Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Griezmann oordeelt op X met veelzeggende emoji's over Spaanse arbitrage

Laatste update:

Topspelers, maar ook clubs uit binnen- en buitenland geven (bijna) dagelijks via Instagram, X of andere internetkanalen een inkijkje in het reilen en zeilen van de voetbalwereld. In deze editie van VZ Social aandacht voor Antoine Griezmann, die op X met twee emoji’s lijkt te reageren op de Spaanse arbitrage van dienst.

Antoine Griezmann lijkt niet erg tevreden over het optreden van de scheidsrechters bij het duel tussen Real Madrid en Atlético Madrid (1-1) van zondagavond. De Franse aanvaller speelde zelf negentig minuten mee en plaatste na afloop twee lachende emoji’s op social media.

Lang leek Real Madrid drie punten te gaan pakken in de derby van Madrid, maar Marcos Llorente wist er in de 93e minuut op aangeven van Memphis Depay alsnog 1-1 van te maken. De verontwaardiging gaat bij Atlético echter over een eerdere gelijkmaker, die werd afgekeurd wegens buitenspel.

Stefan Savic knikte een bal vroeg in de tweede helft uit een corner raak, maar Saúl zou in buitenspelpositie in het zicht van Real Madrid-doelman Andriy Lunin hebben gelopen. Het doelpunt werd daarom afgekeurd.

Ook Atlético-doelman Jan Oblak uitte zijn verontwaardiging. “Waarom floot hij? Ik heb geen idee. Lunin protesteerde zelf niet eens. Hij kon onmogelijk bij de bal”, zei de sluitpost na afloop.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ben altijd erg kritisch over Spaanse scheidsrechters, maar ik vond het gisteren niet in het voordeel van Real Madrid. De afgekeurde goal van Atleti was een terechte, de penalties die Real niet kreeg, daar had er zomaar eentje van kunnen vallen.

5 februari 2024 om 10:28

Een scheidsrechter kan ook het tempo bepalen van een wedstrijd. Als een team bijvoorbeeld uit vorm is of trager is dan de tegenstander dan is het goed mogelijk om het spel te vertragen en om elke poep en scheet te gaan fluiten. Ik heb zelf wel eens gefloten en ik kan je zeggen, ik kon echt wel bepalen welke team er zou winnen tenzij de tegenstander echt met afstand veel beter was kon ik zelfs de schade beperken met de aantal tegendoelpunten voor de thuisploeg. Opmerkelijke beslissingen in proffesionele wedstrijden zijn gewoon corrupte scheidsrechters of de bond doet dat en heeft een geheime agenda.

5 februari 2024 om 10:40

En heb je dat ook gedaan? Bepaald wie er zou winnen?

5 februari 2024 om 10:59

Natuurlijk, als ze overrompeld werden in de eerste minuten dan kon je alleen de schade beperken van een totale afgang voor je thuisploeg. Als 2 teams even sterk zijn dan ligt het aan de objectieviteit van de scheids aan wie hij de wedstrijd wilt geven. Ik kon de wedstrijd orchestreren precies hoe ik het wil. Je kan wegkijken bij een hands of kiezen voor een penalty te geven. Je kan zelfs doelpunten afkeuren voor buitenspel. Heel simpel allemaal toch? Ze zeggen wel dat voetbal een teamsport is maar het is meestal 1 hele goeie speler die de wedstrijd voor je beslist waardoor een scheids ook de wedstrijd niet meer kan beïnvloeden. Daarom zijn spelers die een wedstrijd in hun eentje kan beslissen, een sieraad voor het voetbal.

5 februari 2024 om 12:14

Dan zouden ze jou met je corrupte gedrag meteen van het veld moeten schoppen. Als je op amateurniveau al de behoefte voelt om bewust de boel te verzieken ben je niet helemaal lekker.

5 februari 2024 om 13:02

@thetwister heb jij wel eens gefloten? Met 100 camera beelden en alle tijd ziet het er allemaal leuk en makkelijk uit. Scheidsrechter zijn is in een split second een keuze moeten maken.
Wellicht kan Rambokolombo meer context geven over de hands ballen. Want ook in het betaald voetbal is er discussie over hands, ene situatie wel de andere niet.

5 februari 2024 om 16:35

@VitesseASR

Twister begrijpt de hele punt niet die ik probeer te maken, het gaat erom dat eigenlijk de scheidsrechters te veel macht hebben, hoe kan je met de VAR dingen nog steeds over het hoofd zien? Voetbal is
helemaal geen eerlijke sport en word zwaar gemanipuleerd 2 spelers tegelijk van Ajax rood geven is ongezien. Hoe naïef moet je wel niet zijn als je gelooft dat er zulke grote fouten per ongeluk zijn gegaan, zelfs met beeldmateriaal, met terugspoelen en voorspoelen.
Je gaat me niet wijsmaken dat mannen die 100 procent bij hun verstand zijn en gekwalificeerd zijn voor dit baan per ongeluk zulke fouten maken.

Het was ook nog eens hinderen van de keeper!
Daarbij had Real zeker een penalty moeten krijgen.

Real zwijnt dit seizoen gigantisch met de arbitrage maar hier leek niet veel geks aan de hand.

5 februari 2024 om 10:50

Dan heb je vaak niet gekeken. Tegen Getafe 2 penalty's ontnemen en gisteren ook penalty ontnomen.

Spaanse scheidsrechters zijn in algemeen zwak

5 februari 2024 om 12:45

Noem eens een paar voorbeelden dan? Tegen Almería vielen ze de kant op van Real inderdaad, maar ik kan je genoeg voorbeelden geven waarbij Real benadeelt wordt. In Nederland is het sowieso populair om te doen alsof Real de scheidsrechter altijd mee heeft, maar grappig dat mensen als jij maar gewoon wat roepen en 100% zeker niet alle wedstrijden bekijken.

5 februari 2024 om 15:40

Wat een onzin, real zwijnt helemaal niet met de arbitrage. Ze hebben net als elke anders ploeg in spanje soms dingen mee en soms tegen. Iedereen praat maar een beetje met elkaar mee, maar concrete momenten lees ik nooit.

5 februari 2024 om 16:53

Onderbouw JK? Welke wedstrijden zwijnen wij dan? Alleen Almeria valt wat van te vinden. Andere wedstrijden zijn wij juist benadeeld, gelukkig niet altijd met als resultaat puntverlies. Tegen Atletico zijn we 2 penaltys ontnomen, tegen Getafe midweeks ook 2maal om maar niet te spreken over de vele doodschoppen waar men niets voor geeft terwijl Real aan de andere kant wel direct voor de eerste de beste overtreding geel krijgt.

Real had tegen Almeria de scheids mee, maar gister 3 penalty momenten, waarvan er 2 zeker gegeven hadden moeten worden.

Verkeerde wedstrijd om een punt te proberen te bewijzen Griezmann (of hij moet stiekem een Real fan zijn

Juist Real Madrid heeft dit seizoen juist pech met de scheidsrechter (op Almeria na) :

Goal tegen Sevilla onterecht afgefloten
2 zuivere penalty's tegen Getafe niet gegeven
Zuivere penalty gisteren niet gegeven

Valt me op dat zowel Real als Barcelona dit seizoen veel pech hebben met Var en scheidsrechter

5 februari 2024 om 13:03

Dat heb je altijd (en niet alleen in Spanje) - de topploegen creeren de meeste kansen in de wedstrijd, dus als de scheidsrechter een inschattingsfout maakt dan is het logischerwijs ook vaker bij die ploegen.

5 februari 2024 om 13:21

Maar de inschattingsfout zou dan net zo vaak de goede als foute kant op moeten vallen toch? Mooi stukje logica, maar net niet volledig volgens mij ;-)

5 februari 2024 om 13:44

Uiteraard, maar er wordt hier geklaagd over onterecht afgekeurde goals, niet over onterecht goedgekeurde goals.

5 februari 2024 om 14:06

Naja Dries klaagt vooral dat Real veel pech heeft met de scheidsrechter, oftewel veel beslissingen vallen tegen. Dat er meer foute beslissingen worden gemaakt is logisch, dat die dan ook vaker tegenvallen dan meevallen niet perse. Voor zover dat zo is dan natuurlijk.

die scheidsrechters in spanje hebben het niveau niet.
en ik snap dat real/barca/atletico er vaak wordt uitgepikt als dat die het voordeel/nadeel hebben... maar dat is omdat 90 van de 100 mensen wedstrijden vna die clubs bekijken en niet van een middenmotor/degradatie club, waar ook dit soort gare beslissingen worden genomen.

lang verhaal kort, scheidsrechters in spanje zijn over het geheel slecht. ze bevooroordelen niet 1 of andere club meer dan een ander...

Lol, lachwekkend dat men doet alsof Real Madrid dit gehele seizoen alleen maar de scheids meeheeft.

Dit sentiment is puur en alleen ontstaan door de wedstrijd tegen Almeria waarvan ik overigens betwijfel of al die beslissingen echt verkeerd waren, maar er valt zeker wat voor te zeggen.

Griezzman moet gewoon zijn mond houden. Zijn eigen coach gaf aan op de persconferentie dat de 1-1 terecht is afgekeurd, dus wie is hij? En als er 1 team was die de scheids gisteren meehad, dan was dat Atleti. Maar het is makkelijker scoren om het op Real te gooien, want zie Almeria.

5 februari 2024 om 12:01

Betwijfelen of de beslissingen tegen Almeria echt verkeerd waren is dan ook weer precies het andere uiterste.

Haha als die Griezmann denkt dat die goal onterecht was afgekeurd moet die is de spelregels gaan lezen. Llorente was daar duidelijk in het zicht van Lunin en duwde hem zelfs licht naar achteren. Dan ben je dus betrokken bij de situatie. En daar stond die dus ook buitenspel. Die kerel kan beter niks zeggen want Real had 3 momenten dat er geen penalty wordt gegeven. Bizar waarom de scheids en ook de VAR niet eens gaan kijken naar die situaties...

5 februari 2024 om 12:15

De VAR heeft er 100% zeker naar gekeken. Ze zullen gewoon gemeend hebben dat het geen duidelijke fouten van de arbitrage waren.

Wat een gezeur over de scheids. Het is een zwaktebod.
Ik ken ook van die lui; elke beslissing in hun voordeel is dan terecht.
Zodoende bestaan er enkel goede keuzes en keuzes waarbij ze genaaid worden.
Dat de tegenstander ook 3x is genaaid komt niet in ze op.

Ik mis wat context bij de Tweet. Wie zegt dat hij het over de scheidsrechters heeft? Wie weet plaatste hij die lachende emoji's omdat ze net 2 punten afsnoepen in blessuretijd van aartsrivaal Real Madrid?

Het enige waar ik me in kan vinden is dat de Spaanse arbitrage misschien wel behoord tot de zwakste van de grotere competities in Europa. Maar om te stellen dat Real gisteren werd geholpen? De goal van Savic werd terecht afgekeurd en Real had naar mijn mening een strafschop toegekend moeten krijgen.

Griezmann lacht hier niet om de scheidsrechter, maar omdat ze dit seizoen geen wedstrijd van Real hebben verloren. Komt niet vaak voor. Helemaal niet dat het in de laatste minuut wordt voorkomen.

Het doelpunt waar Oblak naar verwees, ging uiteindelijk niet door vanwege hinderlijk buitenspel. Er stond een speler in het zicht van Lunin, er was geen sprake van een overtreding. Wie de wedstrijd heeft gezien, zag het VAR-moment die buitenspel bevestigde.

Zie verder ook geen bewijs van Voetbalzone, behalve - als gebruikelijk - vissen naar een reden om een clickbait-artikel te schrijven. Goed werk!

5 februari 2024 om 13:25

Behalve dan in de supercopa in SA, daar gingen ze er met 3-5 af tegen real na verlenging. De week erop wonnen ze van real in de copa del rey na verlenging. ( al had real in die tijd een extra wedstrijd tegen barca gespeeld. 2x atletico met verlenging en 1x barca in de 'finale' is wel een volle week voor elke club

Het is het hele seizoen al duidelijk wie de Spaanse bond het liefst als kampioen wilt zien…

De spaanse arbitrage is echt niet normaal slecht. Jaren al niet om aan te zien, vooral Hernandez Hernandez. Als ik die al zie fluiten dan heb ik er al gelijk een hard hoofd in.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren