Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verbazing over ‘slecht’ Oranje: ‘Wat is er bij jullie toch aan de hand?’

Laatste update:

Jimmy Calderwood kijkt uit naar de oefeninterland van Schotland tegen het Nederlands elftal. De oud-voetballer en oud-trainer, die onder meer actief was bij Sparta Rotterdam, Willem II, Roda JC Kerkrade, Heracles Almelo en De Graafschap, heeft echter geen hoge pet op van de twee landen: "Twee slechte teams tegenover elkaar. Dat kan een mooie wedstrijd worden."

De 62-jarige Calderwood, die sinds enkele jaren kampt met Alzheimer, was het grootste deel van zijn voetbal- en trainerscarrière actief in Nederland, maar woont sinds enkele jaren weer in zijn geboortestad Glasgow. In gesprek met de NOS zegt de oud-trainer dat het Schotse voetbal, net als het Nederlandse, in een zeer moeilijke fase zit.

"Financieel en sportief gaat het niet goed hier. Het Schotse voetbal is zó verdomd slecht. En we hebben telkens een andere bondscoach. Het is jammer om te zeggen, maar het niveau is vrij droevig." De Schot wordt door landgenoten continu gevraagd naar de problemen bij Oranje. "Maar ik snap er zelf ook geen bal van! Wat is er bij jullie toch aan de hand? Geen goede spelers meer? Tja, dat is hier een bekend probleem."

Calderwood ziet Oranje als favoriet: "Het Schotse voetbal is niet beter dan in Nederland. Jullie zitten ook in een dal, maar niet zo diep als wij." De Schot gaat ook nog kort in op zijn loopbaan en zegt genoten te hebben van zijn tijd in Nederland: "Jullie taal was verschrikkelijk, maar ik heb een wereldtijd gehad en veel geleerd van fantastische voetballers. Van Johan Cruijff, en al die grote jongens van Ajax."

Wat voor resultaat behaalt Oranje tegen Schotland?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Calderwoord... was ooit nog 29 dagen trainer van de Graafschap haha

9 november 2017 om 10:08

Zoals op de foto te zien ja haha

9 november 2017 om 13:01

De reden dat het maar 29 dagen waren staat ook in de tekst..

1. Mindere lichting
2. Vasthouden aan spelers die niet presteren bij Oranje
3. Spelers proberen langer in de Eredivisie te houden, door hen wel op te roepen en spelers die in grotere competities presteren niet op roepen.

9 november 2017 om 10:15

Wat dacht je van spelers robotiseren?
De meest "technische" speler was Robben die kon zogenaamd niets fout doen,zelfs als die aan het egoën was.
De rest van de spelers speelde voor wat er de volgende dag in de krant over je gezegd werd.
Statische spelers kreeg je dan die alleen hun werk deden en niet met plezier

9 november 2017 om 11:08

Deed Robben zoveel fout dan?

9 november 2017 om 13:05

Als buitenspeler ging hij vaak voor de verkeerde oplossing, terwijl hij Door drie man verdedigt werd.
Weet je wat dat inhoud??? Dat er twee anderen vrij staan.
Hoevaak speelde hij het spelletje op die manier???niet vaak,alleen op dat punt kan ik je alleen al zeggen dat we makkelijker naar het wk waren geweest... of geef je me daar in ongelijk?
In real Madrid of München loop je met sterke spelers om je heen
In Nederland had hij andere spelers sterker kunnen laten spelen
Kijk alleen maar naar de laatste wedstrijden waar tete constant over hem heen liep
Hoe vaak kreeg hij de bal mee van Robben? Tegen Zweden hield elke keer de ballen voor een seconde of 10/15 vast zonder een oplossing terwijl minimaal 2 verdedigers bij hem stonden. Elke keer als de bal die bij hem kwam kon de rest fftjes op social media

9 november 2017 om 13:08

@migi84

Dat krijg je nu toch. Mensen gaan de kleinste details verzinnen over waarom Oranje het zo slecht doet. Feit is gewoon dat we een slechte lichting hebben en een ploeg die elkaar niet complementeert. De kunst is om een tactiek te verzinnen voor het spelersmateriaal dat je hebt, maar de voorgaande coaches (waaronder Advocaat) kiezen hun spelers naar een tactiek die niet werkt met deze spelersgroep.

9 november 2017 om 13:13

Ik vind dat Robben veel hoger in de ranglijst had kunnen staan alleen was hij niet slim genoeg. van Gaal was slim maar Robben niet de schwalbemeester

9 november 2017 om 14:13

Ik weet niet waar ik moet beginnen. Ik hou het wel gewoon op het volgende. Geef ik je ongelijk als je zegt dat we door Robben het WK missen; uhm, ja, volkomen. Verreweg onze beste speler, houdt inderdaad standaard drie man bezig en weet dan alsnog doelpunten te maken en dreigend te zijn. Z'n medespelers bakken er in Oranje geen reet van, wees blij dat hij de bal niet steeds aan Tete meegeeft, dat scheelt een hoop werk met ballen uit de tweede ring vissen.

Mooie reactie, en hij heeft helemaal gelijk. We doen hier net alsof we een soort van Sam Marino zijn geworden, maar dat is natuurlijk niet waar. De tijd dat we met 4-0 over landen als Zweden heen walsten is voorbij, maar nog steeds is het elftal echt niet zo droevig als iedereen beweert. Het grootste probleem ligt voornamelijk bij de coach en het vertrouwen. Als er een coach komt met een duidelijke visie en die het elftal weer vertrouwen kan geven, zullen we heus wel weer opkrabbelen. En jaa, misschien worden we dan geen europees of wereldkampioen, maar aanwezig zijn op de grote toernooien is ook al heel wat he!

9 november 2017 om 10:47

@joossjie

Ik denk dat Zweden een verkeerd voorbeeld is die jij geeft.
Ik kan me nog maar 1x herinneren dat Nederland met 4 doelpunten verschil over Zweden heen walsten en dat was een oefenwedstrijd vlak na de verloren finale van 1974 met 5-1.
Terwijl het toen in de poule fase 0-0 werd tegen hun.
Ook op het EK in Portugal ging Nederland pas verder na strafschoppen.
Dus Zweden is eigenlijk nooit een makkie geweest.
Of je moet alleen de thuiswedstrijd (4-1) tegen hun herinneren voor kwalificatie EK, maar uit werd toen met 3-2 verloren.

9 november 2017 om 10:50

Je zegt hij heeft gelijk, maar hij geeft eigenlijk aan dat hij het eens is met de stelling dat er geen goede spelers zijn. Hij legt de schuld niet neer bij coach en vertrouwen. Hij zegt letterlijk, twee slechte teams. Het enige dat hij echt aangeeft, is dat het Schotse voetbal helemaal nergens op lijkt, zelfs in vergelijking met Nederland.

Maar Nederland gaat zich ook niet spiegelen aan Schotland mag ik hopen. Zij hebben sinds Kenny Dalglish geen goede voetballers meer gehad en dat is toch zo 30 jaar geleden. Nederland zit gewoon in een dal. Weinig spelers bij topclubs, ongeëvenaard wanbeleid bij de Knvb. Hierdoor geen eenheid en laat staan veel tijd en ruimte om vastigheden in te bouwen. De opstelling die er vandaag gaat komen, met Babel in de spits en Ake en Fosu-Mensah als vleugelverdedigers lijkt mee een hele goede. Op het middenveld een blok van 3 spelers die de kar moeten trekken vanaf nu. Achterin met van Dijk een toekomstig steunpilaar. Rekik zal vervangen worden door de Vrij of Bruma. En de aanval, met Babel in de spits en Memphis en Promes op de flanken, heeft genoeg creativiteit om een gesloten defensie kapot te spelen, maar ook genoeg snelheid om op de counter toe te slaan.
Met een trage spits als Janssen kunnen we niet zo veel, zeker niet als de tegenstander beter is dan wij.

Te weinig liefde en overtuiging om voor je land uit te komen. Een mentaliteit die door onze maatschappij gevoed wordt.

9 november 2017 om 13:02

Ik denk persoonlijk dat dat niet het probleem is. Als spelers elkaar niet complementeren, oogt het heel flets en ongemotiveerd. Heel soms is er wellicht een enkeling die ook echt ongeinteresseerd staat te voetballen, maar ik denk niet dat het te maken heeft met een gebrek aan liefde en overtuiging voor Nederland, maar met de slechte vorm van de ploeg en het gebrek aan kwaliteit. Spelers weten ook wel wanneer ze kwaliteit in een ploeg missen.

9 november 2017 om 13:04

Het is maar wat je wilt geloven. Die overtuiging zag ik bij de oranje dames wel...

9 november 2017 om 17:35

Toen werd dat aangejaagd door met name Van Gaal en Robben met daarachter een Sneijder die dat ook uitstraalt en een serie heel dienstbare jongens die vanuit hun taak wilden spelen.

16 miljoen inwoners 3 wk finales en een keer europees kampioen er zijn maar weinig tot geen landen die dat gepresteerd hebben , en zo'n klein land kan ook wel eens een slechte periode hebben er word net gedaan of dat nog nooit gebeurt is maar voor 74 deed oranje nooit aan een eindtoernooi mee en van 1980 tot en met 1986 waren we ook nergens bij en toen is het ook goed gekomen

Heeft toch veel met karakter te maken. Als je ziet wat technisch beperkte spelers als de IJslanders kunnen bereiken... Toch typisch Nederlands dat lamlendige.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren