Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gerard Piqué: ‘In Madrid zouden ze daar blij mee zijn, maar wij niet'

Laatste update:

Gerard Piqué heeft zich kritisch uitgelaten over Real Madrid. De voormalig aanvoerder van FC Barcelona stelt onder meer dat 'niemand' zich de laatste eindzege van Real Madrid in de Champions League zal herinneren en dat het huidige team van de Koninklijke weinig uitstraalt. De eigenaar van tweededivisionist FC Andorra liet zich in het verleden ook al meermaals negatief uit over de grote rivaal uit Madrid.

Van Piqué is bekend dat hij geen fan is van Real Madrid en dat maakte hij nogmaals duidelijk in een interview met RAC 1. “We bevinden ons in een land waar er meer mensen uit Madrid komen dan uit Barcelona. En het is de hoofdstad, dus wij zullen altijd degenen zijn die aan de kant staan en proberen lastig te vallen."

“Het huidige Madrid is meer van hetzelfde. Het straalt weinig uit, maar ze boeken resultaten en in februari zullen ze in alle competities meedoen en ook in de Champions League zullen we ze zien. Als wij de trofee winnen, worden we voor altijd herinnerd. Als zij winnen, is het er nog maar één. De laatste die ze wonnen... Dat was een wonder, omdat ze in elke ronde inferieur waren. Niemand zal zich die eindzege herinneren.” Real Madrid won de Champions League voor het laatst in 2022, toen er in de finale, mede dankzij een fenomenale Thibaut Courtois, met 1-0 werd afgerekend met Liverpool.

Ook gaat Piqué in op Vinícius Júnior, die zich de laatste jaren stormachtig heeft ontwikkeld bij de Koninklijke. “Ik heb het altijd leuk gevonden om tegen spelers als Vinícius te spelen, omdat het een uitdaging was. Je moest heel geconcentreerd zijn." Het huidige seizoen van Vinícius wordt gekenmerkt door de racistische hoon die hij tijdens uitwedstrijden in LaLiga over zich heen krijgt. Daarover werd Piqué niet gevraagd.

Barcelona
Over Barcelona spreekt Piqué wel uitgebreid. De voormalige centrumverdediger kwam in meerdere periodes liefst 616 keer uit voor de Catalaanse grootmacht. Piqué ziet dat zijn ex-teamgenoot Xavi tegenwoordig aan het roer staat bij het eerste van Barça. "Er is geduld nodig, zoals bij ieder project", zegt Piqué. "Bij Andorra verloren we eens vijf duels op rij, maar we ontsloegen de trainer niet. Zolang er oplossingen zijn, moet je geduldig zijn."

"Ik weet dat je hier elke dag moet winnen", vervolgt Piqué. "Maar Xavi ademt Barcelona. Hij kent de club, houdt van de club is de ideale persoon om Barça te leiden. We moeten winnen en goed spelen. Wanneer het gevoel even niet zo goed is, ontstaan er zenuwen en kritiek. De druk is zeer hoog en dat is zoals het hoort. Maar als je onderdeel uitmaakt van de club, raak je eraan gewend. In Madrid zouden ze blij zijn met een triomf zoals die in San Sebastián, maar wij niet. Dat legt extra druk op de spelers", deelt Piqué nog een sneer uit richting Real Madrid.

Barcelona won afgelopen weekend tegen alle verhoudingen in bij Real Sociedad. De Basken waren vrijwel de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar lieten de kansen liggen. Een 0-0 gelijkspel leek het eindresultaat te worden, totdat Ronald Araújo in blessuretijd één van de spaarzame kansen van Barcelona benutte. Real Madrid kwam een dag later niet verder dan 0-0 tegen Rayo Vallecano. Girona leidt momenteel de dans in LaLiga met 31 punten, gevolgd door naaste achtervolgers Real Madrid (29 punten) en Barcelona (27). Atlético Madrid, dat vierde staat met 25 punten, heeft nog een duel tegoed.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nee Gerard, niemand zal zich de moeilijkste route naar een champions league zege ooit herinneren. Met heroïsche comebacks en 180 minuten puntje van je stoel wedstrijden. Van een underdog die alle ploegen tegen alle odds heeft verslagen

8 november 2023 om 18:44

Daarnaast spreekt ie zelf over een wonder. Dan onthoudt je het helemaal

8 november 2023 om 19:06

Ook bijzonder dat hij aangeeft dat het huidige Real weinig uitstraalt, terwijl ik dat de laatste jaren juist heb met Barcelona.

8 november 2023 om 19:10

Er is bij allebei weinig van over, maar niet gek na zoveel top jaren natuurlijk.

8 november 2023 om 23:21

De moeilijkste route had Barcelona in 2014/2015.

Die speelden op Apoel na in de groepsfase tegen alleen maar de kampioenen in eigen land.

Niemand zal zich de laatste CL van Real Madrid herinneren ? Al die gekke comebacks? Denk dat Pique beter kan gaan zwijgen als hij niks nuttigs te zeggen heeft

Ik ben niet objectief als Real fan, maar zelfs als Barca fan zou je dit toch diep triest moeten vinden. Dieptepunt is dat hij Real zelfs betrekt bij de onverdiende overwinning op Sociedad.

Ik was deze middelmatige verdediger bijna vergeten, maar bijna net zo’n grote obsessie met Real als Laporta.

Wanneer was de laatste CL van barca ookalweer?

8 november 2023 om 19:12

Snap de sneer naar barca wel hoor maar Piqué een middelmatige verdediger noemen is natuurlijk hetzelfde als zeggen dat ik Kroos pure middelmaat heb gevonden en hem ga vergeten.

8 november 2023 om 19:39

Opbouwend zijn er maar weinig beter geweest. Zag en las het spelletje uitstekend. Positionering ook altijd top waardoor hij zijn grootste beperking (snelheid) altijd wel aardig heeft weten te camoufleren.

Los daarvan is Pique gewoon een enorme clown en niet serieus te nemen als het op Real Madrid aankomt. Dat dit je na al die jaren nog zo raakt zegt meer over jezelf. Alhoewel ik je frustratie jegens Pique begrijp.

8 november 2023 om 22:50

Precies dit, iedereen zal Pique herinneren aan het feit dat hij gedragen werd door een legende als Puyol. We konden allemaal zien hoe snel hij aftakelde nadat Puyol stopte.

Piqué zullen we voornamelijk herkennen als enorme huilstruik. Je zou denken dat wijsheid met de leeftijd komt maar deze knakker lijkt enkel dommer te worden

Pique die zich negatief uitlaat over real? What's new. Overigens geen idee wat mij hier wil mee bereiken

Een hattrick van Benzema in volgens mij vijftien minuten om in de achtste finale tegen het Paris van Messi, Mbappe en Neymar een 2-0 achterstand goed te maken. Na een hattrick in London tegen Chelsea, met 4-3 achterkomen in eigen huis, maar na verlenging toch winnen. Na een bizar 1e duel dat een CL-klassieker is (4-3 City) op het randje van uitschakeling staan en in anderhalve minuut twee keer scoren in de blessuretijd om het weer te doen in de verlenging. En vervolgens in de finale een Courtois met 1 van de beste keeper performances ooit. Nee, niet memorabel.

Ach, water is nat, vuur is warm en Piqué heeft een hekel aan Real. Daar komt nu bij dat hij het helemaal ziet zitten met zijn oude maatje aan het roer bij Barca. Dit is een interview met een supporter en zo beoordelen we het dan ook.

Ik snap het wel. Als je er 14 gewonnen hebt is elke individuele CL minder memorabel natuurlijk dan als je er maar 6 of 7 hebt.

Mooi compliment van Gerard!

Die laatste was juist vrij bizar met die comebacks, maar het lijkt mij als Real supporter wel saai. Lekker boeie, de 14e CL titel. Kampioen worden is toch veel leuker als het een uitzondering is ipv het verwachte resultaat.

8 november 2023 om 19:19

Nou ik kan je als fan van de club vertellen dat het voor mij nooit oud wordt

8 november 2023 om 20:27

Hear hear, kijk ze nog vaak terug. Prachtig man die comebacks. Nog veel mooier dan ruim winnen achteraf bezien dan.

He is the coolest man in European football, ice in his veins, it's colder than that!

8 november 2023 om 20:39

Man, zo zie je toch maar hoeveel beter een wedstrijd gemaakt kan worden door een goede commentattor als Drury. Als je dan hoort wat voor droeftoeters je naar moet luisteren in Nederland en Belgie...

9 november 2023 om 01:33

El Sierd is toch wel leuk?

9 november 2023 om 08:58

Haha, fijn om te horen Goed, misschien is het voor mij een soort cognitieve dissonantie om goed te praten dat Feyenoord maar 1 keer in de 19 jaar kampioen wordt (oké nu 7 jaar).

Moest dit? Was deze gast al zowat vergeten. Maar wel grappig, hij zegt...

"De laatste die ze wonnen... Dat was een wonder, omdat ze in elke ronde inferieur waren. *Niemand zal zich die eindzege herinneren."*

Uhmm hij doet precies het tegenovergestelde lol, herrinert zichzelf en ons allen eraan hoe geweldig bizar dat seizoen was!

Sorry hoor, maar van "al die Champions Leagues" de Real sinds 2014 gewonnen heeft zijn juist de laatste en de eerste het meest memorabel. Nee het spel was niet goed of volgens een bepaalde stijl maar door de late comebacks en de spectaculaire wedstrijden is juist die laatste eentje die best kan blijven hangen! Die onder Zidane vond ik inderdaad niet om aan te zien, maar beide Champions League overwinningen onder Ancelotti zijn best momorabel!

8 november 2023 om 19:23

Wat zeg jij nu ‘niet om aan te zien’?

De CL in 17/18 in wedstrijden per tegenstander:
Apoel nicosia: 9-0
Borussia Dortmund: 6-3
Tottenham: 2-4
PSG: 5-2
Juventus: 4-3
Bayern 4-3
Liverpool: 3-1

‘Niet om aan te zien’ haha.

8 november 2023 om 19:24

Die van 16/17 was ook echt geweldig trouwens. Die van 15/16 was inderdaad niet echt super spraakmakend, maar toch.

8 november 2023 om 19:27

Als het gaat om een herkenbare speelstijl dan nee zeker niet, qua spektakel is me ook niet bijzonder veel bij gebleven van die overwinningen. Real Madrid van '16 tot '19 kon mij totaal niet bekoren.

8 november 2023 om 19:31

Dan heb je gewoon niet zo goed gekeken denk ik.

Het extreem spannende tweeluik met Bayern je je niet bijgebleven? De masterclass van Marcelo tegen Robben is je niet bij gebleven? De omhaal van Ronaldo in Turijn is je niet bij gebleven? De bijna comeback van Juventus in Bernabeu is je niet bij gebleven? De flaters van Karius zijn je niet bijgebleven? De omhaal van Bale in de finale is je niet bijgebleven?

Dat zijn gewoon een aantal van de absolute hoogtepunten uit de champions league de afgelopen jaren.

8 november 2023 om 19:38

Ik heb prima meegekeken, maar op de omhalen van Ronaldo en Bale is er inderdaad weinig positiefs bij gebleven. De finale tegen Liverpool in 2018 is voor mij juist ontsierd door de flaters van Karius (na een flinke schop tegen het hoofd), de opzettelijke uitschakeling van Salah en het onsportieve gedrag van Ramos.

8 november 2023 om 19:41

Dan is het eerder aversie lijkt het. Die finale was inderdaad matig (wel een absolute wereldgoal, mooiste ooit in een finale misschien) maar voordien was het gewoon elke keer top in de knock-outs.

Zeker wel aangenaam om naar te kijken.

8 november 2023 om 19:45

Ben jij gek, ik was erg blij met de winst van Madrid. In beide finales tegen Liverpool. Als je denkt dat de Madrid fans vreselijk zijn moet je voor de grap eens in gesprek gaan met een Liverpool supporter als ze een prijs gepakt hebben..

Nee, ik vond het voetbal gewoon niet goed. Goed countervoetbal is prachtig om te zien, maar goed voetbal vanuit eigen initiatief ook. Real zat er wat mij betreft altijd net tussen. “Alle ballen op Ronaldo en we zien wel waar het schip strandt.”

8 november 2023 om 19:47

Helpt ook niet dat die wedstrijden tegen bayern met een var waarschijnlijk anders waren gelopen. Dat waren wel extreme fouten in het voordeel van real, terwijl bayern meer een cl verdiende in die tijd. Maarja dat laatste is persoonlijk.

8 november 2023 om 21:44

@yoeri

Dus Real zat perfect in balans tussen countervoetbal en eigen initiatief als het gelauwerde Bayern van 2013, maar omdat ze geen 'specifieke' speelstijl kozen, vond je het niet goed?

Ik heb geen team die tegelijkertijd een wedstrijd kon temporiseren en teams het idee gaf dat er wat te halen was om een aantal keer aan te zetten en ze compleet van de kaart te spelen of een team dat vrijwel elke achterstand hoe onmogelijk ook met een enorme oneindig stormloop te niet deden.

De speelstijl van Madrid was dat ze op werkelijk elke manier konden spelen. Dat lijkt me een speelstijl en zelfs de beste die je kan hebben .

9 november 2023 om 14:41

Ach met een VAR telt dat doelpunt van Lewa in Bernabeu ook niet en pakt Vidal al veel eerder rood in de Allianz dus ik had het nog maar moeten zien. Het is heel typisch om enkel de fouten van de scheidsrechters in het voordeel van de uiteindelijke winnaar te onthouden.

Blijft een kleine persoonlijkheid wat dit betreft met zijn minderwaardigheidscomplex en geldingsdrang richting Real.

Och god. Krijgen we zulk geleuter weer vanuit Pique. Real Madrid spookt continue door sommigen hun hoofd. Kap er een keer mee. Je maakt jezelf veel kleiner. En feit blijft dat Real de grootste is.

Verbazend hoe een idioot zich in allerlei bochten wringt om relevant te blijven, iets wat hij al jaren niet is en van wie de tekortkomingen bijna zijn gehele carrière werden verbloemd door de geniale Carles Puyol. Die ex van Shakira wordt toch meer herinnerd door de wanprestaties naast het veld dan door wat hij op het veld deed.

Ah was bijna vergeten dat deze man ook nog bestond. Erg blij dat deze clown tegenwoordig niet meer op de velden te vinden is. Zijn Madrid-haat is lachwekkend.

Nee en toen Barca m voor de laatste keer won kon je in Spanje nog met peseta’s betalen. Man man man wat is dit toch een triest figuur. Neem een voorbeeld aan je oud collega Puyol zou ik zeggen dat is tenminste nog een gentleman. Rivaliteit is leuk en over en weer iets zeggen mag allemaal best maar dit begint echt een heel zielig en triest mannetje te worden die gewoon een obsessie heeft met Real. Als hij ooit eens de 80 jaar bereikt en hij zit in z’n rolstoel achter de geraniums dan is ie nog steeds bezig met Real. Zou hij ook willen dat er op zijn grafsteen een sneer naar Real komt zodat ie na z’n dood min of meer nog altijd naar Real kan uithalen?

Snap dat soort figuren niet. Pique was dan wel een hele goede verdediger die in een van de meest memorabele clubteams ooit heeft gespeeld, echter maken dit soort statements een enorme afbreuk aan de voetballer Piqué.

Overigens bij Madrid loopt er ook zo iemand rond, Guti. Kan ook absoluut geen compliment geven aan Barcelona.

Ik snap ergens wat Piqué wel bedoelt hoor, Barcelona won zijn laatste 3 CL’s met 2 treble’s. Echter kan je de laatste CL overwinning van Real niet afdoen als zijnde eentje die snel vergeten wordt. In elke ronde zwakker zijn en op wilskracht en spektakel winnen, het is eentje die ik niet vergeet als voetballiefhebber.

8 november 2023 om 23:19

Guti was een speler op zichzelf en heeft nooit geleund op zijn medespelers of het instituut waar hij aan verbonden was.

Gerard Pique is de laatste waar ik een compliment van zou verwachten, dat hoeft ook niet, maar respect en complimenten uitdelen zijn twee verschillende dingen. Guti zal hier en daar vast een sneer uitdelen, daar twijfel ik niet aan. Maar Pique spreekt puur en alleen uit een geldingsdrang en minderwaardigheidscomplex richting Madrid. Xavi en hij hebben daar een handje van. Iniesta, Busi en Puyol niet. Vandaar dat de laatste drie (Busi minder natuurlijk, iedereen weet waarom) meer respect genieten.

Als een Guti, Raul of Arbeloa, ik noem er een paar, zoals Pique zouden zijn zou ik van Reals kant pleiten voor een boycot van deze individuen. Wat een Calimero’s had ik ze dan gevonden zeg.

Als je eerlijk bent, he: die Barca jongens zijn echt een stel trieste gasten. Ik vond Iniesta en Puyol echt gentlemen. Voorbeeldprofs. Niet zeuren, gewoon voetballen. Abidal had dat ook. Die coach die uiteindelijk overleed, ben zijn naam even kwijt, die was de rust zelve. Het straalde klasse uit. Als Real supporter vond ik dat mooi. Het geeft cachet aan je club als je door dat soort mannen vertegenwoordigd wordt. Voetbal is een gentlemen’s game. Dat ademden zij ook. Zo hoort het.
Maar Pique, Xavi, Busquets, Dani Alves, Valdes. Stuk voor stuk zielige mannetjes die altijd wijzen naar anderen als het niet goed gaat. Als een stel verwende rijkeluiskindjes iets ‘lelijk’ noemen alleen omdat iemand anders het heeft bereikt. Pique kan een voorbeeld nemen aan een speler als Araujo wat betreft klasse. Ik herinner me dat moment in een wedstrijd dat Pique door een aansteker geraakt wordt en zielig wil gaan doen bij de scheidsrechter, waarna Puyol meteen dat ding afpakt, weggooit en gebaart naar Pique dat hij niet moet janken maar moet voetballen. Exact het verschil waar ik op doel. Trieste man die Pique.

9 november 2023 om 01:27

Tito villanova was dat. Al vond ik Valverde ook een gentlemen .. verder helemaal mee eens. Nu is gavi de nieuwe piqué. Elke keer betrokken bij relletjes vandaar ook elke wedstrijd heel. Maar piqué en valdes spande de kroon. Wat een clowns waren dat. En piqué kennelijk nog steeds

Misschien wel de meest spectaculaire Champions League overwinning ooit in 21/22 en Pique heeft het lef om te zeggen dat het een vergeten Champions League winst is haha. Pique kan je ook gewoon nooit serieus nemen als die Real Madrid in de mond moet nemen. Hij kan beter kijken naar zijn eigen ploeg ja want die speelt grafvoetbal momenteel. Real speelt een stuk beter dit seizoen vind ik. Er worden zoveel kansen gecreëerd. Als je een topspits had dan was Real een stuk verder geweest.

Ik ben een groot liefhebber van Barcelona, al sinds begin de jaren 2000. Hoe de club de laatste jaren is weggezakt, is verschrikkelijk jammer. Vooral als je ziet dat het duidelijk ligt aan mismanagement.

Er zijn geruchten dat Pique ooit president van de club wil worden. Maar wat houd ik mijn hart vast indien dit gebeurt. Zo'n uitspraken betuigen toch duidelijk van een gebrek aan intelligentie en objectief relativeringsvermogen?
Enorm goede voetballer! Geen twijfels over mogelijk, hij heeft enorm veel voor de club betekend. Maar misschien moet hij eens nadenken waar zijn capaciteiten liggen en waar hij die kan inzetten. Ik denk niet dat organiseren en besturen zijn grootste talenten zijn. Hij lijkt hiervoor te subjectief en impulsief...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren