Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tottenham Hotspur bewijst status als favoriete tegenstander voor Chelsea

Laatste update:

Chelsea mag blijven hopen op Europees voetbal. De ploeg van Mauricio Pochettino was donderdagavond op eigen veld met 2-0 te sterk voor Tottenham Hotspur, dat slechte zaken doet in de jacht op een Champions League-ticket. Chelsea heeft nog een achterstand van drie punten op nummer zes Manchester United.

Opvallend genoeg is Tottenham de meest favoriete tegenstander in de Premier League voor Chelsea. Er is geen enkele club waar men in West-Londen vaker van won of vaker tegen scoorde dan Tottenham. Die statistiek werd nog maar eens kracht bij gezet.

Chelsea kon door een waslijst aan afwezigen geen beroep doen op een groot gedeelte van de selectie. De piepjonge bank bestond om die reden uit een aantal spelers die nog nooit in actie kwam voor the Blues. Onder hen twee zeventienjarigen en twee achttienjarigen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Aan de kant van the Spurs was er 'gewoon' een basisplaats voor Micky van de Ven. De Nederlander hield zich vrij moeiteloos staande op Stamford Bridge, maar kon niet voorkomen dat doelman Guglielmo Vicario tweemaal geklopt werd.

Na vier minuten spelen dacht Chelsea al op voorsprong te komen, toen Nicolas Jackson erdoor was en Van de Ven de bal nog net voor de doellijn wist weg te glijden. Halverwege de eerste helft mikte Noni Madueke net naast met een fraaie uithaal.

Het bleek voor Tottenham slechts uitstel, daar Chelsea niet veel later alsnog de leiding greep. Een afgemeten vrije trap van Conor Gallagher belandde op het hoofd bij Trevoh Chalobah, die beheerst de verre hoek vond buiten het bereik van Vicario: 1-0.

Chelsea was de betere ploeg in de eerste helft en liet bij vlagen goed voetbal zien. Tottenham schreeuwde in de eerste helft om een strafschop na een vermeende overtreding van Madueke op Emerson Royal, maar daar wilde scheidsrechter Robert Jones niet aan.

In de tweede helft kwam Spurs er een paar keer gevaarlijk uit, maar was het Djordje Petrovic die een goede reactie in huis had op een schot van Pedro Porro vanaf de zijkant. Even later kwam Emerson een teenlengte tekort na een fraaie aanval over meerdere schijven.

Ange Postecoglou bracht voor het laatste kwart onder meer James Maddison en Rodrigo Bentancur binnen de lijnen, maar zag Chelsea de marge verdubbelen. Nadat Cole Palmer een vrije trap tot zijn eigen verdriet via de onderkant van de lat uiteen zag spatten, kopte Jackson raak uit de rebound: 2-0.

Met de spanning in de wedstrijd was het vanaf dat moment wel gedaan. Pochettino greep het moment aan om Josh Acheampong en Jimi Tauriainen hun debuut te gunnen. De twee zagen het lange wachten daarmee beloond worden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vandaag was echt een hele, hele goede wedstrijd van Chelsea's kant! Is er dan toch stiekeme progressie onder Pochettino? Chalobah is Man of the Match en heeft vandaag weer laten zien dat hij een stiekeme topper is! Ook Gilchrist en Gallagher waren erg goed. Hopelijk is het een bewijs voor diegene die de beslissingen nemen dat je beter geen nieuwe spelers kunt kopen als dat betekent dat je jouw eigen toppertjes van Cobham in de verkoop moet duwen!

6e is nog serieus mogelijk, als Pochettino dat voor elkaar bokst dan denk ik dat hij sowieso nog een jaar mag blijven zitten. Wat mij betreft is het niet nodig, maar hopelijk is de weg omhoog ingezet. Nkunku en Colwill zouden wellicht aankomend weekend weer bij de selectie aan kunnen sluiten, ik zou er geen problemen mee hebben als zij zoveel mogelijk aan de kant gehouden worden dit seizoen.

2 mei 2024 om 22:38

Ja hoop stiekem nog voor plek 6, maar dan begin je na te denken dat Pochettino zeker mag blijven.Vond Caicedo & Cucurella ook zeer sterk

2 mei 2024 om 22:48

Zeker ook zij waren weer erg goed. Mijn grootste kritiekpunt op Pochettino is dat er geen progressie in het team zat. De spelers speelden/spelen na een jaar nog steeds niet lekker samen. Als hij dat beter voor elkaar krijgt dan zal hij wel mogen blijven.

Mijn voorkeur gaat nog steeds uit naar een andere trainer, maar als je dan berichten leest dat de spelers dat zelf niet zien zitten dan zet je dat toch weer aan het denken. Zij hebben de kans om hem op zijn plek te houden.

2 mei 2024 om 22:52

Ik hoop plek 7, lekker de conference league in, volgend seizoen relatief makkelijke duels in Europa tot ongeveer maart/april. Terwijl je dan lekker in de competitie kan verder bouwen en hopelijk weer in de Champions League mag melden.

2 mei 2024 om 22:54

Ik zou Conference League oke vinden, maar vraag me af of je jezelf dan niet met onnodige problemen opzadelt. Hopelijk worden er dan verstandige keuzes gemaakt en speel je het gros van de wedstrijden in de Conference League met een half onder-21 team.

2 mei 2024 om 23:36

Is plek 6 dan Europa league?
Is me even ontgaan.

2 mei 2024 om 23:39

Plek 6 is Europa League en plek 7 is Conference League.

3 mei 2024 om 00:10

Zou leuk zijn, maar hebben nu al zoveel geblesseerde. Laat staan meer wedstrijden

2 mei 2024 om 22:40

Was Chelsea goed of Spurs heel matig? Het kan ook allebei.
En ik denk dat Chelsea sowieso moet verkopen, zelfs als Chelsea niemand haalt zijn ze al zo'n 180 miljoen kwijt aan afschrijvingen op spelers komende zomer. Natuurlijk helpt de verkoop van Hall (en misschien nog meer verhuurde spelers), maar ik denk dat Chelsea sowieso moet verkopen.

Bizar dat Chelsea op papier Spurs nog in zou kunnen halen.

2 mei 2024 om 22:50

Het was een beetje van beiden. Chelsea speelde erg sterk en daardoor was Tottenham nog matiger dan ze al waren.

Chelsea hoeft zich op dit moment geen zorgen te maken om PSR of FFP, maar dan kun je niet aankomende zomer weer als een idioot met geld gaan strooien. Mijn grootste angst is dat Gallagher verkocht gaat worden om weer een talentje uit Brazilië te kopen.

2 mei 2024 om 22:48

Best ongelofelijk dat 6de nog mogelijk is. United heeft een lastig programma. En Newcastle een ongeveer gelijkwaardig programma als Chelsea.

En Poch heeft met die omzetting tegen Aston Villa tactisch eindelijk iets goeds laten zien. Hopelijk heeft hij de weg naar boven gevonden want denk dat die sws wel blijft zitten.

2 mei 2024 om 22:52

Ik ben daar ook een beetje bang voor. Als hij binnen de top 8 eindigt, met een halve finale FA Cup en een finale League Cup op zak dan verwacht ik ook dat hij geen kant op gaat.

Als er progressie geboekt wordt dan kan ik me er in vinden dat hij mag blijven, maar dan zal er vanaf nu geen puntverlies meer geleden mogen worden. Alleen dan kun je echt spreken over vooruitgang. Mijn voorkeur gaat nog steeds uit naar een andere manager.

3 mei 2024 om 07:27

Mag onderhand ook wel progressie einde van het seizoen😅 onze eigen spelers later toch zien beter te presteren die spelen nog met trots voor hun shirt. Chalobah mag van mij blijven staan met daar naast colwill als thiago weg is. Dan disasi en badiashille ben ik niet kapot. Maar de amerikanen zullen wel weer willen kopen dus zal er wel wat verkocht worden. En de vraag is of chalobah wilt blijven die is een heel seizoen gepasseerd maar nu uit nood mog hij spelen en laat zien goed/beter te zijn. Maar als ze toch persé willen kopen doe dan maar een linksbuiten want mudryk kan mij nog zeker niet overtuigen. Madueke daarintegen vindt ik ondanks dat stomme akkefietje wel steeds beter spelen de laatste wedstrijden. Emerson is nog de bal aan het zoeken denk ik madueke kwam hem keer op keer voorbij. Verders heb ik me vragen bij de medische staf of we daar geen afscheid moeten van nemen. Als ik gister zie wat er op de bank zit dat was chelsea onder 19 geloof ik😅 schandalig

3 mei 2024 om 10:06

Grotendeels eens, behalve over Disasi. Vind hem wel echt een goeie die altijd wel met passie speelt. Hoe gek het ook klinkt hoop ik eigenlijk dat we weer een transferban krijgen haha, laat maar meer talenten doorkomen. Vond Alfie prima spelen, wil ook meer zien van Casadei.
En ja, Madueke vind ik ook wel een goeie je ziet bij hem ook een stijgende lijn itt Mudryk. Denk echt als Madueke blessure vrij blijft een wereldspeler kan worden.

Clean sheet wist niet dat we dit in de resterende wedstrijden nog gingen behalen.
Wat speelde Caicedo & Cucurella zeer sterk.
Mudryk was toch weer zeer matig.

3 mei 2024 om 00:29

Mudryk heeft vertrouwen nodig en speelde eerste helft echt wel goed, moeten betere spelers om hem heen dat hij vrijheid krijgt

3 mei 2024 om 13:06

Caicedo echt beste wedstrijd in chelsea shirt, sommige tackles deden lichtjes denken aan Kante. Vind Mudryk ook echt matig, mist ook aan bepaalde mentaliteit bij hem. Vind dat Madueke het ook steeds beter doet, heb echt hoge verwachtingen van hem voor komende jaren.

Hoe kan het nou dat zoveel spelers geblesseerd zijn en telkens geblesseerd blijven? Puur toeval? Te lage intensiviteit op de training? Slechte medische staf?

2 mei 2024 om 23:05

De medische staf van Chelsea is echt janken. Op de openingswedstrijd tegen Liverpool waren er 10 geblesseerden, terwijl je net een zomer vrij hebt gehad. Je verzint het niet met die lui.

3 mei 2024 om 01:17

Abnormaal.. misschien die knappe dame terughalen!

Dus. Die wedstrijd van Spurs tegen City. Hoe zal het publiek zijn van Spurs. Zullen ze hun team aanmoedigen als Arsenal nog in de race zit of die van City?
Ik ga ervan uit dat de spelers professioneel zijn en hun wedstrijdbonussen proberen te pakkem. Ange wilt natuurlijk ook wat bewijzen. Maar het wordt lastig als je eigen fans tegen je keren 😂

2 mei 2024 om 23:35

Ja dat word en lastige😂
Misschien speelt Tottenham dan met en B team

2 mei 2024 om 23:54

Het zou me niet verbazen.

3 mei 2024 om 06:57

Spurs is onze enige hoop, maar ik heb echt bijzonder weinig vertrouwen in hun. Die spelen nergens meer om. Om dan je best te doen zodat de grote concurrent die ze haten kampioen wordt? Lijkt mij niet

3 mei 2024 om 09:17

Ik heb meer vertrouwen dat Wolves gelijkspeelt tegen City morgen. Had gehoopt dat Spurs hun wedstrijden zouden winnen dan was de wedstrijd tegen City nog spannend.
Nu hopen dat ze een wedstrijd tussendoor verliezen e waardoor de 5e plek in gevaar komt.

3 mei 2024 om 09:34

Uit had ik je gelijk gegeven. Maar een thuiswedstrijd tegen wolves? Dat levert geen problemen op.

Ik hoop van harte dat City nog gelijkspeelt maar ik ben er bang voor.

3 mei 2024 om 09:41

Het laat zien dat ik heel weinig vertrouwen heb in Spurs. Ze zijn in een dramatische vorm. Wolves gaat verliezen denk ik maar net als jij hoop ik van harte.

3 mei 2024 om 09:47

Ja denk dat elke Arsenal fan weinig vertrouwen heeft in Spurs haha. Laten we hopen op een wonder!

Stukken gezien via mijn telefoon, maar toen ik keek leek het wel alsof de spelers alleen maar uitgleden en kapot waren. Zo weinig tempo zat er op dat moment in de wedstrijd/ En het resulteerde alleen maar in zeer matige en slechte passes.

Ik had nog enige hoop op Spurs voor de titel met Arsenal zeg, maar als ik ze vandaag zie, dan gaan die 5-0 op de broek krijgen tegen City zeg.... Wie moet daar wat creeren of scoren? Son loopt er verloren bij voorin. Johnson is een matige speler. Kulu pas niet in het systeem. Maddison heeft 2 leuke maanden gehad en denkt erna: laat ik verdwijnen en wellicht zelfs mijn kansen op het EK vergooien door zeer matig spel....

Enige die ik eigenlijk al bijna het hele jaar wel goed vind zijn Porro Romero en van de Ven... Zegt genoeg toch?

Ook raar dat zo'n Lo Celso zo weinig minuten krijgt, als je dat middenveld ziet spelen de laatste tijd....

Overigens was Chelsea wel beter en vond ik vooral Chalobah een goede indruk maken en Caicedo voor de verandering ook wel eens een stuk beter.

Begrijp overigens wel nog steeds niet wat iedereen in die Gilchrist ziet. Speelde niet slecht, maar ik vind hem dus echt een hele matige back zeg

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren