel uit.

23 mei 2013 om 20:28

Jij hebt er verstand van!

Prima spits hoor. Alleen hij wordt verkeerd gebruikt!
Zeefuik in de punt, balletje vasthouden is goed.
Helaas is iedereen er al overheen gekomen; de Leeuw, Kirm, Bacuna/texeira/schet.
Dan moet hij altijd terug naar de verdediging.

Als hij gewoon terug kan leggen op bijv de Leeuw, passt de Leeuw meteen de bal de hoek in en dan de voorzet. Zeefuik staat dan bij de eerste of tweede paal, de Leeuw is er al en de andere buiten ook al! Prima!

Zeefuik is een erg goede speler.
Je kan hem maar op één manier gebruiken en daar wou Maaskant niet aandoen.

Dat Zeefuik niet 20 in het mandje legt per jaar dat wist ik ook wel, maar dat hij 1 echte goal zou scoren in 25 wedstrijden.. Te matig (3 penalty's daarnaast).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren