Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Is Pepijn Lijnders echt een optie voor hoofdtrainerschap bij Ajax? ‘Calma peeps’

Laatste update:

Voetbal International meldde woensdag dat Pepijn Lijnders in beeld is om komend seizoen hoofdtrainer van Ajax te worden. Fabrizio Romano bevestigde vervolgens dat de 41-jarige manager op een shortlist staat. Klerry Hunstra, beter bekend als Hamstelaar, schrijft echter op X dat de kans niet groot is dat de huidige assistent-trainer van Jürgen Klopp bij Liverpool in Amsterdam aan de slag gaat.

Algemeen directeur Alex Kroes staat in de komende maanden voor de zware taak om bij Ajax een nieuwe hoofdtrainer aan te stellen. VI zette woensdag acht potentiële Nederlandse trainers op een rij, aangezien daar de voorkeur naar uit lijkt te gaan.

Een van de genoemde namen was Lijnders, die momenteel nog als rechterhand van Klopp fungeert bij Liverpool. De Duitse succesmanager vertrekt na dit seizoen bij the Reds. Lijnders trekt dan eveneens de deur op Anfield achter zich dicht.

Clubwatcher Bart Sanders berichtte eind vorige maand dat Ajax, in de persoon van Jan van Halst, al gesprekken heeft gevoerd met Lijnders. De interim-directeur zou hoogstpersoonlijk Het Kanaal over gereisd zijn om de assistent van Klopp warm te maken voor een overstap.

Volgens VI is Lijnders ook daadwerkelijk een ‘serieuze kandidaat’. Nadat Romano woensdag bevestigde dat de Nederlandse trainer op een shortlist van Ajax staat, besloot Klerry Hunstra te reageren onder het bericht van de transfermarktexpert. “Calma peeps”, reageerde hij op X met een lachende emoji. “De kans is juist niet groot dat Lijnders de nieuwe trainer van Ajax wordt.”

Klerry Hunstra maakte in de zomer van 2022 naam voor zichzelf op Twitter als transfergoeroe onder het pseudoniem Gerjan Hamstelaar. In januari van dit jaar stelde hij Ajax-supporters nog gerust toen Jordan Henderson nadrukkelijk in verband werd gebracht met een overgang naar Juventus, waarna de ervaren middenvelder alsnog naar Ajax vertrok.

De 41-jarige Lijnders begon zijn trainerscarrière als techniektrainer bij PSV, waar hij tussen 2003 en 2007 werkzaam was. Vervolgens vervulde hij die rol tussen 2008 en 2014 bij FC Porto, waarna de kans van zijn leven op zijn pad kwam. Het grote Liverpool klopte die zomer op de deur.

Na een jaar als techniektrainer van Liverpool Onder 18 werd Lijnders na de aanstelling van Klopp overgeheveld naar de hoofdmacht, waarin hij de Duitse manager zou gaan assisteren. Na drie seizoenen bij het eerste elftal van Liverpool kreeg Lijnders de kans op eigen benen te staan, als hoofdtrainer van NEC.

In Nijmegen duurde het dienstverband slechts een half jaar, waarna Lijnders terugkeerde in de staf van Klopp, die hem maar wat graag weer in de armen sloot. Gedurende zijn tweede termijn als assistent-trainer bij the Reds beleefde Lijnders grote successen. Zo won Liverpool onder meer de Champions League (2018/19) en Premier League (2019/20).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
28 maart 2024 om 10:36

Goede vraag. Ik zou het oprecht niet weten. Qua Nederlanders zijn er maar 2 trainers die ik bij Ajax wil zien maar laat die nou net bij de “concurrentie” zitten.

28 maart 2024 om 18:48

En daarom moeten we ook helemaal geen Nederlander willen, tenzij Ten Hag ontslagen wordt. Halve selectie spreekt sowieso geen Nederlands, dus wat is de toegevoegde waarde van Nederlander zijn?

Ik hoop zelf op Knutsen, maar zal denk niet gaan gebeuren

28 maart 2024 om 10:37

.......... Geen gek in de wereld die zijn vingers hieraan wilt branden. Kijk naar steijn die word nu overal al afgeschreven, het kan je je carrière kosten als trainer

28 maart 2024 om 11:09

Denk dat er heel veel trainers hier in willen stappen hoor.

Op basis van mijn beperkte inhoudelijke kennis lijkt mij dit wel een mooie staf:
- Potter - hoofdtrainer
- Lijnders - assistent (focus op veldtraining)
- Dave Vos assistent (focus op doorstroming jeugd naar het eerste, tactische analyses)

Potter heeft een CV in Zweden en ook bij Brighton dat hij echt op baiss van duidelijke aantrekkelijke spelvisie een team kan bouwen, en met deze staf lijkt mij dat wel te gaan werken.

28 maart 2024 om 18:49

Zou Lijnders assistent willen worden in Amsterdam? Die kan bij iedere club zowat assistent worden en bij een hoop kleinere clubs ook vast hoofdtrainer

Dit is gewoon een bommetje van Kroes, zodat wij Ajacieden straks blij zijn met de keuze. Zo van gelukkig geen Lijnders....

28 maart 2024 om 09:19

Moet hij alleen niet met een Pascal Janssen ofzo aan komen zetten. Van alle Nederlandse trainers die door VI op een rijtje gezet werden, zou lijnders misschien nog wel mijn favoriet zijn zelfs. Potter zou ik persoonlijk dan interessanter vinden

28 maart 2024 om 11:11

@siepie, ik vind alle opties van VI compleet waardeloos. Zit echt niets tussen waarvan ik denk dat ze deze rol aankunnen.

Ik zie ook weinig lijn met waarom deze, je had er ook een Kluivert tussen kunnen zetten bijv. Net zo ongeschikt als deze namen.

Als je enkel Nederlands denkt, zijn er maar 3 namen geschikt, en die zijn niet haalbaar.ik zie hier overigens wel een hoop tussen wat geschikt zou zijn voor een assistent rol, maar daar ging dat artikel niet over.

Ik vind het vrij onwaarschijnlijk dat Lijnders het gaat doen, tenzij er hele goede afspraken worden gemaakt. Met de huidige selectie i.c.m. zijn fiasco bij NEC kan hij namelijk zijn hele loopbaan als hoofdtrainer de prullenbak in sodemieteren!

Indien er goede afspraken komen (maar dat zou iedere trainer nodig hebben) ben ik overigens wel positief, in tegenstelling tot velen, en dat is puur door het NEC verhaal.

Mensen vergeten dat hij toen pas 35 was.

Het is dan wel raadzaam om er een assistent bij te zetten die zijn zwaktes opvangt van die tijd en dus niet lukraak de eerste beste persoon met een mooi Ajax-verleden.

28 maart 2024 om 08:31

Het slaat echt he-le-maal nergens op om deze man aan te stellen. Wat, omdat hij nu een paar jaar langer assistent is geweest is hij geschikt? Omdat ie nu geen 35 maar wat, 39 is ofzo? Komaan, het is echt onzin dat hij op een shortlist staat. Je wil mensen als Graham Potter op je shortlist staan, of van de ervaren categorie in een Ron Jans, zelfs Pascal Janssen heeft tenminste langere tijd ervaring op het hoogste niveau gehad en een bepaalde flexibiliteit en prestatievermogen getoond.

Maar Pepijn Lijnders...? Er is echt geen samenhangend argument voor.

28 maart 2024 om 09:33

Nou elk verhaal vanuit de top, is uitsluitend positief over Lijndens zowel vanuit management als vanuit absolute topspelers bij Liverpool. Arteta was ook assistent van Pep, zonder ervaring. Had je die achteraf niet bij Ajax gewild? Dus om nou te zeggen dat er geen enkel argument is.. een korte periode bij NEC vertelt echt niet het volledige verhaal. Je kan zeggen dat je hem niet wil als trainer natuurlijk maar jij doet net of hij helemaal niks heeft gepresteerd in het voetbal. Als je bij Liverpool zo geprezen wordt en zo belangrijk bent dan kan je echt wel wat, of dat nou als assistent is of niet. En dan kom je wel met namen als Ron Jans of Pascal Jansen. Past prima in het rijtje Steijn, Schreuder en van t Schip, in ieder geval allemaal trainers die nog nooit iets hebben gepresteerd in de top..

28 maart 2024 om 11:06

Ron Jans in een rijtje zetten met Steijn, Schreuder en van 't Schip is absurd; op een heel enkele uitzondering na heeft Jans altijd top gepresteerd bij al zijn clubs en heeft hij decennia ervaring als trainer. Weet je wie goed in een lijstje met Schreuder past? Lijnders. Altijd assisteren op hoog niveau, mensen zijn vol lof over Schreuder. En zelfs hij, trouwens, heeft meer gepresteerd dan Lijnders als hoofdtrainer.

Om dan Arteta te noemen is bijna kinderachtig.

28 maart 2024 om 11:11

Bijna kinderachtig? Een assistent van Liverpool en een assistent van Man City. Oh ja, wat kinderachtig. Ron Jans heeft prima gepresteerd bij z’n club maar toch nooit op topniveau? Staat letterlijk in m’n reactie maar dat zal je er express niet bij benoemen. Ik geef aan dat Lijndens wordt geroemd in de top, dat hij daarom niet perse trainer van Ajax hoeft te noemen maar jij doet alsof hij er totaal niks van kan. Daar reageer ik op.. jouw reacties zijn zwaar kinderachtig, lijkt wel alsof je een persoonlijke hetze hebt tegen Lijnders..

28 maart 2024 om 11:17

Bongiorno

Hoezo is Arteta noemen kinderachtig?

De enige reden dat jij dat kinderachtig noemt is omdat jouw hele argumentatie in puin valt.

We zullen het nooit weten, maar wie zegt dat Jans met VVV en Sparta de prestaties van Steijn had behaald? Jans heeft hooguit bij wat clubs gezeten met meer mogelijkheden.

28 maart 2024 om 12:52

Tilburg, Arteta was een totale wildcard die het de eerste twee jaar zwaar had bij Arsenal. Hij is op elke manier een uitzondering te noemen. Het "maar de top"-argument is onzin, presteren is presteren. Ik doe niet alsof hij er niets van kan, maar een halfjaar NEC en assistent van Liverpool vind ik een minder CV dan Alfred Schreuder.

28 maart 2024 om 08:31

Hij is nu 41, maar heeft volgens mij sinds zijn periode bij NEC geen extra ervaring als hoofdtrainer opgedaan. Ik zou als topclub zelf eerder voor een trainer gaan die wel ervaring als hoofdtrainer heeft.

28 maart 2024 om 08:35

Ik ben benieuwd hoe hij zou werken als trainer bij Ajax. Ik zou gaan voor iemand die bekend is en ervaring heeft. Want het opbouwen kan je eigenlijk niet met een onbekende doen . Blijft dan een risico

"klerry Hunstra" die "calma Peeps" tweet is dat een serieuze bron? Oprechte vraag.

28 maart 2024 om 08:48

Heeft wel is wat goed gehad. Lijkt wel iemand te zijn die dicht bij het vuur zit.

28 maart 2024 om 08:54

Hij weet vaak wel dingen, maar dat cryptische gelul en gebrabbel maakt het een zeer vermoeiende en vervelende kwast 😂

28 maart 2024 om 09:35

Het is inderdaad een hele vervelende gozer. Hij zit wel eens goed, maar ook zeker wel eens verkeerd. En Romano is gemiddeld genomen meer waarheidsgerust dan Hamstelaar is. Dus er zal juist wel een kern van waarheid in zitten en Lijnders zal wel op de shortlist staan. En ik denk dat dit ook een véél betere optie is voor jullie dan Steijn of Van 't Schip.

28 maart 2024 om 08:40

Jaap Stam heeft een hele mooie uitdaging bij Dos Kampen 😅

Wat ik nooit zo begrepen heb van Ajax is dat ze na de zeer succesvolle jaren van Ten Hag, waarbij Ajax bij de subtop van Europa aansloot en tegen de top van Europa aanschurkte, weer bij trainers aanklopten die nog geen geweldige staat van dienst hadden (schreuder, Steijn en nu weer deze man).
Het geld was of is er dus waarom niet wat hoger mikken?

En natuurlijk kan het goed gaan met zo’n trainer maar vind het een groot risico dat je neemt.
En het heeft de laatste jaren niet echt goed uitgepakt voor Ajax. En dan druk ik mij nog zachtjes uit

28 maart 2024 om 08:43

Schreuder had toch best een aardige cv? Hoofdcoach bij Twente, Hoffenheim en Club Brugge, assistent bij Barcelona en Ajax. Ik betwijfel of de volgende coach een betere cv kan voorleggen

28 maart 2024 om 09:04

Bij Twente ontslagen (gelukkig) en slechts 1 jaar hoofdtrainer bij Hoffenheim, waar hij wegging wegens een meningsverschil met het bestuur. Ik weet niet hoe het voetbal onder Schreuder bij Hoffenheim was maar hij eindigde op de 6e plek in de bundesliga met een behoorlijke afstand op nummer 5.
Bij Club Brugge wel kampioen geworden maar heeft daar ook maar een half jaar als hoofdtrainer gewerkt.

Al met al klinkt dat niet echt geweldig en is het ook niet op een hoog niveau geweest.

28 maart 2024 om 08:49

Ik denk dat daar twee redenen voor zijn: bij veel Nederlandse clubs zijn de opties 1 tot en met 5 Nederlandse trainers omdat ze Nederlander zijn. Lekker ons kent ons wat de boer niet kent vreet 'ie niet Hollandse school is heilig. Als die Nederlandse opties écht niet willen, dan wordt er verder gekeken naar andere opties. En reden 2, ik denk dat veel buitenlandse trainers van een bepaald kaliber dat je zoekt, gewoonweg geen interesse hebben in een club in de Eredivisie.

28 maart 2024 om 10:41

......... Geld is er amper, we krijgen veel geld binnen de komende jaren want alles word in termijnen betaald terwijl ajax van de zomer alles in een keer hebben afgetikt. Gaat nog wat worden

28 maart 2024 om 12:03

Dat is iets wat Verweij heeft geroepen maar wat, zoals wel vaker, vrijwel niet klopt.
Ajax krijgt inderdaad nog ongeveer 235 miljoen aan transfers volgens de half jaar cijfers, ze moeten alleen zelf ook nog 160 miljoen betalen. Het is dus helemaal niet zo dat de uitgaande transfers in 1 keer zijn afgetikt. En ja daar zit een timing verschil in.waardoor ze tijdelijk 20 miljoen moeten lenen om dat te overbruggen. De Telegraaf maakt hier een veel groter issue van dan het is. Sowieso hebben vrijwel alle clubs hier mee te maken en daarnaast weten we niet wat de voorwaarden waren van de gescheiden betalingen en ontvangsten, het kan best dat het tijdelijke krediet om de periode tussen de betalingen en de ontvangsten goedkoper is dan de betalingen verder uit te smeren.

De bedragen staan gewoon in de halfjaar cijfers (te vinden op de website), als Verweij die heel even had geopend en er mee naar de financiele afdeling was gelopen had hij dit in 5 minuten kunnen weten. In plaats daarvan heeft hij iemand iets horen zeggen over iets waar hij zelf al niet veel van begrijpt.

Los daarvan was er, zeker de afgelopen jaren, best geld om een gerenommeerde trainer aan te stellen. Alleen waar het salaris huis voor de spelers behoorlijk is opgetrokken is dat voor de trainers niet het geval geweest. Ajax moet financieel gezien de absolute top clubs en de premier league voor zich dulden, maar heeft wel dezelfde financiele mogelijkheden als de subtop clubs in grote competities. Natuurlijk is de eredivisie minder aantrekkelijk, maar wanneer je maar betaald komt uiteindelijk iedereen.

Om het toch een beetje in perspectief te zetten, Ajax betaald zijn spelers 2 tot 3 keer zo veel als Feyenoord, maar als de verhalen kloppen dan verdient Slot 3.5 tot 4 miljoen per jaar terwijl Ten Hag (en zijn opvolgers) het bij Ajax met 1 miljoen of net iets meer moesten doen. Tegelijkertijd zou je met een salaris van 3.5 miljoen in de Bundesliga gewoon in de top 5 staan als manager en in de Ligue 1 kom je direct na de coach van PSG. Het is een beleidskeuze om geen trainer in die categorie aan te stellen en om het geld in plaats daarvan in spelers salarissen transfers te stoppen. Daar kan best een andere keuze in gemaakt worden. Zo lang ze blijven hangen in dat salaris van een miljoen kom je inderdaad in de categorie Jansen, Vos, Oosting, Lijnders. Ga je 3-5 miljoen per jaar betalen (en ja daarvoor moeten ze ook eerst iets doen aan de huidige spelers salarissen voordat dat nu kan), dan is er ineens heel veel mogelijk, ook met redelijk grote internationale namen.

laat Leijnders maar komen, mits hij Klopp meeneemt als assistent

Ik werk met zijn neef een super fan van Feyenoord en Liverpool. Denk niet dat dit de gedoodverfde trainer is voor Ajax maar om mijn collega te zieken wel lekker hahhaha.

Ik juich dit heel hard toe. Zou wel getuigen van lef. Ik geloof niet dat het een succes zou worden maar je weet het nooit. Maar met huidige selectie zal verwachting wel laag zijn. Ik zeg doen!
Misschien omdat ik PSV support denk ik er anders over.

De aanstelling van Pepijn Lijnders bij ajax lijkt mij zeer waarschijnlijk. Dat heeft te maken met vele redenen. Pepijn zal deze zomer Liverpool gaan verlaten omdat Jurgen Klop ook weggaat.. Vanuit zijn ervaring van het Europese topvoetbal zal Lijnders een grote toevoeging zijn en is een stap naar een rol als hoofdtrainer een zeer logische.. ook weet hij veel van het Nederlandse voetbal en heeft ajax behoefte aan een voetbalman als Lijnders..kortom dit is zeer logische aanstelling..succes alvast gewenst.

28 maart 2024 om 09:45

bedankt voor de open deuren

Zo geweldig zijn als hij hoofdtrainer word bij Ajax. Heeft jarenlang in de absolute top gewerkt van Europa. Weet wat er bij komt kijken om de top te bereiken. Was verantwoordelijk voor de veldtraining, toch iets waar het in mijn ogen begint. Dat het mis ging bij NEC zegt mij niets. Dan kan je geen enkele trainer aanstellen. Wordt geroemd binnen Liverpool, door zowel Klopp als de spelers. Zou knap zijn als Kroes hem weet te overtuigen om bij Ajax aan de slag te gaan.

28 maart 2024 om 09:13

het klinkt misschien een beetje als zweverig gelul, maar het lijkt mij toch wel heel anders om als jaren lang assistent naar opeens hoofdtrainer te gaan. Je krijgt dan bepaalde taken die je voorheen niet had, niet perse "moeilijke" taken. Maar misschien wel taken die mentaal op je in hakken... Omgang met de media in de vorm van persco's, interviews, praatprogramma's en noem het maar op. Natuurlijk heeft hij daar ook gedeeltelijk mee te maken gehad als assistent, maar het lijkt me toch een stuk zwaarder als je als eindverantwoordelijke van een team wordt gezien.

Verder lijkt het mij een capabale vent hoor, zeker met wat jij al aangeeft, de veldtrainingen en omgang met spelers.

Leijnders is een fantastische assistent, maar ik betwijfel of hij wel geschikt is voor deze klus.

Weer een enorm risico wat Ajax gaat nemen. Alleen omdat het per sé een Nederlander moet zijn. Toch wel bizar eigenlijk want bij NEC heeft die faliekant gefaald en sindsdien alleen nog maar assistent geweest. Dat is toch een hele andere klus dan echt hoofdtrainer zijn. Dat hebben we ook wel gezien met Schreuder. Sommige zijn gewoon de ideale assistent en meer niet. Zou stom zijn als Ajax dit gaat doen. Waarom niet gewoon achter iemand zoals Potter. Die heeft laten zien prima voetbal te spelen. Ondanks dat hij het belabberd deed bij Chelsea, hadden ze wel enorm veel kansen gecreëerd. Bij Brighton had die het prima laten zien.

28 maart 2024 om 11:53

Bij NEC was het helemaal niks. Niet voor niks na een half jaar ontslagen. Bijna met pek en veren de Goffert uitgejaagd toen. Hij was tactisch zeer zwak en ook in de media. Lachwekkend wel als dit bericht serieus is van Ajax. Lijnders kan beter bij een een stuk lager het rustig opnieuw proberen

28 maart 2024 om 12:08

Een aantal van de spelers hebben achteraf ook wel eens aangegeven dat hij zich verkeek op het niveau en wat de spelers wel, en vooral niet konden. In die zin weet ik niet of we hem die periode bij NEC aan moeten rekenen.

Het deed mij denken aan Rijkaard die met Sparta degradeerde. Die hield vervolgens 2 jaar later de CL beker omhoog.

28 maart 2024 om 14:38

Tja nog lachwekkender dat Ajax hem ziet als een optie. Bizar want je kan het niet weer veroorloven om alweer een trainer te moeten ontslaan. Schreuder en Steijn waren ook enorme risico's en dat ging faliekant mis. Nog steeds zo blijven aanmodderen kan gewoon niet. Maar ja Ajax wil alleen maar een Nederlandse coach zien. Dan hadden ze Bosz maar moeten aanstellen vorig jaar. Want alle kwalitatief goeie Nederlandse opties zijn al bezet.

Waarom zou Pepijn Lijnders dit doen? Veel goede successen behaald met Klopp bij Liverpool. En dan als beginnend hoofdtrainer (alleen even NEC) gaan starten bij Ajax, waar een dikke chaos is. Denk niet dat hij dit zal doen. Niet verstandig om te doen.

28 maart 2024 om 12:15

Omdat Ajax wel gewoon een grote club is om in te stappen als hoofdtrainer. Daarnaast kun je als trainer beter nu in stappen (slechter kan het niet) dan wanneer je iemand als Ten Hag op moet volgen (beter kon het niet).

Ondanks dat hij er hier in Engeland ook goed op staat zal geen premier league club zijn handen gaan branden aan een assistent tenzij dit iemand is met een grote achtergrond als speler. Dan moet hij eigelijk gokken op een club in de Championship die vrijwel zeker is van promotie. Elke andere optie is een garantie op ontslag. Het gemiddelde dienstverband van een manager in de Championship is 10 maanden, het is dus of promoveren of ontslagen worden. Dan kun je beter naar Ajax denk ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren