Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Harde quotes van oud-speler over Van Gaal: ‘Liep op menselijk vlak ver achter’

Laatste update:

Miroslav Klose heeft zich in de podcast Spielmacher kritisch uitgelaten over Louis van Gaal. De oud-spits werkte tussen 2009 en 2011 samen met de trainer bij Bayern München, en kijkt met gemengde gevoelens terug op die periode.

Klose stond tussen 2007 en 2011 onder contract bij Bayern. Daarna speelde hij nog een aantal jaar bij Lazio, waarna hij in 2016 zijn profcarrière beëindigde.

In de podcast Spielmacher blikt de Duitser terug op zijn spelersloopbaan, en krijgt hij onder meer de vraag wie de beste trainer is die hij heeft gehad. “Ik heb nooit een topcoach gehad die expertise, persoonlijkheid én tactiek, dus het hele pakket, bezat”, begint Klose zijn antwoord.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“Maar als het om expertise gaat, vond ik Van Gaal de beste”, is hij positief. Toch is de inmiddels 45-jarige Klose niet alleen maar positief over Van Gaal.

“Het was moeilijk. We hadden helemaal geen klik. Ik was geen nummer tien, maar hij zag me wel als nummer tien. Daarom moest ik altijd op die positie spelen”, aldus de topscorer aller tijden van Duitsland. “Als ik iets niet was, dan was het wel een nummer tien. Op menselijk vlak liep Van Gaal ver achter.”

Inmiddels is de 137-voudig international zelf ook trainer: bij SCR Altach, in de Oostenrijkse Bundesliga. Hij geeft toe dat zijn mindere band met Van Gaal hem wel veel heeft geholpen, nu hij zelf trainer is.

“We communiceerden bijna niet met elkaar, maar ik heb wel veel geleerd van die tijd. Ik zat op de bank en speelde niet veel, maar heb toen wel veel geleerd als speler. Dat is nu ik zelf trainer ben een groot voordeel.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wel jammer deze kop. Hij was eigenlijk louter positief over Van Gaal op een klein stukje na.

Een kop als: "Duitse legende lovend over Van Gaal" levert ook heel veel clicks op, alleen is de inslag een stuk meer positief en ook beter.

4 mei 2024 om 19:19

Het is een quote en de meest opvallende denk ik. Dus dit keer nietts mis met de kop wat mij betreft.

4 mei 2024 om 23:24

Ik hoef jou niet te vertellen denk ik dat negatieve titels veel meer clicks opleveren dan positieve.

Tja wat spelers of medewerkers over een manager zeggen zegt niet zoveel. Het gaat om het resultaat en het grotere geheel kunnen ze bijna nooit overzien.

4 mei 2024 om 19:35

Wat het mooiste is dat hij nu zelf trainer is en waar ik dan benieuwd naar ben of hij wel iedereen op de juiste plek zet of als die speler ziet. Ik kan ook roepen ik ben een cv terwijl de trainer mij miss wel een nr10 vind kan prima hoor. Hij kan het ook anders formuleren hij vond zich zelf geen 10 maar een spits

Toch wel apart, want de meeste oud-spelers die met hem hebben gewerjt roemen naast zijn expertise juist de menselijke kant van Van Gaal.

4 mei 2024 om 20:37

Dat heb ik oprecht nog nooit iemand horen zeggen over van gaal. 😅

4 mei 2024 om 21:51

Jij niet djdano, maar vele mensen wel. Uit m'n hoofd een Schweinsteiger, Roonie, Marial, Kluivert, Seedorf sowieso al

Je kan over van Gaal zeggen wat je wil maar is naast Rinus Michels een van de grootste trainers geweest die Nederland rijk is geweest. Het enige nadeel was dat hij dacht altijd gelijk te hebben.
Aan eigen ego dus geen gebrek. Nu moet hij gaan relaxen en zich niet meer zo druk maken over b.v. Ajax die door wanbeleid zichzelf ten gronde hebben gericht

Ik denk dat dit wel in lijn is met wat we al weten. Een ontzettend goede coach, een van de besten, maar ook een eigenwijze hork met narcistische trekjes.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren