Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Frenkie de Jong schaart zich in illuster rijtje op moeizame bekeravond Barcelona

Laatste update:

FC Barcelona heeft donderdagavond met pijn en moeite de volgende ronde van de Copa del Rey bereikt. De ploeg van Xavi kwam op bezoek bij derdedivisionist Unionistas op een 1-0 achterstand, maar boog dit in de tweede helft om: 1-3. Frenkie de Jong speelde zijn 200ste wedstrijd in het shirt van de Catalanen.

Barcelona wist op voorhand wat het te doen stond tegen Unionistas. De club uit Salamanca is actief op het derde niveau in Spanje en staat dertiende in de competitie. Ter vergelijking: Barcelona B bezet in diezelfde competitie de zevende plek.

Xavi weigerde met een compleet B-elftal aan te treden en had onder meer basisplaatsen ingeruimd voor Sergi Roberto, Andreas Christensen, Alejandro Baldé en De Jong. Zij haalden echter geen van allen hun gebruikelijke niveau. Het chagrijn was dan ook van het gezicht van Xavi af te lezen.

Nadat een goede mogelijkheid van Marc Guiu op aangeven van João Félix onschadelijk kon worden gemaakt halverwege de eerste helft, greep de thuisploeg na een half uur spelen brutaal de leiding. Op aangeven van Juan Serrano schoot Alvaro Gomez snoeihard raak uit een volley: 1-0.

Even leek Jorge Rastrojo Unionistas vlak voor rust een marge van twee te bezorgen, maar zijn schot in de korte hoek kon worden gepakt door Iñaki Peña. Een minuut later lag hij er aan de andere kant wel in. Uitgerekend uit een corner van de thuisploeg genoot Ferran Torres een vrije doortocht richting het vijandelijke doel: 1-1.

Ook in de tweede helft wist Barcelona geen moment indruk te maken, waarop Xavi ingreep na een uur spelen. De Spanjaard bracht Robert Lewandowski en Ilkay Gündogan binnen de lijnen en zag zijn ploeg het duel vervolgens naar zich toe trekken.

Twintig minuten voor tijd was het Jules Koundé die uit het niets besloot om uit te halen van een meter of 25. Het resultaat mocht er wezen: de bal belandde prachtig in de rechterbenedenhoek: 1-2. Vier minuten later ging het duel definitief in het slot, toen Baldé na een individuele actie snoeihard raak schoot via de onderkant van de lat.

Mijlpaal Frenkie
Voor De Jong was het zijn 200ste officiële wedstrijd in het shirt van Barcelona. Hij schaarde zich daarmee in een illuster rijtje achter landgenoten Phillip Cocu (292 wedstrijden), Ronald Koeman (264), Patrick Kluivert (257), Michael Reiziger (255) en Frank de Boer (214).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Baasje!!! Vind het een heerlijke voetballer. Al heb ik nog steeds wel de hoop dat hij wat dominanter gaat worden. Maar misschien is de consistentie wel zijn kracht.

18 januari 2024 om 21:41

Gelukkig. We kunnen eindelijk weer trots zijn op onze Frenkie de Jong. Niet omdat hij eindelijk na vier jaar heeft laten zien dat hij wereldtop is. Maar omdat hij 200 wedstrijden heeft gespeeld voor Barcelona.

18 januari 2024 om 21:46

@Dja Djadja

Frenkie heeft vorig seizoen echt de wereldtop aangetikt hij was elke wedstrijd wel geniaal en ook tegen Real was die dat toen die Camavinga effe het bos instuurde prachtig om te zien!

Frenkie is imo na Rodri en Kimmich denk ik wel de beste 6 die je kan hebben.

18 januari 2024 om 22:04

Je kan een speler toch geen wereldtop noemen als ie nog nooit een fatsoenlijke finale heeft gehaald met zijn club of land? Op basis van jouw redenering heeft ie na 1 goed seizoen in la liga de term wereldtopper verdiend, maar goed, ieder zn definitie voor “wereldtop” is anders.

18 januari 2024 om 22:07

Frenkie is niet eens een 6. Ook kimmich is beter met iemand naast hem.

18 januari 2024 om 22:08

Je kunt de term wereldtop toch niet aan iemand geven op basis van hoe goed zijn team is? Daar gaat net zo goed iets mis.

18 januari 2024 om 22:26

Wil je daarmee zeggen dat KDB geen wereldtop was tot de CL finale vorig seizoen? Wat een scheve redenering zeg. Niet dat ik FDJ momenteel absolute wereldtop vind overigens, maar dat is omdat hij zelden thuis geeft in de topwedstrijden.

19 januari 2024 om 01:45

Die heeft het in ieder geval elk seizoen in de premier league laten zien, en haalde de halve finale wk in 2018 waar hij zijn team met hazard op sleeptouw nam. Frenkie daarnaast wordt na 1 leuk seizoen in la liga tot wereldtop benoemd?

19 januari 2024 om 05:55

Frenkie is geen wereldtop. Chauvinisme op volle toeren hier , maar hij speelt al tijden met een slecht Barcelona waar hij deels gedragen werd door Messi. Na Messi zag je hoe slecht ze met z'n alle waren inclusief Frenkie. Speelde laatst nog Europa league voetbal. Als je wereldtop bent moet je altijd meedoen om de titel en het goed doen in de Europese top competitie. Hij bewees ook nog eens niet flexibel genoeg te zijn om als enige 6 te fungeren.

Ik vind een Declan Rice bijvoorbeeld veel indrukwekkender en die komt pas geleden nog van een West Ham af. Al zou ik Rice ook niet meteen wereldtop noemen. Casemiro in z'n huidige staat zou zelfs nog wat meer betekenen voor dit Barca puur om het nog verdedigend stabiel te houden daar.

Heel netjes. Weet nog dat Frenkie de Jong een hype was die zich zelden tot nooit een basisspeler van Barcelona zou noemen. Belangrijkste speler van Oranje en altijd top 3 van Barcelona. Hopelijk gaat hij snel internationaal prijzen pakken met Oranje en z'n club.

18 januari 2024 om 21:33

@myvision

Frenkie is imo de belangrijkste speler voor Barca en dat al sinds het vertrek van Busquets.

maar Barca heeft behoefte aan een pure 6 zoals een Zubimendi die zal uitstekend naast Frenkie kunnen spelen.

18 januari 2024 om 21:33

Belangrijkste speler ook van barca. Roep het al 2 seizoenen. Enige speler van niveau wereldklasse.

18 januari 2024 om 21:37

@origami

2 seizoenen geleden was Frenkie dat nog echt niet. je hebt het vast dan dat die dat ook was in het seizoen 2021-22 maar hij was dat seizoen juist zeer slecht en Gavi speelde vaak op zijn plaats.

maar Frenkie heeft zich helemaal herpakt gelukkig.

18 januari 2024 om 22:05

Anderhalf seizoen dan.

18 januari 2024 om 22:10

Ter Stegen is ook wereldklasse, Araujo ook, Cancelo behoort ook tot de beste rechtsbacks ter wereld.

18 januari 2024 om 22:32

Pedri was een tijdje ook fabelachtig. Was een periode gewoon de beste middenvelder van Barca. Ja, ook beter dan Frenkie. Benieuwd of hij ooit dat niveau gaat aantikken. Bellingham, Pedri en Musiala waren destijds de Golden Boys waar iedereen het over had.

18 januari 2024 om 22:36

En toch ben ik nog niet overtuigd van Cancelo als rechtsback. Aanvallend een hele goede toevoeging, maar het aantal tegengoals als hij erin staat is absurd.

18 januari 2024 om 23:17

Maar dat is ook zonder hem niet veel beter hoor en aanvallend mis je veel zonder hem. In een goed draaiend team, wat Barcelona niet is, is hij echt een gruwelijke back die in de opbouw en zelfs rond de 16 van de tegenstander het verschil kan maken. Het probleem van Barcelona is dat ze zonder defensieve middenvelder en Cancelo erin eigenlijk twee defensieve spelers overhouden. (misschien 3 met Balde)

Gala 11 tegen salamanca

Schandalig hoeveel moeite Barca heeft met een club uit de derde divisie..

Saaie wedstrijd ook wat ik ook had verwacht. man man wat is die Felix toch slecht weer ik mag hopen dat die niet wordt overgenomen na dit seizoen.

ondanks dat Ferran echt heel slecht speelt vind ik wel dat die wat meer waardering mag krijgen. hij pakt altijd wel zijn goals mee.

18 januari 2024 om 21:36

Ik zou beide niet houden als Barca de keuze had, tenminste niet als basisspelers of zelfs eerste sub. Als je toch niet anders kan zou ik ook voor Torres kiezen. Felix is veel te grillig, een mooi weer voetballer die zonder de bal helemaal niets toevoegt. Torres is een stuk zwakker dan Felix in vorm maar is consistenter en levert daarnaast ook altijd de nodige arbeid, ook als hij niet in vorm is. Maakt hem een meer betrouwbare pion voor coaches, je weet wat je aan hem hebt.

18 januari 2024 om 21:39

@real8madrid

ja eens ik erg me ook aan dat Felix zo wisselvallig is hij lijkt er ook geen zin in te hebben ofzo na balverlies en doet niets anders dan toekijken wat zijn teamgenoten doen.

Barca moet alles op alles erop zetten om Nico Williams te overtuigen om voor Barca te kiezen maar dat gaat moeilijk worden vrees ik.

18 januari 2024 om 22:37

Barca zou meer baat hebben bij types als Nico Williams en Leao. Maar dat lukt financieel nooit. Ferran, Raphinha en Felix hebben bewezen gewoon het gewenste niveau niet te hebben. En dat is Barca weer richting wereldtop brengen. Terwijl er voor alle 3 wel wat te zeggen viel.Ferran: bij City bewezen dat niveau aan te kunnen en bij Valencia ook een rechtsbuiten die verdedigers duizelig maakte.Raphinha: bij Leeds altijd de uitblinker en vervolgens vaste basisspeler bij de Selecao waar hij altijd vlamde en leverde.Felix: altijd enorme potentie gehad. Ik dacht altijd dat hij de verkeerde clubs uit had gekozen met een verdedigende speelstijl. Maar hij teert teveel op talent en techniek. Er komt veel meer bij kijken en op al die aspecten komt hij klaarblijkelijk tekort. Zal me niet verbazen dat hij op de training veelal iedereen dolt en er in de wedstrijden niks van bakt.Lewa op retour, Roque pas in Europa en enorm jong en Yamal is nog een kind.Heb je dus een aanval van niks en dat als Barcelona zijnde.Tel uit je winst.

18 januari 2024 om 23:19

Zie je Nico als onhaalbaar? Hij heeft een afkoopclausule van 40/50 miljoen euro in zijn contract staan als ik het goed heb. Dat zie ik nog wel als haalbaar als je Ferran en/of Raphinha weet te slijten.

Nico overtuigen om weg te gaan bij Bilbao lijkt me een groter obstakel eigenlijk.

18 januari 2024 om 23:20

Als Nicol niet gratis kan komen, dan moet ie helemaal niet komen. Hij komt dan echt als concurrentie voor Balde, want voorin heeft ie weinig te zoeken.

Leao ben ik al jaren voorstander van, maar die kunnen we momenteel niet betalen. God, hadden we Leao maar gehaald ipv Raphinha...

19 januari 2024 om 09:51

Nico 40/50 voor neertellen zou ik een risico vinden. Ik vind hem vooral snel en diepgang hebben. Maar ik heb dan liever iemand als Leao. Die ook kan voetballen in de kleine ruimte en behendig is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren