Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Noodkreet Koeman sorteert effect: Oranje mag met 26 spelers naar EK

Laatste update:

Ronald Koeman krijgt volgens De Telegraaf zijn zin: de 24 deelnemers aan EURO 2024 mogen maximaal 26 spelers opnemen in de definitieve selectie. In eerste instantie hield de UEFA het nog bij 23 deelnemers, tot grote onvrede van Ronald Koeman. De bondscoach van het Nederlands elftal vond het vanwege het overvolle speelschema onverantwoord dat hij maar 23 spelers mocht selecteren.

Vanwege de coronapandemie werd het aantal selectiespelers voor het EK 2020 (dat een jaar later plaatsvond) en het WK 2022 uitgebreid van 23 naar 26. Omdat de pandemie inmiddels voorbij is, werd door de UEFA besloten dat het aantal komende zomer weer met drie spelers afneemt.

Koeman boos


Koeman was het daar volstrekt mee oneens en luidde eind maart dan ook de noodklok na de 2-1 nederlaag tegen Duitsland in vriendschappelijk verband. "Ik vind gewoon dat je 26 spelers moet kunnen selecteren. Ik vind het absurd... Je ziet bij alle landen zoveel blessures", foeterde de bondscoach in gesprek met de NOS.

"Je gaat naar het einde van het seizoen. Met een selectie van 23 man, als er dan één wegvalt kun je geen elf-tegen-elf meer spelen op de training. De keeper mag je wel inwisselen bij een blessure, maar een speler niet", zette Koeman zijn mening over het maximaal aantal spelers kracht bij.

Koeman kondigde direct een lobby aan om zijn zin te krijgen. "Ik had het er ook met Julian Nagelsmann (de bondscoach van Duitsland, red.) over, die vindt dat ook. Met de intensiteit en het aantal wedstrijden dat je gaat spelen vind ik gewoon dat je naar 26 moet." Koeman wees daarbij naar de interlandweek eind maart, waarin Nederland tegen Schotland en Duitsland speelde.

Goedkeuring UEFA


De technische commissie van de UEFA gaat na een workshop over het aankomende EK overstag, weet De Telegraaf te melden. Het uitvoerend comité van de Europese voetbalbond moet het voorstel om naar 26 spelers te gaan nog wel officieel goedkeuren, maar dat is slechts een formaliteit.

Aan de uitbreiding van de diverse EK-selecties hangt overigens wel een prijskaartje. De UEFA moet de werkgevers van de internationals die naar Duitsland afreizen deze zomer namelijk financieel compenseren, zo is afgesproken.

De uitbreiding naar 26 spelers houdt niet in dat er meer spelers op de bank mogen zitten tijdens de duels op het EK. De UEFA laat in een later stadium weten of er 23 of 26 namen op het wedstrijdformulier komen te staan, of dat de bondscoaches de keuze krijgen om stafleden tijdens wedstrijden in te ruilen voor spelers.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Weghorst en Wijnaldum zitten er dus bij.

23 april 2024 om 23:36

Gelijk al stuk minder zin in t toernooi

23 april 2024 om 23:58

Zeur niet. Nou en als ze er bij zouden zitten. Ze hebben hun kwaliteiten. Je hebt nog andere 24 spelers waar je naar kan kijken en waarschijnlijk wel meer kans hebben op een basisplaats. Plus dat er genoeg andere mensen hebben die weer een hekel hebben aan een andere speler. Het is ook nooit goed

23 april 2024 om 23:36

Die hadden er sowieso bijgezeten onder ome Ronald

23 april 2024 om 23:47

Dat gezeik over Weghorst. Is zeker niet de meest technische speler, maar heeft wel vaker gescoord als breekijzer. Misschien niet geschikt voor de basiself maar pikt in Oranje zijn doelpuntjes mee. Wie wil je dan? Luuk de Jong heeft al bedankt. Welke spits voor ballen pompen zou je dan kunnen selecteren?

23 april 2024 om 23:55

Eens @Hassiebassie. Er zijn genoeg supporters, en ook medespelers, die het zouden waarderen als Weghorst mee zou gaan. Weghorst heeftveen enorme drive, heeft laten zien zijn goaltjes mee te pakken, is blijkbaar ook geliefd binnen het team, en kan een enorme 'eikel' zijn tegen de tegenstander, wat je ook nodig moet hebben

24 april 2024 om 00:59

Precies. En elke eredivisiespeler die op slakkentempo drie goede wedstrijdjes heeft gespeeld juichen ze dan weer wel toe.

24 april 2024 om 06:28

Brobbey is een prima breekijzer lijkt me. Weghorst heeft zijn waarde, maar dan zie ik liever Brobbey. En dan spelers als Zirkzee, Depay, Gakpo en Malen die strijden om de basis. Voor Weghorst is er dan gewoonweg geen plek.

25 april 2024 om 01:49

Brobbey kan niet koppen. Weghorst wel.. groot verschil! Weghorst is t ultieme breekijzer.

Koeman 13 in een dozijn trainer. Het was niks, is niks en het wordt niks!

24 april 2024 om 07:50

Welke trainer van een deelnemend EK land is echt top volgens jou?

24 april 2024 om 09:29

Echt top weet ik niet persé. Maar een Nagelsmann is wel een innovatieve, jonge trainer.
Verder vind ik Hjulmand, Tedesco en Rangnick geen verkeerde trainers.
Spaletti ook niet.

24 april 2024 om 12:54

Spaletti niet gevolgd?

24 april 2024 om 14:43

Spaletti? Goede trainer maar heeft volgens mij welgeteld maar 1 grote prijs gewonnen toch?

Nou mooi. 26 man selecteren! Dat betekend wel gegarandeerd een plek voor Wijnaldum, De Roon, Weghorst en Blind. Al doet laatstgenoemde het nog altijd degelijk in Laliga.

26 man kan je een degelijke selectie neerzetten, mits fit:

Keepers: Verbruggen, Flekken, Bijlow (3) Denk dat deze wel vast staan, mits geen blessures.

Verdedigers: Frimpong, Dumfries, De Vrij, De Ligt, Geertruida, Van Dijk, Van de Ven, Aké, Blind, Maatsen (10) Hierbij gok ik dat een Maatsen nog afvalt, aangezien ik gok dat hij Aké en Blind als (wing)backs gaat gebruiken helaas.

Middenvelders: De Jong, Koopmeiners, Veerman, Schouten, Reijnders, Q.timber, De Roon & Wijnaldum (8). Hier gok ik dat een Q Timber gaat afvallen, maar ik hoop het niet. Brengt wat anders en ik hoop eerder niet op de Roon en/of Wijnaldum.

Aanvallers: Simons, Malen, Depay, Weghorst, Brobbey of Zirkzee, Gakpo, Bergwijn, Lang, Summerville, Kluivert, Dallinga zijn allemaal opties (voor Koeman gok ik).

Echter denk ik dat Summerville, Kluivert, Dallinga en Lang geen kans meer maken. Of nog niet echt geselecteerd etc (en dus niet gezien) of (nog) geblesseerd (lees: Lang).

Simons, Malen, Gakpo, Depay (mits fit), Weghorst en dan Brobbey of Zirkzee lijken mij de aanvallers. Dat zijn er dus (6)

De grap is dan snel gemaakt dat Wijnaldum en Blind zo mee kunnen. Maar goed, van mij mogen ze prima mee voor in de kleedkamer, zolang ze maar niet in de basis staan.

24 april 2024 om 10:28

Blind gaat sws mee. Je hebt bijna linksbacks.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren