Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Uitgerekend Bernardo Silva schiet Manchester City naar finale FA Cup

Laatste update:

Manchester City heeft zich zaterdag geplaatst voor de finale van de FA Cup. De ploeg van Pep Guardiola was op Wembley met 1-0 te sterk voor Chelsea. Doelpuntenmaker was Bernardo Silva, eerder deze week nog de schlemiel in de kwartfinale van de Champions League tegen Real Madrid door een afgrijselijke strafschop.

Opvallende afwezige aan de kant van City was Erling Braut Haaland. De Noorse spits was niet fit genoeg en verscheen niet eens op het wedstrijdformulier. Julián Álvarez mocht het daarom vanaf het startsignaal laten zien. Ook was er een basisplaats voor Nathan Aké.

Aan de kant van Chelsea was er, uiteraard, een basisplaats voor Cole Palmer. De topscorer van de Premier League schoot midweeks Everton nog aan flarden met vier goals in de met 6-0 gewonnen thuiswedstrijd. De middenvelder staat op twintig goals in competitieverband.

Saillant detail: Palmer was dit seizoen al eens trefzeker op Wembley. Dat gebeurde in augustus, toen hij nog in dienst was van Manchester City. De Engelsman scoorde de 0-1 in de strijd om de Community Shield tegen Arsenal, die na strafschoppen verloren ging.

City en Chelsea draaiden de duimschroeven vanaf het eerste fluitsignaal stevig aan, wat leidde tot een aantrekkelijk schouwspel en kansen voor beide ploegen. De grootste kansen waren voor Chelsea, maar gescoord werd er niet.

Nicolas Jackson kreeg na een half uur spelen een opgelegde kans om Chelsea op voorsprong te brengen. De spits ging alleen op Stefan Ortega af, maar verprutste het volledig. Namens City stelde Kevin De Bruyne Phil Foden in staat om te scoren, maar ook hij faalde in de afronding.

Na rust was het opnieuw Jackson die gelanceerd werd door Chelsea. De Senegalees genoot een vrije doortocht, maar werd op het laatste moment ingehaald door Kyle Walker, wiens zetje in de rug net voldoende was om een strafschop te voorkomen.

Beide ploegen bleven zoeken naar openingen in andermans defensie. Zo werd een schot van Foden op aangeven van Jack Grealish gepakt door Djordjo Petrovic en had de Serviër ook een goede redding in huis op een inzet van Jeremy Doku.

Terwijl het duel vervolgens leek af te stevenen op een verlenging, was het uitgerekend Bernardo Silva die City de zege bezorgde. De Portugees, eerder deze week de schlemiel in de kwartfinale van de Champions League, schoot binnen bij de tweede paal.

Silva was een van de spelers die miste namens City in de return tegen Real Madrid. De ontlading bij de aanvallende middenvelder was dan ook groot. City neemt het in de finale op tegen de winnaar van het duel tussen Manchester United en Coventry City (zondag, 16:30 uur).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Knap hoor na zo klap tegen Real

Wat heeft Chelsea het weggeven zeg, genoeg mogelijkheden maar de een na de andere werd verprutst (slordig balverlies of te laat passen).

En dan toch weer City 1-0 vlak voor tijd.

20 april 2024 om 20:19

Ik heb met verbazing zitten kijken hoe die Jackson 100% kansen heeft verprutst. Hoe kan die jongen de spits zijn bij Chelsea. Ik vond Chelsea best goed spelen, maar met zo’n spits wordt het lastig.

20 april 2024 om 20:24

Niet alleen Jackson maar ook Chilwell en Madueke die gewoon van een schrikbarend niveau zijn met het omgaan van mogelijkheden. Zeker die van Chilwell. Moest hem allang afgeven op Sterling maar wacht dan zolang tot Ruben Dias weer terug is.

20 april 2024 om 20:28

Hij is linksbuiten, maar wordt omgeturnd tot spits. Dat en hij is jong dus heeft het allemaal tijd nodig. Hij doet het niet heel slecht in zijn eerste jaar. Het is alleen jammer dat hij je enige optie op die plek is.

20 april 2024 om 20:49

Youri ga je Jackson nu serieus verdedigen? Mist echt veel te veel kansen en linksbuiten hoe dan? Is gewoon gehaald als spits en daar voldoet die absoluut niet aan, ook zijn nare maniertjes en gedragingen op het veld mag die asap vertrekken.

20 april 2024 om 20:58

Hij is toch geen spits? Ze kunnen mij ook als spits halen, maar dat betekent niet dat ik er 25 in ga leggen. Natuurlijk is hij niet goed genoeg als afmaker, maar ik vind hem wel goed meevoetballen. Ik vind het erg snel om te zeggen dat hij nu al moet vertrekken.

20 april 2024 om 21:06

Lol hij is gehaald als spits, speelde bij Villareal als spits en speelt alles als spits maar jij vind hem een linksbuiten? Het is gewoon heel matig gescout van Chelsea.

Is gewoon een irritante speler, maakt altijd ruzie, pakt meer kaarten dan dat die scoort, altijd aan het mekkeren en dan dat debiele kapsel. Ga eerst presteren voor je zo'n dingen doet.

20 april 2024 om 21:13

Hij heeft vorig seizoen de laatste paar maanden als spits gespeeld, maar is oorspronkelijk een linksbuiten. Ik ben het met je eens dat hij niet is wat we op dit moment nodig hebben in de spits, maar ik vind niet dat hij het vreselijk slecht doet. Ik vind het kwalijker dat er gekozen is om geen echte ervaren spits naast hem neer te zetten. Wat mij betreft hebben we echt de boot gemist toen we besloten om Vlahovic niet te halen!

Zijn gedrag vind ik ook vreselijk. Zijn houding is als het gaat om werkethos wel goed, maar slaat door in het egoïstische.

20 april 2024 om 21:19

Van oorsprong een linksbuiten? Terwijl die zijn hele carrière slechts 10 keer gespeeld heeft als linksbuiten. Toevallig 68 keer als spits. Bijzondere constatering

20 april 2024 om 21:32

Trek van die 68 keer toevallig even de wedstrijden af die hij voor Chelsea gespeeld heeft en dan houd je een ander beeld over he..

25 op de vleugels, 10 op links en 15 op rechts, en 30 in de spits. Bovendien hebben we het dan nog over veel meer wedstrijden in de jeugd waar hij als vleugelspeler gespeeld heeft..

20 april 2024 om 21:45

Volledig met je eens maar vind Jackson wel goed aan de bal.
Afmaken kan hij helaas niet.

20 april 2024 om 21:46

Madueke stond na afloop te dollen met Grealish na de zoveelste wanprestatie terwijl Thiago Silva in tranen was omdat zijn laatste kans op een prijs in waarschijnlijk zijn laatste jaar verkeken is. Een groot verschil en het zegt wel wat over zijn instelling. Op deze manier gaat hij het niet redden.

Die aanvallers van Chelsea... daar kan er echt maar 1 iets van he. En dat is niet Jackson.

20 april 2024 om 23:20

En dan haal je Nkunku voor de welgetelde 3 potjes in het seizoen die hij mee kan doen. Als die blessures nu eens omgekeerd waren…

Chelsea had 2x een penalty moeten krijgen.

Onbegrijpelijk dat je deze wedstrijd niet met 1/2 goals verschil wint. Chelsea heeft echt de kansen gehad, maar City heeft de kwaliteit en ervaring om toch net dat verschil te maken.. Vlahovic was niet nodig, toch Poch? Lekker gedaan pikkie!

20 april 2024 om 21:49

Was duidelijk en penalty.
Maar ja hebben het aan zichzelf te danken en Mudryk voegt echt niks toe

20 april 2024 om 22:19

Waar precies? Want ik heb even geen idee welke je bedoelt?

20 april 2024 om 23:27

Die bal op de arm van Grealish was toch overduidelijk penalty.
Wat ik me nog erger is dat T.Silva met tranen in de ogen na de wedstrijd en dat madueke grapjes zit te maken met Grealish

21 april 2024 om 00:23

Ik verbaas me daar niet eens meer over, die jonge jongens hebben 0,0 winnaarsmentaliteit.. Het project van Clearlake in optima forma

Chelsea heeft genoeg kansen gehad maar mijn hemel spelers zoals Jackson, Chilwell, Mudryk en Madueke zijn een partijtje middelmaat. Tuurlijk had Chelsea een penalty moeten krijgen want Grealish maakte duidelijk hands met zijn uitgestrekte arm. Maar hoe Chelsea omgaat met mogelijkheden, dit hele seizoen trouwens, is echt van een schrikbarend niveau. Als Cole Palmer het niet heeft, dan heeft niemand het daar. Nog steeds bizar na 1,5 miljard euro te hebben gespendeerd in de laatste jaren.

20 april 2024 om 21:47

Ja en zou me niet verbazen dat ze in de zomer nog eens 500 mil uitgeven

No penalty no palmer :P

Ze hebben het aan zichzelf te danken helaas.
Jackson vind hem goed aan de bal maar afmaken ondermaats.
Was toch duidelijk en pingel met de bal tegen de arm van Grealish.
Mudryk voegt echt niks toe.

Een doekje voor het bloeden van Silva. Horen we nog wat van die 138 malversaties van City of is dat inmiddels een gepasseerd station? In Nederland heeft Vitesse minus 18 punten aan de broek voor een stuk minder vergrijpen of vergis ik me? Kijk, dat is nog eens een straf als je sjoemelt.

Ik zie Chelsea niet vaak spelen maar vond ze zeker niet slecht. Ze wilden voetballen en kregen genoeg kansen. Het had makkelijk anders kunnen aflopen. Knap toch wel voor City na een zure nederlaag er weer te staan.

Madueke na de wedstrijd direct lekker dollen met Grealish terwijl Silva moest huilen... zegt wat over Chelsea

20 april 2024 om 22:58

Madueke is ook gewoon een droevig ego’tje die na een verloren CL finale tevreden naar huis zou gaan als hij zelf een paar keer zijn man voorbij is gekomen.

20 april 2024 om 23:29

Madueke gewoon bij de u21 laten spelen

21 april 2024 om 00:40

Zo zou ik ook zijn. Je hebt je best gedaan en daarna kan je er toch niks meer aan veranderen. Ik waardeer het tegen je verlies kunnen bij mensen. Huilen na een verliespartij is obsessief gedrag. Toch zien wij fans dat graag bij onze spelers, wat logisch is. Ik snap dat het moeilijk te vergelijken is met mijn leven, maar het blijft een spelletje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren