Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Goed nieuws voor twijfelgevallen Oranje: UEFA overweegt grotere EK-selecties

Laatste update:

De UEFA gaat met Europese bonden en coaches praten over de uitbreiding van de EK-selecties. Bondscoach Ronald Koeman uitte eerder deze week felle kritiek op het feit dat hij slechts 23 spelers in zijn selectie mag opnemen, maar daar gaat nu mogelijk toch verandering in komen.

Op 8 april zal er een workshop plaatsvinden, waarbij de UEFA in gesprek zal gaan met verschillende landen over een uitbreiding van de selecties. Koeman liet al weten dat hij voorstander zou zijn van een verruiming en stelde dat hij zou gaan lobbyen bij andere landen om dit te bewerkstelligen.

“Ik vind gewoon dat je 26 spelers moet kunnen selecteren. Ik vind het absurd... Je ziet bij alle landen zoveel blessures. Je gaat naar het einde van het seizoen. Met een selectie van 23 man, als er dan één wegvalt kun je geen elf-tegen-elf meer spelen op de training. De keeper mag je wel inwisselen bij een blessure, maar een speler niet", aldus een bezorgde Koeman.

Vanwege de coronapandemie werd het aantal selectiespelers voor het EK 2020 (dat een jaar later plaatsvond) en het WK 2022 uitgebreid van 23 naar 26. Omdat de pandemie inmiddels voorbij is, werd besloten dat het aantal komende zomer weer met drie spelers afneemt naar 23 spelers. Na afloop van de wedstrijd tegen Duitsland afgelopen dinsdag (2-1 verlies), uitte Koeman flinke kritiek op die beslissing.

“We zijn deze periode met 26 spelers begonnen en we eindigen met 22”, vervolgde de bondscoach. “Op 7 juni moet je de definitieve lijst maken voor het EK. Dat is negen dagen voor de eerste wedstrijd. Als er wat gebeurt in die negen dagen, wat dan? In deze periode van een week zijn we drie jongens kwijtgeraakt aan blessures, nog buiten Brian Brobbey.” De spits van Ajax meldde zich voorafgaand aan de interlands met Schotland en Duitsland al af wegens een spierblessure.

Een uitbreiding van de EK-selecties zou voor een aantal spelers goed nieuws betekenen. Wanneer iedereen fit is, is het namelijk dringen in de selectie van Koeman, met name op het middenveld is alles nog allesbehalve beslist. Zo hopen bijvoorbeeld Georginio Wijnaldum, Quinten Timber en Marten de Roon erbij te zitten wanneer Koeman zijn definitieve EK-selectie bekendmaakt.

Het Nederlands elftal speelt in aanloop naar het EK nog twee oefeninterlands. Op 6 juni wordt er gespeeld tegen Canada, waarna op 10 juni IJsland de tegenstander zal zijn. Het ligt dus in de lijn der verwachting dat de EK-selectie voorafgaand aan deze wedstrijden al bekend is. Op 16 juni speelt Oranje de eerste groepswedstrijd op het EK tegen Polen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kijk, dit is toch wel het voordeel dat je als je als groot voetballand hebt met een groot icoon als Bondscoach. Daar wordt sneller naar geluisterd. En hier heeft Koeman trouwens ook volledig gelijk.

28 maart 2024 om 19:07

Precies is altijd 23 man geweest en door corona hebben ze het tijdelijk verhoogd naar 26 dus is niet raar dat het weer naar 23 gaat. Wel nadelig natuurlijk maar toch. En ja er komen steeds meer en meer wedstrijden misschien daar met elke club of trainer over beginnen maar dat gaat niet veranderen want het leverr de uefa en fifa veel geld op

Als er één man wegvalt in een selectie van 23 personen kan je volgens mijn berekening nog best 11 tegen 11 spelen.

Niet dat hij verder geen goed punt heeft overigens.

28 maart 2024 om 13:34

Je berekent alleen niet dat er 3 keepers en 20 veldspelers zijn. Dus ja je kan 11×11 spelen, maar dan met een keeper als veldspeler

28 maart 2024 om 13:35

Alleen moet je dan ergens je 3e keeper op stellen.

Overigens kun je natuurlijk best een speler oproepen dit niet in de selectie zit als dat een probleem is, dat wordt vaak genoeg in de voorbereiding ook gedaan wanneer een deel van de spelers nog club verplichtingen hebben.

28 maart 2024 om 13:36

Je hebt sowieso 3 keepers, dus 20 veldspelers. Dan kan je niet 11 tegen 11spelen tenzij je een keeper als veldspeler gaat gebruiken...

28 maart 2024 om 13:36

Als de keeper uitvalt wel ja. In een normale selectie heb je 3 keepers, dus als een veldspeler uitvalt dan zou de 3e keeper als joker ingezet moeten worden.

28 maart 2024 om 14:06

Je vergeet even dat er 3 keepers geselecteerd worden. Dus als er 1 speler wegvalt is het niet echt ideaal om dan met een keeper het veld in te gaan.

28 maart 2024 om 14:34

Ik weet het niet zeker, maar ik denk dat je vergeet dat er 3 keepers geselecteerd worden.

28 maart 2024 om 15:13

Ik kan het misschien verkeerd gelezen hebben maar volgens mij was het je even ontschoten dat er 3 keepers meegaan.

Op zich valt er wat voor te zeggen, zeker met de volle speelkalenders. Maar ik vind het moment wel vreemd. Dit is namelijk al 1,5 jaar bekend. Het lijkt net of Koeman er nu pas achter komt.

28 maart 2024 om 13:46

Koeman wil gewoon geen knopen doorhakken en heel graag wijnaldum meenemen, daarom komt hij hier nu mee

De UEFA is het samenwerkingsverband tussen de Europese bonden, dus als die 26 spelers willen dan gaat het ook wel gebeuren. Het is wel drie vliegtickets en hotelkamers extra, dus de minder rijke bonden zullen misschien wat gaan tegenstribbelen?

Maar het is me ietwat onduidelijk waarom de situatie nu anders is dan pre-Covid.

28 maart 2024 om 14:10

Voor het EK 2021 valt nog wat te zeggen, want toen mocht je met een positieve test niet voetballen en was een grotere selectie wel handig.

Waarom die regel er afgelopen WK nog was verbaas mij het meest.

28 maart 2024 om 14:37

De UEFA is volgens mij geen samenwerkingsverband, maar een op zichzelf staande organisatie waar de bonden bij aangesloten zijn.

Overigens lijkt het me geen verplichting om meer dan 23 spelers mee te nemen, maar een recht. Landen die dat niet willen, kunnen naar mijn verwachting daar dus gewoon van afzien.

28 maart 2024 om 23:36

De UEFA is de unie van de Europese voetbalbonden, opgericht door de nationale bonden en dat zijn de enige leden. De bonden kiezen gezamenlijk het UEFA bestuur.

Poeh! Dat zal een opluchting zijn voor koeman. Kan ie weghorst, blind en wijnaldum gewoon meenemen....

28 maart 2024 om 17:31

Ik denk dat die eerste 2 sowieso mee gaan ook met maar 23 spelers. Ik denk dat het eerder goed nieuws is voor een aantal middenvelders zoals Wijnaldum, De Roon, Wieffer, Gravenberch, Veerman, Q. Timber en Schouten, met 23 kunnen er van die groep eigenlijk maar 2 of maximaal 3 mee als iedereen fit is (en dan afhankelijk van je club voorkeur mag je heel hard schreeuwen wie er absoluut wel of niet bij zou moeten).
Als je een selectie wil die 5-3-2 en 4-3-3 kan spelen kom je denk ik op 9 verdedigers, 5 echte middenvelders en 6 aanvallers (waarbij je dan iemand als Xavi heen en weer kan schuiven tussen aanval en middenveld).

Voor de dubbele bezetting wel chill als we 532 en 433 willen spelen. Vergt toch een andere invulling. De tijd dat we met pijn en moeite aan precies 11 behoorlijke spelers kwamen is wel voorbij, maar we horen niet bij de landen die 3 elftallen op kunnen stellen zoals Frankrijk. Wat dat betreft hebben die het grootste voordeel. Fitheid is zowat even belangrijk als kwaliteit op een eindtoernooi.

Niet zeuren en gewoon met 23 man het toernooi in. Je kan er maar 11 opstellen.

Snap het wel de keuzes zijn nog best lastig als je 23 moet meenemen. Zie dan zelf geen enkele ruimte voor blind of wijnaldum.. Die hoeven wat mij betreft niet mee, maar Koeman zal dat waarschijnlijk wel doen. Ik zou zelf tot dit komen o.b.v. 23 met enkele twijfelgevallen.

Keepers (3)
Verbruggen
Flekken
Bizot / Bijlow

Verdedigers (9)
Hartman
Aké
Van de Ven
Van Dijk
De Ligt
De Vrij
Geertruida
Dumfries
Frimpong

Middelvelder (6)
Frenkie de Jong
Reijnders
Xavi Simons
Koopmeiners
Schouten / Wieffer / Gravenberch
Veerman / Gravenberch

Aanvallers (5)
Depay
Gakpo
Malen
Zirkzee / Stengs
Weghorst / Stengs

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren