Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Groot applaus voor Kevin Strootman bij simpele bekeroverwinning AS Roma

Laatste update:

AS Roma heeft de kwartfinales van de Coppa Italia bereikt. De ploeg van trainer José Mourinho was dankzij een treffer van invaller Paulo Dybala met 1-0 te sterk voor Genoa. Roma domineerde de wedstrijd, kreeg vele kansen, maar wist lange tijd de ban niet te breken. Uiteindelijk bleek de treffer van Dybala in het tweede bedrijf genoeg voor de overwinning. Voormalig Roma-middenvelder Kevin Strootman was invaller bij Genoa en kreeg bij zijn entree een groot applaus van de thuissupporters.

Na een dominant begin kreeg Marash Kumbulla na een kwartier spelen een kopkans uit een hoekschop, maar hij zag zijn poging over vliegen. Luttele minuten later stuitte Tammy Abraham op aangeven van Lorenzo Pellegrini op Josep Martínez, die even later ook redding bracht op een schot van Stephan El Shaarawy. Roma bleef drukken en Nicolò Zaniolo probeerde het via drie schoten in korte tijd, die allemaal leidden tot een hoekschop. Daar hield het niet mee op voor de Romeinen, die het dit keer probeerden via Pellegrini. De Italiaans international trof uit kansrijke positie de lat. Aan de andere kant werd Genoa gevaarlijk via Güven Yalçin. De Turkse spits kreeg vrijheid van de verdediging van Roma, maar schoot hoog over. De thuisploeg werd voor rust nog dreigend, zonder dat dat grote kansen opleverde.

Na rust kwamen die kansen wel. Zo probeerde Zaniolo het wederom met een schot, dat ook dit keer gekraakt werd. Zeven minuten na rust leek Dybala alsnog de ban te breken. De Argentijnse smaakmaker schoot van afstand richting de rechterhoek, maar zag Martínez een knappe redding in huis hebben. Edoardo Bove slaagde er met een schot evenmin in om de openingstreffer te produceren. Genoa-trainer Alberto Gilardino besloot vervolgens om Strootman te brengen, die een luid applaus van de supporters in het Stadio Olimpico kreeg. De Nederlander zag hoe Dybala 25 minuten voor tijd alsnog de ban brak, door het leer op aangeven van Gianluca Mancini op acrobatische wijze binnen te werken: 1-0. Genoa had geen antwoord op die treffer, terwijl Roma goed stand hield.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Wederom weer een vreselijke pot gespeeld. Het voetbal onder Mourinho is echt niet om aan te zien. We mogen Dybala weer bedanken dat het hier niet weer fout gaat. Ik hoop echt dat Mourinho snel oprot.

Overigens prachtig om te zien hoe het publiek reageerde toen Strootman inviel

12 januari 2023 om 23:13

Mourinho doet het gewoon heel goed met dit matig Roma.

12 januari 2023 om 23:22

Hou op met me hoor. Straks ga je me nog vertellen dat Van Nistelrooij en Potter het goed doen met PSV en Chelsea, matige ploegjes.

21 goals gescoord in 17 wedstrijden en een 7de plaats in simpelweg te danken aan Mourinho. Roma heeft een betere selectie dan Lazio, Atalanta en wellicht Juventus maar als je zulk beton voetbal blijft spelen gaat een top 4 niet lukken.

13 januari 2023 om 00:01



Dat je Lazio en Atalanta opnoemt kan ik nog begrijpen, hoewel het eerder gelijkwaardig te noemen is, maar Juventus? Die selectie is wellicht drie keer beter dan die van Roma en behoort gewoon tot de beste selecties van de Serie A.

13 januari 2023 om 08:08

Allemaal uitgebluste voetballers. Halen oudjes als Wijnaldum en Matic. Of spelers die tekort kwamen voor de Engelse top (Abraham, Smalling). De selectie van Roma is sowieso minder dan die van Juve, de clubs uit Milaan en Napoli. Atalanta en Lazio doen er weinig voor onder.

Voor mijn gevoel is Strootman al 10 jaar geleden gestopt met voetballen. Op papier wel een mooie carrière natuurlijk. Jammer van die zware blessures.

Erg fijn om hem weer terug bij ons op het veld te zien. Wat een fantastisch middenveld vormde hij destijds met Radja en De Rossi.

13 januari 2023 om 08:49

Absolute grootheid in Rome, zijn eerste jaar was werelds. Helaas werden we toen tweede. Later nog erg van hem genoten, met als hoogtepunt het jaar in de CL waarin we de halve finale haalden.

13 januari 2023 om 09:30

‘Grootheid’ vind ik ergens te ver gaan. Heeft gewoon het goed gedaan en kreeg daarna een enorme blessure waardoor hij veel sympathiek kreeg van de supporters. (Begreep dit van een Roma supporter toen ik in Rome was)
Grootheid past meer bij een Totti of derossi

13 januari 2023 om 11:02

Ieder zijn eigen opvatting natuurlijk. Voor mij als Nederlandse Roma supporter kon ik extra genieten van hem. Ook na zijn blessure. In Nederland werd hij na zijn blessures afgeschreven, gezien zijn optredens bij Oranje kan ik me daar wel in vinden. Maar hoe belangrijk hij nog is geweest, op halve kracht om het dan zo maar even te zeggen, vind ik wel echt mooi om te zien. Strootman is een echte harde werker, iemand die niet opgeeft. Ik hou daarvan, daarnaast zal ik zijn assist op Dzeko tegen Shaktar nooit vergeten. Geen bijzondere bal, maar vooral een hele slimme bal.

Had zich kunnen ontwikkelen tot grote speler bij oranje als hij niet steeds geblesseerd was

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren