Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Groningen verrast en haalt verloren zoon ruim tien jaar na vertrek terug

Laatste update:

Leandro Bacuna keert terug bij FC Groningen. De club meldt dinsdagavond via de officiële kanalen dat de 31-jarige middenvelder en de Trots van het Noorden een mondeling akkoord hebben bereikt. Bacuna, die al enkele weken meetrainde bij Groningen, zal spoedig een contract voor twee seizoenen tekenen, met een optie op nog een extra jaar.

Op de clubwebsite reageert Bacuna op zijn aanstaande dienstverband. “Ik heb alle opties die er waren naast elkaar gelegd en de beslissing genomen dat dit het juiste moment is om terug te keren bij de club waar het allemaal begon. Terug naar de roots, terug naar waar mijn familie nog altijd woont. Zij hebben een grote rol gespeeld in de keuze, net als alle mooie berichten die ik heb ontvangen van veel supporters. Ik heb een super goed gevoel om weer terug te zijn in Groningen.”

In juli werd bekend dat Bacuna zijn conditie op peil zou houden bij Groningen, een verzoek dat hij zelf had ingediend bij de club. Aanvankelijk leek het er echter niet op dat de club kans maakte op een langer verblijf van de middenvelder, daar hij de afgelopen jaren naam maakte in Engeland en leek te mikken op een avontuur op een hoger niveau. Dat blijkt uiteindelijk dus niet zo te zijn.

Bacuna speelde eerder tussen 2009 en 2013 al 126 officiële duels voor Groningen, waarin hij goed was voor 17 doelpunten en 14 assists. Vervolgens vertrok de inmiddels 47-voudig international van Curaçao naar Aston Villa. Met die club, waar hij voornamelijk als rechtsback speelde, was hij drie seizoenen in de Premier League actief. Daarna speelde hij nog voor Reading, Cardiff City en Watford. Voor die laatste club kwam hij in het afgelopen seizoen slechts 805 speelminuten in actie.

Is dit een goede aanwinst voor FC Groningen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

meer dan goede aankoop lijkt mij, zeker voor KKD begrippen.

Bacuna nogsteeds een goeie voor Fc Groningen. Hoop trouwens dat FC Groningen gelijk terugkeert naar de Eredivisie dit seizoen. de uitwedstrijd naar de Euroborg is wel altijd iets speciaals.

Yes! Hier ben ik super blij mee! Geweldige vrije trap!

Huppa ik zei al dat die wel zou tekenen, clubliefde bestaat nog. Welkom terug leandro! Samen met jou een kampioenschapsfeestje bouwen!

1 augustus 2023 om 23:27

Heb je er vertrouwen in? Lijkt mij ook dat ze een goede kans maken, maar ik hoorde ook ergens dat er nog wel wat negativiteit is (ondanks Lukkien) doordat er veel dezelfde spelers zijn. En angst dat het na één verliespartij weer in een neerwaartse spiraal komt

1 augustus 2023 om 23:45

Ik heb er zeker vertrouwen in. Hoop op een beetje gunstig schema. Aangezien wij toch een paar internationals hebben en kkd dan doorgaat. Ik denk dat lukkien het allemaal op de rit krijgt. Mag wat mij betreft nog wel een rechtsback en een echte vleugelflitser op de flank liefts linksbuiten. Denk dan dat het team prima staat en je gewoon kampioen gaat worden

2 augustus 2023 om 00:20

FC Afkicken podcast geluisterd?

2 augustus 2023 om 00:45

Haha, precies mc significant. Was even kwijt waar ik het gehoord had, maar dat was het inderdaad

2 augustus 2023 om 11:12

Als goed is speelt Groningen niet tijdens interland weekenden vanwege de internationals die ze hebben. Teminste dit heeft Gudde al aangegeven.

2 augustus 2023 om 07:45

Gaat Groningen het met de huidige selectie doen dan?

Mag toch hopen dat er nog wat bij komt?

Yes! Dit zijn Eredivisie waardige spelers die je verder helpen in de KKD komend seizoen. Fijn dat hij terug is, brengt veel kwaliteit, ervaring en herkenning aan de selectie. Precies wat er nodig is!

Mooi man. Hoop stiekem op tandem Bacuna/Suslov. King kev in de spits, Freddy ernaast, 2 kanonnen op het middenveld en blonde Blokzijl uit eigen jeugd. Genoeg potentie om er een mooi cultseizoen van te maken. Inmiddels ook bijna 12.000 seizoenskaarten verkocht (meer dan bv. Az en Utrecht hihi). Heel snel maar weer terug naar waar we thuis horen kortom

1 augustus 2023 om 23:37

Zijn de prijzen van de seizoenkaarten ook fors omlaag gegaan eigenlijk?

2 augustus 2023 om 00:03

Nee niet fors, uit mijn hoofd 2 tientjes. Ook omdat je nu meer wedstrijden krijgt.

2 augustus 2023 om 08:50

Toch lijp dat er bij het grote fc utrecht minder worden verkocht dan 😂
Al ga ik al meer dan 30 jaar, en heb ook nog nooit een scc of cc gehad oid.
En zit toch wel aan een pot op 15 per seizoen. En vroeger eigenlijk wel 30-32 potjes per seizoen.

Groningen houdt er nog wel een aardig team aan over. Die blijven ook maar één seizoen in de KKD denk ik.
Goede aankoop dit. Groningen hoort gewoon in de Eredivisie thuis dus hopen dat ze snel promoveren.

Heel blij met dit nieuws, kan denk ik makkelijk nog op een hoger niveau mee. Mooi om te zien dat clubliefde nog bestaat. Erg tevreden over het transferbeleid tot nu. Hopen dat Nick Bakker nog tekent, mits fit, en nog twee vleugelspelers zou ook niet verkeerd zijn.

Dit is een speler die niet zou misstaan in de Eredivisie buiten de top 4/5. Dus prima aanwinst. Welkom terug, Leandro!

Er komt nu meer logica in het team te zitten dan afgelopen jaren en dat zie ik al als winst.

Vond Bacuna altijd wel een leuke speler bij Groningen. Ik vind het persoonlijk erg jammer dat Groningen in de afgelopen 10 jaar zo’n grijze muis is geworden als club. Ten tijden van Nevland/Matavz/Suarez/Granqvist/Berg/Stenman/Tadic was het echt een waanzinnige club en een genot om naar te kijken. Afgelopen 10 jaar zit er 1, misschien 2, leuke spelers per seizoen in het Groningense elftal. Ze moeten gewoon weer terug naar hun roots, jonge spelers scouten in Noord en Oost Europa en zo bouwen aan kapitaal en een talentvol elftal. Afgelopen seizoen ook terecht gedegradeerd met wanbeleid/slechte trainer/slechte spelers en vreselijke supporters. Ben blij dat die de deksel op de neus hebben gehad en komend seizoen naar Maastricht en de Toekomst mogen afreizen.

Goede speler voor Groningen. Had hem wel graag bij Twente gezien. Aan een dergelijke speler hebben we meer behoeft dan aan de zwaar gehypte Carel Eiting.

Hoop dat clubs als Groningen, Willem II en NAC komend seizoen weer promoveren want clubs als Almere, Volendam en Excelsior in de eredivisie daar word ik niet goed van. Dir overigens met respect voor de clubs die ik net noem. Maar daar ontbreekt ieder perspectief op verder groei.

2 augustus 2023 om 05:32

Hij speelt op de RB en CVM. Sadilek speelt ie er nooit uit, Brenet ook niet. Misschien bij vertrek Brenet dat hij waardevol kon zijn. Ik snap deze stap naar zijn jeugdliefde wel.

2 augustus 2023 om 07:34

Maar we moeten wel back-ups hebben. En voor de 8 positie waar Eiting voor komt hebben we genoeg keus (kjolo, Regeer, Vlap). Voor de 6 positie is dat veel minder.

Is voor Groningen een goede speler. We spelen immers wel een niveau lager en hij is nog maar 31. Hij heeft goede jaren bij Villa in de Premier League gekend.

Grotendeels is dit nog wel hetzelfde FC Groningen en de aanvoer blijft een probleem. Aan de andere kant hadden we niet hoeven te degraderen, met een goede coach en geen incidenten had ik ons wel hoger aangeslagen dan een stuk of 4,5 ED clubs vorig jaar. Onze achterhoede met Balker, Rente en Blokzijl zou Eredivisie waardig moeten zijn. Bacuna is op het middenveld ook ED waardig. Van Veen is denk ik een ideale KKD spits. We hebben nu wel wat oudere en meer ervaren jongens in de selectie, daar ontbrak het aan.

Dus wie weet is het ook wel goed genoeg voor promotie, nu er een betere staf de leiding heeft en vrijwel alle rotte appels weg zijn. Maar we moeten nederig zijn, we zijn immers met 17 punten ofzo gedegradeerd.

Ik hoop nog wel op een flankspeler die de spitsen kan bedienen.

2 augustus 2023 om 10:31

Zijn proef periode heeft hij ook indruk gemaakt en Groningen is dolblij dat ze hem binnen hebben! Mooi een jongen van de club die tevens fit is en gewoon echt goed kan voetballen. Zal denk ik wel betekenen dat we vandaag of morgen horen dat Hove een club heeft gevonden..

Goede speler voor Groningen. Hopen dat ze een sterk team op kunnen bouwen en weer naar de ED komen (waar ze horen te zijn) na dit seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren