Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik heb na die wedstrijd echt een afkeer tegen Mourinho en AS Roma gekregen’

Laatste update:

Feyenoord neemt het donderdagavond in de kwartfinale van de Europa League op tegen AS Roma. Vorig seizoen waren de Italianen onder leiding van José Mourinho de tegenstander van Feyenoord in de finale van de Conference League. Die wedstrijd werd door Feyenoord met 1-0 verloren. Bryan Linssen, invaller in die wedstrijd, geeft in gesprek met Voetbal International te kennen ‘een afkeer te hebben gekregen’ tegen AS Roma en de Portugese oefenmeester. “Nu ben ik ook wel gewoon een hele slechte verliezer, hoor.”

Linssen speelt momenteel voor het Japanse Urawa Red Diamonds. Ondanks het tijdsverschil van zeven uur, kijkt hij naar iedere wedstrijd van de Rotterdammers. Ook donderdag, wanneer Feyenoord het opneemt tegen AS Roma, zal de wekker van Linssen midden in de nacht afgaan. “Het moet revanche worden voor alle spelers die zijn vertrokken. Ik wil dat ze doorgaan en de finale halen. Ook voor ons. AS Roma heeft er met Paulo Dybala en Georginio Wijnaldum goede spelers bijgekregen, maar Feyenoord heeft De Kuip.”

Linssen koestert bijna een jaar na de Conference League-finale nog steeds wrok jegens Mourinho. “Ik heb echt een afkeer gekregen tegen hem en tegen AS Roma. We kwamen 0-1 achter en alles werd door hen uit de kast gehaald om die wedstrijd over de streep te trekken. Ik ergerde me op een gegeven moment zelfs als een van die Roma-spelers op een kauwgompje kauwde. Al moet ik toegeven dat ik gewoon een hele slechte verliezer ben, hoor.”

Arne Slot
Het succes van Feyenoord is volgens Linssen voor het overgrote deel te danken aan de komst van trainer Arne Slot. “Hij is een fantastische gozer. Hij is zowel over voetbal als over het leven communicatief ijzersterk. Zijn besprekingen zijn ongekend goed. Het gaat bij hem over de tactiek, maar hij speelt ook in op het gevoel. Na de wedstrijdbespreking voelde ik me nooit minder dan de tegenstander. Hij is zo doordacht, zo slim. Hij maakt van voetbal een simpel spelletje.”

Linssen doet in het interview niet geheimzinnig over wat de tactiek van Slot precies inhoudt. "Ren-je-rot tot je de bal terug hebt", noemt de voormalig aanvaller van onder meer VVV-Venlo en Heracles Almelo het strijdplan. “Het doel was om na balverlies als een idioot op de bal te verdedigen. Geen lage zones of de tegenstander opwachten. Hoge pressing, altijd en overal. Binnen de opdracht waren de afspraken heel duidelijk.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wel mooie reactie vooral door het "ik moet ook bekennen dat ik gewoon een hele slechte verliezer ben". Kan me wel vinden in het gevoel dat je dan krijgt. Daarom is dat Mourinho-bal ook zo succesvol natuurlijk. De wedstrijd doodmaken en alles kapotfrustreren.

13 april 2023 om 12:55

Nou, ik ben ook een slechte verliezer, maar zo moeilijk is het toch niet om daarna realistisch te zijn? Feyenoord heeft zelf de kansen gemist en Mourinho heeft Feyenoord uitstekend bespeeld.

13 april 2023 om 13:01

Najah hoe kun je nou zeggen dat je de tegenstander uitstekend bespeeld als je dus afhankelijk bent van een tegenstander die zijn kansen mist? Bij uitstekend bespelen denk ik aan het voorkomen van de kansen en niet uitgaan van goed geluk. Voor het zelfde geldt vlogen er 3 ballen in en krijg je een soort Shaktar effect waarbij alles lukt.

13 april 2023 om 13:10

Dat ontkent Linssen toch niet echt? Hij geeft aan het irritant te vinden, en dat de spelopvatting van teams van Mourinho irritant is, kan ik me wel voorstellen. Voor de teams buiten degene die hij heeft gecoacht vind ik em van weinig toegevoegde waarde in het voetbal als je kijkt vanuit een amusementsperspectief.

13 april 2023 om 16:17

Omdat Roma natuurlijk ook wel wat kansen heeft gehad, maar Roma deed wel het beste hoe je Feyenoord moet bespelen.

13 april 2023 om 13:23

Heb ik iets gemist. Ben jij al lang moderator Migi? Kijk zelden via de laptop, maar zag ineens een groene naam

13 april 2023 om 13:25

Nee pas een paar dagen. Ik dacht ik bezorg ze al 15 jaar zoveel werk, ik doe eens wat terug.

13 april 2023 om 13:57

Oh wauw je bent er toch voor gegaan. Mooi man! Linssen een topoverleg. Hij samen met Jens Toornstra leuk duo. En midden in de nacht gewoon Feyenoord gaan kijken. Topper

13 april 2023 om 18:17

Oké, succes Migi

13 april 2023 om 18:30

Yes een Feyenoord mod, kunnen we weleens gebruiken 😉

Mooi die toevoeging, hoeven we er direct niet meer serieus op in te gaan. Snap namelijk volledig wat hij bedoelt. Mourinho haal je niet voor mooi voetbal, maar wel voor resultaat. Enorm frustrerend voor een tegenstander. Ik ben extreem zenuwachtig voor vanavond.

13 april 2023 om 12:48

Wat mij betreft kunnen we er nog steeds wel serieus op in gaan hoor. Natuurlijk is Linssen niet objectief, omdat hij voor Feyenoord speelde (en dus nog los van of hij een slechte verliezer is). Maar ik heb als Ajacied ook een hekel aan Mourinho en het voetbal - of gebrek daaraan - waar hij voor staat. Dus als objectieve toeschouwer en als liefhebber van "echt" voetbal kunnen we het ook met Linssen eens zijn: het anti-voetbal van Mourinho en in dit geval het AS Roma wat hij onder zijn hoede had/heeft, is... tja.. vreselijk.

13 april 2023 om 12:49

Ik ook. Kan me niet voorstellen dat we Mourinho uit een toernooi kunnen kieperen. Maar goed, ik kon me ook niet voorstellen dat we voor mijn pensioen nog een keer in de Arena zouden winnen...

13 april 2023 om 18:21

Kijk alleen al naar de wedstrijd eerder in het seizoen tussen Vitesse & Roma, waar Vitesse echt de bovenliggende partij was in beide wedstrijden, maar uiteindelijk knijpt Mourinho er toch een overwinning uit.

Tot op zekere hoogte vind ik het eigenlijk wel jammer, omdat Mourinho ooit wel een trainer was waar gewoon mooi en leuk voetbal gespeeld kon worden, maar door de jaren heen is het allemaal verbitterd en draait het alleen nog om resultaat (wat natuurlijk zijn goed recht is).

Ik denk overigens wel dat Feyenoord dit maal een grotere kans maakt, gezien Mourinho buiten finales om (zoals ook tegen Vitesse) nog wel eens tactisch wat steekjes laat vallen, maar juist wanneer het echt om een prijs binnenslepen gaat hij de hele kast met trucjes opentrekt.

naast dat mourinho (vaak/veel al) bagger voetbal speelt vond ik feyenoord nou niet aanspraak maken op de winst tijdens de finale van vorig jaar. je weet van te voren wat voor wedstrijd je kan verwachten met mourinho

13 april 2023 om 12:34

Naja, ik kan me nog herinneren dat het begin van de 2e helft een stormloop aan kansen was en je daar echt wel recht had op doelpunten. Maar toen die ging liggen leek het inderdaad wel een gelopen race, op 1 of 2 kansen na.

Al met al een bagger finale dus

13 april 2023 om 15:39

Klopt helemaal. Spelers als Linssen Dessers en Nelson gingen zich ergeren aan de spelers van Roma waardoor ze zelf niet meer in de wedstrijd zaten. Mind games worden altijd gewonnen door Mourinho

Ik verwacht dat we vanavond wel veel kansen gaan creëren, maar teveel zullen gaan missen, wel scoren maar zij zullen dat ook gaan doen met een poepgoal. Gelijkspel en we mogen daarmee naar de hol van de leeuw volgende week.

Ik heb ook een hekel aan het voetbal van Mourinho maar de man heeft wel heel erg veel prijzen gewonnen en daar moet je ook weer respect voor hebben. Maar denk dat er maar weinigen zijn die het voetbal van Mourinho mooi of leuk vinden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren