Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Utrecht winkelt in de Bundesliga en haalt twaalfde zomerse versterking binnen

Laatste update:

FC Utrecht heeft zich versterkt met Oscar Fraulo, zo bevestigen de Domstedelingen via de clubkanalen. De negentienjarige Deen komt op huurbasis over van Borussia Mönchengladbach. Utrecht heeft ook een koopoptie van nog onbekende hoogte bedongen. Met het inlijven van de middenvelder rondt Utrecht de twaalfde transfer deze zomer af.

Eerder verkasten namelijk Zidane Iqbal (Manchester United), Marouan Azarkan (Feyenoord), Isac Lidberg (Go Ahead Eagles), Mattijs Branderhorst (NEC), Vasilios Barkas (Celtic), Mats Seuntjes (RKC), Souffian El Karouani (NEC), Ole Romeny (FC Emmen), Ryan Flamingo (Sassuolo, huur) en Adrian Blake (Watford) al naar de nummer zeven van vorig seizoen. Daarnaast nam de club Modibo Sagnan en Can Bozdogan definitief over, die vorig jaar al op huurbasis uitkwamen voor de ploeg van Michael Silberbauer.

Fraulo is een 1,80 meter lange Deen die op alle posities van het middenveld uit de voeten kan, maar het vaakst ingezet wordt als centrale middenvelder. Hij speelde twee wedstrijden in de Bundesliga en vertegenwoordigt volgens Transfermarkt een transferwaarde van twee miljoen euro. Bij zijn jeugdclub Midtjylland speelde Fraulo vier wedstrijden in de hoofdmacht, waarna hij in 2022 door Gladbach wordt opgepikt.

"Hij is ambitieus, zelfverzekerd, gretig en speelt met een hoge intensiteit”, omschrijft technisch directeur Jordy Zuidam de middenvelder. “Oscar heeft veel dynamiek en een goede trap. Met de scouting volgen we hem al lange tijd. Wij zijn content met zijn komst en zien op basis van zijn kwaliteiten en potentieel in hem een waardevolle toevoeging.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goed dat Utrecht nu jonge talentvolle spelers haalt, ipv de oude garde terughaalt. Voor alle jaloerse reacties over ‘koopclub’ etc.: Er is ook een vracht aan spelers vertrokken en er zullen nog meer vertrekken.

23 augustus 2023 om 11:54

Niet alleen een koopclub, ook nog eens een buitenlander. Het lijkt wel een vreemdelingen legioen. On, hoop dat Utrecht een keer goed beleid gaat voeren voor de lange termijn en niet elk jaar een bus vol spelers haalt hopend op die ene parel die ze dan binnen 2 jaar voor veel te weinig verkopen.

23 augustus 2023 om 12:42

Laten ze een goede middenvelder als luuk brouwer gaan door te veel concurrentie, en dan halen ze gelijk weer 1 uit Duitsland op. Hoe is dat beleid.

23 augustus 2023 om 13:35

Als jij Brouwers een goeie middenvelder vind heb je afgelopen jaar niet naar Utrecht gekeken.

23 augustus 2023 om 13:36

Koop club ? Ik denk uit mijn hoofd gezegd van die 10-12 spelers zijn 9-8 transfer vrij. Maar dat neemt niet weg dat ze heel raar bezig zijn daar

23 augustus 2023 om 13:59

Het lijkt wel een vreemdelingen legioen….

23 augustus 2023 om 14:58

Luuk Brouwers een goede middenvelder?! Vorig jaar leek het wel alsof hij de schoenendozen nog om zijn schoenen had zitten. Heel fijn dat we blijven doorselecteren, alleen zijn de nieuwe spelers constant van het zelfde matige niveau. Echt lekker bouwen zoals AZ doet lukt Jordy niet.

23 augustus 2023 om 15:24

@dhr.utreg1 daar zaten er tenminste twee transfervrije spelers bij waarbij Twente niet mee kon in de looneisen. Bij Utrecht wordt behoorlijk betaald.

23 augustus 2023 om 16:35

Bij Twente leggen ze weer 4 miljoen op tafel voor een beperkte spits als Ugalde…

Ben benieuwd hoe Frauloos het gaan doen. Zolang de volledige focus maar op FC Utrecht ligt. Wel een talent met potentie.

Je vraagt je echt af wat Utrecht allemaal van plan is, volgens mij kunnen ze ongeveer 3 selecties per wedstrijd afleveren ondertussen. Wel gewoon 0 punten tot nu toe, handig zoveel mutaties.

Aanwinst nummer 10 miljoen. Het wordt steeds aparter en onsamenhangender bij ons! Ik weet totaal niet waar Jordy mee bezig is en wie het zogenaamde 'beleid' uitstippelt bij ons. Er zijn dit seizoen zoveel namen bijgekomen dat ik de tel en de namen letterlijk gewoon ben kwijtgeraakt. Ik vind dit echt 3x niks.. Loos eerst maar eens een hele hoop middelmaat en was dan voor een paar gerichte aankopen gegaan. Dit is gewoon kopen om het kopen en gokken om het gokken. Gaat 3x nergens over! We staan onderaan he! Zorg eerst maar voor een fatsoenlijk basiselftal dat structureel puntjes kan pakken ipv een miljoen spelers te halen die maanden nodig hebben om op elkaar ingespeeld te raken en aan elkaar te wennen!

23 augustus 2023 om 12:05

En weeeer een middenvelder. Daar zijn er teveel van...mijn hemel.
Ze moeten eens een goede verdediger(s) (cv's) halen, daar ligt vooral het probleem is nu pure middelmaat.

23 augustus 2023 om 12:34

En toch... Er lijkt zoveel mogelijk bij Utrecht. Echt veel meer dan bij ons, Twente. Financieel gezien dan. Als Utrecht wat echte vakmensen zou kunnen binnen halen kan het in mum van tijd echt mee doen bovenin.

23 augustus 2023 om 13:58

Is dat zo? Een Utrecht geeft nauwelijks transfersommen uit. Bijna alle spelers worden transfervrij gehaald. Een Twente daarentegen haalt Ugalde voor 4 miljoen (?). Dat zie ik Utrecht lang niet uitgeven aan 1 speler.

23 augustus 2023 om 14:19

@friestho - Het spelersbudget bij FC Utrecht ligt minimaal 3 miljoen euro hoger dan bij FC Twente. Als je je hele selectie bij elkaar koopt, kun je onderaan de streep ook niet zomaar 4 miljoen euro neertellen. Ook de transfervrije krachten van FC Utrecht verdienen gewoon een subtop-salaris.

Verder heeft FC Utrecht ook nog steeds ieder jaar tekorten op de begroting. Dat moeten ze aanvullen met verkopen. Ze verwachten dat dat in 2024 gaat veranderen, maar ik zie het niet gebeuren als je naar het beleid kijkt. FC Twente daarentegen speelt quitte zonder transfers.

Het heeft weliswaar nog een schuldenlast, maar het heeft wel Zerrouki en Cerny voor een totaal van minimaal 15 miljoen euro verkocht. De helft gaat naar de schulden, de andere helft gaat naar de selectie. Vandaar kon het 4 miljoen euro voor Ugalde neertellen, al vond ik dat ook niet verstandig. Dat heeft vooral met de kwaliteit van Ugalde te maken.

23 augustus 2023 om 13:21

Zuidam is een spelerhamsteraar, kan niet anders. Waarschijnlijk vroeger als kind al verzamelaar van voetbalplaatjes. Waarschijnlijk had hij ook nog iedere speler dubbel, de middenvelders waarschijnlijk driedubbel.

23 augustus 2023 om 14:00

Het is wel goed voor je brein elk jaar 20 nieuwe namen onthouden😏

23 augustus 2023 om 14:03

Bij VI zullen ze blij zijn met hun jaarlijkse seizoengids.

Jeetje, wat een vreemdelingenlegioen zeg.

Jordy "Buitenkans" Zuidam strikes again... en weer een middenvelder.

Vorig jaar heeft Utrecht relatief goedkoop Sagnan en Bozdogan over (1m per stuk), maar waar er 2 goed gaan, gaan er tig anderen mis. Vooral al die buitenkansjes via Martel uit Frankrijk. Haller was een schot in de roos maar voor de rest is het matig.

Ook het jaarlijkse tentje bij de uitgang van de Toekomst werkt niet. Zoveel verloop bij deze selectie. Bevriende FCU-supporters worden er helemaal gek van.

23 augustus 2023 om 12:38

Het jaarlijkse tentje bij de uitgang van de Toekomst?
Volgens mij gaan er vooral jeugdspelers van FC Utrecht naar Ajax en niet andersom.

23 augustus 2023 om 13:48

Jeugdspelers van Utrecht kunnen zich bij dat tentje aanmelden voor een toekomst op De Toekomst?

23 augustus 2023 om 14:15

Jensen, Raatsie, Viereck, Q. Timber, van Driel, Doest, Schutte, Turner. Allemaal de laatste paar jaar.Daarvoor nog de la Vega, Grootfaam, El Kadiri, Ben Sallam, Ruijgrok, Hoogenhout, Brussee.Das een tentje van formaat, lijkt me? Andersom is vele malen minder.

23 augustus 2023 om 14:43

Zie graag een lijstje van FCU naar Ajax qua jeugd. Vele malen minder.

Wellicht dat er meer in de middenbouw zit, maar in de bovenbouw is het duidelijk een stroom vanuit Ajax naar FCU.

23 augustus 2023 om 15:00

Maar er hoeft maar één topper tussen te zitten en we profiteren er goed van. Afgelopen jaar is dat gebeurd met Q. Timber. Transfervrij opgepikt bij Ajax en 1 jaar later voor de hoofdprijs verkocht aan Feyenoord. Tel uit je winst!

23 augustus 2023 om 15:15

Dat zeker. Was een zeer prettige deal voor FC Utrecht!



Rare transfer. En speler uit het 2e elftal? Zat afgelopen weekend nog bij de selectie van Borussia Monchengladbach ll tegen Schalke 04 ll (3-6).

En ja 2 Bundesliga wedstrijden, waarvan 1 minuut tegen RB Leipzig en 6 minuten tegen FC Augsburg.

Als ik zo naar utrecht heb gekeken, dan heb je centrale verdedigers nog, ik weet niet of zuidam wacht op nog een buitenkansje maar er moet wel wat bij

Zit al jaren geen idee achter het aankoopbeleid bij Utreg!
Bijna alle aanwinsten komen van mindere clubs waar ze er ook niet eens echt bovenuit staken.
Zie ook geen lijn in het veldspel dus vraag mij echt af hoe ze daar denken over het voetbal en of ze dat niet gewoon eens uit kunnen leggen

23 augustus 2023 om 12:53

Dat vragen wij ons als supporters ook vaak af hoor... Maar persoonlijk ben ik ondertussen wel een beetje murw geslagen (of gewoon een dagje ouder) en zie ik het allemaal wel. De tijd dat ik mijn weekend erdoor liet verpesten is gelukkig redelijk voorbij

Ik begrijp al jaren niks van het technisch beleid. Fc Utrecht heeft een jong elftal in de KKD maar de selectie van het eerste elftal is zo breed dat er nauwelijks jeugdspelers een kans krijgen. Dan kun je daar net zo goed mee stoppen. Qua budget staat Utrecht al jaren op de plek waar het hoort. Zo rond plek 6/7. Als je daar verandering in wilt dan moet het budget omhoog. Ik zou persoonlijk voorkeur hebben om vooral te investeren in de jeugd uit de eigen omgeving, die een kans te geven, en daarom enkele wat meer gerichte geroutineerde aankopen te doen. Maar ja, ik ben niet de baas helaas.

23 augustus 2023 om 14:12

Het meest pijnlijke is dat er meer dan genoeg spelers uit Utrecht en omstreken het betaalde voetbal binnenkomen, maar dat is vaak niet via FC Utrecht. Dat er dus voldoende spelers rondlopen, is een feit. Daarbij maak je mij ook niet wijs dat er bij Jong Utrecht niets rondloopt. Ze zullen in het begin niet allemaal even stabiel spelen, maar dat doen de aankopen ook maar zeer zelden. Dit beleid kost je klauwen met geld en je kunt er onmogelijk een goed fundament op bouwen.

Het pijnlijke is ook dat FC Utrecht relatief veel geld in die jeugdopleiding steekt. Dan ben je eigenlijk verplicht daar rendement uit te halen. Zelfs FC Twente en Heracles halen beduidend meer uit hun jeugdopleiding en die was bijna helemaal wegbezuinigd. Die besteden slechts de helft van wat FC Utrecht besteedt. Dan zwijgen we nog maar over de opleidingen van clubs onder de subtop waar doorstroming sowieso veel vaker voorkomt.

23 augustus 2023 om 15:32

We zijn het 100% eens. Zelfs bij de top drie hebben ze niet zon brede selectie, bewust omdat ze kansen willen bieden aan de jeugd.

Zuidam out. Al jaren de kans gekregen en elke keer presteert Utrecht onder de ambitie.staan nu stijf onderaan met belabberd voetbal.

een goede trainer met een duidelijke visie (hadden we met Ten Hag) en een andere man dan Zuidam, en je bent al een heel eind.
iedereen ziet dat we bij de fc meer dan genoeg middenvelders hebben, maar jordi moet er toch weer eentje halen, want ja, we hebben er net weer eentje naar heerenveen laten gaan.
als hij dat geld van bijv 3 van die middenvelders nou eens had gestoken in een goede verdediger dan waren we al een stuk verder. ook 2 keepers halen was weer onnodig en geldverspilling. de balans is al tijden zoek.
nee leuk is het niet, maar ja je bent en blijft supporter en eens in de 14 dagen neem je toch weer gewoon plaats in het stadion.

Hoe past Van Seumeren in dit plaatje, is hij de man die de buidel trekt voor investeringen in potentiële klappers? Het transferbeleid van FC Utrecht is al jaren los zand en dat zien we ook terug in de selectie. Als FC Utrecht bij de winterstop bovenaan staat heb ik niets gezegd maar vooralsnog heb ik er weinig vertrouwen in.

23 augustus 2023 om 14:56

Zuidam is erg goed met van Seumeren en die gooit hem er niet uit. Daarom is Frans net zo verantwoordelijk voor het wanbeleid wat gevoerd wordt. Bij heel wat eredivisie clubs was Zuidam allang ontslagen, maar niet bij ons. Het is gewoon een eng kliekje daar bij het bestuur van de club. Je ziet ook vaak Kees Jansma in het stadion naast van Seumeren. Ook weer zo'n man die de eigenaar te vriend wil houden en niet kritisch durft te zijn. En hij zit notabene in de raad van commissarissen.

23 augustus 2023 om 15:02

Ik bedoelde juist aan te geven dat mogelijk Van Seumeren en niet zo zeer Zuidam de aanjager is van dit transferbeleid. Van Seumeren is ondernemer en zoekt dus naar investeringen die op termijn rendement kunnen opleveren. Misschien speelt paniek ook een rol, ik durf het niet te zeggen en het blijft speculeren.

23 augustus 2023 om 15:09

@utr.:maar zie hier ook precies het probleem bij Utrecht.
Ik heb het al vaker gezegd, het is een kliek van vriendjes bij Utrecht in de top. Ze moeten vakmannen binnenhalen, mensen die weten hoe je een club runt.

Utrecht heeft altijd zogenaamde "jongens uit de stad" of "egte Utregters" of ex-spelers...
Als dat beleid is prima, maar dan moet je niet verwachten dat je bovenin mee gaat doen.

Wij als supporters weten inmiddels ook wel beter. Elk jaar is alles hoger dan plek 6 een meevaller.

23 augustus 2023 om 15:13

Nee ik denk dat Zuidam veel vrijheid heeft en qua transfer het voor het zeggen heeft. Je kon dat ook zien bij de transfer van Barkas. Hij was degene die hem weer binnen heeft gehaald, ondanks de eerdere komst van Brandenhorst. Daarna ontstond er een relletje en moest hij het een en ander uitleggen.

Twaalf nieuwe aanwinsten... Man, wat zijn ze daar toch allemaal aan het doen?! Zal die Van Seumeren nog niet doorhebben dat alles valt en staat bij een adequate technisch directeur en daaruit voortvloeiend een capabele coach? Ik denk oprecht dat het gemiddelde voetbal-leek het beter zou doen als technisch directeur dan deze Zuidam. Wat een geklungel!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren