Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Maccabi Haifa-middenvelder Chery meldt zich in Keuken Kampioen Divisie

Laatste update:

Tjaronn Chery traint voorlopig mee bij FC Groningen om zijn conditie op peil te houden, zo meldt de club via de officiële kanalen. De 35-jarige middenvelder van Maccabi Haifa is vanwege het conflict tussen Israël en Palestina tijdelijk in Nederland en krijgt van zijn voormalig werkgever de kans om fit te blijven.

Chery speelde tussen 2013 en 2015 voor Groningen. Eerst een seizoen op huurbasis, waarna hij definitief werd overgenomen van ADO Den Haag. Met Groningen won hij in het seizoen 2014/15 de TOTO KNVB Beker.

Nu heeft hij van Maccabi Haifa toestemming gekregen om zijn conditie op peil te houden bij de Trots van het Noorden, die hem met open armen ontvangt. Chery is nog altijd geliefd bij de fans van Groningen, voor wie hij tachtig officiële wedstrijden speelde. Daarin was de linkspoot goed voor 27 doelpunten en 19 assists.

In Israël is Chery de afgelopen jaren uitgegroeid tot een grote meneer. De Hagenaar is aanvoerder bij zijn club, waar hij nog tot medio 2025 vastligt. Na 193 officiële wedstrijden voor Maccabi Haifa staat Chery op 54 doelpunten en 43 assists. Vorig seizoen was hij in de groepsfase van de Champions League tweemaal trefzeker.

Het is onduidelijk wanneer Chery kan terugkeren naar Israël, daar een einde van het conflict met Palestina nog lang niet in zicht is. Chery is een van de vijf Nederlanders die actief zijn in de Ligat ha’AL. Ook Joris van Overeem, Derrick Luckassen, Imran Oulad Omar en Jelle Duin spelen op het hoogste niveau van Israël.

Bij Groningen komt Chery terecht in een lichte crisis, daar de club van trainer Dick Lukkien op een teleurstellende twaalfde plaats staat in de Keuken Kampioen Divisie. Waar hij tijdens zijn dienstverband in de Euroborg samenspeelde met Juninho Bacuna, komt hij op de training van de Noorderlingen nu oudere broer Leandro Bacuna tegen.

Chery zal hopen op een nieuwe oproep voor Suriname tijdens de interlandperiode in november, om zo eindelijk weer een wedstrijd te spelen. Zijn laatste officiële wedstrijd dateert van 5 oktober, toen Maccabi Haifa met 0-0 gelijkspeelde tegen Panathinaikos.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vond ik altijd een leuke speler! Ook bij Ado.

Alleen die plant op zijn hoofd.. dat vind ik wel een bijzonder kapsel altijd!

26 oktober 2023 om 12:33

Misschien woont spongebob erin

Derrick Luckassen. In de categorie 'vergeten voetballers'. Ook pas 28 jaar. Als ik naar zijn cv kijk, is dit waarschijnlijk ook niet de carrière die hij voor ogen had.

Kom maar gelijk een beetje creativiteit komt goed van pas

Goede voetballer was hij bij ADO en Groningen, zou een uitstekende speler zijn voor Groningen

26 oktober 2023 om 12:33

Ik vond altijd dat zijn plafond hoger lag. Hij heeft wel in iedergeval CL gespeeld met Maccabi.

26 oktober 2023 om 13:45

De Israëlische competitie is echt heel slecht, ik denk vergelijkbaar met KKD dus dat hij het in Israël goed deed zegt niet zoveel.

26 oktober 2023 om 13:57

Alsnog 2x scoren in de CL met een kkd ploeg

26 oktober 2023 om 14:06

Inderdaad heel knap, ik denk ook wel dat hij nog steeds een goede speler voor de Eredivisie zou zijn hoor

iets in mij zegt dat de comment hier boven mij niet lang zal blijven zichtbaar zijn

OT is het natuurlijjk doodzonde dat atleten niet op een normale manier hun ding kunnen doen owv conflicten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren