Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Grealish toont zijn klasse met donatie voor doodzieke fan van oude rivaal

Laatste update:

Er is in Engeland en op de sociale media volop lof voor een actie van Jack Grealish. De middenvelder van Manchester City kreeg te horen dat er een crowdfunding was opgezet voor de doodzieke Dylan (20), een supporter van Birmingham City, en doneerde direct bijna 6.000 euro. Saillant detail is dat Grealish twintig jaar verbonden is geweest aan Aston Villa, de grote rivaal van de club uit de Championship.

De nog zeer jonge Dylan lijdt sinds april 2022 aan een agressieve vorm van leukemie en volgens Birmingham City vecht hij momenteel voor zijn leven. De fan van de club uit Birmingham is al opgegeven door de artsen in Groot-Brittannië, maar een speciale behandeling in een kliniek in de Verenigde Staten kan misschien zijn leven redden. Een dergelijke behandeling is echter enorm kostbaar, waardoor zijn dierbaren een crowdfundingsactie hebben opgezet. Men hoopt hiermee ruim een miljoen euro op te halen.

Volgens de familie van Dylan is er haast geboden bij de inzamelingsactie. "We moeten het geld zo snel mogelijk ophalen, zodat hij naar Amerika kan afreizen voor de behandelingen. Het is een agressieve ziekte en Dylan heeft hierdoor geen jaren meer te leven. Als er geen behandeling volgt gaat het over weken, misschien maanden als we geluk hebben", zo klinkt de noodkreet van de zeer bezorgde familie.

Die noodkreet kwam dus ook terecht bij Grealish, die omgerekend 5.800 euro doneerde om Dylan te kunnen helpen in de strijd tegen leukemie. De speler van Manchester City deelde de gofundme-pagina ook op zijn Instagram Stories, met daarbij de oproep aan zijn volgers om te doneren. Mede door de inzet van Grealish is het totaalbedrag inmiddels opgelopen tot omgerekend 120.000 euro.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Niet de eerste keer dat Grealish dit doet. Hij is een paar keer compleet onterecht slecht in het nieuws geweest, maar hij heeft echt zijn hart op de goede plek zitten. Zijn dansje na het scoren is ook voor een zieke fan dacht ik.

18 juli 2023 om 06:55

Hij wordt ook vooral belachelijk gemaakt om zijn kapsel (zou het niet snel nemen 😉) en omdat hij niet de slimste persoon is in de VK. Leuke voetballer overigens.

Jack Grealish is echt een top gozer, een heerlijk doodnormale Britse jongen met een goed hart. Kan altijd enorm genieten van zijn oprechte interviews met die leuke glimlach.

Een fijn en warm persoon, jammer dat ie (onterecht) in de tabloids aan de schandpaal wordt genageld, deze held verdient beter!

Klasse gedaan van Grealish! Dit bedrag helpt enorm voor deze kerel.

Van google: “Grealish reportedly earns £230,000 per-week in wages at Manchester City. The winger has also recently signed a lucrative boot contract with Puma in a £10 million a season deal, which has been the highest boot contract handed to a British football player“.

Hij heeft 2% van zijn wekelijkse salaris gedoneerd (exclusief extra inkomsten dus), geld dat hij niet nodig heeft omdat zijn dagloon al meer dan genoeg is om zijn basisvoorzieningen te dekken. Ik vind het feit dat het een artikel krijgt en de reacties hier dan ook nogal overdreven, er zijn mensen die nauwelijks rondkomen maar 5 euro doneren, dat is pas wow.

Hoop voor de jongeman dat hij zijn trial krijgt en deze ziekte overwint.

18 juli 2023 om 01:05

Ik vind dat je kleine donaties ook moet waarderen, maar een dergelijke donatie is natuurlijk veel geld. Hij kan in z'n eentje dat miljoen ophoesten als het moet, maar zo werkt het nou eenmaal niet.

Hij doneert een mooi bedrag en vraagt aandacht voor de actie met een groot bereik.

Misschien bedoel je het niet zo, maar zoals het er staat komt het nogal ondankbaar over alsof hij meer had moeten doen.

18 juli 2023 om 01:17

“Ondankbaar” lol, kalm aan, rijke mensen gaan je geen gratis geld geven wanneer je zo voor ze opkomt.

Het feit dat een doodziek iemand afhankelijk is van donaties van anderen en de actie aandacht nodig heeft schiet me op zichzelf al in het verkeerde keelgat. Verder vroeg Grealish geen aandacht, dat doet Birmingham. Ook is hij niemand wat verschuldigd, maar 5k is gewoon een bedrag van niets voor dit soort voetballers. Hoeven we niet te doen alsof hij iets bijzonders heeft gedaan.

18 juli 2023 om 01:53

Ik snap je punt, maar hij had ook niks kunnen doen. Oordelen over iemand die in ieder geval iets bijdraagt vind ik gewoon een beetje naar.

18 juli 2023 om 02:37

Gewoon laten doen, omdat je geld hebt moet je het volgens sommige dan maar uitdelen. Grealish kan er niet aandoen dat hij zijn brood goed verdiend met voetbal. Het is zoals hierboven vermeld hij hoefde het niet te doen. Maar deed het toch omdat hij een goed hart heeft. En ondertussen door zijn oproep al 120.000 bijeengezameld.

18 juli 2023 om 07:05

Jammer dat jij zo’n goede actie gelijk weer zo weet te verzieken. Doneer dan zelf als je ballen hebt. Maar dat gaat vast niet gebeuren.

18 juli 2023 om 08:01

Zeker jammer. Als hij een miljoen zou geven staan er morgen tientallen mensen voor zijn deur bij wijze van. Plus dit soort spelers hebben aardig wat invloed op social media en in het echte leven waardoor vele andere ook doneren daardoor.

18 juli 2023 om 09:25

Grealish vroeg wel aandacht. Heeft het in z’n Instagram Stories gepost. Jij? Hoeveel heb je al gedoneerd en gedeeld?

18 juli 2023 om 13:39

Hij had het ook niet kunnen doen. Had ook niemand slecht van 'm gevonden, en had jij je zure ochtend ergens anders kunnen uiten. Hij vroeg overigens zelf ook aandacht voor deze Dylan, kijk maar op z'n instagram. Hele zure reactie, iets minder azijn bij het ontbijt in het vervolg.

18 juli 2023 om 13:43

Mensen als FBSK roepen altijd dit soort onzin, maar zouden zelf nooit een rooie cent geven als ze het salaris hadden van een Graelish.
Wees blij dat hij deze jongen helpt mogelijk zijn leven te redden.

18 juli 2023 om 19:56

Fbsk

De treurige werkelijkheid is dat er veel mensen zijn die dure, niet door de verzekering gedekte behandelingen nodig hebben. Grealish zou nu in één keer deze behandeling kunnen betalen en dan eet hij geen boterham minder. Maar dan staan er morgen wel 1000 anderen op zijn stoel die ook een behandeling nodig hebben.

18 juli 2023 om 07:01

Ronaldo verdient nog veel meer, maar die druiloor doneert niets.

18 juli 2023 om 07:52

Ronaldo heeft een aantal keer gedoneerd aan ziekenhuizen, locaties die zwaar getroffen waren door natuurrampen en ernstig zieke kinderen die een dure behandeling nodig hadden.

18 juli 2023 om 07:52

Als je dat denkt heb je Ronaldo echt nooit gevolgd.

18 juli 2023 om 08:04

Ronaldo once donated $83,000 to pay for a child's brain surgery and used $165,000 to fund a Portuguese cancer center, among a laundry list of good-guy gestures.

Ronaldo slaat in de top 10 “good guys” van sporters die het meeste doneren hahaha. Slecht voorbeeld.

Grealish doneert trouwens ook gewoon mega veel. 150000 aan een ziekenhuis bv. Het zijn gewoon wel goeie gasten

18 juli 2023 om 08:57

Misschien had ik de ironie er dikker bovenop moeten leggen, excuses.

18 juli 2023 om 11:58

Altijd zo'n raar argument als je rare dingen zegt: 'ja maar het was sarcastisch/ ironisch'. Van platte tekst kan je dat soort dingen toch nooit zien. Laat staan of iemand het meent aangezien de meningen tegenwoordig al dusdanig uiteen lopen dat je sowieso al bijna niet meer kan inzien wat iemand nou echt zegt/ vindt

18 juli 2023 om 13:42

Mwah, ik had bij dit bericht geen emoticons of smileys nodig om te zien dat het ironisch was. Was imo een duidelijke reactie om te laten zien dat Grealish het ook niet had hoeven doen, en dat een hoog salaris een kulargument is om te zeggen dat een donatie van 6.000 pond niks voorstelt. Interpreteerde het ook totaal niet als een aanval op Ronaldo oid.

18 juli 2023 om 14:58

Even vergeten hoe ronaldo zijn gouden schoen verkocht en dat geld gedoneerd had aan Palestina? Ongelooflijk zulke mensen die prsten met natte vinger werk zonder enige onderzoek naar te doen. Man man man.

20 juli 2023 om 08:49

Westend, ik zeg toch ik had het er blijkbaar dikker op moeten leggen. Ik dacht dat het heel duidelijk was, maar blijkbaar niet dus. Er gaan nog steeds mensen serieus op in. Een emoticon had misschien geholpen, of de toevoeging het is ironie (hoewel ik beide eigenlijk afbreuk vind doen aan het stijlmiddel).

18 juli 2023 om 07:14

Ik heb omgerekend 10 euro gedoneerd. Is minder dan 2% van mijn weeksalaris. En ik heb laatst een bonus gehad van 1500 euro.

Heb ik genoeg gedaan? Of zou ik moreel gezien meer moeten doneren om mensen een tevreden gevoel te geven?

18 juli 2023 om 07:34

Jij bent vast gezellig op feestjes.
Grealisch kent die person niet eens en geeft hem wel wat. Hoeveel geld doet er niet toe, hij steunt iemand dat hij niet kent. Wellicht voor de publicitiet dat momenteel niet echt op zijn hand is maar hij helpt wel. Als alle rijke mensen waarvan dit maar 2% is zouden helpen dan is het miljoen zo binnen maar dat is dus niet het geval.

Zullen wij ook allemaal maar 2% van onze weeksalaris geven? Als het toch niets betekent..

18 juli 2023 om 07:39

Mijn eerste stiekeme gedachte was ook, waarom geen nulletje erbij met jouw salaris, dat helpt hem pas echt op weg. Maar tegelijk besef ik dat het gewoon prima is wat hij doet. Hij is geen liefdadigheidsinstelling en moet ook gewoon hard werken voor z'n geld. Gewoon dankbaar zijn voor wat hij gegeven heeft, en niet ondankbaar zijn voor wat hij mogelijk had kunnen geven maar niet heeft gedaan.

18 juli 2023 om 07:50

Heb jij al gedoneerd?

18 juli 2023 om 08:00

FBSK07.
Zo kun je alles naast een vergrootglas leggen!

Ik heb bijvoorbeeld 10 euro gedoneerd aan Oekraïne om de oorlog te stoppen en de mensen te steunen daar. Wellicht een klein bedrag, maar ik heb een kleine portemonnee, en doe wat ik kan.
Laten we niet oordelen over de hoeveelheid wat mensen doneren, veel of weinig, het gaat om de boodschap en de steun.

Samen elkaar helpen, dat is samenleven

18 juli 2023 om 08:18

@Prem: respect voor je bijdrage, ondanks je kleine portemonnee. Dat meen ik.

Even een klein aandachtspunt: je kunt inderdaad alles naast een vergrootglas leggen, maar in de meeste situaties leg je iets onder een vergrootglas.

Maar goed, nu leg ik jouw comment naast, of onder een vergrootglas en het gaat juist om je intentie.

18 juli 2023 om 08:55

Bedankt Ktb84.

Ja en het klopt, ik drukte het verkeerd uit haha.

18 juli 2023 om 12:57

Hoeveel euro is er nodig om de oorlog te stoppen?

18 juli 2023 om 08:15

@FBSK07: Iemand met een Wajong-uitkering krijgt ongeveer 1200 bruto per maand, dus zeg maar 300 euro per week. Als die 2% zou doneren van het geld dat hij per week krijgt, dan is dat 6 euro. Als iemand dan 5 euro doneert, dan is dat omgerekend minder dan Grealish doet. Natuurlijk doet die 5 euro meer pijn dan de bijna 6000 euro van Grealish, maar het is een gegeven dat hoe armer je bent, des te guller je bent.

Grealish hoefde niets te doen, was totaal niet moreel verplicht of iets dergelijks. Het is geen bekende van hem, het is geen supporter van een club waar hij voor speelde. Hij genereert aandacht voor een random persoon en zorgt ervoor dat het doel van de crowdfunding eerder behaald wordt, dan wanneer hij deze aandacht niet had gegeven. Laten we nu gewoon eens blij zijn als iemand de moeite neemt om dit te doen. Of hij nu Grealish heet, of Jan Pietersen met de Wajong-uitkering.

18 juli 2023 om 08:34

Ga aub terug naar je mand! Je hoeft niet te doneren maar hij doet het wel!

18 juli 2023 om 08:42

Ik vind je maar een zuur persoon. Iemand die geld doneert, die kun je nooit iets kwalijk nemen. Iemand die 5 euro doneert, die doneert waarschijnlijk minder dan 2% van zijn weekloon, dat is toch veel kwalijker als je dat zo bekijkt? Ik heb niets gedoneerd, dus ik ben een zakkenwasser eerste klas, maar dat wist ik al.

18 juli 2023 om 09:01

We hebben hem weer gevonden hoor, dames en heren. De jankerd van de dag.

18 juli 2023 om 10:52

Wat zijn er een paar mensen getriggered hier zeg, ondanks het feit dat ik gespecificeerd heb dat het hele punt van mijn reactie niet was dat ik van een speler verwacht dat hij meer of minder moet doneren, maar dat we eens moeten ophouden met stinkend rijke mensen op een voetstuk te zetten, al helemaal voor het doneren van geld dat voor hen niet eens een offer is.

Met zijn Puma sponsor deal bijgerekend verdient deze gast 62k per dag. Jullie verdienen dat niet eens in een HEEL JAAR, en zijn hem hier op een voetstukje aan het plaatsen. Wat voor mentaliteit is dat? In de tussentijd moeten sommige mensen bedelen om een behandeling te kunnen bekostigen.

Ik was helemaal niet Grealish aan het bekritiseren, ik was juist mensen zoals JULLIE aan het bekritiseren, maar dat snapten jullie dat blijkbaar niet.

18 juli 2023 om 12:21

Het is je dan prima gelukt om het zo te formuleren, dat ik je verkeerd begrepen heb.

Maar dat snapte ik blijkbaar niet. Het zal ook niet aan de zender liggen hè...

18 juli 2023 om 13:00

FBSK07, mensen zoeken naar die ene reactie waarop ze zo kunnen reageren. Helaas ben jij het geworden, maar met een beetje begrijpend lezen was dat niet nodig geweest.

Dit is altijd zo vreselijk om te horen. ''de nog zeer jonge Dylan lijdt sinds april 2022 aan een agressieve vorm van leukemie'' weer dit recente jaartal. Sinds 2021 is er een stijging van dit soort vleselijke ziektes. Volgens de wetenschap kan het te maken hebben met de verplichte MRNA-jabs. Zie onderzoeken zoals bijvoorbeeld ''innate immune suppression by SARS-CoV-2 mRNA vaccinations: The role of G-quadruplexes, exosomes, and Micrornas''

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren