Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik zou het voor niets doen, kreeg alleen een woning, auto en tankpas’

Laatste update:
/

Jimmy Calderwood werd na het ontslag van Pieter Huistra aangetrokken als nieuwe trainer bij De Graafschap. De 58-jarige Schot, die al drie keer eerder werkzaam was geweest in Nederland, zag de uitdaging wel zitten en besloot die aan te gaan. Hij sprak af dat hij op basis van no cure, no pay zou werken voor de Doetinchemmers: alleen wanneer de play-offs werden behaald, zou hij uitbetaald worden.

Zover is het echter nooit gekomen, want afgelopen weekend scheidden de wegen van club en trainer. De Graafschap vroeg Calderwood vrijdag vanwege een conflict of hij zich ziek wilde melden, maar dat weigerde de ervaren trainer pertinent. Hij besloot zelf definitief op te stappen en blikt in de Gelderlander nog eens terug op zijn verblijf van krap vier weken op De Vijverberg.

“Ik zou het voor niets doen, kreeg alleen een woning, een auto en een tankpas. Ik vond dat prima, want ik dacht met deze selectie zelfs te kunnen promoveren”, zegt Calderwood, die echter al snel tegenvallers kreeg te verwerken. De directie had hem verzekerd dat Piotr Parzyszek óf Anco Jansen zou weggaan, maar men verkocht ze allebei. Jansen vertrok werkelijk op de valreep naar Roda JC en dat kreeg Calderwood telefonisch te horen.

“Om kwart voor twaalf werd ik gebeld door Roland Vroomans, met de vraag of ik in Engeland nog een spits wist. Tja, dat lukt natuurlijk niet meer”, zegt Calderwood. Hij was boos, maar liet naar buiten toe zo weinig mogelijk merken. Het liefst zou hij dat nog steeds niet doen, maar hij wil wel dat de waarheid duidelijk wordt voor een ieder die De Graafschap een warm hart toedraagt.

De Graafschap heeft een nieuwe directie nodig

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

kreeg alleen een woning, auto en tankpas’ dat is in mijn ogen niet voor niets. Ik zou er ook vandoor gaan als het een zooitje was. Gewoon opzoek gaan naar een nieuwe club.

18 februari 2014 om 12:32

Afhankelijk wat voor huis en waar hij steeds naar toe rijd zit je al snel rond de 1500/2000.
Als je dat al niets noemt..

Wel heeft hij het gedaan voor minder dan waarschijnlijk elk andere trainer.

18 februari 2014 om 12:32

Een huurwoning in Doetinchem en een lease auto kost je 1100,- pm. Dat noem ik inderdaad niets in vergelijking met een normaal bruto loon van het 5(0) voudige. Betaald hij zelf zijn onkosten als eten etc.

18 februari 2014 om 12:51

Was een heel klein huisje en autootje zeker?

18 februari 2014 om 12:48

In mijn ogen wel, aangezien hij toch ergens moet wonen en naar het stadion moet komen om te trainen. Hij kreeg niet betaald, maar kreeg wel zijn onkosten vergoed.

18 februari 2014 om 12:53

Hij word betaalt in natura maar hij krijgt wel degelijk iets voor zijn dienste. Het enige wat hij dan zelf moet betalen is zijn eten. Ik weet niet voor hoeveel jullie eten en drinken per week maar ik red het wel met 50 euro. In mijn eentje natuurlijk.

18 februari 2014 om 13:00

In welke wereld leef jij?

Naast een dak boven je hoofd, een afgetankte auto en voldoende voedsel, zijn er nog wel wat meer kosten om hier in Nederland te kunnen leven.
Verzekeringen, belastingen, gezondheidszorg, abonnementen, kledingsgeld, energiekosten.etc

18 februari 2014 om 12:52

In mijn ogen is dat wel voor niets. Die auto met tankpas zal vast wel aanwezig zijn geweest. Verder vind ik het vrij normaal om een woning te regelen voor iemand die vanuit een ander land je club komt helpen.

Wanneer ik vrijwilligerswerk in het buitenland zou gaan doen, dan zou de instelling waarbij ik dat zou doen ook huisvesting en vervoer regelen. Niks mis mee.

Gezien alle problemen van de voorafgaande jaren bij De Graafschap, ben ik wel geneigd om Calderwood te geloven. Roeloffsen schijnt ook een kwalijke rol gespeeld te hebben. Die is als een kleuter gaan klikken bij de directie die vervolgens zijn kant gekozen hebben. Klinkt allemaal niet bepaald professioneel.. En je 2 beste spelers verkopen in de winterstop getuigt niet echt van ambitie.

18 februari 2014 om 12:33

@ Zlatan65

// Roeloffsen schijnt ook een kwalijke rol gespeeld te hebben. \\

Hij 'schijnt' ...? Klinkt als roddel en achterklap. Misschien tekenend voor deze club.

Ja ja met kraay jr lukt het wel om terug te keren naar de eredivisie

18 februari 2014 om 12:35

En anders speel je volgend jaar in ieder geval de beker finale

18 februari 2014 om 12:53

Hoop dat hansy nog ooit ergens trainer word. Zal wel wat zijn denk ook dat het een goede trainer is

Ben benieuwd of er nog wel een trainer is die bij de Graafschap wil werken. Je leest niks anders dat het daar een zooitje van jewelste is.

Wat een lamlendige slappe lullen bij de Graafschap zeg. Proberen je trainer zich ziek te laten melden en afspraken niet nakomen die zijn gemaakt bij zijn aanstelling. Het gebeurt wel vaker, laatstgenoemde, maar vooral het ziek melden, is zo kinderachtig zeg. Hoe kan je dat laten gebeuren bij een professionele voetbalclub? Ik kan er niet eens om lachen, ik heb met de supporters te doen, een club die in de Eredivisie thuishoort, maar ik zie het niet meer gebeuren.

18 februari 2014 om 12:47

"De Graafschap vroeg Calderwood.."

Voetbalzone brengt dit naar buiten als een feit, maar is dat wel zo? Heeft Calderwood dit aangegeven of is er een andere bron. Ik ken heel die situatie niet bij de Graafschap, maar dit zijn wel belangrijke aantijgingen. Misschien beter om het tegenwoord van de Graafschap af te wachten?

18 februari 2014 om 13:04

Voetbalzone is een nieuwsverzamelsite.
Dit is dus het verhaal van Calderwood aan VI , dat wordt door VZ geplaatst.

Als VI een tegenwoord zou publiceren van De Graafschap zal je dat hier ook aantreffen, VZ neemt geen stelling, maar plaatst dus alleen voetbalnieuws in het algemeen.

Haha. Ja de belastingdienst noemt huis, auto en brandstof zeker niet niets. Er zijn miljoenen mensen op aarde die voor dit niets zouden willen werken. Komt erg apart over, zo'n uitspraak.

18 februari 2014 om 14:44

Als je geen eten en drinken hebt valt t nogal tegen...

18 februari 2014 om 17:23

Gaat z'n vrouw werken. Wie kan er in NL een huis en auto betalen van 1 salaris?

Ik denk dat elke trainer in het betaalde voetbal inwoning, auto en tankpas krijgt van de club, is dus inderdaad voor niets aan het werk gegaan

Hoe dan ook, dit komt van De Graafschap-kant net bijzonder professioneel over. Een beetje amateurclub heeft de zaakjes nog beter voor elkaar.

Ik schaam mij zo erg dat ik fan ben van deze club. Een club laat je als fan niet zomaar in de steek, maar dit bestuur maakt het bijna onmogelijk om fan te blijven van een club wat ooit zo prachtig was en waar altijd strijd werd geleverd en je met ontzettend veel zin naar uit kon kijken. Iedere graafschapsupporter is het zat en ik ben bang dat als hetzelfde bestuur blijft zitten dat de club binnenkort kan opdoeken nadat volgend seizoen een nog grotere leegloop van supporters zal zijn. Huilen met de pet op dit!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren