Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Groningen lijkt liefst 1,5 miljoen euro verlies te maken op miskoop Fledderus

Laatste update:

Paulos Abraham gaat FC Groningen verruilen voor IFK Göteborg, zo meldt Voetbal International donderdag. De 21-jarige buitenspeler vertrekt in eerste instantie op huurbasis naar zijn geboorteland, waarna Göteborg hem voor 500.000 euro definitief kan overnemen. In dat geval maakt de Trots van het Noorden liefst 1,5 miljoen euro verlies op Abraham, die te boek staat als de vierde duurste aankoop in de clubhistorie van Groningen.

Toenmalig technisch directeur Mark-Jan Fledderus was in juli 2021 tegenover RTV Noord nog in zijn nopjes over de komst van Abraham, die voor een flinke transfersom van 2 miljoen euro werd overgenomen van AIK. “Ik had wel de hoop dat het goed zou komen. Ik ging Paulos ophalen, maar op de laatste dag begonnen er toch nog wat dingen te spelen bij andere clubs die wakker werden”, doelde hij op vermeende interesse van Feyenoord.

Abraham tekende direct voor vijf seizoenen, maar zijn dienstverband in Groningen werd nooit een groot succes. In zestig officiële wedstrijden kwam de Zweed slechts tot drie doelpunten en vier assists. Volgens Transfermarkt is Abraham inmiddels nog maar 600.000 euro waard.

Indien Göteborg besluit Abraham definitief over te nemen van Groningen, kan de huidige nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie 500.000 euro bijschrijven.

Volgens VI-journalist Tim van Duijn heeft Groningen daarnaast een doorverkooppercentage van dertig procent bedongen, waardoor Abraham de club in de toekomst nog een extra zakcentje kan opleveren.

De onderhandelingen zouden zich inmiddels in de afrondende fase bevinden. Ook Lillestrøm SK meldde zich onlangs in De Euroborg voor de diensten van Abraham, maar de Noorse club pakte niet door. Daardoor ligt de weg richting Göteborg nu volledig open voor de Zweed.

In november moet Göteborg de knoop doorhakken wat betreft de optie tot koop. Abraham gaat bij Groningen in ieder geval de boeken in als een van de duurste aankopen ooit. Alleen Marcus Berg (4 miljoen euro), Oluwafemi Ajilore (3,3 miljoen euro) en Nicklas Pedersen (2,2 miljoen euro) werden voor een hoger bedrag gekocht.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

naja, zoiets kan gebeuren. Ik ben zeker geen fan van Fledderus, maar om nou hem dit verlies volledig in de schoenen te schuiven gaat mij te ver.

Goed dat de FC een doorverkooppercentage heeft bedongen, het zou niet de eerste keer zijn dat ze indirect een hoop geld verdienen aan een transfer!

En dit was de zoveelste misser van mark jan. Wat een puinhoop heeft hij er van gemaakt. Nummer 1 reden van degradatie. Irandhust inmiddels ook alweer terug na niks bereikt te hebben

21 maart 2024 om 13:39

Lundqvist, Joosten, Dankerlui, Abraham, Irandust, Sverko, v.gelderen, Kalley, Maatta en Kruger gekocht... als club zou je zo'n man toch nooit meer aannemen voor het transferbeleid!

Duarte, Matusiwa en Larsen als enige lichtpuntjes...

21 maart 2024 om 13:59

Ja klopt mn manager zat ooit eens met fledderus op een cursus die toen helemaal blij wasdat die leal had binnengehaald? Kan je je dat nog herinneren?

21 maart 2024 om 14:47

Andere lichtpuntjes waren El Hankouri, van Hintum, Gabriel Gudmundsson, Ahmed El Messaoudi, Cyril Ngonge, Johan Hove en de huur van Ko Itakura en Ricardo Pepi.

Ik vind het nog wel meevallen, beetje 50/50. Ook stelde hij de destijds 21 jarige Wes Beuvink aan als hoofd scouting. Ook wel een gewaagde zet.

21 maart 2024 om 20:19

Jij rekent nu ook huurspelers mee en dat is prima, maar dan wordt de lijst van pasevski ook nog een stuk langer

21 maart 2024 om 20:34

Nou ja, jij hebt het over Leal en die werd ook gehuurd. Vandaar dat ik ook Itakura en Pepi noem en vooral omdat deze twee ontzettend belangrijk zijn geweest voor de fc. Ze zijn niet overgenomen, omdat ze teveel kosten, maar anders was dat wel gebeurd,

Nu v.gelderen en Musampa nog lozen!

Het fundament voor komend seizoen is gelegd en hopelijk is dat in de Eredivisie!

Inkopen blijkt toch lastiger dan verkopen, want dat heeft hij veel beter gedaan. Dat blijft, vind ik, hier nu wel onderbelicht. Daar kom je achteraf pas achter. Misschien komen we er achteraf ook pas achter dat het zonde was om Danny Buijs niet te verlengen en Wouter Gudde wellicht te vroeg weggaat. Ben heel benieuwd wie hem gaat opvolgen....

Tja dit was een toptalent waar een groot deel van Europa achteraan zat destijds en ik vond het dan ook knap dat Groningen deze binnen wist te halen. Feyenoord wilde hem ook nog op het laatste moment voor de neus wegpikken, maar dat gebeurde niet. Echter heeft hij mij in geen enkele wedstrijd weten te overtuigen.

De Fc mag nog blij zijn dat ze er een half miljoen voor krijgen, deze jongen is het totaal niet. Ik wens hem veel succes bij zijn verdere carrière.

Ach, Heerenveen heeft er ook twee rondlopen die nooit spelen. Grootste talenten zijn allang verdwenen, voetbal is veranderd

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren