Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hier zit Quincy Promes opgesloten terwijl hij wacht op uitlevering

Laatste update:

De Telegraaf heeft achterhaald waar Quincy Promes momenteel gedetineerd zit in Dubai. De vijftigvoudig Oranje-international wordt op het hoofdbureau van de politie vastgehouden, vlakbij het vliegveld. Dat heeft een receptionist aan het dagblad bevestigd.

Daarmee lijkt Promes nog enigszins goed weg te komen. Veel uitgeleverden belanden in de gevreesde Al Aweer-gevangenis, die een speciale afdeling heeft voor dergelijke gedetineerden. Er werd al meermaals verslag gedaan van 'inhumane omstandigheden' in de Al Aweer-gevangenis. Zo zouden mensen toegang tot medische zorg ontzegd worden vanwege hun ras.

Ook vochten de gevangenen om ruimte, vertelde voormalig gedetineerde Dinchi Lar aan ITV News. "Je slaapt letterlijk bovenop een persoon, er is niet zoiets als persoonlijke leefruimte." De Britse Billy Hood, die een straf van tien jaar uitzit vanwege het bezit van wietolie, zei in een belletje aan zijn familie 'na zeven dagen nog geen matras te hebben gekregen'.

Het detentiecentrum waar Promes momenteel zijn straf afwacht. (Bron: @UniteArabEmirates op YouTube)

Humans Rights Watch luidde al de noodklok over detentiecentra in Dubai, maar Promes lijkt de dans enigszins te ontspringen. De aanvaller heeft namelijk geen zwaar misdrijf in het emiraat zelf begaan.

Promes wordt 'slechts' op verzoek van Nederland vastgehouden, waar hij veroordeeld is voor cocaïnehandel en het neersteken van zijn neef. Daarvoor moet hij een gevangenisstraf van zevenenhalf jaar uitzitten in zijn geboorteland.

Sinds woensdagavond wacht Promes in gevangenschap op het besluit over zijn uitlevering. Daarvoor had hij 'gewoon' huisarrest in Dubai. Dat kwam vanwege zijn betrokkenheid bij een auto-ongeluk, waarbij hij zou zijn doorgereden na een crash. Daarom werd Promes eind februari bij de grenscontrole tegengehouden toen hij op het vliegtuig terug naar Rusland wilde stappen na een trainingskamp met Spartak Moskou.

Promes kan nog wel bezwaar maken tegen eventuele uitlevering. Dan zal een proces van 'weken of maanden' volgen, vertelde misdaadverslaggever John van den Heuvel onlangs al in een video-item. "Het ligt er gewoon aan hoe Promes er zelf in staat. Als hij zich niet verzet tegen uitlevering, dan kan het snel gaan", aldus Van den Heuvel.

Bekijk hier meer beelden van het cellencomplex waar Quincy Promes wordt vastgehouden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Laat zitten daar . Kan hij lekker lang over nadenken wat hij uitgevreten heeft.

Hoe kan je gaan autorijden tijdens een trainingskamp van je club???
Of was die crash eerder gebeurd tijdens een vakantie? En waarom hebben ze hem dan niet meteen aangehouden bij binnenkomst? Waarom ging hij uberhaupt mee dan? Nou ja, die laatste vraag is simpel beantwoord, met de nadruk op simpel.

16 maart 2024 om 11:15

“Hoe kan je gaan autorijden tijdens een trainingskamp van je club?”

Ehm.. wat? Jij denkt dat die spelers daar 24/7 aan het trainen zijn en geen vrije tijd hebben? Ik meen dat Spartak daar een maand zat, jij denkt dat er in die maand geen tijd was om auto te rijden?

16 maart 2024 om 11:23

Geen idee. Bij oranje is alles strak georganiseerd altijd. Blijkbaar bij een trainingskamp van de club niet. Die willen niet weten wat hun spelers allemaal doen....
Maar neem je dan geen taxi als je ergens heen wilt in een ander land met andere regels en gebruiken. Het is gewoon de problemen opzoeken en dat blijkt dus nu ook.

16 maart 2024 om 13:00

Zal vooral ook hoogmoed zijn. Denk dat hij echt het gevoel had dat hem.niets kon gaan gebeuren. Denk alleen dat hij nu 2 problemen heeft. 1 de Nederlandse justitie en 2 Moskou waar hij speler is.

De meeste criminelen komen in de Al-Aweer gevangenis, die door de draaideurcriminelen heel toepasselijk de Al-Weer gevangenis wordt genoemd...

Wat betreft Promes, hij lijkt er nu makkelijk af te komen, maar het belangrijkste is dat hij vast zit en uitgeleverd kan worden.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren