Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord presenteert nieuwe aanwinst: huur met optie tot koop

Laatste update:

Isak Alemayehu is officieel speler van Feyenoord, zo laat de regerend landskampioen weten via de officiële kanalen. De Rotterdammers huren de zeventienjarige aanvallende middenvelder van Djurgardens IF met een optie tot koop. Alemayehu sluit in eerste instantie aan bij Feyenoord Onder 21.

Het Zweedse talent is blij dat hij eindelijk in Nederland is. “Dit voelt voor mij heel erg goed. Spelen in een topjeugdopleiding in Europa is iets waar ik altijd al van heb gedroomd. De belangrijkste doelstelling die ik heb is om de komende maanden zoveel mogelijk van mezelf te laten zien”, aldus Alemayehu.

Ook Rini Coolen, Head of Academy van Feyenoord, is in zijn nopjes met de transfer. “We hebben Isak in het verleden al meermaals bekeken. We hebben hem met veel interesse gevolgd en heeft hij aangetoond een goede ontwikkeling doorgemaakt te hebben. Het komende half jaar krijgt hij zodoende de kans om de volgende stap in zijn voetbalcarrière te zetten. Tot Isak speelgerechtigd is verklaard heeft hij de tijd om te wennen aan zijn nieuwe omgeving.”

Alemayehu ligt bij Djurgardens nog tot medio 2025 vast en is volgens Transfermarkt slechts 200.000 euro waard. Toch heeft Feyenoord besloten de aanvallende middenvelder annex buitenspeler eerst te huren. Wel heeft de Stadionclub daar een optie tot koop bij bedongen.

De piepjonge Alemayehu is een jeugdproduct van Djurgardens, dat tot dusver twee duels speelde in de hoofdmacht. Hij is al jaren jeugdinternational van Zweden, maar kan in de toekomst ook voor de nationale elftallen van Ethiopië en El Salvador kiezen.

Alemayehu is geen onbekende voor Feyenoord. De Zweed liep twee jaar geleden al eens stage op Varkenoord. Tijdens die stage wist hij zoveel indruk te maken, dat de kampioen van Nederland zich onlangs opnieuw in Zweden meldde voor zijn diensten. Na een nieuwe stageperiode gaat Feyenoord definitief met Alemayehu in zee.

Alemayehu treedt bij Feyenoord in de voetsporen van een behoorlijk aantal landgenoten. Ove Kindvall, Henrik Larsson, John Guidetti, Sam Larsson, Patrik Walemark, Simon Gustafson, Pär Hansson, Samuel Armenteros, Alexander Mezan, Johan Elmander en Harry Bild gingen de talentvolle Zweed voor.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het lek is boven! We worden kampioen!

Ontopic:
Goede aanwinst. De O21 begint steeds meer vorm te krijgen en wie weet kan hij op termijn aansluiten bij het eerste.

15 januari 2024 om 19:02

Waarom een goede aanwinst? Ik ken hem verder niet maar jij wellicht wel?

15 januari 2024 om 19:16

Debuteerde toen hij pas net 16 was op het hoogste niveau en mocht een paar maanden later zelfs invallen in de Conference League. Is tevens jeugdinternational en was eerder op proef bij Feyenoord.
Qua spel is het met name een box-to-box-middenvelder, passing en het vinden van de ruimte aan de bal vind ik zijn sterke kanten. Niet bijzonder snel of technisch.

Is het niets, dan was hij niet duur en kan je er geen enorme bult aan vallen. Is het wel wat, heb je voor een paar ton een goede aanwinst binnen.

15 januari 2024 om 19:26

Oprechte vraag; hoe ken je zo'n speler? Ik vind het tof dat je het fanatiek lijkt te volgen, maar hoe kom je aan je oordeel? Ik ken best veel spelers en ook wat talenten, maar dit zijn toch geen spelers die veel in het nieuws komen, of in een competitie spelen die makkelijk te volgen is.

15 januari 2024 om 19:40

Deze jongen heb ik toevallig weleens zien spelen op Varkenoord tijdens zijn stage. Kom daar regelmatig en dan babbel je ook nog weleens met mensen rond de club. Verder heb je enkele bronnen op social media zoals Varkenoordwatch die met informatie komen.
Ten slotte is Youtube een fantastische bron, maar compilaties zijn natuurlijk niet altijd even objectief.

15 januari 2024 om 19:15

Er is geen lek. Dit seizoen pakken we de titel niet, maar dat ligt niet eens zo zeer aan ons. Laten we vooral de rust bewaren, de club zit in een enorme opwaartse beweging. Een seizoen geen kampioen maakt daarin geen verschil. Het domste wat we kunnen doen is het roer rigoureus om te gooien. (En ja ik weet vrij zeker dat je niet serieus was, maar wilde toch even reageren )

15 januari 2024 om 19:21

021 blijf spelers krijgen maar het niveau is swiftboys of hov . Bij dord doen de Feyenoord-spelers het beter

18 januari 2024 om 12:59

@crooswijker: je kunt moeilijk ontkennen dat het project o21 achter ligt op schema, maar de enige manier om dat te bestrijden is zorgen dat er voldoende kwaliteit is...

18 januari 2024 om 13:05

Aan de andere kant ook wel raar dat de scouts zelf dusdanig weinig kwaliteit kunnen scouten dat er spelers gehaald moeten worden om in principe een team dat alleen bedoeld voor doorstroom is een beetje op niveau te moeten krijgen.

18 januari 2024 om 14:21

@spursfan96
Daarbij wel gezegd dat de pareltjes vaak weer worden opgepikt door buitenlandse clubs en dat een aantal spelers die eigenlijk in de O21 zouden moeten spelen al bij het eerste zitten.

Dus pikken wij nu zelf de pareltjes van buitenlandse clubs op en halen wij zelfs spelers met Eredivisieminuten in de benen voor in de O21.

Zodan dat is een hele mond vol.

18 januari 2024 om 13:01

Negen letters voor een achternaam. Wat zal jij een moeite hebben met de achternaam Van Der Vlis... Dat zijn er tien plus twee spaties...

18 januari 2024 om 13:06

Die twee spaties zorgen wel voor overzicht. Probleem is met name dat er 5 lettergrepen zijn, dat maakt het nogal lastig.



Zweeds jeugdinternational. Maar kan eventueel ook nog voor Ethiopi㫠kiezen…? Gaat ie vasten zeker doen en Dan zijn ze hem bij de Afrika cup ook kwijt ;p



Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren