Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Frenkie de Jong beschermt ploeggenoot van Oranje: ‘Snap de negativiteit niet’

Laatste update:

Frenkie de Jong breekt een lans voor Daley Blind, zijn ploeggenoot bij het Nederlands elftal. De middenvelder van FC Barcelona begrijpt niet waarom Blind geregeld kritiek krijgt.

De Jong won zondag met Barcelona nipt van Atlético Madrid (1-0). De 26-jarige spelverdeler wacht komend weekend de topper tegen Girona, dat met Blind als onbetwiste basisspeler verrassend de koppositie in LaLiga deelt met Real Madrid.

“Dat wordt een mooie wedstrijd”, vertelt De Jong voor de camera van Ziggo Sport. “Girona doet het fantastisch en wil ook domineren met aanvallend voetbal. Dat ze nu bovenaan staan vind ik ook niet onverdiend.”

De middenvelder van Barcelona wordt vervolgens door Sierd de Vos gevraagd naar het spel van Blind, waarna hij een lans voor zijn ex-ploeggenoot breekt. “Ik vind Daley sowieso een fantastische speler. Ik snap niet dat mensen zo vaak zo negatief over hem zijn.”

“Aan de bal is Daley echt fantastisch, in zijn passing. Hij snapt gewoon het spel”, somt De Jong op. “Hij speelt je altijd in op het juiste been, op de juiste snelheid. Ik denk dat mensen dat heel erg onderschatten en ook niet kunnen zien.”

Volgens De Jong is het niet voor niks dat vrijwel elke trainer waar Blind speelt hem opstelt. “Dan hoor ik wel negatieve dingen, maar Daley is echt een geweldige speler.”

De twee speelden in het seizoen 2018/19 samen bij Ajax en zijn ook bij het Nederlands elftal al geruime tijd ploeggenoot van elkaar. Blind vertrok nog geen jaar geleden door de achterdeur bij Ajax. Vanwege een ruzie met toenmalig trainer Alfred Schreuder koos hij in januari voor een transfer naar Bayern. Waar hij bij der Rekordmeister amper aan spelen toekwam, is hij sinds deze zomer een van de sterkhouders bij Girona.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Blind heeft gewoon hele goede kwaliteiten. Maar de laatste periode bij Ajax, en Oranje, zag je vaker zijn zwaktes. Hij is zo langzaam als de pest en verdedigend liet hij wel eens een steekje vallen.

Het is echter geen toeval dat hij nu ook weer basis staat bij een team dat vriend en vijand heeft verrast tot nu toe. Hij is aan de bal echt klasse. Lachen hoe iedereen dan deed alsof het door vriendjespolitiek kwam dat hij door zo'n beetje iedere coach in Oranje opgesteld werd. Alsof een Van Gaal zich laat leiden door dat soort dingen en niet gewoon de elf opstelt waarmee hij denkt te kunnen winnen.

4 december 2023 om 16:18

Je onderschat de Hollandse (en Ajax) arrogantie behoorlijk. Het feit dat hij fysiek zwak en traag als een oma is zou al genoeg moeten zijn om niet geselecteerd te worden als verdediger.
En de kwaliteiten waar sommige over hebben zijn ook zwaar overdreven.

4 december 2023 om 17:45

Dus iedereen zit mis? Of hoe moet ik het interpreteren? En wat heeft zogenaamde Hollandse arrogantie te maken met het oproepen van hem?

Tuurlijk is Blind aan de bal altijd fantastisch geweest, maar fysiek schoot hij eigenlijk altijd net te kort en nu al helemaal. Daarom hebben we allemaal gezonde twijfel bij Blind.

4 december 2023 om 14:24

Ik denk niet dat je het gezonde twijfel kunt noemen als die jongen al 10+ jaar een pispaaltje is.

4 december 2023 om 14:40

Dat valt wel mee. Tot zo'n beetje 2019, misschien 2020 was hij in Oranje nuttig. Echter is de klad er wel langzaam ingekomen. Z'n redding is eigenlijk de vijfmansverdediging, want daarin kan hij nog wel goed renderen.

Bij Ajax afgelopen jaar en ook bij Oranje was het gewoon erg slecht bij Blind. Dat die dan ook koos voor een overstap naar Bayern hielp ook niet want hij speelde nooit. Het is wel knap dat Blind zich zo heeft teruggeknokt. Hij doet het uitstekend bij Girona en is ook een sterkhouder. Verdedigend is die nog kwetsbaar maar zijn voetballende kwaliteiten zijn van vitaal belang voor het spel wat Girona speelt dit seizoen. Dus dat is uiteindelijk erg knap dat Blind het heeft omgedraaid.

4 december 2023 om 14:54

Heel Ajax was slecht. Blind zou ik zonder twijfel opstellen boven Martha/Sosa/Avila

4 december 2023 om 16:49

Achteraf wel ja maar destijds was Blind ook een van de problemen achterin. Want met name van zijn kant waren er problemen. Daarnaast speelt Blind altijd als centrale verdediger tegenwoordig en niet als back.

Frenkie legt de vinger op de zere plek: "Het niet kunnen zien." Dit is al jaren het geval en is hier op VZ ook al vaak geconstateerd. Blind speelde de hele eredivisie aan gort en toch was er kritiek. Op zn snelheid. Waarom? Omdat iedereen snelheid kan zien, maar niet iedereen zag hoe Blind bij zoveel passes een linie oversloeg, Ajax constant onder de druk uit voetbalde, perfect ruimte bood voor Tadic en altijd aanspeelbaar was voor hem, hoe elke pass precies op maat was, en hoe hij een van de leiders was die een team bij elkaar houdt. Ik heb het niet eens over zijn laatste jaar bij Ajax, maar daarvoor al. Altijd die kritiek op dingen die wel makkelijk te zien waren, voornamelijk die snelheid. Je kon op basis van de mening over Blind precies zien wie wel en niet aan het opletten waren. Daarnaast, you never know what you got until it's gone, of zoiets, en kijk even naar wie er nu op linksback hebben gestaan bij Ajax. Die waren allemaal sneller dan Blind kan ik jullie zeggen. En allemaal veeeeel slechter, en geen clubicoon ook nog eens.

4 december 2023 om 14:37

Dat is wel selectief gepraat in de ruimte. Als iemand bijvoorbeeld zegt dat Blind in z'n laatste twee jaar als basisspeler in Oranje betrokken was bij de meeste tegendoelpunten van elke Oranje-speler, kun je niet met een mening aankomen dat hij de Eredivisie aan gort speelde of dat mensen het simpelweg niet goed zien. Mensen hebben ogen en als ze hem zien spelen, beoordelen ze hem op wat ze zien. Blind was simpelweg in verval, zowel bij Ajax als in Oranje. Of hij ergens te slecht voor was, dat is een andere discussie.

Bovendien kun je jouw statement "je kon op basis van de mening over Blind precies zien wie wel en niet aan het opletten waren." ook wisselen voor: "je kon op basis van de mening over Blind precies zien wie zagen wat ze zagen of zagen wat ze wouden zien."

Was Blind nog van waarde voor Oranje? Mwa, niet echt. Was Blind te slecht voor Oranje? Ook niet per se. Je moet alleen (zoals bij iedere speler) wel zorgen dat je z'n zwakheden kunt maskeren. In Oranje komt hij in een 4-3-3 systeem voor iedere positie die hij in kan vullen tekort, in een 5-3-2 systeem kan hij twee posities wel adequaat invullen.

4 december 2023 om 15:53

Dat er veel kritiek was op Daley Blind terwijl hij bij Ajax een aantal seizoenen op rij (een van) de beste speler(s) was, en ook verkozen is tot mvp, in het beste Ajax van de laatste decennia, is geen gepraat in de ruimte hoor. Dat elke manager die met hem te maken kreeg, hem opstelde ondanks kritiek van supporters over snelheid, mag je daaraan toevoegen.

Dan heb ik het puur over Ajax. Ik kijk niet zo graag naar Oranje als naar Ajax, dus kan meer zeggen over hoe iemand bij Ajax rendeert dan bij Oranje. Bij Oranje kijk ik 9/10 keer met een half oog.

En ik ben echt van mening dat je toen heel precies kon zien wie 'gewoon naar voetbal keken' en wie probeerden iets dieper te kijken naar tactiek, patronen, vaardigheden. Daley Blind is voor fijnproevers. Het klinkt heel pedant, dat is dan maar zo. Ik kan er ook niets aan doen dat half voetbalminnend Nederland geen verstand heeft van de sport die ze kijken. En eerlijk, ik kijk ook wel eens een wedstrijd zonder op te letten. Ik kijk ook wel eens een wedstrijd van een team waar ik verder niks mee heb. En dan kan je wel meteen zien wie snel, sterk, en lang is. Maar dan zie je niet meteen wie er echt goed is, wie iets toevoegt aan een team, en waarom. Daarvoor moet je gewoon beter en vaker kijken. En dan doen de meeste mensen niet, zo blijkt uit de kritiek op Blind. Dat is dus precies mijn probleem met het punt dat jij aanhaalt: "mensen hebben ogen en als ze hem zien spelen, beoordelen ze hem op wat ze zien." Want daar gaat het mis. Mensen zien het gewoon niet. Voor de duidelijkheid, Frenkie de Jong zegt dit nu ook he, niet zo maar iemand.

Mensen die Daley Blind slecht vonden, zijn in mijn ervaring dezelfde mensen die Johan Cruyff maar wat onzin vonden uitkramen toen hij dingen zei als: "vaak moet er iets gebeuren voordat er iets gebeurt." Blind is die speler die altijd iets liet gebeuren.

Kritiek is geen probleem, maar men slaat er soms erg in door. Dan wordt kritiek al snel een persoonlijke aanval en dat zie je vooral terug bij spelers die in verval raken door een bepaalde reden.

Aan de bal is Blind nooit zozeer te slecht geweest voor Oranje, maar op de flanken mist hij tegenwoordig te veel snelheid en centraal achterin is hij alleen nuttig als je met 5 'verdedigers' speelt. In de huidige formatie zou je hem dus prima op kunnen stellen, al vraag ik me wel af of het nou echt zoveel toevoegt. Het probleem bij dit Oranje is niet het voetbal vanuit achteren, maar een kwetsbaar middenveld en een matige aanval.

De kritiek is ook wel overtrokken geweest, maar niet zo overtrokken als Frenkie schetst. Blind is voor Eredivisiebegrippen een uitstekende speler, maar op de positie waar hij lang speelde, linksback, niet snel genoeg om een topper te zijn. Hij doet het nu geweldig als LCV (denk ik, ik kijk geen Girona) en hoort wat mij betreft absoluut bij Oranje op die positie, maar een deel van de kritiek was altijd wel terecht naar mijn mening. Dat een deel van de critici doorslaat en als reactie daarop een deel van de fans ook, is de normale wisselwerking van het internet.

De kritiek was wel terecht, Blind heeft bepaalde zwaktes die je punten kunnen kosten dan moet je een trainer hebben die ze zoveel mogelijk verbergt, dat is Alfred Schreuder niet gelukt en dan lijkt hij echt heel slecht.

Als wingback in een systeem met 5 verdedigers kan het ook gewoon niet bij Oranje, in dat systeem is hij de ideale CV.

Goed zo Frenkie, dat mag ook eens gezegd worden. Blind stond aan de basis van alle grote successen in het Nederlands voetbal van de afgelopen jaren. Van het WK in 2014 (de bal op Van Persie) tot het Ajax dat de halve finale van de Champions League bereikte door grootmachten kapot te spelen. Zwaar onderschat en misschien wel een van de beste Ajax verdedigers ooit

Nee frankie, blind is te oud en hoort er gewoon niet meer bij. Tijd om door te selecteren

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren